Menjar amb les mans

  • Nacho de Sanahuja: "No suporto els tatuatges i els perfums quan vaig a un restaurant"
    Escolta àudio

    Nacho de Sanahuja: "No suporto els tatuatges i els perfums quan vaig a un restaurant"

    Al llarg de tot l'estiu hem parlat de tot allò que envolta l'acte de menjar, quan el que hi ha dins el plat val la pena. Hem parlat de com comportar-nos a la taula, com van vestits els cambrers i els caps de sala, hem parlat de vaixelles blanques i no tan blanques... I encara no havíem parlat d'un detall molt important, les estovalles, tot el tèxtil del restaurant, del color i del tacte. Avui en parlem amb Nacho de Sanahuja, l'empresari tèxtil que explica cada matí coses interessants a l'altra banda de la Diagonal.

    Al llarg de tot l'estiu hem parlat de tot allò que envolta l'acte de menjar, quan el que hi ha dins el plat val la pena. Hem parlat de com comportar-nos a la taula, com van vestits els cambrers i els caps de sala, hem parlat de vaixelles blanques i no tan blanques... I encara no havíem parlat d'un detall molt important, les estovalles, tot el tèxtil del restaurant, del color i del tacte. Avui en parlem amb Nacho de Sanahuja, l'empresari tèxtil que explica cada matí coses interessants a l'altra banda de la Diagonal.

  • Segons el protocol, tenir un mòbil damunt la taula on mengem és una falta de respecte
    Escolta àudio

    Segons el protocol, tenir un mòbil damunt la taula on mengem és una falta de respecte

    Ho ha explicat l'experta en protocol de la Universitat Ramon Llull Montse Guals. També és impropi menjar amb els colzes sobre la taula, ajupir-nos per arribar al menjar en comptes d'acostar-nos el menjar a la boca, o menjar amb coberts aliments com la pizza o el marisc.

    Ho ha explicat l'experta en protocol de la Universitat Ramon Llull Montse Guals. També és impropi menjar amb els colzes sobre la taula, ajupir-nos per arribar al menjar en comptes d'acostar-nos el menjar a la boca, o menjar amb coberts aliments com la pizza o el marisc.

  • Joan Camacho: "No pot ser que un bon restaurant no tingui en compte com vesteixen els seus cambrers"
    Escolta àudio

    Joan Camacho: "No pot ser que un bon restaurant no tingui en compte com vesteixen els seus cambrers"

    Joan Camacho és fundador i director creatiu de Des Garçons de Café, l'empresa que vesteix restaurants d'estrella Michelin com ara el Celler de Can Roca o el DiverXO. Li hem preguntat pels teixits més adequats per vestir dins la cuina i també a la sala, i per la comoditat de l'uniforme de treball dels cambrers

    Joan Camacho és fundador i director creatiu de Des Garçons de Café, l'empresa que vesteix restaurants d'estrella Michelin com ara el Celler de Can Roca o el DiverXO. Li hem preguntat pels teixits més adequats per vestir dins la cuina i també a la sala, i per la comoditat de l'uniforme de treball dels cambrers

  • El bodeguer Toni Falgueras: "Aconsello màgnums per veure cava, envelleix molt millor"
    Escolta àudio

    El bodeguer Toni Falgueras: "Aconsello màgnums per veure cava, envelleix molt millor"

    Aprenem tot el que cal saber sobre les ampolles de vi i de cava al costat de Toni Falgueras, quarta generació d'una nissaga de bodeguers que ha fet del tracte amb les ampolles el seu ofici.

    Aprenem tot el que cal saber sobre les ampolles de vi i de cava al costat de Toni Falgueras, quarta generació d'una nissaga de bodeguers que ha fet del tracte amb les ampolles el seu ofici.

  • Francesc Ribot: "Els envasos han evolucionat molt gràcies als conflictes militars"
    Escolta àudio

    Francesc Ribot: "Els envasos han evolucionat molt gràcies als conflictes militars"

    El dissenyador, professor d'Elisava i expert en "packaging" Francesc Ribot ens explica la importància dels envasos a l'hora de dissenyar un producte alimentari.

    El dissenyador, professor d'Elisava i expert en "packaging" Francesc Ribot ens explica la importància dels envasos a l'hora de dissenyar un producte alimentari.

  • Toni Moya: "Les copes de vidre tenen marques i el consumidor no ho sap"
    Escolta àudio

    Toni Moya: "Les copes de vidre tenen marques i el consumidor no ho sap"

    Cada diumenge parlarem de gastronomia sense parlar de menjar, ho farema amb la Mar Calpena. Avui ens ha portat Toni Moya, l'artesà que fabrica, pràcticament, totes les copes de Catalunya.

    Cada diumenge parlarem de gastronomia sense parlar de menjar, ho farema amb la Mar Calpena. Avui ens ha portat Toni Moya, l'artesà que fabrica, pràcticament, totes les copes de Catalunya.

Anar al contingut