Catalunya Ràdio - Barcelona i Catalunya Central

 • Caricatures de la Barcelona vuitcentista
  Escolta àudio

  Caricatures de la Barcelona vuitcentista

  Els personatges que van impulsar el creixement de la ciutat durant la segona meitat del segle XIX, com el banquer Manuel Girona o la família Güell, apareixen caricaturitzats a la nova exposició del Museu Marès de Barcelona. Són dibuixos de Josep Parera, un artista que, tot i ser pintor de cambra d'Isabel II, és molt poc conegut i que ara l'exposició "Caricatures de la Barcelona vuitcentista" permet descobrir.

 • Els mossos del "cas Raval" han evitat el judici i la presó per la mort de Juan Andrés Benítez
  Escolta àudio

  Els mossos del "cas Raval" han evitat el judici i la presó per la mort de Juan Andrés Benítez

  Els mossos del "cas Raval" han evitat el judici i la presó per la mort de Juan Andrés Benítez després de ser reduït per la policia al carrer Aurora de Barcelona el 5 d'octubre del 2013. Una sentència de conformitat condemna sis dels vuit agents a dos anys de presó, sense ingressar-hi, dos anys d'inhabilitació i cinc anys sense poder patrullar pel carrer, a més d'una ordre d'allunyament del carrer Aurora.

 • Comença el judici per la mort de Juan Andrés Benítez al Raval de Barcelona
  Escolta àudio

  Comença el judici per la mort de Juan Andrés Benítez al Raval de Barcelona

  Arriba a judici la mort de Juan Andrés Benítez després d'una reducció policial al Raval el 2013 envoltada de polèmica. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de resoldre avui si avala el pacte acordat entre la família i la defensa dels vuit agents processats o si tira endavant el judici.

 • L'abstenció de la CUP permet desbloquejar els pressupostos de Barcelona
  Escolta àudio

  L'abstenció de la CUP permet desbloquejar els pressupostos de Barcelona

  Ada Colau aconsegueix aprovar una ampliació de pressupost de l'Ajuntament de Barcelona de 275 milions gràcies a l'abstenció necessària de la CUP. L'alcaldessa ha agraït el posicionament cupaire i el vot a favor d'ERC i el PSC, tot i ser a l'oposició.

 • Barcelona pot aprovar avui els pressupostos
  Escolta àudio

  Barcelona pot aprovar avui els pressupostos

  El govern d'Ada Colau està a un pas d'aprovar els primers pressupostos des que va arribar al poder a l'Ajuntament de Barcelona. Amb aquest objectiu s'ha convocat per aquesta tarda, a dos quarts de quatre, un ple extraordinari per debatre la modificació pressupostària proposada pel govern.

 • La dimissió d'un regidor de Podem obre una crisi al govern de Badalona
  Escolta àudio

  La dimissió d'un regidor de Podem obre una crisi al govern de Badalona

  Picabaralla política a l'Ajuntament de Badalona per la crisi provocada per la dimissió del regidor de Guanyem Badalona en Comú Javi López. La seva retirada ha generat enrenou dins la coalició que governa la ciutat, i des de l'oposició el PP assegura que tot plegat és el resultat d'una lluita pel poder entre els partits que integren el govern municipal.

 • El Nowa Reggae de Vilanova canvia d'emplaçament per evitar problemes de soroll als veïns
  Escolta àudio

  El Nowa Reggae de Vilanova canvia d'emplaçament per evitar problemes de soroll als veïns

  El Nowa Reggae de Vilanova i la Geltrú es farà a l'escenari del Parc de Ribes Roges, en comptes de l'escenari inicialment previst del Molí de Mar. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú garanteix que amb el canvi d'escenari el festival Nowa Reggae comportarà un impacte mínim per als veïns. El festival ha canviat d'emplaçament arran d'una sentència judicial que donava la raó als veïns que van denunciar el consistori per l'excés de soroll.

 • El Moianès celebra el primer aniversari com a comarca
  Escolta àudio

  El Moianès celebra el primer aniversari com a comarca

  El Moianès celebra el primer any des que es va convertir oficialment en la 42a comarca de Catalunya. Va ser l'1 de maig de l'any passat. Prèviament, el 22 de març del 2015, el 80% dels habitants dels deu municipis que formen ara la comarca -i que fins llavors estaven repartits entre Osona, el Bages i el Vallès Oriental- van votar a favor de la constitució de la nova comarca. El president del Consell Comarcal del Moianès i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, va explicar ahir en una entrevista a CI que aviat tindran el primer pressupost per poder treballar.

