TOTS ELS ÀUDIOS

 • La cantata BWV 119
  Escolta àudio

  La cantata BWV 119

  Sentim una de les obres que Bach va compondre amb motiu de la presa de possessió del consistori de la ciutat de Leipzig. Es tracta de la 119, titulada "Preise, Jerusalem, den Herrn" (Lloa, el Senyor, Jerusalem; estima el teu Déu Sió!), composta l'any 1723.

 • La cantata BWV 171
  Escolta àudio

  La cantata BWV 171

  Tanquem el petit cicle que hem dedicat les últimes setmanes a les cantates de Cap d'Any amb l'audició de la cantata número 171, titulada "Gott, wie dein Name, so ist auch dein Ruhm" (Déu, com el teu nom, així és també la teva Glòria) i de datació confusa però a l'entorn de 1729.

 • La cantata BWV 143
  Escolta àudio

  La cantata BWV 143

  Sentim la cantata 143, una de les dues que trobem en el catàleg bachià sota el títol "Lobe den Hernn, meine Seele" (Lloa el Senyor, ànima meva) el primer vers del salm 146, al qual el llibretista desconegut afegeix fragments de l'himne "Du Friedenfürst, Herr Jesu Christ" de Jakob Ebert, de 1601 i un text lliure.

 • Les cantates BWV 41 i 171
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 41 i 171

  Dins del petit cicle que dediquem a les cantates per al Cap d'Any, aquest diumenge, a "La ruta Bach" sentirem dues noves obres compostes per a l'1 de gener: "Jesu, nun sei gepreiset" (Jesús, sigues ara lloat) i "Gott, wie dein Name, so ist auch dein Ruhm" (Déu, com el teu nom, així és també la teva Glòria).

 • La cantata BWV 16
  Escolta àudio

  La cantata BWV 16

  Iniciem un recorregut per algunes de les cantates compostes per al dia de Cap d'Any, una de les ocasions litúrgiques més afavorides pel número i la qualitat de les obres bachianes que s'han conservat. Sentim la número 16, titulada "Herr Gott, dich loben wir" (Senyor Déu, us lloem), una cantata que data de 1726 i probablement va ser reposada el 1749.

 • La cantata BWV 125
  Escolta àudio

  La cantata BWV 125

  Tanquem el petit cicle dedicat a les cantates per a la Purificació amb la cantata 125, titulada "Mit Fried und Freud ich fahr dahin" (En pau i amb goig me'n vaig allí).

 • Les cantates BWV 83 i 157
  Escolta àudio

  Les cantates BWV 83 i 157

  Seguim aprofundint en el petit cicle que dediquem a les cantates escrites per a la festa de la Purificació i sentim dues d'aquestes cantates, les números 83 i 157.

 • La cantata BWV 82
  Escolta àudio

  La cantata BWV 82

  Sentim una selecció de fragments de la cantata número 82, titulada "Ich habe genug" (Ja en tinc prou), una de les més conegudes per a veu solista.

 • La cantata BWV 72
  Escolta àudio

  La cantata BWV 72

  Sentim la cantata número 72, titulada "Alles nur nach Gottes willen" (Que es faci tot com Déu vol), de l'any 1726. Aquesta va ser l'última cantata original que Bach va presentar a les esglésies de Leipzig.

 • La cantata BWV 58
  Escolta àudio

  La cantata BWV 58

  Sentim la cantata número 58, titulada "Ach Gott, wie manches Herzeleid" –"Oh Déu meu, quant de patiment"-, que data probablement del 1727.

 • La cantata BWV 151
  Escolta àudio

  La cantata BWV 151

  Us proposem sentir una de les obres per al tercer dia de Nadal, el 27 de desembre, la número 151, titulada "Süsser Trost, mein Jesus kömmt" (Dolç consol, mon Jesús ha arribat).

 • La cantata BWV 110
  Escolta àudio

  La cantata BWV 110

  Sentim la cantata BWV 110, titulada "Unser Mund sei voll Lachens" (Que la nostra boca s'ompli de rialles), que data del final de la guerra de successió polonesa de 1734, actualment els entesos situen l'estrena el dia de Nadal de 1725, el tercer Nadal que Bach passava a Leipzig.

 • La cantata BWV 121, per al segon dia de Nadal
  Escolta àudio

  La cantata BWV 121, per al segon dia de Nadal

  Sentim la cantata "Christum wir sollen loben schon" (Cal que, ara, a Crist fem lloança), número de catàleg 121, que data de l'any 1724. Una de les tres cantates conservades per al segon dia de Nadal.

 • La cantata BWV 57, per al segon dia de Nadal
  Escolta àudio

  La cantata BWV 57, per al segon dia de Nadal

  Us proposem sentir una de les cantates per al segon dia de Nadal, el 26 de desembre, que és també la festa de Sant Esteve. Per a aquesta ocasió litúrgica es conserven quatre cantates, la darrera de les quals és la número 57, que porta per títol "Selig ist der Mann" (Feliç és l'home) i que data de 1725, el tercer any de Bach a Leipzig.

 • La cantata BWV 40
  Escolta àudio

  La cantata BWV 40

  "Dazu ist erschienen der Sohn Gottes" (Per això es manifestà el Fill de Déu), és el títol de la cantata número 40, que data de 1723 i és la més antiga de les conservades per al segon dia de Nadal. De fet, l'obra és la penúltima de la dotzena de cantates amb què culmina un any memorable, en què Bach també compon la Passió segons Sant Mateu, el Magnificat, un dels motets.

Anar al contingut