Catalunya Ràdio - Aran

 • "Meddia aranés": Aué reposam eth collòqui sus era Setmana Santa de Bossòst
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Aué reposam eth collòqui sus era Setmana Santa de Bossòst

  Aguest dissabte reposam eth collòqui sus era Setmana Santa de Bossòst. Aquest dissabte reposem el col·loqui sobre la Setmana Santa de Bossòst.

 • "Meddia aranés": Era Copa deth Mon d'esqui de montanha ISMF en Aran un exit a toti es nivèus
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era Copa deth Mon d'esqui de montanha ISMF en Aran un exit a toti es nivèus

  Aué en Aran Espòrts era avaloracion dera Copa deth Mon d'esqui de montanha qu'a barrat ena Val d'Aran eth calendari dera ISMF a on es participaires an destacat era qualitat tecnica des circuits. Beret tanben acuelhie eth Ct d'Espanha de SBX e SX a on es riders aranesi artenhien enquia 5 pòdis. Era entrada de Movistar coma patrocinador ena RFEDI permeterà crear un circuit estatau. En fotbòl setmana de pòsa tàs equips aranesi dempús dera derròta dera UE Bossòst ena darrèra jornada de liga. Avui, a "Aran esports", la valoració de la Copa del Món d'esquí de muntanya que ha tancat a la Vall d'Aran el calendari de la ISMF, on els participants han destacat la qualitat tècnica dels circuits. Beret també va acollir el CT d'Espanya de SBX i SX, on els riders aranesos aconseguien 5 podis. L'entrada de Movistar com a patrocinador a la RFEDI permetrà crear un circuit estatal. En futbol, setmana de descans per als equips aranesos després de la derrota de la UE Bossòst en l'última jornada de Lliga.

 • "Meddia aranés": Era Generalitat concedís era Creu de Sant Jòrdi a titol pòstum a Mª Pilar Busquets
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era Generalitat concedís era Creu de Sant Jòrdi a titol pòstum a Mª Pilar Busquets

  Eth Govern dera Generalitat concedic ager era Creu de Sant Jòrdi a Ma Pilar Busquets que siguec era prumèra Sindica d'Aran de 1991 a 1993. Vo'n informam aué en Meddia aranés a on repassam tanben era trajectòria ena Val d'Aran der avocat Melquiades Calzado, que recebec era medalha d'or deth Conselh en 2013, defuntat ager, era Setmana Santa de Bossòst e era cartelèra e es estrees cinematografiques tara dimenjada. El govern de la Generalitat va concedir ahir la Creu de Sant Jordi a Maria Pilar Busquets, que va ser la primera Síndica d'Aran des del 1991 al 1993. Us en informem avui al "Meddia aranés", on repassem també la trajectòria a la Vall d'Aran de l'advocat Melquiades Calzado, que va rebre la medalla d'or del Conselh al 2013, mort ahir, la Setmana Santa de Bossòst i la cartellera i les estrenes cinematogràfiques pel cap de setmana.

 • "Meddia Aranés": Eth Sindic d'Aran s'amassec deluns en Barcelona damb eth president dera Generalitat
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés": Eth Sindic d'Aran s'amassec deluns en Barcelona damb eth president dera Generalitat

  Eth sindic d'Aran s'amassaue deluns en Barcelona damb eth president dera Generalitat tà reclamar eth desplegament dera lei d'Aran de 2015. Era lei preve era revision deth modèl de finançament deth Conselh. I parlam aué en "Meddia aranés", a on repassam era darrèra visita des estudiants d'occitan dera UDL tara Universitat de Tolosa, e es activitats d'aguesti dies enes Pyrenades. El síndic d'Aran es reuneix dilluns a Barcelona amb el president de la Generalitat per reclamar el desplegament de la llei d'Aran de 2015. La llei preveu la revisió del model de finançament del Conselh. Hi parlem avui al "Meddia aranés", on repassem també l'última visita dels estudiants d'occità de la UDL a la Universitat de Tolosa i les activitats d'aquests dies a les Pyrenades.

