Catalunya Ràdio - Aran

 • "Meddia aranés": Aué se hè en Beret ua practica de rescat en lauets organizada pes Pompièrs d'Aran.
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Aué se hè en Beret ua practica de rescat en lauets organizada pes Pompièrs d'Aran.

  Ua quarantea de Pompièrs, pistèrs de Baqueira, Mossos e d'auti cossi de seguretat participen aué en ua practica de rescat en lauets que se hè aué en airau de Beret. Ne parlam en Meddia aranés a on vos informam tanben des naues equipacions des Pompièrs e dera aprovacion deth pressupòst der Ajuntament de Bossòst e dera importancia des pintures dera sua glèisa. Una quarantena de Pompièrs, pisters de l'estació de Baqueira, Mossos i altres cossos de seguretat participen avui en una pràctica de rescat en allaus que es fa a l'àrea de Beret. En parlem al "Meddia aranés", on us informem també dels nous equips dels Pompièrs i de l'aprovació del pressupost del Ajuntament de Bossòst i de la importància de la seva església.

 • "Meddia Aranés": Era recuelhuda dera fraccion organica puje un 40% ena Val d'Aran pendent eth 2016.
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés": Era recuelhuda dera fraccion organica puje un 40% ena Val d'Aran pendent eth 2016.

  Era recuelhuda dera fraccion organica puje un 40% ena Val d'Aran pendent eth 2016 e tota era remassada ac hè peth dessús deth 8%. Ei un des ahèrs que detalhe eth "Meddia aranés", que informe tanben que Endesa traballe conjuntament damb era Fundacion Oso Pardo ena milhora der entorn des ossi deth Pirinèu Catalan damb era plantacion de 9.000 frutièrs en dus ans. La recollida de la fracció orgànica puja a un 40% a l'Aran durant el 2016 i tota la recollida ho fa per sobre del 8%. És un dels temes que detalla avui el "Meddia aranés", que informa també que Endesa treballa conjuntament amb la Fundació Oso Pardo en la millora de l'entorn dels ossos al Pirineu Català amb la plantació de 9.000 fruiters en dos anys.

 • "Meddia aranés": Eth Resum dera setmana
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth Resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en Meddia Aranés. Un nou diumenge, el resum dels temes més destacats de la setmana al "Meddia aranés".

 • "Meddia Aranés": Aué collòqui sus era meteorologia e eth cambi climatic.
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés": Aué collòqui sus era meteorologia e eth cambi climatic.

  Aué vos aufrim un nau collòqui, en aguesta ocasion dedicat ara meteorologia, damb expèrts deth territòri que mos expliquen es sues observacions. Avui us oferim un nou col·loqui, en aquesta ocasió dedicat a la meteorologia, amb experts del territori que ens expliquen les seves observacions.

 • "Meddia aranés": Er Ajuntament de Vielha artenh a cancelar eth deute deth Palai de Gèu
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Er Ajuntament de Vielha artenh a cancelar eth deute deth Palai de Gèu

  Er Ajuntament de Vielha artenh a cancelar eth deute deth Palai de Gèu damb eth superavit deth consistòri çò que permet sanejar es compdes des dus organismes en tot deishar eth deficit a zèro. Vo'n informam aué en "Meddia aranés", a on coneishem tanben un estudi sus era contractacion laborau qu'a hèt era UGT damb motiu deth Dia dera Hemna, e es prediccions meteorologica e de perilh de lauets tara dimenjada. L'Ajuntament de Vielha aconsegueix cancel·lar el deute del Palai de Gèu amb el superàvit del consistori, la qual cosa permet sanejar els comptes dels dos organismes deixant el dèficit a zero. Us en informem al "Meddia aranés" d'avui, on coneixem també un estudi sobre la contractació laboral que ha fet la UGT amb motiu del Dia de la Dona i les prediccions meteorològiques i de risc d'allaus per al cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Eth X Trofèu Jesus Serra repartirà 15.000 ? en premis en forma de bossa d'estudis
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth X Trofèu Jesus Serra repartirà 15.000 ? en premis en forma de bossa d'estudis

