Catalunya Ràdio - Girona

 • "Les grans empreses gironines apugen els sous i augmenten la facturació"
  Escolta àudio

  "Les grans empreses gironines apugen els sous i augmenten la facturació"

  Per primer cop des que va començar la crisi, les grans empreses gironines tornen a apujar els sous, en aquest cas un 1,3%, i preveuen augmentar la facturació un 4% aquest any. És una dada econòmica optimista que s'extreu de l'estudi encarregat pel Fòrum Carlemany, que aplega les firmes que més facturen de la demarcació de Girona. A banda, l'estudi constata que hi ha més rotació de personal, i que, de mitjana, cadascuna d'aquestes empreses ha contractat una vintena de persones aquest any.

 • "Un estudi avala el pàrquing per a 600 cotxes a la Corxera, a Sant Feliu de Guíxols"
  Escolta àudio

  "Un estudi avala el pàrquing per a 600 cotxes a la Corxera, a Sant Feliu de Guíxols"

  Un estudi de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols avala la construcció d'un pàrquing de 4 plantes entre el Teatre Municipal i el pavelló poliesportiu. Tindria una capacitat per a 600 vehicles ampliable a unes 900 places. L'alcalde de Sant Feliu, Carles Mota, diu que l'estudi és l'únic que ha presentat un govern municipal després de molts anys de parlar del dèficit d'aparcaments a la població. Segons el projecte, a l'espai conegut com la Corxera s'hi farien dues plantes soterrades, una a nivell de carrer i una d'alçada. L'objectiu és que pugui estar en construcció d'aquí uns dos anys.

 • El transport sanitari de Girona ha generat 27 expedients sancionadors en 10 mesos
  Escolta àudio

  El transport sanitari de Girona ha generat 27 expedients sancionadors en 10 mesos

  Durant els últims deu mesos, des que es va implantar el nou model de transport sanitari a les comarques de Girona, s'han generat 27 expedients sancionadors contra aquest servei. En una entrevista al "Catalunya al dia Girona", el delegat territorial, Miquel Carreras, defensa de tota manera el canvi i insisteix que el temps d'assistència s'ha reduït entre un 20 i un 25%. Cap dels expedients té relació amb problemes en l'assistència, sinó amb l'incompliment de les condicions del contracte respecte a les condicions de manteniment i equipament dels vehicles.

 • És sexista el cartell del Circ Raluy?
  Escolta àudio

  És sexista el cartell del Circ Raluy?

  L'Ajuntament de Girona ha demanat al Circ Raluy que retiri un dels cartells que anuncien el seu espectacle a Girona perquè hi apareixen dues noies amb poca roba i amb actitud provocativa. Ho qualifica de sexista, però des del circ ho neguen.

 • Accident a Girona. Un treballador mor fent feines de manteniment a la Biblioteca C. Rahola
  Escolta àudio

  Accident a Girona. Un treballador mor fent feines de manteniment a la Biblioteca C. Rahola

  L'home treballava per l'empresa de manteniment dels jardins verticals que hi ha a l'interior de la biblioteca, quan per causes que no se saben, ha caigut al buit. Diverses dotacions d'emergència s'han desplaçat fins al lloc de l'accident sense que hagin pogut fer res per salvar-li la vida.

 • A partir d'ara, els carrers de Girona tindran nom de dona
  Escolta àudio

  A partir d'ara, els carrers de Girona tindran nom de dona

  Els veïns de Girona podran proposar un canvi de nom del seu carrer o per batejar-ne un de nou, i a l'hora de triar-lo es prioritzarà que sigui de dona o relacionat amb la memòria històrica. Ho preveu un nou reglament que ha aprovat l'Ajuntament, que inclou una comissió tècnica que analitzarà les propostes. Un 85% dels noms dels carrers de la ciutat porten nom d'home, i el 15 % restant tenen nom de dona, si bé la majoria no són pròpiament de personatges gironins, sinó de marededéus. Les propostes acceptades s'afegiran a un catàleg que es farà servir quan s'hagi de posar un nom nou, o canviar-ne algun d'existent.

 • 225.000 firmes contra el malbaratament d'aliments a les escoles
  Escolta àudio

  225.000 firmes contra el malbaratament d'aliments a les escoles

  La campanya contra el malbaratament de menjar ha arribat avui al Congrés dels Diputats, on l'ha portada Cristina Romero, una mare de l'Alt Empordà que la va impulsar arran del cas del menjador escolar del seu fill. Avui ha portat unes 225.000 firmes de suport i l'ha acompanya la xef Ada Parellada. Reclama que es canviï la llei de seguretat alimentària per permetre l'aprofitament dels aliments.

 • Castellfollit de la Roca, sense bandera espanyola a l'Ajuntament
  Escolta àudio

  Castellfollit de la Roca, sense bandera espanyola a l'Ajuntament

  Un jutjat obliga l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca, a la Garrotxa, a penjar la bandera espanyola al consistori. L'equip de govern d'ERC argumenta que no ho poden fer perquè l'edifici oficial està en construcció i que ara estan en un pis particular cedit.

