Catalunya Ràdio - Aran

 • "Meddia aranés": Era Artiga de Lin duplicarà eth nombre de places de parcatge aguest estiu
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era Artiga de Lin duplicarà eth nombre de places de parcatge aguest estiu

  Era Artiga de Lin, un des endrets turístics mès visitadi dera Val d'Aran, compdarà damb un centre d'interpretacion e duplicarà eth nombre de places de parcatge aguest estiu. Er accés des tres darrèri quilomètres s'harà damb dus trenets com era sason passada. Atau se concretaue en darrèr Plen deth Conselh Generau d'Aran que repassam aué en "Meddia aranés". L'Artiga de Lin, un dels indrets turístics més visitats de la Vall d'Aran, comptarà amb un centre d'interpretació i duplicarà el nombre de places d'aparcament aquest estiu. L'accés dels tres últims quilòmetres es farà amb dos trenets, com la temporada passada. Així es concretava en l'últim ple del Conselh Generau d'Aran que repassem avui al "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": Eth resum dera setmana
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un diumenge més, el resum dels temes més destacats de la setmana al "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": Aué dissabte vos aufrim un collòqui damb gent grana de Salardú
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Aué dissabte vos aufrim un collòqui damb gent grana de Salardú

  Aué dissabte recuperam un collòqui damb gent grana deth pòble de Salardú. Avui dissabte recuperem una tertúlia amb gent gran del poble de Salardú.

 • "Meddia aranés": Er Ajuntament de Naut Aran a aprovat er auançament deth nau POUM entath municipi
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Er Ajuntament de Naut Aran a aprovat er auançament deth nau POUM entath municipi

  Er Ajuntament de Naut Aran a aprovat er auançament deth nau POUM tath municipi que preve eth bastiment de 250 naues viuendes e un gran parcatge en Salardú enes pròxims 15 ans. Ac concretam aué en "Meddia aranés", on vos informam tanben d'ua mocion dera CUP restacada ara lengua aranesa, deth desbloqueig administratiu der Ajuntament de Bausen, e deth prumèr festivau de genre nere de Bossòst aguesta dimenjada. L'Ajuntament de Naut Aran ha aprovat l'avançament del nou POUM pel municipi que preveu la construcció de 250 nous habitatges i un gran aparcament a Salardú el pròxims quinze anys. Ho concretem avui al "Meddia aranés", on us informem també d'una moció de la CUP vinculada a la llengua aranesa, del desbloqueig administratiu de l'Ajuntament de Bausen i del primer Festival de gènere negre a Bossòst aquest cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Mari Boya, un joen pilòt de karts aranés cridat a èster entre es milhors
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Mari Boya, un joen pilòt de karts aranés cridat a èster entre es milhors

  Aué en "Aran espòrts" auram ua convèrsa damb Mari Boya, un joen aranés de 13 ans de Les, pilòt de karts, qu'en sonque 3 ans ja a estat dus còps campeon d'Espanha. Parlam dera Trobada Esportiua Territoriau de Primària des comarques de Lleida, qu'aué amasse a 600 escolars en Vielha. E tanben de fotbòl e patinatge, damb eth repàs as resultats e eth calendari des equips e patinadors de casa. Avui a "Aran esports" tindrem una conversa amb Mari Boya, un jove aranès de 13 anys de Les, pilot de karts, que en només 3 anys ja ha sigut dues vegades campió d'Espanya. Parlem de la Trobada Esportiva Territorial de Primària de les comarques de Lleida, que avui reuneix 600 escolars a Vielha. I també de futbol i patinatge, amb el repàs dels resultats i el calendari dels equips i patinadors de casa.

