Catalunya Ràdio - Barcelona i Catalunya Central

 • Sabadell crea un banc d'energia solidari per ajudar famílies sense recursos.
  Escolta àudio

  Sabadell crea un banc d'energia solidari per ajudar famílies sense recursos.

  Sabadell crearà un banc local d'energia basat en la solidaritat ciutadana. Les llars i empreses que s'adhereixen al banc podran posar en pràctica mesures d'eficiència energètica que abarateixin el cost de la factura de la llum amb una finalitat redistributiva. Els diners captats pels bancs a partir de l'estalvi es dedicaran íntegrament a ajudar famílies de Sabadell en situació de pobresa energètica. Al "Catalunya al dia Barcelona" també hem destacat que avui es començaran a multar els vehicles que circulin per l'Eixample Morató de Vic sense l'autorització per fer-ho. Fa tres mesos els veïns i comerciants d'aquesta illa de la capital d'Osona van votar en un procés participatiu que s'hi restringiria el trànsit.

 • Barcelona vol impedir que el final de la moratòria incrementi els apartaments turístics
  Escolta àudio

  Barcelona vol impedir que el final de la moratòria incrementi els apartaments turístics

  Ada Colau intentarà aprovar al ple municipal un pla per evitar noves llicències d'apartaments turístics a Barcelona. I és que a començaments de maig s'acaba la moratòria en la concessió de llicències a tota la ciutat. El fet que encara s'estigui tramitant el pla urbanístic d'allotjaments turístics, el PEUAT, que regularà aquesta qüestió, pot provocar un buit legal que permeti la presentació de llicències. Per evitar aquesta situació, el govern municipal ha recuperat un pla elaborat per Xavier Trias sobre apartaments turístics que es va aprovar inicialment, però que es va haver de retirar per falta de suports. L'equip de Colau l'ha modificat completament i el porta al ple per a l'aprovació definitiva.

 • Els treballadors d'Urgències del Taulí de Sabadell denuncien el col·lapse del servei
  Escolta àudio

  Els treballadors d'Urgències del Taulí de Sabadell denuncien el col·lapse del servei

  El Servei d'Urgències de l'hospital Parc Taulí de Sabadell està col·lapsat, segons denuncien els metges i infermeres que hi treballen. Alerten que les últimes 48 hores han estat desbordats i que, per exemple, han doblat la capacitat dels boxs i hi ha cues d'ambulàncies que s'han d'esperar per poder descarregar els malalts que traslladen. Els treballadors denuncien que fins i tot als passadissos ja no hi caben més lliteres. Al "Catalunya al dia Barcelona" també hem destacat que la síndica de greuges de Barcelona investigarà el funcionament de la grua municipal per comprovar si la retirada de vehicles és sempre objectivament necessària. La síndica creu que l'esperit de la grua hauria de ser retirar principalment els vehicles que molestin la circulació, tant de vehicles com de persones.

 • Delphi presenta l'ERO a Sant Cugat sense cap acord per la reindustrialització de la planta
  Escolta àudio

  Delphi presenta l'ERO a Sant Cugat sense cap acord per la reindustrialització de la planta

  Decepció a la planta de Delphi de Sant Cugat del Vallès amb l'ERO que els ha presentat la direcció. Ja sabien que afectaria tota la plantilla (de 540 treballadors), però confiaven que es pogués tancar alguna sortida amb una altra empresa. No se'n sap el nom, però diuen que una oferia ocupar unes 200 persones, un 40% de la plantilla. Al "Catalunya al dia Barcelona" també hem destacat avui que es manté, per ara, la convocatòria de vaga al metro de Barcelona per dissabte, coincidint amb l'horari del Barça-Madrid.

 • El sector turístic barceloní, satisfet amb la Setmana Santa
  Escolta àudio

  El sector turístic barceloní, satisfet amb la Setmana Santa

  La Setmana Santa s'ha tancat satisfactòriament al sector turístic a les comarques de Barcelona. Segons la Federació d'Agroturisme de les Comarques d'Interior, que agrupa un centenar de cases, l'ocupació ha arribat al 95%. Pel que fa a la ciutat de Barcelona, creix l'ocupació als pisos turístics. Hi ha hagut una ocupació i uns preus mitjans més alts que l'any passat.

