Catalunya Ràdio - Aran

 • "Meddia aranés": 10 esportistes aranesi reconegudi pera Generalitat pes resultats deth 2016
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": 10 esportistes aranesi reconegudi pera Generalitat pes resultats deth 2016

  Aué en "Aran espòrts", era rècta finau ena Liga de fotbòl entàs equips aranesi, damb era permanencia en jòc tara UDBossòst e era AFLes. Tanben eth reconeishement qu'era Generalitat hèc ager a 48 esportistes der Alt Pirineu e Aran pes resultats der an passat. 10 des 48 esportistes distinguidi son aranesi. Aué tanben corses de montanha, curling e eth calendari de tornegi populars qu'organizen eth Conselh Esportiu e er Ajuntament de Vielha e Mijaran. Avui a "Aran esports", la recta final a la Lliga de futbol pels equips aranesos, amb la permanència en joc per l'UDBossòst i l'AFLes. També el reconeixement que la Generalitat va fer ahir a 48 esportistes de l'Alt Pirineu i Aran pels resultats de l'any passat. Deu dels 48 esportistes distingits són aranesos. I també curses de muntanya, cúrling i el calendari de tornejos populars que organitzen el Consell Esportiu i l'Ajuntament de Vielha e Mijaran.

 • "Meddia Aranés":Aué parlam de diuèrses actuacions en Les e Gausac damb Andreu Cortés e Jesus Ordoñez
  Escolta àudio

  "Meddia Aranés":Aué parlam de diuèrses actuacions en Les e Gausac damb Andreu Cortés e Jesus Ordoñez

  Aué parlam de diuèrses actuacions en Les damb Andreu Cortés e en Gausac damb Jesus Ordoñez. De Les explicam es òbres dera passarella deth pònt e que ja an començat es trabalhs tà bastir era naua oficina de torisme ath cant dera N230. En Gausac se vò milhorar era circulacion e guanhar places de parcatge en carrer Baricauba. Rebrembam era programacion especiau tà deman Dia Internacionau des Musèus e com cada dimèrcles es estrees de cine dera setmana. Avui parlem de diverses actuacions a Les, amb Andreu Cortés, i a Gausac, amb Jesús Ordóñez. De Les expliquem les obres de la passarel·la del pont i que ja han començat els treballs per construir la nova oficina de turisme al costat de l'N-230. A Gausac es vol millorar la circulació i guanyar places d'aparcament al carrer Baricauba. Recordem la programació especial del Dia Internacional dels Museus i també les estrenes cinematogràfiques de la setmana.

 • "Meddia aranés": Eh Conselh demane era sua inclusion ena Taula de Traball dera Candidatura des Jòcs
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eh Conselh demane era sua inclusion ena Taula de Traball dera Candidatura des Jòcs

  Eh Conselh Generau d'Aran demane era sua inclusion ena Taula de Traball dera Candidatura des Jòcs Olimpics d'iuèrn Barcelona Pirinèus, qu'encara non an fixada era data de celebracion. Ac concretam aué en "Meddia aranés", a on informam tanben deth projecte transtermierèr de recuperacion deth Camin de Sant Jaime des de Saint Bertrand de Comminges a Roda d'Isábena pera Val d'Aran, d'un observatòri socioeconòmic deth territori e deth Plan de Transicion ath Trabalh que ven de començar era preinscripcion. El Conselh Generau d'Aran demana la seva inclusió a la Taula de Treball de la Candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona Pirineus, que encara no ha fixat la data de celebració. Ho concretem avui al "Meddia aranés", on també informem del projecte transfronterer de recuperació del Camí de San Jaume des de Sant Bertran de Comenge a la Pobla de Roda per la Vall d'Aran, d'un observatori socioeconòmic del territori i del Pla de Transició al Treball que ha començat la preinscripció.

 • "Meddia aranès": Aué repassam es tematiques tractades ena darrèra Assemblada dera Societat de Caça.
  Escolta àudio

  "Meddia aranès": Aué repassam es tematiques tractades ena darrèra Assemblada dera Societat de Caça.

  En "Meddia aranès" d'aué repassam a hons es tematiques tractades ena darrèra Assemblada dera Societat de Caça e Pesca dera Val d'Aran que compde damb un pressupost de 55.000 euros e auançam es resoltats esportius dera dimenjada. Al "Meddia aranès" d'avui repassem a fons les temàtiques tractades a l'última assemblea de la Societat de Caça i Pesca de la Vall d'Aran, que té un pressupost de 55.000 euros, i avancem els resultats esportius del cap de setmana.