  Aué en Aran Espòrts, era valoracion des competicions disputades era dimenjada passada en Beret damb eth XXI Top CAEI FIS d'esqui aupin e eth Ct d'Espanha de mushing, tanben hem ua uelhada as resultats en d'auti espòrts damb presencia aranesa com eth freeride, esqui de hons e fotbòl. Presentam eth X Trofèu Fundacion Jesús Serra d'esqui aupin qu'enguan aumente era dotacion en prèmis dera bossa d'estudis enquias 15.000 ?, e mos apropam ara Associacion des Guides de Nauta Montanha dera Val d'Aran. Avui a Aran Esports, la valoració de les competicions disputades el cap de setmana passat a Beret amb el XXI Top CAEI FIS d'esqui alpí i el Ct d'Espanya de múixing, també repassem els resultats en altres esports amb presència aranesa com el freeride, l'esquí de fons i el futbol. Presentem el X Trofeu Fundació Jesús Serra d'esquí alpí que aquest any augmenta la dotació en premis de la bossa d'estudis fins als 15.000 ?, i ens apropem a l'Associació de les Guies d'Alta Muntanya de la Vall d'Aran.

 • "Meddia aranés": Aué dam eth detalh des actes qu'organize eth Conselh damb motiu deth dia dera Hemna
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Aué dam eth detalh des actes qu'organize eth Conselh damb motiu deth dia dera Hemna

  Aué quan s'hesteje eth dia Internacionau dera Hemna eth Meddia aranés vos aufrís eth detalh des actes qu'organize eth Conselh damb aqueth motiu. Eth programa vos informe tanben dera participacion dera Val d'Aran en un vidèo dera Associacion Espanhòla de Pediatria entara sensibilizacion dera igualtat ena infancia e tanben dera cartelèra de cine e es estrees cinematografiques entara dimenjada Avui quan es celebra el Dia Internacional de la Dona, el "Meddia aranés" us ofereix el detall dels actes que organitza el Conselh amb aquest motiu. El programa us informa també de la participació de la Vall en un vídeo de l'Associació Espanyola de Pediatria per a la sensibilització de la igualtat a la infància i també de la cartellera de cine i les estrenes cinematogràfiques pel cap de setmana.

 • "Meddia Aranés":Eth Conselh acòrde de posposar era adjudicacion dera gestion der Aubèrja Era Garona
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés":Eth Conselh acòrde de posposar era adjudicacion dera gestion der Aubèrja Era Garona

  Eth Conselh Generau d'Aran acòrde de posposar era adjudicacion dera gestion der Aubèrja Era Garona de Salardú ara demora d'auer tota era documentacion de besonh. Ei un des ahèrs tractadi en Plen qu'eth Meddia aranés repasse a hons aué damb eth Sindic d'Aran, Carlos Barrera. El Conselh Generau d'Aran acorda posposar l'adjudicació de la gestió de l'Alberg Era Garona de Salardú a l'espera d'obtenir tota la informació necessària. És un dels temes tractats al ple del Conselh que el "Meddia aranés" repassa avui a fons amb el síndic d'Aran, Carlos Barrera.

 • "Meddia aranés": UA demane que s'inste ara Conselleria de Territòri a trobar solucions as retencions
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": UA demane que s'inste ara Conselleria de Territòri a trobar solucions as retencions

  Eth partit Unitat d'Aran demane ath Conselh Generau d'Aran que inste ara Conselleria de Territòri a trobar solucions as retencions que se dan soent ena carretèra C-28 d'accés a Baqueira. Ac hège en marc deth Plen deth Conselh qu'aué repassam damb eth Conselhèr Paco Boya. Eth "Meddia aranés" d'aué auançe tanben ua taula redona qu'era UGT organize tath dia dera hemna trabalhadora e es resoltats esportius dera dimenjada. El partit Unitat d'Aran demana al Conselh Generau d'Aran que insti la Conselleria de Territori a trobar solucions a les retencions que hi ha sovint a la carretera C-28 d'accés a Baqueira. Ho ha fet en el marc del Ple del Conselh que avui repassem amb el conseller Paco Boya. El "Meddia aranés" d'avui avança també una taula rodona que la UGT organitza pel dia de la dona treballadora i els resultats esportius del cap de setmana.

 • ? Meddia Aranés?: Eth Resum dera setmana
  Escolta àudio

  ? Meddia Aranés?: Eth Resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un diumenge més, el resum dels temes més destacats de la setmana al "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": Era musica des series de TV, aué, es viatges en temps
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era musica des series de TV, aué, es viatges en temps

  Seguim damb es musiques des series de television, aué damb bandes sonores que mos parlen de viatjar en temps. Seguim amb les músiques de les sèries de televisió, avui amb bandes sonores que ens parlen de viatjar en el temps.