 • El pederasta confés dels Maristes de Barcelona continuarà en llibertat
  Escolta àudio

  El pederasta confés dels Maristes de Barcelona continuarà en llibertat

  El jutge manté en llibertat amb càrrecs Joaquín Benítez, el pederasta confés del col·legi Maristes de Sants-les Corts de Barcelona, que ahir va tornar a comparèixer en seu judicial. Benítez es va acollir al dret a no declarar, de manera que no se'l va poder interrogar sobre les dues últimes denúncies per abusos admeses a tràmit pel jutjat de Barcelona que porta el cas. Al "Catalunya al dia Barcelona" també hem destacat que l'Ajuntament de Barcelona vol revisar la fiscalitat que s'aplica al turisme per compensar l'impacte que genera a la ciutat. El govern d'Ada Colau entén que no n'hi ha prou amb la taxa turística per als que pernocten als hotels. I la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, s'ha referit als creueristes: milions de turistes al cap de l'any que fan turisme a la ciutat però que no hi dormen.

 • Anorèxia: la lluita de la Sílvia per sortir-se'n!
  Escolta àudio

  Anorèxia: la lluita de la Sílvia per sortir-se'n!

  La Sílvia és una de les moltes noies que tenen un trastorn de la conducta alimentària. Fa mig any que està internada a l'Institut de Trastorns Alimentaris, un centre concertat que és a Argentona, al Maresme. Allà fa teràpia amb altres adolescents que lluiten per recuperar la seva vida, aturada per la malaltia. En aquest reportatge de Marta Bellés sentim la psicòloga de l'ITA, Mònica Muñoz, la Maria Àngels i en Xavier, que són els pares de la Sílvia, i a ella mateixa, que té 14 anys.

 • Els treballadors del grup Quirón amenaçats per un ERO es manifesten a Sabadell
  Escolta àudio

  Els treballadors del grup Quirón amenaçats per un ERO es manifesten a Sabadell

  Treballadors de la Clínica del Vallès i de l'Hospital General de Catalunya es van manifestar ahir a Sabadell en contra de la decisió de Quirón Salut d'acomiadar unes 260 persones. L'empresa assegura que s'hi veu obligada perquè la Generalitat els deixa fora del sistema públic.

 • El Grup Quirón acomiadarà 250 treballadors als seus hospital de Sabadell i Sant Cugat
  Escolta àudio

  El Grup Quirón acomiadarà 250 treballadors als seus hospital de Sabadell i Sant Cugat

  250 treballadors seran acomiadats a causa del final dels concerts amb la sanitat privada a l'Hospital General de Catalunya de Sant Cugat i a la Clínica del Vallès de Sabadell. La decisió del conseller de Sanitat, Toni Comín, d'acabar amb les derivacions de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell es concreta en dos EROs. La Clínica del Vallès de Sabadell, l'antiga Clínica Aliança, acomiadarà uns 100 treballadors aquest agost i l'Hospital General de Catalunya, de Sant Cugat, 147 al desembre.

 • Set de cada deu víctimes de "bullying" pateixen l'abús diàriament
  Escolta àudio

  Set de cada deu víctimes de "bullying" pateixen l'abús diàriament

  El 70% de menors víctimes d'assetjament escolar pateixen l'abús cada dia i molts, un 30%, no ho expliquen als seus pares. Són dades d'un estudi de la Fundación ANAR, que es dedica als joves en risc.

 • Avui hi torna a haver aturades al metro de Barcelona
  Escolta àudio

  Avui hi torna a haver aturades al metro de Barcelona

  Avui, i coincidint amb el Saló Alimentaria, hi torna a haver vagues parcials al metro de Barcelona. Ahir, en el marc de l'enfrontament que mantenen els treballadors i l'empresa, els vaguistes van aconseguir fer aparèixer als panells informatius que hi ha a les estacions retrets i crítiques contra la direcció de TMB.

 • Ada Colau perdrà avui la votació per aprovar el pressupost per al 2016
  Escolta àudio

  Ada Colau perdrà avui la votació per aprovar el pressupost per al 2016

  El vot en contra de la CUP a l'ampliació pressupostària que proposa l'equip municipal de l'Ajuntament de Barcelona impedirà que s'aprovi en el ple extraordinari d'aquest migdia. Ada Colau té el suport insuficient d'ERC, i previsiblement el del PSC. Els regidors de l'esquerra independentista busquen canvis més radicals en les ajudes socials, per això pretenen continuar negociant a partir de demà.

Anar al contingut