 • ? Meddia Aranés?: Eth Resum dera setmana
  Escolta àudio

  ? Meddia Aranés?: Eth Resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un nou diumenge, el resum dels temes mes destacats de la setmana a "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": Era musica des serias de television "Outlander"
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era musica des serias de television "Outlander"

  Aué en programa, es bandes sonores des serias de television damb era musica dera seria basada enes novèlles de Diana Gabaldon, "Outlander". Avui al programa, les bandes sonores de les sèries de televisó amb la música de la sèrie basada en les novel·les de Diana Gabaldon, "Outlander".

 • "Meddia aranés": Eth Conselh Generau restaure eth tram deth Camin Reiau entre Vilamòs e Es Bòrdes
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth Conselh Generau restaure eth tram deth Camin Reiau entre Vilamòs e Es Bòrdes

  Eth Conselh Generau d'Aran da per acabades es òbres de restauracion d'un des trams deth Camin Reiau entre es tèrmes municipaus de Vilamòs e es Bòrdes que quedèc mès maumetut per aiguat deth Garona en 2013. Ac detalham aué en Meddia aranés a on informam de quauqui projèctes der hilat de Musèus, e dera hèsta dera Shasclada der Haro de Les que se hè aguest dissabte. El Conselh Generau d'Aran dona per acabades les obres de restauració d'un dels trams del Camí Reiau entre els termes municipals de Vilamòs i Es Bòrdes que van quedar més malmesos pel desbordament der riu Garona al 2013. Ho detallem avui al "Meddia aranés", on informem també d'alguns projectes de la Xarxa de Museus i de la festa de la Shasclada del Haro de Les, que es fa aquest dissabte.

 • "Meddia aranés": Vielha promò era activitat fisica saludable damb era marcha nordica
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Vielha promò era activitat fisica saludable damb era marcha nordica

  Aué en "Aran espòrts" era victòria deth Club Curling Val d'Aran ena Liga catalana que les balhe era classificacion entara Liga e era Copa España que se disputarà es dies 20 e 21 de mai en Jaca. Era AFLes manten es opcions de seguir ena 3au catalana gracies ara victòria sus er Alguaire quan manquen 3 jornades tà acabar. E aué tornam damb era marcha nordica, ua activitat que guanhe practicants gràcies as gessudes organizades per Ajuntament de Vielha e que a compdar d'ara tanben ei ua activitat cardioprotegida. Era actualitat deth patinatge, era natacion e eth fotbòl sala completen aguest programa. Avui a "Aran espòrts" la victòria del Club Curling Vall d'Aran a la Lliga catalana que els dóna la classificació per la Lliga i la Copa España que es disputaran el 20 i 21 de maig a Jaca. L'AFLes manté les opcions de seguir a la 3a catalana gràcies a la victòria sobre l'Alguaire quan falten 3 jornades per acabar. I avui tornem amb la marxa nòrdica, una activitat que guanya practicants.

 • "Meddia aranés": Aué vos informam dera naua session formatiua que s'impartís deman en CEI de Casau
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Aué vos informam dera naua session formatiua que s'impartís deman en CEI de Casau

  Era gestion e administracion empresariau ère era temàtica dera naua session formatiua deth CEI de Casau. Ac tractauem en "Meddia aranés", a on detalhauem tanben era hèira de primauera que s'harà dimenge en Les e era cartellèra de cine e es estrees cinematogràfiques tara dimenjada. La gestió i administració empresarial era la temàtica de la nova sessió formativa del CEI de Casau. Ho tractàvem al "Meddia aranés", on detallàvem també la fira de primavera que es farà diumenge a Les i la cartellera de cine i les estrenes cinematogràfiques del cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Era Generalitat autrege eth prèmi Robèrt Lafont 2016 ara Fondacion Musèu Etnologic
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era Generalitat autrege eth prèmi Robèrt Lafont 2016 ara Fondacion Musèu Etnologic

  Era Generalitat autrejaue diuendres ena glèisa de Sant Miquèu de Vielha eth prèmi Robèrt Lafont 2016 ara Fondacion deth Musèu Etnologic dera Val d'Aran. N'aufrim eth detalh aué en "Meddia aranés", a on desvolopam ua propòsta de resolucion deth partit de C'S tà revirar ua plana web dera Generalitat ar aranés e era visita entà Aran der Institut Bertrand de Borne dera Dordonha. La Generalitat atorgava divendres a l'església de Sant Miquel de Vielha el premi Robèrt Lafont 2016 a la Fundació del Museu Etnològic de la Vall d'Aran. N'oferim el detall avui al "Meddia aranés", on desenvolupem una proposta de resolució del partit de C'S per traduir una pàgina web de la Generalitat a l'aranès i la visita a l'Aran de l'Institut Bertrand de Borne de la Dordonya.

