Catalunya Ràdio - Aran

 • "Meddia aranés": Era RFEDI trebalhe tà portar ua pròva euròpea en nau circuit de hons FIS de Beret
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era RFEDI trebalhe tà portar ua pròva euròpea en nau circuit de hons FIS de Beret

  Aué en "Aran espòrts", era darrèra fasa deth Ct d'Espanha de hons ena qu'es aranesi an barrat era sason damb 8 medalhes e ena que s'a estreat un circuit FIS que poirie acuèlher ua pròva europèa er an que ven. Tanben er ascens ara 1ª division deth Curling Val d'Aran coma Campeon d'Espanha de 2a. Presentam eth calendari de competicions de fotbòl sala qu'organize era AEFA aguesta primauèra e com cada setmana hèm ua uelhada as resultats e compromisi des equips de fotbòl de casa nòsta. Avui a "Aran esports", l'última fase del Campionat d'Espanya de fons, en què els aranesos han tancat la temporada amb 8 medalles i en què s'ha estrenat un circuit FIS que podria acollir una prova europea l'any que ve. També l'ascens a la 1a divisió del Cúrling Val d'Aran com a campió d'Espanya de 2a. A més, presentem el calendari de competicions de futbol sala que organitza l'AEFA aquesta primavera i, com cada setmana, repassem els resultats i compromisos dels equips de futbol de casa nostra.

 • "Meddia ranés": Eth CG amie endeuant ua pròva pilòt de remassada dera fraccion organica en Baqueira
  Escolta àudio

  "Meddia ranés": Eth CG amie endeuant ua pròva pilòt de remassada dera fraccion organica en Baqueira

  Eth Conselh Generau d'Aran a amiat endeuant ua pròva pilòt de remassada dera fraccion organica en Baqueira qu'a dat pro boni resoltats en tot doblar es tones recuelhudes. Ac tractam aué en "Meddia aranés", a on vos informam tanben d'un cors de formacion de volontaris entara prospeccion de pics ena Val d'Aran e des estrees e era cartelèra cinematografica tara dimenjada. El Conselh Generau d'Aran ha posat en marxa una prova pilot de recollida de la fracció orgànica a Baqueira que ha donat prou bons resultats, ja que s'han doblat les tones recollides. Ho tractem avui al "Meddia aranés" on us informem també d'un curs de formació de voluntaris per a la prospecció de pics a la Vall d'Aran, i de les estrenes i la cartellera cinematogràfica del cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Vielha invertís 75.000 euros tà legaliza es installacions electriques deth Palai.
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Vielha invertís 75.000 euros tà legaliza es installacions electriques deth Palai.

  Er Ajuntament de Vielha se ve obligat a invertir 75.000 euros tara regularizacion e legalizacion des installacions electriques deth Palai de Gèu. Ei un des ahèrs que tractam aué damb er alcalde, Juan Antonio Serrano, qu'explique ath delà que Vielha aurà un Centre de Joenessa, en antic aucider, avans d'acabar er an. Eth programa vos informe tanben sus era adesion de Canejan ath movement de Viles Florides e sus un catalòg de publicacions en Aran que se ven de presentar. L'Ajuntament de Vielha es veu obligat a invertir 75.000 euros per la regularització i legalització de les instal·lacions elèctriques del Palai de Gèu. Es un dels temes que tractem avui amb l'alcalde, Juan Antonio Serrano, que explica a més que Vielha tindrà un Centre de Joventut, a l'antic escorxador, abans d'acabar l'any. El programa us informa també de l'adhesió de Canejan al moviment de Viles Florides i sobre el catàleg de publicacions al Aran que s'acaba de presentar.

 • "Meddia aranés": Vielha apròvaue ua naua modificacion deth pressupòst de 1,3 milions d'euros
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Vielha apròvaue ua naua modificacion deth pressupòst de 1,3 milions d'euros