 • "Meddia Aranés": Eth Conselh d'Aran e eth Conseil dera Haute Garonne possen un servici de transpòrt
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés": Eth Conselh d'Aran e eth Conseil dera Haute Garonne possen un servici de transpòrt

  Eth Conselh Generau d'Aran e eth Conseil Departamentau dera Haute Garonne possen un servici de transpòrt collectiu transfronterèr qu'entrarà en foncionament eth pròxim 18 d'abriu. Vo'n aufrim era informacion aué en Meddia aranés e repassam era prevision d'ocupacion otalèra e era d'afluéncia d'esquiaires entà Baqueira aguesta Setmana Santa. El Conselh Generau d'Aran i el Consell Departamental de l'Alta Garona impulsen un servei de transport col·lectiu transfronterer que entrarà en funcionament el 18 d'abril. Us en informem avui al "Meddia aranés", on repassem també la previsió d'ocupació hotelera i l'afluència d'esquiadors a Baqueira aquesta Setmana Santa.

 • "Meddia aranés": Eth resum dera setmana
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un nou diumenge, el resum dels temes mes destacats de la setmana al "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": Eth C.A.E.I., Club Aranés d'Espòrts d'Iuèrn, complís 25 ans
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth C.A.E.I., Club Aranés d'Espòrts d'Iuèrn, complís 25 ans

  Aué collòqui sus es 25 ans deth Club Aranés d'Espòrts d'Iuèrn, eth CAEI, damb es presidents Ferran Peus, Josep M. Bargalló, Blanca Tasias e José Ramon Vidal, era secretaria Mercé Manau, e directors tecnics, Oriol Guinart e May Peus. Avui fem tertúlia sobre els 25 anys del Club Aranès d'Esports d'Hivern, el CAEI, amb els presidents Ferran Peus, Josep M. Bargalló, Blanca Tasias i José Ramon Vidal, la secretària, Mercé Manau, i els directors tècnics, Oriol Guinart i May Peus.

 • "Meddia aranés": Eth Conselh Generau promocione er aranés enes escòles damb condes
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth Conselh Generau promocione er aranés enes escòles damb condes

  Eth Departament de Politica lingüistica deth Conselh Generau promocione er aranés enes escòles a nivèu orau damb es condes Kamishibai. Ac detalham aué en "Meddia aranés", a on vos informam tanben dera promocion conjunta des Viles Florides deth Alt Pirinèu e des prediccions de risc de lauets e meteorologica tara dimenjada. El Departament de Política Lingüística del Conselh Generau promociona l'aranès a les escoles a nivell oral amb els contes Kamishibai. Ho detallem avui al "Meddia aranés", on us informem també de la promoció conjunta de les Viles Florides de l'Alt Pirineu i de les prediccions de perill d'allaus i previsió meteorològica per al cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Era Copa deth Mon d'esqui de montanha arribe ena Val d'Aran
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era Copa deth Mon d'esqui de montanha arribe ena Val d'Aran

  Aguesta dimenjada torne era competicion de naut nivèu en Baqueira Beret damb era Copa deth Mon d'esqui de montanha e eth Ct d'Espanha de esqui cross e boardercross. Era ISMF arribe en Aran tà disputar era darrèra pròva e decidir es guanyadors des classificacions. Se disputen dues corses que coincidisen damb eth Ralli CEC e era Pujada deth Club Excursionista d'Aran. Tanben hèm eth respàs as resultats e ara agenda dera dimenjada en d'auti espòrts. Aquest cap de setmana torna la competició d'alt nivell a Baqueira Beret amb la Copa del Món d'esquí de muntanya i el Campionat d'Espanya d'esquí cross i boardercross. La ISMF aterra a l'Aran per disputar l'última prova i decidir els guanyadors de la competició. Es disputen dues curses que coincideixen amb el Ral·li CEC i Era Pujada del Club Excursionista d'Aran. També repassem els resultats i l'agenda del cap de setmana en altres esports.