 • "Meddia aranès": Eth Conselh Generau presente ua naua colleccion de ueit condes hèti per mèstres
  Escolta àudio

  "Meddia aranès": Eth Conselh Generau presente ua naua colleccion de ueit condes hèti per mèstres

  Ar entorn dera hèsta de Sant Jòrdi eth Conselh Generau presentaue ua naua colleccion de ueit condes hèti per mèstres e illustradors d'Aran.Vo'n aufrim eth detalh dera iniciatiua aué en Meddia aranés e repassam era cartellèra e es estrees cinematografiques tara dimenjada. Al voltant de la festa de Sant Jordi el Conselh Generau presentava una nova col·lecció de vuit contes fets per mestres i il·lustradors d'Aran. Us oferim el detall de la iniciativa avui al "Meddia aranès" i repassem la cartellera i les estrenes cinematogràfiques pel cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Vielha compde des d'aguest mès d'abriu damb tres espacis cardioprotegidi
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Vielha compde des d'aguest mès d'abriu damb tres espacis cardioprotegidi

  Vielha compde des d'aguest mès d'abriu damb tres espacis cardioprotegidi. Eth Palai de Gèu , eth Casau deth Jubilat e eth Palai d'Espòrts an desfibril·ladors tà utilitzar en cas d'arturada cardíaca. Ne parlam aué en "Meddia aranés", a on vos informam tanben de que ua vintea d'alumnes participen en un Mastèr d'Atencion ath Malaut d'Urgéncies e Emergències Pre-espitalàries organizat peth Conselh Generau e era Universitat de Lhèida, e d'ua donacion deth fotògraf Kim Castells ath Conselh Generau de 850 fotografies dera Val d'Aran. Vielha té des d'aquest abril tres espais cardioprotegits. El Palau de Gel, el Casal del Jubilat i el Palau d'Esports tenen desfibril·ladors. En parlem avui al "Meddia aranés", on també us informem que una vintena d'alumnes participen en un màster d'Atenció al Malalt d'Urgències i Emergències Prehospitalàries organizat pel Conselh, i d'una donació del fotògraf Kim Castells al Conselh Generau de 850 fotografies de la Val d'Aran.

 • "Meddia Aranés":Aué vos explicam a hons era datacion e es caracteristiques des pinturesmuraus d'Unha
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés":Aué vos explicam a hons era datacion e es caracteristiques des pinturesmuraus d'Unha

  En "Meddia aranés" d'aué vos explicaram a hons era datacion e es caracteristiques des pintures muraus dera Glèisa de Santa Eulàlia d'Unha. Ac haram damb eth responsable dera colleccion de pintura renaishentista deth Musèu d'Art Nacional de Catalonha. Eth programa repasse tanben desparières mocions deth grop de C'S en Parlament restacades ath país e vos auance es resoltats esportius dera dimenjada. Al "Meddia aranés" d'avui us explicarem a fons la datació i les característiques de les pintures murals de l'església de Santa Eulàlia d'Unha. Ho farem amb el responsable de la col·lecció de pintura renaixentista del Museu d'Art Nacional de Catalunya. El programa repassa també diferents mocions del grup de C'S al Parlament destacades amb el país i us avancem els resultats esportius del cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Eth resum dera setmana
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un diumenge més, el resum dels temes més destacats de la setmana al "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": Aumenatge ar avocat e estudiós dera Istòria aranesa Melquiades Calzado
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Aumenatge ar avocat e estudiós dera Istòria aranesa Melquiades Calzado

  En "Meddia aranés" d'aué reposam eth programa sus era Miscellania aumenatge ar avocat e estudiós dera Istòria aranesa Melquiades Calzado defuntat recentament. Al "Meddia aranés" d'avui reposem el programa sobre la Miscel·lània homenatge a l'advocat i estudiós de la història aranesa Melquiades Calzado, mort recentment.

