TOTS ELS ÀUDIOS

  • La xocolata i les mones
    Escolta àudio

    La xocolata i les mones

    Aquest dilluns de Pasqua és ideal per fer una bona tertúlia amb el geni creatiu Enric Rovira, un dels xocolaters més reputats de casa nostra. Amb l'Enric, parlem de l'actualitat del món del cacau i la xocolata, des de l'origen de la planta fins al disseny, passant pel "Ben to Bar" i les modes xocolateres.

    Aquest dilluns de Pasqua és ideal per fer una bona tertúlia amb el geni creatiu Enric Rovira, un dels xocolaters més reputats de casa nostra. Amb l'Enric, parlem de l'actualitat del món del cacau i la xocolata, des de l'origen de la planta fins al disseny, passant pel "Ben to Bar" i les modes xocolateres.

  • L'anàlisi sensorial dels olis d'oliva verge extra
    Escolta àudio

    L'anàlisi sensorial dels olis d'oliva verge extra

    T'agrada l'oli d'oliva verge extra? Quin fas servir per amanir? I per cuinar? Amb Eudald Salvat, membre del Panell de Tast d'olis de Catalunya, hem anat fins a l'Estació Enològica de Reus on hi ha la seu de la DOP Siurana per parlar de les diferents varietats d'olives que hi ha a tot Catalunya, de quins olis se'n fan i de quines característiques organolèptiques tenen.

    T'agrada l'oli d'oliva verge extra? Quin fas servir per amanir? I per cuinar? Amb Eudald Salvat, membre del Panell de Tast d'olis de Catalunya, hem anat fins a l'Estació Enològica de Reus on hi ha la seu de la DOP Siurana per parlar de les diferents varietats d'olives que hi ha a tot Catalunya, de quins olis se'n fan i de quines característiques organolèptiques tenen.

  • L'art de pescador i l'art de cuinar
    Escolta àudio

    L'art de pescador i l'art de cuinar

    Els reis ens han dut una conversa arran de mar entre un cuiner i un pescador al Port de la Selva. Pesca, cuina i paisatge de la mà del cuiner Pere Planagumà i del pescador Frederic Ventós Cervera, popularment conegut a Port de la Selva com a "Licu". Fem l'aperitiu amb la guia de la cuina catalana, el "gastronari", una copa de vi, unes rodelles de llonganissa de Vic i acabem amb una cirereta que ens ajudarà a acabar-nos els torrons.

    Els reis ens han dut una conversa arran de mar entre un cuiner i un pescador al Port de la Selva. Pesca, cuina i paisatge de la mà del cuiner Pere Planagumà i del pescador Frederic Ventós Cervera, popularment conegut a Port de la Selva com a "Licu". Fem l'aperitiu amb la guia de la cuina catalana, el "gastronari", una copa de vi, unes rodelles de llonganissa de Vic i acabem amb una cirereta que ens ajudarà a acabar-nos els torrons.

  • L'emprenedoria d'una barista
    Escolta àudio

    L'emprenedoria d'una barista

    Comencem l'any amb una conversa amb la Nabila, una de les millors baristes de Catalunya, que quan va obrir la cafeteria tenia 56 euros a la caixa i ara assessora un grapat de cafeteries i restaurants. Fem l'aperitiu amb la guia de la cuina catalana, el "Gastronari", una copa de vi, descobrim la raça Prat i posem una cirereta al pastís de la cuinera eslovena Ana Ros.

    Comencem l'any amb una conversa amb la Nabila, una de les millors baristes de Catalunya, que quan va obrir la cafeteria tenia 56 euros a la caixa i ara assessora un grapat de cafeteries i restaurants. Fem l'aperitiu amb la guia de la cuina catalana, el "Gastronari", una copa de vi, descobrim la raça Prat i posem una cirereta al pastís de la cuinera eslovena Ana Ros.