 • "Meddia aranés": Eth Conselh encarge un projècte tà qu'era Val d'Aran opte a patrimòni dera umanitat
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth Conselh encarge un projècte tà qu'era Val d'Aran opte a patrimòni dera umanitat

  Eth Conselh Generau d'Aran a encargat un projècte tà qu'era Val d'Aran pogue presentar ua candidatura de reconeishement globau coma patrimòni dera umanitat pera Unesco. Ne començam a parlar aué en "Meddia aranés", a on repassam tanben era documentacion der Archiu e es resoltats esportius dera dimenjada. El Conselh Generau d'Aran ha encarregat un projecte perquè la Vall d'Aran presenti una candidatura de reconeixement global com a patrimoni de la humanitat per la Unesco. En comencem a parlar avui al "Meddia aranés", on repassem també la documentació de l'Arxiu i els resultats esportius del cap de setmana.

 • "Meddia aranés": Eth resum dera setmana
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Eth resum dera setmana

  Un dimenge mès, eth resum des tèmes mès destacadi dera setmana en "Meddia aranés". Un nou diumenge, el resum dels temes mes destacats de la setmana a "Meddia aranés".

 • "Meddia aranés": Aué eth prumèr debat deth Festivau de genre nere dera Val d'Aran hèt en Bossòst.
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Aué eth prumèr debat deth Festivau de genre nere dera Val d'Aran hèt en Bossòst.

  En "Meddia aranés" d'aué, eth contiengut deth prumèr debat deth Festivau de genre nere dera Val d'Aran en Bossòst ath torn de com se codine era novèla nera. Al "Meddia aranés" d'avui, el contingut del primer debat del Festival de gènere negre de la Vall d'Aran a Bossòst al voltant de com es cuina la novel·la negra.

 • "Meddia aranés":EthPSC artenh qu'eth Parlament apròve ua Propòsta tà finalizar es òbres der Institut
  Escolta àudio

  "Meddia aranés":EthPSC artenh qu'eth Parlament apròve ua Propòsta tà finalizar es òbres der Institut

  Eth PSC artenh qu'eth Parlament apròve ua propòsta de resolucion tà finalizar es òbres pendentes en Institut d'Aran. Ne parlam aué en Meddia aranés a on vos informam de que dejà se pòt beuer aigua dera sheta en Unha e Salardú, dempús de qu'er Ajuntament ac proïbic en trobar-i arsenic. Eth prumèr atac der os d'aguesta primauera, e ua campanha solidaria tàs refugiats de Lesbos son bera auta des tematiques que tracte aué eth programa. El PSC aconsegueix que el Parlament aprovi una proposta de resolució per finalitzar les obres del Institut d'Aran. En parlem avui al "Meddia aranés", on informem també que ja es pot beure aigua de l'aixeta a Unha i Salardú, després que l'Ajuntament ho va prohibir perquè hi van trobar arsènic. El primer atac d'os d'aquesta primavera i una campanya solidària pels refugiats de Lesbos són alguna de les altres temàtiques que tracta avui el programa.

 • "Meddia aranés": Era Trobada esportiua de Primaria des Terres de Lleida un succés damb 300 alumnes
  Escolta àudio

  "Meddia aranés": Era Trobada esportiua de Primaria des Terres de Lleida un succés damb 300 alumnes

  Aué en programa, espòrts e cinema. Parlam des derròtes dera AF Les e dera UD Bossòst enes darrèrs partits de Liga. Es patinadores araneses deth CEGVA demoren sense medalhes en Ct d'Espanha de Puigcerdà abantes de disputar era darrèra competicion en Barcelona aguesta dimenjada. E valoram era Trobada Esportiua de Primaria des Terres de Lleida qu'amassèc a 300 alumnes en Vielha. E aué tanben es estrees dera setmana e es prepauses dera Audiovisuau. Avui al programa, esports i cinema. Parlem de les derrotes de l'AF Les i de la UD Bossòst en els últims partits de Lliga. Les patinadores araneses del CEGVA tornen sense medalles del Campionat d'Espanya de Puigcerdà abans de disputar l'última competició a Barcelona aquest cap de setmana. I valorem la Trobada Esportiva de Primària de les Terres de Lleida que va reunir 300 alumnes a Vielha. I avui també les estrenes de la setmana i les propostes d'Era Audiovisuau.

Anar al contingut