 • "Meddia Aranés": CDA substitusís ath sòn secretari generau que passe a èster Luis Carlos Medina
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés": CDA substitusís ath sòn secretari generau que passe a èster Luis Carlos Medina

  CDA substitusís ath sòn secretari generau que passe a èster Luis Carlos Medina. I parlam aué en Meddia aranés a on detalham dejà eth programa des Pyrenades d'enguan e es estrees e era cartelèra cinematografiques tara dimenjada. CDA substitueix el seu secretari general, que passa a ser Luis Carlos Medina. Hi parlem avui al "Meddia aranés", on detallem ja el programa de les Pyrenades d'aquest any i les estrenes i la cartellera cinematogràfiques del cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Comencen ena Val d'Aran es prumèri avistaments d'ossi dempús dera iuernacion
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Comencen ena Val d'Aran es prumèri avistaments d'ossi dempús dera iuernacion

  Comencen ena Val d'Aran es prumèri avistaments d'ossi dempús deth periòde d'iuernacion. Er an passat neisheren 10 naues cries e era populacion en Pirinèu s'apròpe as 40 exemplars. N'aufrim es donades aué en "Meddia aranés", a on repassam tanben es activitats de credit de sintèsi que s'hèn aguesta setmana en Institut d'Aran, ua session formatiua dera ACIM , e era net d'Aran en Tradicionàrius. Comencen a la Vall d'Aran els primers avistaments d'ossos després del període d'hibernació. L'any passat van néixer 10 noves cries i la població al Pirineu s'acosta ara als 40 exemplars. N'oferim les dades avui al "Meddia aranés", on també repassem les activitats del crèdit de síntesi que es fan aquesta setmana a l'Institut d'Aran, una sessió formativa de l'ACIM, i la nit d'Aran al Tradicionàrius.

 • "Meddia aranés": Bossòst obligat a pagar 260.000 euros a un particular pera ocupacion d'uns terrens
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Bossòst obligat a pagar 260.000 euros a un particular pera ocupacion d'uns terrens

  Er Ajuntament de Bossòst se ve obligat a pagar 260.000 euros a un particular pera ocupacion des terrens dera caserna dera Guàrdia Civil en an 1989 e met en marcha un POUM participatiu. Ne parlam, d'aguest e de d'auti ahèrs dera vila, damb er alcalde Amador Marqués e repassam es resultats des espòrts d'aguesta dimenjada. L'Ajuntament de Bossòst es veu obligat a pagar 260.000 euros a un particular per una ocupació de terrenys de la caserna de la Guàrdia Civil l'any 1989 i posa en marxa un POUM participatiu. En parlem, d'aquests i d'altres temes de la localitat, amb l'alcalde Amador Marqués i repassem els resultats dels esports del cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Eth resum dera setmana
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un diumenge més, el resum dels temes més destacats de la setmana al "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": Nhacs Poetics en Musèu d'Aran tà hestejar eth Dia internacionau dera poesia
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Nhacs Poetics en Musèu d'Aran tà hestejar eth Dia internacionau dera poesia

  Nhacs poetics ère eth títol dera tresau edicion deth recitau de poesia, enguan restacat ara gastronomia, qu'organizaue eth Musèu dera Val d'Aran tà hestejar eth Dia internacionau dera poesia. Nhacs poètics, mossegades poètiques, era el títol de la tercera edició del recital de poesia, aquest any relacionat amb la gastronomia, que organitzava el Musèu dera Val d'Aran per celebrar el Dia internacional de la poesia.

 • "Meddia aranés": Era Escòla d'Ostalaria a premanit 500 racions d'òlha tara naua edicion dera Olhada
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era Escòla d'Ostalaria a premanit 500 racions d'òlha tara naua edicion dera Olhada

  Era Escòla d'Ostalaria de Les a premanit 500 racions d'òlha tara naua edicion dera Olhada que s'harà deman en Beret. Vo'n informam aué en "Meddia aranés" a on detalham tanben es activitats qu'organize er Ajuntament de Vielha entà hestejar eth Dia Mondiau dera Activitat Fisica e es prediccions meteorologica e de risc de lauets tara dimenjada. L'Escola d'Hostaleria de Les ha preparat 500 racions d'olla per a la nova edició de l'Ollada que es farà demà a Beret. Us n'informem avui al "Meddia aranés", on detallem també les activitats que organitza l'Ajuntament de Vielha per celebrar el Dia Mundial de les Activitats Físiques i les prediccions meteorològica i de risc d'allaus per al cap de setmana.

Anar al contingut