  • Les vaques Salers i les rutes vitivinícoles
    Escolta àudio

    Les vaques Salers i les rutes vitivinícoles

    Aquest Nadal fem un tomb per Catalunya amb dues Laures. Parlem dels calçots de Valls, de les vaques Salers de la Laura Gordó i la seva família a la Pobla de Segur, i anem de ruta vitivinícola a l'Empordà de la mà de la Laura Masramon. Fem l'aperitiu amb la guia de la cuina catalana, el "Gastronari", una copa de vi i una cirereta del cuiner brasiler Alex Atala.

    Aquest Nadal fem un tomb per Catalunya amb dues Laures. Parlem dels calçots de Valls, de les vaques Salers de la Laura Gordó i la seva família a la Pobla de Segur, i anem de ruta vitivinícola a l'Empordà de la mà de la Laura Masramon. Fem l'aperitiu amb la guia de la cuina catalana, el "Gastronari", una copa de vi i una cirereta del cuiner brasiler Alex Atala.

  • L'or verge extra
    Escolta àudio

    L'or verge extra

    Som a les últimes setmanes de l'any i arriba el vi novell, les mandarines i l'or de la cuina, l'oli d'oliva verge extra. Per això hem anat a parlar de la garnatxa de la Terra Alta i l'oli d'oliva verge extra amb en Josep Pere Colat, president de la DOP Oli de la Terra Alta i de la Federació Catalana de DOP i IGP, i amb la Cristina i l'Enric, pare i filla que fan oli d'oliva a Esponellà.

    Som a les últimes setmanes de l'any i arriba el vi novell, les mandarines i l'or de la cuina, l'oli d'oliva verge extra. Per això hem anat a parlar de la garnatxa de la Terra Alta i l'oli d'oliva verge extra amb en Josep Pere Colat, president de la DOP Oli de la Terra Alta i de la Federació Catalana de DOP i IGP, i amb la Cristina i l'Enric, pare i filla que fan oli d'oliva a Esponellà.

  • Els torrons
    Escolta àudio

    Els torrons

    Arriba la tardor i ja pensem en els torrons, a "La fonda" d'avui volem posar-los al damunt de la taula, juntament amb la xocolata, des d'Agramunt fins al Vietnam, passant per Mollerussa, el Penedès i Esponellà, i ho farem a ritme de rap culinari.

    Arriba la tardor i ja pensem en els torrons, a "La fonda" d'avui volem posar-los al damunt de la taula, juntament amb la xocolata, des d'Agramunt fins al Vietnam, passant per Mollerussa, el Penedès i Esponellà, i ho farem a ritme de rap culinari.

  • Vaques de llet
    Escolta àudio

    Vaques de llet

    La llet és llet. Però no tota la llet serveix per fer segons quin tipus de formatges. A "La fonda" d'avui, hem anat fins a Montferrer, a Ecofranch, per saber com viuen i què mengen les vaques d'en Joan Barbé, que fan una llet molt desitjada per alguns formatgers artesans. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

    La llet és llet. Però no tota la llet serveix per fer segons quin tipus de formatges. A "La fonda" d'avui, hem anat fins a Montferrer, a Ecofranch, per saber com viuen i què mengen les vaques d'en Joan Barbé, que fan una llet molt desitjada per alguns formatgers artesans. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

  • Les gambes i el peix blau de Tarragona
    Escolta àudio

    Les gambes i el peix blau de Tarragona

    La gamba vermella i el peix blau són dos dels tresors que tenen les costes tarragonines, i en Pitu Mosquits i en Xavier Fernández, cap de cuina del restaurant Seasons de Tarragona, ens parlaran de les seves virtuts. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

    La gamba vermella i el peix blau són dos dels tresors que tenen les costes tarragonines, i en Pitu Mosquits i en Xavier Fernández, cap de cuina del restaurant Seasons de Tarragona, ens parlaran de les seves virtuts. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

