TOTS ELS ÀUDIOS

 • Llumeta 332. Marc Grau (Consorci Hospitalari de Terrassa)
  Escolta àudio

  Llumeta 332. Marc Grau (Consorci Hospitalari de Terrassa)

  Heu estat mai en un hospital penitenciari? Hi aniríeu a fer de voluntaris? Encenem la llumeta 332 a la quarta ciutat de Catalunya en població. Situada al Vallès Occidental, és un municipi de 215.000 habitants que ha estat un referent de la revolució industrial i del sector del tèxtil a Catalunya. Es tracta de Terrassa, on hi ha la Unitat Hospitalària Penitenciària. Marc Grau fa d'acompanyant voluntari a l'hospital penitenciari amb Justícia i Pau, que està situat dins la xarxa d'edificis del Consorci Hospitalari de Terrassa. És on porten els reclusos que han de passar una temporada a l'hospital. El Marc ajuda aquestes persones durant el temps que han de passar amb tractament mèdic. El Marc té 32 anys, és economista de professió i en aquests moments està a punt de marxar cap a Escòcia, on presentarà la seva tesi doctoral sobre la conciliació laboral. Trobem tota mena d'informació sobre aquesta mena de voluntariat a la pàgina de Justícia i Pau, que és www.justiciaipau.org

 • La nit dels ignorants 2.0 : 2a hora
  Escolta àudio
 • Record Essencial - Xantal Llavina
  Escolta àudio

  Record Essencial - Xantal Llavina

  Compartim el Record Essencial amb Xantal Llavina, periodista i presentadora de ràdio i televisió que acaba d'estrenar un nou programa que ajuda a aprendre: "Autèntics.cat". Entrevista els millors conferenciants del país, busca les millors idees sobre emprenedoria i el perquè han triomfat en els seus diferents camps professionals. S'emet els diumenges a les 22.00 a través d'Elpunt TV però és també un programa transmèdia.

 • La nit dels ignorants 2.0 : 1a hora
  Escolta àudio
 • Llumeta 331. Montse Vallmitjana (Aigua pel Sahel)
  Escolta àudio

  Llumeta 331. Montse Vallmitjana (Aigua pel Sahel)

  Heu estat en una zona desèrtica? Com va ser l'experiència? Posarem la llumeta 331 en un dels barris històrics de Barcelona, concretament una cruïlla que té un significat personal per a la voluntària d'aquesta nit. Ens situem en un barri de 38.000 habitants, caracteritzat pel Mercat de Sant Antoni, que li dóna nom i per la festivitat dels Tres Tombs, entre altres coses. La Montse Vallmitjana ha triat la cruïlla dels carrers Sepúlveda i Viladomat de Barcelona, on viuen els seus néts. Ha triat aquest indret la Montse Vallmitjana, de 70 anys, biòloga i mestra jubilada. Té una experiència de 26 anys com a voluntària i és fundadora i col·laboradora de l'ONG Aigua pel Sahel. Es tracta d'una entitat de l'any 1991, que coopera amb Burkina Faso, país del Sahel, finançant cooperatives per construir pous d'aigua en aquesta zona d'Àfrica, una de les més àrides de la Terra. Per saber més coses sobre Aigua pel Sahel podeu consultar la pàgina www.aiguaperalsahel.pangea.org

 • La nit dels ignorants 2.0 : 2a hora
  Escolta àudio
 • Record essencial - Raquel González
  Escolta àudio

  Record essencial - Raquel González

  Compartim un "Record essencial" amb una jove esportista que és tot esforç, superació i encant. Parlem de la marxadora Raquel Gonzàlez, l'atleta mataronina que competirà per primera vegada en uns Jocs Olímpics: els de Rio de Janeiro. S'afegirà així a una exclusiva llista de marxadores catalanes olímpiques.

 • La nit dels ignorants 2.0 : 1a hora
  Escolta àudio
 • Llumeta 330. Gaby Poblet (Colectivo Marey)
  Escolta àudio

  Llumeta 330. Gaby Poblet (Colectivo Marey)

  Està prou valorada la funció social de les treballadores de la llar? Encenem la llumeta número 330 en un municipi mil·lenari de Catalunya, situat a la comarca del Vallès Occidental, de 73.000 habitants, és la quarta ciutat del Vallès Occidental en població, la setzena de Catalunya i està entre les 100 ciutats més poblades de l'Estat. Es tracta de Rubí, que fa de pont amb un país de centreamericà, el Salvador. L'ha triada la Gaby Poblet, de 39 anys, d'origen argentí, antropòloga, tècnica especialitzada en immigracions i voluntària del Colectivo Marey. Aquest col·lectiu es defineix via Facebook com una ONG que lluita pels drets laborals dels treballadors del servei domèstic. Contra l'explotació, la precarietat i el paternalisme. La Gabi ha estat 4 anys voluntària i va ser nominada pel José Pedraza, de GLAS. Si voleu saber més sobre les activitats del Colectivo Marey, podeu seguir el seu compte a www.facebook.com/colectivomarey

 • Record Essencial - Marc Argemí
  Escolta àudio

  Record Essencial - Marc Argemí

  Hem compartit el Record Essencial amb Marc Argemí, un jove empresari, administrador-fundador de Sibilare, una consultoria estratègica especialitzada en comunicació i big data, i vicedegà de la UIC.

 • La nit dels ignorants 2.0 : 2a hora
  Escolta àudio
 • La nit dels ignorants 2.0 : 1a hora
  Escolta àudio
 • Llumeta 329. Hassan Hammich (La Rotllana)
  Escolta àudio

  Llumeta 329. Hassan Hammich (La Rotllana)

  Hi ha alguna ONG al vostre municipi? Quina? Parlem amb Hassan Hammich, de 42 anys, d'origen marroquí, que va fer de voluntari a Badalona i ara està establert a Suïssa, on treballa d'operador de producció en una fàbrica de refrescos. Hassan és un voluntari amb deu anys d'experiència que va col·laborar amb La Rotllana de Badalona. En el seu web es defineix com una entitat sense ànim de lucre que treballa per als infants, els joves i la comunitat en un esforç per donar suport a les persones amb menys oportunitats. Per saber més coses sobre La Rotllana, us hi podeu connectar a través de la pàgina web www.rotllana.cat, i també al telèfon 93 397 05 85.

 • Record Essencial - Lídia Heredia
  Escolta àudio

  Record Essencial - Lídia Heredia

  Hem compartit el "Record Essencial" amb una de les periodistes més característiques de TV3. Parlem de Lídia Heredia, presentadora del tram informatiu del programa "Els matins".

 • La nit dels ignorants 2.0 : 2a hora
  Escolta àudio
Anar al contingut