 • "Meddia Aranés": Era Consellera d'Agricultura dera Generalitat a visitat per prumèr viatge era Val
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés": Era Consellera d'Agricultura dera Generalitat a visitat per prumèr viatge era Val

  Eth Departament d'Agricultura dera Generalitat collaborarà amb eth de Territòri entà trobar linhes d'ajuda que contribuïsquen a compatibilizar era ramaderia de montanha damb era preséncia der os. Ac auancèc era Consellera d'Agricultura que visitaue per prumèr còp era Val. Ne parlam aué en "Meddia aranés", a on vos aufrim er apartat de questions de lengua,e a on detallam tanben es prumèri trabalhs der Archiu en un hons de Cò deth Baile d'Unha, e es prediccions climatologica e de perilh de lauets tara dimenjada. El Departament d'Agricultura de la Generalitat col·laborarà amb el de Territori per trobar línies d'ajut que contribueixin a compatibilitzar la ramaderia de muntanya amb la presència de l'os. Ho va avançar la Consellera d'Agricultura que visitava per primera vegada la Vall. En parlem avui al "Meddia aranés", on us oferim l'apartat de qüestions de llengua i les prediccions meteorològiques.

 • "Meddia aranés": Eth XXI TOP CAEI FIS e eth Ct d'Espanha de Mushing aguesta dimenjada en Beret
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth XXI TOP CAEI FIS e eth Ct d'Espanha de Mushing aguesta dimenjada en Beret

  Aué en "Aran esports", fotbòl damb eth repàs ara actualitat des nòsti equips. Parlam d'esqui de hons damb Lydia Iglesias e Martí Vigo e valoram era exitosa corsa de SBX e SX organizada peth CAEI e Copos damb mes de 200 inscrits. Deth COPOS coneishem era actualitat damb eth sòn director tècnic, Enric Jimenez. E presentam dues competicions que se disputaran aguesta dimenjada en Beret, eth XXI TOP CAEI FIS, Ct d'Espanha U18/U21 d'esqui aupin e eth Ct d'Espanha de Mushing. Avui a "Aran esports", futbol i el repàs de l'actualitat dels nostres equips. Parlem d'esquí de fons amb Lydia Iglesias i Martí Vigo i valorem l'exitosa cursa d'SBX i SX organitzada pel CAEI i Copos amb més de 200 inscrits. Del COPOS coneixem l'actualitat amb el seu director tècnic, Enric Jimenez. I presentem dues competicions que es disputaran aquest cap de setmana a Beret, el XXI TOP CAEI FIS, Ct d'Espanya U18/U21 d'esqui alpí i el Ct d'Espanya de Múixing.

 • "Meddia aranés": Paradors presente eth sòn nau menú gastronomic dera man deth chef Mario Sandoval
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Paradors presente eth sòn nau menú gastronomic dera man deth chef Mario Sandoval

  Paradors presente eth sòn nau menú gastronomic dera man deth prestigiós chef Mario Sandoval, qu'a dues estèles Michelin. Mos i apropam en "Meddia aranés" d'aué, a on detalham tanben es prepauses dera cartelèra de cine e es estrees cinematografiques tara dimenjada. Paradors presenta el seu nou menú gastronòmic de la mà del prestigiós cuiner Mario Sandoval, que té dues estrelles Michelin. Ens hi acostem avui al "Meddia aranés", on detallem també les propostes de la cartellera de cinema i les estrenes cinematogràfiques pel cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Aué coneisheram mès a hons era planta dera jançana que se subhaste en parsan Aranés
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Aué coneisheram mès a hons era planta dera jançana que se subhaste en parsan Aranés

  En "Meddia aranés" d'aué coneisheram mès a hons era planta dera jançana que hè quauque temps qu'eth Conselh Generau d'Aran trè a subhasta en Vilac en tot detalhar-ne es sòns resultats de produccion. Coma cada deluns eth programa repasse tanben era documentacion der Archiu Generau d'Aran. Al "Meddia aranés" d'avui coneixerem més a fons la planta de la genciana, que fa temps que el Conselh Generau d'Aran treu a subhasta a Vilac, i en detallarem els resultats de la seva producció. Com cada dilluns, el programa repassa també la documentació del Archiu Generau d'Aran.

Anar al contingut