  • Vinagres de la Terra Ferma
    Escolta àudio

    Vinagres de la Terra Ferma

    Hi ha autèntics fanàtics del vinagre. En posen a tot arreu, més enllà de les amanides. Per això a "La fonda" d'avui hem anat fins a Mollerussa a parlar amb l'Agustí i la Judit Badia per saber d'on surt, i com s'elaboren els diferents vinagres que fem servir a la cuina.
    Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

    Hi ha autèntics fanàtics del vinagre. En posen a tot arreu, més enllà de les amanides. Per això a "La fonda" d'avui hem anat fins a Mollerussa a parlar amb l'Agustí i la Judit Badia per saber d'on surt, i com s'elaboren els diferents vinagres que fem servir a la cuina. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

  • La cria del cargol a Ponts
    Escolta àudio

    La cria del cargol a Ponts

    Els cargols no deixen indiferent a ningú. Per això hem anat fins a Ponts a descobrir la feina que fa un expublicista. En Josep Criado té una granja de cargols i ens parlarà de la bellesa d'aquest ofici. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

    Els cargols no deixen indiferent a ningú. Per això hem anat fins a Ponts a descobrir la feina que fa un expublicista. En Josep Criado té una granja de cargols i ens parlarà de la bellesa d'aquest ofici. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

  • La noia de les ovelles pigallades
    Escolta àudio

    La noia de les ovelles pigallades

    L'Anna Plana és la noia de les ovelles pigallades. Així la descriu la Laura Gordó al llibre que porta aquest nom. Amb l'Anna i la Laura parlem des de Llessui de les ovelles i de l'ofici de pastora. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

    L'Anna Plana és la noia de les ovelles pigallades. Així la descriu la Laura Gordó al llibre que porta aquest nom. Amb l'Anna i la Laura parlem des de Llessui de les ovelles i de l'ofici de pastora. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

  • Oli d'oliva verge extra i oli d'alvocat
    Escolta àudio

    Oli d'oliva verge extra i oli d'alvocat

    Roger Catà és un jove pagès que al Morell hi fa uns dels millors olis d'oliva verge extra del món. I per si no fos prou, ara també ha plantat alvocats per fer-ne oli, a banda de les avellanes i els préssecs primerencs. Aquest any que ve, ja podrem menjar alvocats catalans. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

    Roger Catà és un jove pagès que al Morell hi fa uns dels millors olis d'oliva verge extra del món. I per si no fos prou, ara també ha plantat alvocats per fer-ne oli, a banda de les avellanes i els préssecs primerencs. Aquest any que ve, ja podrem menjar alvocats catalans. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

  • Les cabres i els formatges artesans de Curiols
    Escolta àudio

    Les cabres i els formatges artesans de Curiols

    Al programa d'avui hem anat fins a la Nou de Berguedà per conèixer en Josep Venturós, conegut al món del formatge artesà català com a en Pep de Cuirols. En Pep elabora cada dia uns 150 litres de llet de les seves cabres alpines amb ferments propis i herba presonera. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

    Al programa d'avui hem anat fins a la Nou de Berguedà per conèixer en Josep Venturós, conegut al món del formatge artesà català com a en Pep de Cuirols. En Pep elabora cada dia uns 150 litres de llet de les seves cabres alpines amb ferments propis i herba presonera. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

  • Els materials a la cuina
    Escolta àudio

    Els materials a la cuina

    Saber utilitzar una bona cassola o una paella, ser més conscients de no fer més mal al medi ambient amb nous materials o saber que hi ha estris més ergonòmics que els que tenim ens ajuda a cuinar amb més tranquil·litat i facilitat. En parlem amb Carles Montori, un especialista en la matèria. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

    Saber utilitzar una bona cassola o una paella, ser més conscients de no fer més mal al medi ambient amb nous materials o saber que hi ha estris més ergonòmics que els que tenim ens ajuda a cuinar amb més tranquil·litat i facilitat. En parlem amb Carles Montori, un especialista en la matèria. Tertúlia amb Víctor Torras, Jordi Bort, Virgínia Ruiz i Jordi Àvila.

Anar al contingut