 • Crit a les institucions per salvar el Parc de la UdG
  Escolta àudio

  Crit a les institucions per salvar el Parc de la UdG

  El personal de les empreses que estan ubicades al recinte del Parc Científic de la Universitat de Girona ha reclamat, avui, la implicació de les institucions per fer front a una part del deute de 42 milions d'euros, que eviti la liquidació de l'entitat. La majoria dels diners es deuen al govern espanyol. El 10 de novembre finalitza el termini per tancar un acord. Han fet una concentració a l'exterior del recinte i han llegit un manifest. Entre els assistents hi era també el rector de la UdG, Sergi Bonet, que ha coincidit plenament amb la demanda dels usuaris del Parc. Al Parc Científic de la UdG hi ha 154 empreses amb 1.450 treballadors.

 • A Sant Dalmai estan sense aigua potable i amb una plaga de rates
  Escolta àudio

  A Sant Dalmai estan sense aigua potable i amb una plaga de rates

  Al poble de Sant Dalmai, a la comarca de la Selva, recomanen no beure aigua de l'aixeta perquè el pou d'on s'extreu està contaminat per nitrats. Un problema que s'afegeix a una plaga de rates i escarabats que ha obligat a actuar amb urgència. El poble està agregat al municipi de Vilobí d'Onyar. L'alcaldessa, Cristina Mundet, ha dit a aquesta emissora que esperen tenir una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua per connectar Sant Dalmai a la xarxa pública de Salitja. A banda d'això ha reconegut que estan fent tractament a Sant Dalmai i Vilobí per la plaga de rates i escarbats i estudien per què no han funcionat els sistemes habituals que havien fet servir fins ara.

 • El repic de les campanes de la catedral de Girona arriba als jutjats
  Escolta àudio

  El repic de les campanes de la catedral de Girona arriba als jutjats

  A Girona es reactiva la polèmica pel toc de les campanes de la catedral a les nits. L'Hotel Històric, situat al Barri Vell, que va iniciar el procés, ha presentat un recurs al jutjat contenciós reclamant que deixin de sonar des de la mitjanit fins a les set del matí. Ho ha confirmat en una entrevista amb Fèlix Martín l'advocat de l'hotel, Lluís Gallardo. Aquí podeu sentir la conversa d'aquest dijous.

 • Presentada la demanda perquè les campanes de la catedral de Girona deixin de sonar de nit
  Escolta àudio

  Presentada la demanda perquè les campanes de la catedral de Girona deixin de sonar de nit

  Es reactiva la polèmica a Girona sobre si les campanes de la catedral han de sonar a les nits o no. Segons ha pogut confirmar aquesta emissora, han presentat al jutjat la demanda perquè deixin de tocar des de la mitjanit fins a les 7 del matí. L'enrenou va començar a principis d'any arran de la queixa d'un hotel del Barri Vell per les molèsties que provocaven als seus clients.

 • "Multes a 200 propietaris de Maçanet que no han netejat de vegetació les seves finques"
  Escolta àudio

  "Multes a 200 propietaris de Maçanet que no han netejat de vegetació les seves finques"

  L'Ajuntament de Maçanet sancionarà els propietaris de més de 200 parcel·les d'urbanitzacions pel risc d'incendi alt que provoca l'acumulació de vegetació. L'any passat ja es van sancionar els propietaris de més d'un centenar de finques. El vigilants municipals de Maçanet han inspeccionat un 80 per cent de les més de 4.000 parcel·les escampades per les diferents urbanitzacions del municipi dins la campanya anual de prevenció d'incendis forestals.

 • "600 anys de la nau gòtica de la catedral de Girona"
  Escolta àudio

  "600 anys de la nau gòtica de la catedral de Girona"

  La catedral de Girona celebra que fa 600 anys van acordar la seva ampliació i construir una única nau de 23 metres d'amplada en lloc de fer les 3 naus habituals. Una decisió tècnicament molt agosarada per l'època, que va provocar, fins i tot, que l'arquitecte s'acabés suïcidant perquè tenia por que s'ensorrés. La de la catedral de Girona és la nau gòtica més ampla de l'edat mitjana. La visió de la seva magnitud està condicionada per la gran estructura de l'orgue que hi ha enmig de la nau, i que fa anys que es vol penjar en una paret. Però avui el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha deixat clar que ara no hi ha diners per fer-ho i que es tardarà anys a fer el trasllat.

 • Llibertat amb càrrecs per al conductor drogat que va atropellar mortalment un ciclista a Roses
  Escolta àudio

  Llibertat amb càrrecs per al conductor drogat que va atropellar mortalment un ciclista a Roses

  L'home, un francès de 38 anys, està acusat d'homicidi imprudent i de conduir sota els efectes de les drogues. El jutge no ha dictat cap mesura cautelar per al detingut tot i que, especifica, les circumstàncies poden canviar un cop hagi arribat l'atestat complet i l'anàlisi de les proves.

Anar al contingut