 • L'Ajuntament de Barcelona estudia limitar la circulació en episodis de contaminació de l'aire
  Escolta àudio

  L'Ajuntament de Barcelona estudia limitar la circulació en episodis de contaminació de l'aire

  L'Ajuntament de Barcelona estudiarà la possibilitat de l'alternança de matrícules entre parells i senars per circular per la ciutat en episodis de contaminació. És una de les propostes que han fet els experts de la Taula Contra la Contaminació de l'Aire per millorar-ne la qualitat. Al "Catalunya al dia Barcelona" també hem destacat que l'àrea metropolitana de Barcelona no recorrerà la sentència que anul·la la concessió de la gestió del subministrament d'aigua a l'empresa mixta controlada pel grup Agbar. Per la vicepresidenta de l'Àrea Metropolitana i tinent d'alcalde d'Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, la sentència ha de ser un primer pas per a un canvi en la gestió de l'aigua.

 • La justícia desmunta l'empresa que subministra l'aigua a l'àrea de Barcelona
  Escolta àudio

  La justícia desmunta l'empresa que subministra l'aigua a l'àrea de Barcelona

  Cop judicial a la concessió del subministrament d'aigua a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Una sentència tomba l'elecció d'Agbar per gestionar el servei perquè es va fer sense cap mena de concurs públic. Va ser l'any 2012. L'Àrea Metropolitana va crear una empresa mixta público-privada per fer-se càrrec del subministrament d'una vintena de municipis. Al "Catalunya al dia Barcelona" també hem destacat que l'alcaldessa Ada Colau s'ofereix a acollir a Barcelona cent refugiats que actualment són a Atenes. Colau ha tancat amb l'alcalde de la capital grega, Iorgos Kaminis, un acord perquè les ciutats s'impliquin en l'acollida de refugiats davant de la passivitat de la Unió Europea.

 • L'oposició de Barcelona s'uneix contra Colau per l'enllaç dels tramvies per la Diagonal
  Escolta àudio

  L'oposició de Barcelona s'uneix contra Colau per l'enllaç dels tramvies per la Diagonal

  La majoria dels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona planten cara a Ada Colau per la unió del tramvia. Els grups demanen consens i reclamen al govern municipal que abans de prendre una decisió tingui en compte totes les alternatives i possibilitats. Fins i tot consideren que abans que connectar el tramvia seria més prioritari fer arribar el metro a la Zona Franca. Convergència i Unió, Ciutadans, Esquerra Republicana, el PSC i el PP han fet una roda de premsa conjunta on han assegurat que estan d'acord en la necessitat d'unir els dos tramvies, però que cal avaluar prèviament totes les possibilitats.

 • Llinars expedienta el propietari que lloga trasters a particulars com a vivendes
  Escolta àudio

  Llinars expedienta el propietari que lloga trasters a particulars com a vivendes

  La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca alerta que cinc veïns de Llinars viuen en uns trasters d'aquest municipi del Vallès Oriental. Paguen entre 150 i 450 euros pel lloguer d'aquest espai a un particular, que ja ha estat expedientat per l'Ajuntament. Al "Catalunya al Dia Barcelona" també hem destacat que l'escola dels Maristes de Rubí ha apartat cautelarment un exprofessor que ara treballava en feines de manteniment del centre. La decisió s'ha pres després que els Mossos d'Esquadra han sol·licitat informació per una denúncia d'abusos sexuals suposadament comesos als anys 90.

 • Descartat definitivament el Vial de Cornisa de Collserola
  Escolta àudio

  Descartat definitivament el Vial de Cornisa de Collserola

  El Departament de Territori anul·la l'anomenat Vial de Cornisa. Es tracta d'una carretera de 15 quilòmetres projectada l'any 1976 que preveia unir, passant pel mig de la serra de Collserola, els municipis de Molins de Rei, Sant Cugat i Cerdanyola. Els tres ajuntaments afectats han celebrat la notícia perquè s'evitarà una altra "ferida" al Parc de Collserola. Al "Catalunya al dia Barcelona" també hem destacat que la Generalitat i el Consell Superior d'Investigacions Científiques investiguen l'origen de la contaminació per benzopirè que es va detectar a Manlleu l'any 2013 i que va tornar a aparèixer l'any passat en les anàlisis de l'aire d'aquest municipi osonenc. El benzopirè és un hidrocarbur potencialment cancerigen que en tot l'Estat només s'ha detectat a Manlleu. Tot i que els nivells mesurats no superen els límits de risc, sí que estan per sobre dels valors objectius recomanables.