 • "Meddia aranés": Foment Torisme Val d'Aran a organizat aguesta setmana era prumèra Net deth Torisme
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Foment Torisme Val d'Aran a organizat aguesta setmana era prumèra Net deth Torisme

  Foment Torisme Val d'Aran a organizat aguesta setmana era prumèra Net deth Torisme, a on a facilitat ath sector era memòria des sòns activitats pendent eth 2016. Vo'n aufrim es donades aué en "Meddia aranés", que repasse tanben era prevision de perilh de lauets e era prediccion meteorologica tara dimenjada. Foment Torisme Val d'Aran ha organitzat aquesta setmana la primera Nit del Turisme, on ha facilitat al sector la memòria de les seves activitats durant el 2016. Us n'oferim les dades avui al "Meddia aranés", que repassa també la previsió de risc d'allaus i la predicció meteorològica pel cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Eth Massi Kuwait de ciclisme se presente en Aran tà seguir ena Continental UCI
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth Massi Kuwait de ciclisme se presente en Aran tà seguir ena Continental UCI

  Aué en "Aran espòrts" parlam des jornades d'actualizacion tecnica der esqui de competicion que, organizades peth MAC, se hèren a començaments dera Setmana Santa. Deth fotbòl sala valoram eth tornèg femenin e presentam era AEFA CUP, que comence deman, era tornada ara competicion des equips aranesi de fotbòl e era presentacion der equip ciclista Massi Kuwait, que, damb er aranés Ruben Caseny, seguirá un an més ena 3au categoria deth ciclisme profesionau. Avui a "Aran esports" parlem de les jornades d'actualització tècnica de l'esquí de competició que, organitzades pel MAC, es van fer a començaments de la Setmana Santa. Del futbol sala valorem el torneig femení i presentem l'AEFA CUP, que comença demà, la tornada a la competició dels equips aranesos de futbol i la presentació de l'equip ciclista Massi Kuwait, que, amb l'aranès Ruben Caseny, seguirà un any més a la 3a categoria del ciclisme professional.

 • "Meddia aranés": Era estacion de Baqueira artenh a superar es 800.000 esquiaires aguesta sason
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era estacion de Baqueira artenh a superar es 800.000 esquiaires aguesta sason

  Era estacion de Baqueira artenh a superar es 800.000 esquiaires aguesta sason. Ne repassam eth balanç aué en Meddia aranés a on vos informam tanben de qu'era cantaira aranesa Alidé Sans pòrte tàs Estats Units era cultura e era lengua araneses damb un concèrt era velha de Sant Jòrdi en Naua Yòrk. D'ua naua activitat deth Country Rock de Salardú e deth repàs ara cartelèra e e es estrees cinematografiques tara dimenjada. L'estació de Baqueira aconsegueix superar els 800.000 esquiadors aquesta temporada. En repassem el balanç avui al "Meddia aranés", on us informem també que la cantant aranesa Alidé Sans porta als Estats Units la cultura i la llengua araneses amb un concert la vetlla de Sant Jordi a Nova York, d'una nova activitat del Country Rock de Salardú i del repàs a la cartellera i les estrenes cinematogràfiques del cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Eth Gremi d'Ostalaria chifre en 80% era aucupacion de Setmana Santa en Aran
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth Gremi d'Ostalaria chifre en 80% era aucupacion de Setmana Santa en Aran

  Aué en programa valoram damb eth Gremi d'Ostalaria era aucupacion de Setmana Santa, qu'a artenhut eth 80% de dijaus a deluns. Detalham era aufèrta educativa en Institut d'Aran damb eth director deth Centre e es coordinadors de bachibac e des cicles d'informatica e administracion e d'espòrts. E vos aufrim era lectura en tot recuperar eth libre "Era Baronia de Les", de Melquíades Calzado de Castro, collaborador d'aguest programa pendent fòrça ans, que moric era setmana passada. Avui al programa valorem amb el Gremi d'Hostaleria l'ocupació de Setmana Santa, que ha arribat al 80% de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua. Detallem l'oferta educativa a l'Institut d'Aran amb el director del centre i els coordinadors de batxibac i dels cicles d'informàtica i administració i d'esports. I us oferim una lectura recuperant el llibre "Era Baronia de Les", de Melquíades Calzado de Castro, col·laborador d'aquest programa, que va morir la setmana passada.

 • "Meddia Aranés": Eth resum dera setmana
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés": Eth resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un nou diumenge, El resum dels temes més destacats de la setmana al "Meddia aranés".

Anar al contingut