Catalunya Ràdio - Girona

 • El Govern es compromet a no aprovar el Pla de Sequera si no hi ha consens del territori
  Escolta àudio

  El Govern es compromet a no aprovar el Pla de Sequera si no hi ha consens del territori

  Aquest matí s'ha constituït la Taula del Ter per tirar endavant i fer el seguiment de la reducció progressiva del transvasament d'aigua del Ter a Barcelona. Govern, entitats i ajuntaments faran reunions periòdiques, la primera a principis de gener, per constatar que les mesures que es prenen es van fent efectives. Entre d'altres, que la planta potabilitzadora de la Tordera treballi al 100%, per poder reduir els hectòmetres transvasats.

 • La viabilitat dels festivals culturals a debat
  Escolta àudio

  La viabilitat dels festivals culturals a debat

  Els programadors dels grans festivals culturals gironins denuncien inseguretat jurídica per aconseguir tancar convenis o subvencions amb les administracions. El juristes asseguren que hi ha prou eines per garantir aquesta seguretat però entenen que falta formació dels funcionaris en temes de gestió cultural. Ho han explicat en una jornada que s'ha fet aquest matí a Vilajuïga, a l'Alt Empordà.

 • Prop de 50 establiments precintats a la Jonquera
  Escolta àudio

  Prop de 50 establiments precintats a la Jonquera

  A les pròximes hores han de declarar davant del jutge els detinguts en la macrooperació contra les falsificacions i el blanqueig de capitals, que va començar ahir a la Jonquera i que ha acabat, de moment, amb més d'una cinquantena d'establiments escorcollats i precintats. Els comerciants de la zona dels Límits, on s'han fet la majoria dels escorcolls, reclamen que aquestes botigues no puguin tornar a obrir.

 • El Síndic de Greuges insta a paralitzar les obres del xalet de la cala El Golfet
  Escolta àudio

  El Síndic de Greuges insta a paralitzar les obres del xalet de la cala El Golfet

  El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, s'afegeix a la polèmica al voltant de la construcció d'un xalet a la cala d'El Golfet, de Calella de Palafrugell. En una resolució, insta l'Ajuntament a paralitzar les obres i la Generalitat a impugnar la llicència. Ribó recorda que la Comissió d'Urbanisme va reclamar al consistori que revisés la llicència perquè es va constatar que s'havia aixecat una planta més de les que recollia el projecte, però que aquesta revisió no s'ha fet.

 • Els pescadors d'arrossegament no volen fer la veda biològica
  Escolta àudio

  Els pescadors d'arrossegament no volen fer la veda biològica

  Indignació dels pescadors catalans. Els professionals de l'arrossegament amenacen de no aturar la flota per fer la veda biològica perquè encara no han cobrat les aturades dels últims tres anys. Consideren que les vedes són absolutament necessàries, però diuen que sense ajudes fan inviables les empreses.

 • Localitzat un cadàver en avançat estat de descomposició al litoral de Tossa de Mar
  Escolta àudio

  Localitzat un cadàver en avançat estat de descomposició al litoral de Tossa de Mar

  Un pescador de Palamós ha trobat el cos, que ha quedat enganxat a les xarxes mentre la barca feinejava, i l'embarcació l'ha traslladat al port de Palamós. No se'n sap la identitat, però una primera inspecció apunta que podria ser un home. Seran els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona els que hauran d'intentar identificar-lo quan se li faci l'autòpsia.

 • Arriben les màquines al Parc Central de Girona
  Escolta àudio

  Arriben les màquines al Parc Central de Girona

  Finalment han arrencat les obres de reposició de la llosa del Parc Central de Girona, l'última zona encara afectada per la construcció de l'AVE. Ho ha confirmat el regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, després d'una reunió amb ADIF que ha qualificat de molt positiva. Ha afegit, però, que no deixen de banda les reclamacions pels danys causats en tot aquest procés.

 • La nit dels germans Roca
  Escolta àudio

  La nit dels germans Roca

  Compte enrere per a la celebració aquesta nit, al Mas Marroc de Vilablareix, de la gala de presentació de la Guia Michelin 2017 d'Espanya i Portugal. El Celler de Can Roca és l'amfitrió d'enguany, en un esdeveniment que promet un nou restaurant amb 3 estrelles, i moltes novetats en els que n'aconseguiran dues i els que s'estrenaran.

 • A Olot ja es fan cesàries amb un acompanyant al quiròfan
  Escolta àudio

  A Olot ja es fan cesàries amb un acompanyant al quiròfan

  L'Hospital d'Olot és el primer centre de la regió sanitària de Girona que permet la presència d'un acompanyant al quiròfan durant els parts per cesària. Des del setembre ja se n'han fet tres amb bons resultats i els professionals defensen els beneficis físics i emocionals per a la mare.

 • Beguda, pel carril contrari de l'AP-7 i amb tres rodes
  Escolta àudio

  Beguda, pel carril contrari de l'AP-7 i amb tres rodes

  La jove detinguda per haver circulat en sentit contrari per l'autopista AP-7 durant 28 quilòmetres ha declarat avui al jutjat de guàrdia de Figueres. El magistrat n'ha ordenat llibertat provisional i la jutjarà el pròxim 11 de gener.

 • Es manté la suspensió del a consulta sobre el Port de Tossa
  Escolta àudio

  Es manté la suspensió del a consulta sobre el Port de Tossa

  El jutge rebutja el recurs de l'ajuntament de Tossa i manté la prohibició de fer la cosulta als veïns sobre el port esportiu, aquest diumenge. Argumenta que no és legal perquè no s'havia demanat permís al govern espanyol.

 • La bona salut de les empreses gironines
  Escolta àudio

  La bona salut de les empreses gironines

  Girona és la demarcació on han tancat menys empreses als últims 10 anys i Lleida la que més, segons un estudi de supervivència empresarial presentat avui a la cambra de comerç gironina. Un 27 per cent de les 629 empreses analitzades des del 2006 ja no estan actives actualment. L'estudi també serveix per trencar tòpics, com ara que les empreses familiars tanquen després de la tercera generació o que les empreses més petites han resistit pitjor la crisi.

 • Augmenten les persones ateses per pobresa energètica a Girona
  Escolta àudio

  Augmenten les persones ateses per pobresa energètica a Girona

  La Creu Roja de Girona ha atès per pobresa energètica unes 1.800 famílies des de principi d'any fins a mitjans d'octubre, més que durant tot el 2015. Són sobretot famílies amb els membres a l'atur o amb feines precàries, algunes monoparentals, i amb fills petits, a qui ajuden a pagar els rebuts de llum, aigua i gas, i també els ensenyen a fer un estalvi energètic.

 • "Reacció del govern espanyol sobre la suspensió de la consulta de Tossa"
  Escolta àudio

  "Reacció del govern espanyol sobre la suspensió de la consulta de Tossa"

  El subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante, nega que hi hagi motius polítics darrere la petició de suspensió de la consulta popular sobre el port que s'havia de fer aquest diumenge, i insisteix que cal el permís de Madrid per fer-la.

 • La consulta sobre el port esportiu de Tossa, suspesa als jutjats
  Escolta àudio

  La consulta sobre el port esportiu de Tossa, suspesa als jutjats

  El Jutjat Contenciós número 2 de Girona ha suspès la consulta que s'havia de fer diumenge a Tossa de Mar sobre el projecte per construir un port esportiu. El motiu és un defecte de forma en la tramitació, segons ha comunicat l'Ajuntament. La suspensió la va demanar la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, al·legant, entre altres coses, que es basa en la Llei de Consultes catalana, que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional.

Anar al contingut