  Eth Plen der Ajuntament de Vielha apròvaue ua naua modificacion deth pressupòst de 1,3 milions d'euros. Ac hège damb era abstencion des grops dera oposicion as que s'higíe eth còsso Rufino Martínez que trincaue era disciplina de vòt der equip de govern d'Unitat d'Aran. N'informam aué en "Meddia aranés", a on repassam tanben ua exposicion sus es parçans umits que se pòt veir ena Bibliotèca de Vielha, e es resoltats esportius dera dimenjada. El Ple de l'Ajuntament de Vielha va aprovar una nova modificació del seu pressupost d'1,3 milions d'euros. Ho va fer amb l'abstenció dels grups de l'oposició, als quals es va afegir el regidor Rufino Martínez, que va trencar la disciplina de vot de l'equip de govern d'Unitat d'Aran. N'informem avui al "Meddia aranés", on també repassem l'exposició sobre zones humides que es pot veure a la Biblioteca de Vielha, i els resultats esportius del cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Eth Resum dera setmana
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth Resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un diumenge més, el resum dels temes mes destacats de la setmana al "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": UA presente ua mocion ena Deputacion t'arturar era despoblacion des parçans ruraus
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": UA presente ua mocion ena Deputacion t'arturar era despoblacion des parçans ruraus

  Eth partit Unitat d'Aran presente aué ua mocion ena Deputacion de Lhèida t'arturar era despoblacion des parçans ruraus e de montanha. Ne parlam en Meddia aranés a on vos aufrim tanben era prediccion de risc de lauets e meteorologica tara dimenjada e er espaci ath torn dera lengua. El partit Unitat d'Aran presenta avui una moció a la Diputació de Lleida per aturar la despoblació a les zones rurals i de muntanya. En parlem avui al "Meddia aranés", on us oferim també la predicció del risc d'allaus i la meteorològica per al cap de setmana, i l'espai sobre llengua.

 • "Meddia aranés": Baqueira estree eth circuit de hons FIS damb era darrèra fasa deth Ct d'Espanha
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Baqueira estree eth circuit de hons FIS damb era darrèra fasa deth Ct d'Espanha

  Aué en Aran Espòrts, fotbòl damb era victòria dera AFLes sus er Aitona, e era derròta dera UEBossòst en derbi deth Portilhon. Tòn Consul avalore eth Mondiau de patinatge e hèm era previa deth Ct d'Espanha de curling de 2au divison. Parlam damb Miguel Caballero campeon d'Espanha de trail e presentam era darrèra fasa deth Ct d'Espanha d'esqui de hons, era 8au Marcha de raquetes en Parros, era fasa nacionau d'esqui aupin des JEEC e era finau dera Copa deth mon d'esqui de montanha Avui a Aran Esports, futbol amb la victòria de l'AFLes sobre l'Aitona, i la derrota de l'UEBossòst al derbi del Portilló. Tòn Consul valora el Mundial de patinatge i fem la prèvia del Campionat d'Espanya de cúrling de 2a divisió. Parlem amb Miguel Caballero, campió d'Espanya de trail, i presentem l'última fase del Campionat d'Espanya d'esquí de fons, la 8a Marxa de Raquetes de Neu, la fase nacional d'esquí alpí dels JEEC i la final de la Copa del Món d'esquí de muntanya.

 • "Meddia aranés":Eth Conselh apròve era adjudicacion deth contracte tara explotacion des depuradores
  Escolta àudio

  "Meddia aranés":Eth Conselh apròve era adjudicacion deth contracte tara explotacion des depuradores

  Eth Plen deth Conselh Generau d'Aran apròve era adjudicacion deth contracte entara explotacion des depuradores dera Val. Ac detalham aué e vos informam tanben dera adesion deth Conselh ara centrau de compres deth mon locau e dera cartelèra de cine e es estrees cinematografiques tara dimenjada. El Ple del Conselh Generau d'Aran aprova l'adjudicació del contracte per l'explotació de les depuradores de la Vall. Ho detallem avui i us informem també de l'adhesió del Conselh a la central de compres del món local i de la cartellera de cine i les estrenes cinematogràfiques pel cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Eth Plen de Naut Aran apròve ua modificacion de pressupòst de mès de 700.000 euros.
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth Plen de Naut Aran apròve ua modificacion de pressupòst de mès de 700.000 euros.

  Eth Plen der Ajuntament de Naut Aran apròve ua modificacion deth sòn pressupòst de mès de 700.000 euros. Resseguim es ahèrs que s'i tractèren e vos informam tanben deth traslat des tres ossardeths d'Aran Park entà França, e deth recitau poetic tà hestejar eth Dia Internacionau dera Poesia. El Ple de l'Ajuntament del Naut Aran aprova una modificació del seu pressupost de 700.000 euros. Repassem els temes que s'hi tractaven i us informem del trasllat dels tres ossets d'Aran Park a França i del recital poètic per festejar el Dia Internacional de la Poesia.

