Sentits

 • "Sentits". Festival Dansat: fes-te un favor i balla!
  Escolta àudio

  "Sentits". Festival Dansat: fes-te un favor i balla!

  Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, una aliança de 6 companyies organitza fins diumenge una nova edició del Fesitval Dansat!. Al "Sentits" hem repassat el cartell.

 • "Sentits". Ken Stringfellow (The Posies) vs. Marc Bala (Copa Lotus)
  Escolta àudio

  "Sentits". Ken Stringfellow (The Posies) vs. Marc Bala (Copa Lotus)

  Entrevista encreuada entre els cantants de The Posies i de Copa Lotus. La banda de Vilanova i la Geltrú va ser la telonera dels nord-americans en el concert que van fer al Razzmatazz, però és que la relació d'aquests dos grups va més enllà. Ken Stringfellow, també exguitarrista de R.E.M i de Big Star, ha produït el disc de Copa Lotus "El moixó foguer". En aquesta entrevista, en Ken i en Marc comparteixen referents, experiències i consells.

 • "Sentits". Andrea Fraser: "Sí, vull provocar!"
  Escolta àudio

  "Sentits". Andrea Fraser: "Sí, vull provocar!"

  Entrevistem aquesta artista nord-americana, aprofitant que el MACBA mostra la seva primera exposició monogràfica a l'estat espanyol. Parlem amb ella sobre els actors que conformen el sistema de l'art (museus, artistes, col·leccionistes, públic), que són el "leitmotiv" de la seva obra, i reflexionem sobre si vendre art és prostitució i sobre l'ús del seu cos a les seves "performance" de denúncia.

 • "Sentits". 28/04/2016 Programa sencer
  Escolta àudio

  "Sentits". 28/04/2016 Programa sencer

  Andrea Fraser / DanSAT / The Posies i Copa Lotus / Musicant Picasso / Festa 10 anys iCat

 • "Sentits". Brindis amb 'Rosa', la Maria Antonieta dels vins
  Escolta àudio

  "Sentits". Brindis amb 'Rosa', la Maria Antonieta dels vins

  Un maridatge ideal per Sant Jordi: 'Rosa', un vi rosat del Montsant fet pels cellers Coca i Fitó. 100% sirà, ple de frescor però amb caràcter, un bon aliat per regar una diada del llibre. Atenció que porta una recomanació musical a l'etiqueta perquè, a més de gastronòmicament, el pugueu maridar acústicament.

 • "Sentits". Antoni Muntadas: "Una de les funcions de l'artista és ser testimoni del seu temps"
  Escolta àudio

  "Sentits". Antoni Muntadas: "Una de les funcions de l'artista és ser testimoni del seu temps"

  Entrevista del nostre corresponsal a Itàlia, Eduard Rubió, a l'artista multidisciplinari Antoni Muntadas, un dels pioners del videoart, resident als EUA des de fa més de 40 anys. A l'Acadèmia d'Espanya a Roma, Muntadas hi presenta el seu projecte 'Protocols i derives venecians', fotografies i vídeo sobre la Ciutat dels Canals. Sentim les seves reflexions sobre la Venècia nocturna, les ciutats eternes i el paper que ha de tenir l'artista a la societat.

 • "Sentits". El pop torna a estar de dol: ha mort Prince
  Escolta àudio

  "Sentits". El pop torna a estar de dol: ha mort Prince

  Expliquem què perd la música amb la desaparició d'un dels grans de la dècada dels 80 i els 90. Analitzem les influències que va rebre Prince, les que ha deixat i els concerts que havia fet a Barcelona

 • "Sentits". 21/04/2016 Programa sencer
  Escolta àudio

  "Sentits". 21/04/2016 Programa sencer

  La mort de Prince / Catalans al Festival de Màlaga / Sant Jordi, la tria dels llibreters / Premi Pulitzer / Brindis de 'Rosa'

 • "Sentits". Paraula de llibreter
  Escolta àudio

  "Sentits". Paraula de llibreter

  Fem les nostres recomanacions per Sant Jordi parlant amb quatre llibreters. Hem anat a buscar-los a les seves llibreries, una per a cada demarcació: la Punt de Llibre de Lleida, la Gaudí de Reus, L'Altell de Banyoles i Casa Usher de Barcelona. Els hem demanat que ens facin la seva tria personal, independentment de grans noms i de les xifres de vendes que puguin tenir aquest dissabte.

 • "Sentits". Brindis per les descarades
  Escolta àudio

  "Sentits". Brindis per les descarades

  En honor a Simone de Beauvoir i a tantes altres dones que amb la seva "poca vergonya" han permès millorar els nostres drets i llibertats, us proposem un vinet blanc, fresc, aromàtic i fàcil de beure. La Pocavergonya és el resultat del projecte de quatre joves productors de la Ribera d'Ebre i, com ells diuen, els ha sortit "un vi descaradament actual".

 • "Sentits". Tàpies a Tolosa de Llenguadoc
  Escolta àudio

  "Sentits". Tàpies a Tolosa de Llenguadoc

  El museu Les Abattoirs dedica una antològica a l'artista català en la que és la monogràfica més important feta a França des de la mort d'Antoni Tàpies, el 2012. Visitem l'exposició, parlem amb el comissari i el president del museu i recollim les opinions que desperta Tàpies entre els visitants. De pas, us recomanem alguns dels llocs que val la pena visitar de Tolosa, per si us animeu a escapar-vos-hi un cap de setmana.

 • "Sentits". Stuart A Staples (Tindersticks): "Trobar l'expressió és una lluita constant"
  Escolta àudio

  "Sentits". Stuart A Staples (Tindersticks): "Trobar l'expressió és una lluita constant"

  Entrevista al líder i cantant de Tindersticks, Stuart A Staples, una de les personalitats musicals més destacades del britpop dels últims 25 anys. Nottingham, patilles, bigoti, veu de baríton, fum i pinzellades de jazz i soul. Tindersticks ha presentat el seu nou disc a L'Auditori de Barcelona.

 • "Sentits". Simone de Beauvoir: "Que ningú no tergiversi la meva veritat"
  Escolta àudio

  "Sentits". Simone de Beauvoir: "Que ningú no tergiversi la meva veritat"

  Glossem les múltiples facetes de la personalitat d'aquesta filòsofa existencialista, novel·lista i pensadora feminista a través de les dones que ha reunit l'Institut Francès de Barcelona per commemorar els 30 anys de la seva mort. Des d'assajos com "El segon sexe" fins a novel·les com "Els mandarins" o el seu vessant memorialístic amb "Final de comptes". És el nostre particular homenatge a una de les grans desobedients del segle XX.

 • "Sentits": La biografia de Svetlana Al·lilúieva, filla de Stalin
  Escolta àudio

  "Sentits": La biografia de Svetlana Al·lilúieva, filla de Stalin

  Entrevista a Monika Zgustova, que ha publicat "Les Roses de Stalin" (Galàxia Gutenberg), la biografia novel·lada de la filla de Stalin. Zgustova també es va haver d'exiliar de la Praga comunista i va seguir el mateix camí que Svetlana Al·lilúieva: l'ambaixada dels EUA a Nova Delhi. Aquesta és la increïble història de la filla d'un assassí de masses i la biografia encreuada de dues dones víctimes dels totalitarismes.

 • "SENTITS". 14/04/2016. Programa sencer
  Escolta àudio

  "SENTITS". 14/04/2016. Programa sencer

  Svetlana Al·lilúieva, filla de Stalin / Simone de Beauvoir, 30 anys / Stuart A. Staples (Tindersticks) / Tàpies a Tolosa / Brindis amb Pocavergonya