 • Els comerciants de la Rambla donen temps fins Setmana Santa perquè marxin els manters
  Escolta àudio

  Els comerciants de la Rambla donen temps fins Setmana Santa perquè marxin els manters

  L'associació Amics de la Rambla de Barcelona apunta que les vacances de Setmana Santa seran un bon termòmetre per comprovar l'eficàcia de les mesures que va anunciar dimecres l'equip de govern per donar una sortida a la proliferació del "top manta". L'entitat, que representa els veïns i el 70% dels comerciants del passeig i de la plaça Catalunya, defensa que les solucions municipals haurien de respondre a l'objectiu que el fenomen acabés sent residual. Al "Catalunya al dia" també hem destacat que l'alcaldessa de Berga declararà el 5 d'abril davant del jutge per un suposat delicte electoral per no haver tret l'estelada del balcó de l'ajuntament en les jornades electorals del 27 de setembre i del 20 de desembre.

 • L'Ajuntament vol inserir laboralment els manters
  Escolta àudio

  L'Ajuntament vol inserir laboralment els manters

  Garantir alternatives laborals als manters i imposar multes més elevades als compradors del "top manta" són dues de les propostes que ha plantejat la Taula de Treball de l'Ajuntament de Barcelona per fer front a aquesta problemàtica. El consistori oferirà cursos d'ocupació per a les persones que es dediquen a la venda ambulant. Seran de 12 mesos i en podria organitzar uns 90 en funció de la demanda. Per ara, començaran setze persones.

 • Granollers es converteix en ciutat universitària gràcies a la UVic
  Escolta àudio

  Granollers es converteix en ciutat universitària gràcies a la UVic

  Granollers tindrà, a partir del curs que ve, un campus de la Universitat de Vic. A la capital del Vallès Oriental s'impartiran dos graus i un cicle formatiu superior relacionats amb el món empresarial. Al "Catalunya al dia Barcelona" n'hem parlat amb l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que ha destacat els beneficis que la presència d'estudis universitaris tindrà per a la ciutat. Al programa d'avui també hem destacat la detenció d'un home acusat d'haver agredit sexualment 7 noies a l'Eixample de Barcelona.

 • Condemnat a 17 anys de presó l'home que va matar una àvia a Santpedor
  Escolta àudio

  Condemnat a 17 anys de presó l'home que va matar una àvia a Santpedor

  L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 17 anys de presó un lladre reincident que va matar una àvia després d'entrar a casa seva a robar. La sentència, a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, ha tingut en compte com a atenuant que l'home té un retard mental lleu. El crim va passar el 2014 a Santpedor, al Bages. Al "Catalunya al dia Barcelona" també hem destacat que l'Ajuntament de Sabadell obrirà expedients als locals d'oci de la Zona Hermètica que mantinguin la seva activitat més enllà del mes de maig. El pla especial dels usos recreatius del barri de Gràcia aprovat el 2011 estableix que les llicències d'activitat nocturna en aquest sector de la capital vallesana finalitzen el maig del 2016.

 • Barcelona comença a percerbre el turisme com un dels grans problemes de la ciutat
  Escolta àudio

  Barcelona comença a percerbre el turisme com un dels grans problemes de la ciutat

  El turisme es converteix en un dels principals problemes pels ciutadans de Barcelona. L'enquesta de serveis municipals feta pública per l'Ajuntament el situa en quart lloc, per darrere de l'atur, la inseguretat i la neteja. Fa un any, ocupava el setè lloc. En dotze mesos ha pujat més de dos punts i mig. En alguns barris de Ciutat Vella o de l'Eixample, amb una forta pressió turística, se situa com a primer problema. Al "Catalunya al dia Barcelona" també hem destacat que després de les queixes dels veïns, la Generalitat ha començat a prendre mesures per minimitzar les molèsties que provoquen els combois de la nova línia 9 del metro a diversos barris de l'Hospitalet de Llobregat. Els veïns denunciaven vibracions al pas dels trens.

Anar al contingut