 • "Meddia aranés": Eth CG destinarà mès d'un milion e miei d'euros ara conservacion der entorn naturau
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth CG destinarà mès d'un milion e miei d'euros ara conservacion der entorn naturau

  Eth Conselh Generau d'Aran destinarà mès d'un milion e miei d'euros ara conservacion der entorn naturau e culturau dera Val. Se tracte dera milhora de pistes e accèsi a desparièrs airaus remercables deth territòri entà hèr-les mès accesibles tath torisme. Ne parlam a hons en Meddia aranés d'aué a on vos aufrim tanben eth detalh dera recuelhuda solidària der Estudi de Salardú entàs refugiadi. Compartim es fòtos deth Govern aranés e deth Collègi Ruda. El Consell Generau d'Aran destinarà més d'un milió i mig d'euros a la conservació de l'entorn natural i cultural de la Vall. Es tracta de la millora de pistes i accessos a diferents àrees destacables del territori per fer-les més accessibles al turisme. En parlem a fons al "Meddia aranés" d'avui, on us oferim també el detall de la recollida solidaria del Col·legi de Salardú pels refugiats. Compartim fotos del Conselh Generau i del Col·legi Ruda.

 • "Meddia aranés": eth resum dera setmana
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": eth resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un diumenge més, el resum dels temes mes destacats de la setmana al "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": Collòqui Hemnes de Nautada organizat peth sindicat UGT eth Dia dera Hemna
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Collòqui Hemnes de Nautada organizat peth sindicat UGT eth Dia dera Hemna

  Eth "Meddia aranés" d'aué vos aufrís un collòqui ath torn des "hemnes de nautada" qu'organizèc eth sindicat UGT tà hestejar eth Dia dera Hemna. El "Meddia aranés" d'avui us ofereix un col·loqui al voltant de les "dones d'altura" organitzat pel sindicat UGT per celebrar el Dia de la Dona.

 • "Meddia Aranés": Aran adòpte era nòrma sus destins turistics intelligents
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés": Aran adòpte era nòrma sus destins turistics intelligents

  En "Meddia aranés" d'aué vos informe d'ua naua nòrma sus es destins turistics intelligents que se presentaue en Conselh Generau. Eth programa vos aufrís tanben eth boletin de risc de lauets e era prediccion meteorologica tara dimenjada e er apartat de questions de lengua. El "Meddia aranés" d'avui informa d'una nova norma sobre els destins turístics intel·ligents que es va presentar al Conselh Generau. El programa us ofereix també el butlletí de perill d'allaus i la predicció meteorològica del cap de setmana i l'apartat de qüestions de llengua.

 • "Meddia Aranés": Eth patinatge aranés entre ena rècta finau dera sason damb boni resultats
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés": Eth patinatge aranés entre ena rècta finau dera sason damb boni resultats

  Aué en "Aran espòrts", espòrts de gèu, freeride, fotbòl e esqui. Repassam es resultats deth Ct. de Catalunha-Copa Vielha de patinatge artistic e eth Ct d'Espanha femenin de cúrling de Jaca. Valoram era finau deth circuit Eldorado Freeride Junior damb domini des riders aranesi, com cada setmana eth fotbòl damb es resultats e compromisi des nòsti equips e presentam era Quattro Era Baishada, qu'arribe ara quatau edicion damb un traçat renauit. Avui a "Aran esports", esports de gel, freeride, futbol i esquí. Repassem els resultats del Ct. de Catalunha-Copa Vielha de patinatge artístic i el Ct. d'Espanya femení de cúrling de Jaca. Valorem la final del circuit Eldorado Freeride Junior amb domini dels riders aranesos, com cada setmana el futbol amb els resultats i compromisos dels nostres equips i presentem la Quattro Era Baishada, que arriba a la quarta edició amb un traçat renovat.

 • "Meddia aranés": Aué coneisheram un nau portau d'Internet tar aprenedissatge dera nòsta lengua.
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Aué coneisheram un nau portau d'Internet tar aprenedissatge dera nòsta lengua.

  En Meddia aranés d'aué coneisheram un nau portau d'Internet tar aprenedissatge dera nòsta lengua. Eth programa vos informe tanben d'ua activitat dera Bibliotèca Generau de Vielha entàs mainatjons e dera cartelèra de cine e es estrees cinematografiques tara dimenjada. Al "Meddia aranés" d'avui coneixerem un nou portal d'Internet d'aprenentatge de la nostra llengua. El programa us informa també d'una activitat de la Biblioteca General de Vielha pels nens petits i de la cartellera de cine i les estrenes cinematogràfiques pel cap de setmana.

Anar al contingut