TOTS ELS ÀUDIOS

 • Les Balkan Paradise Orchestra s'emporten el concurs Sons de la Mediterrània
  Escolta àudio

  Les Balkan Paradise Orchestra s'emporten el concurs Sons de la Mediterrània

  Ritmes trepidants i balcànics que fan pujar tots els ànims. Una ventada d'energia per fer aixecar la platea, el carrer o la plaça. Són les Balkan Paradise Orchestra, les darreres guanyadores del concurs Sons de la Mediterrània, que han vingut a iCatMans a presentar-nos el seu projecte. L'única formació d'arrel balcànica femenina i amb la necessària presa de terra al Principat.

  Ritmes trepidants i balcànics que fan pujar tots els ànims. Una ventada d'energia per fer aixecar la platea, el carrer o la plaça. Són les Balkan Paradise Orchestra, les darreres guanyadores del concurs Sons de la Mediterrània, que han vingut a iCatMans a presentar-nos el seu projecte. L'única formació d'arrel balcànica femenina i amb la necessària presa de terra al Principat.

 • Que no quedi cap plaça per cantar
  Escolta àudio

  Que no quedi cap plaça per cantar

  El II Festival Càntut omplirà del 17 al 19 de novembre Cassà de la Selva de propostes creatives inspirades en la música de tradició oral. L'objectiu d'enguany és portar la música al màxim d'espais i places possibles per reivindicar l'ús popular del cant. A més, a iCatMans també parlarem amb la Balkan Paradise Orchestra, guanyadora de la darrera edició del Concurs Sons, i anirem fins a l'Alguer, amb Franca Masu.

  01. Roger Mas - "El dolor de la bellesa"
  02. Joan Boada i Miquel Gil - "El desig"
  03. Pep Gimeno i Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries - "Havanera de canyes i fang"
  04. Glissando i Carles Belda - "Superganga"
  05. Sabor de Gràcia i Las Migas - "O tot o res"
  06. Guillem Roma i Gots de Tuba - "The tide is high"
  07. Balkan Paradise Orchestra - "La Rindi"
  08. Kroke - "Bright clouds"
  09. Franca Masu - "Vida"

  El II Festival Càntut omplirà del 17 al 19 de novembre Cassà de la Selva de propostes creatives inspirades en la música de tradició oral. L'objectiu d'enguany és portar la música al màxim d'espais i places possibles per reivindicar l'ús popular del cant. A més, a iCatMans també parlarem amb la Balkan Paradise Orchestra, guanyadora de la darrera edició del Concurs Sons, i anirem fins a l'Alguer, amb Franca Masu. 01. Roger Mas - "El dolor de la bellesa" 02. Joan Boada i Miquel Gil - "El desig" 03. Pep Gimeno i Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries - "Havanera de canyes i fang" 04. Glissando i Carles Belda - "Superganga" 05. Sabor de Gràcia i Las Migas - "O tot o res" 06. Guillem Roma i Gots de Tuba - "The tide is high" 07. Balkan Paradise Orchestra - "La Rindi" 08. Kroke - "Bright clouds" 09. Franca Masu - "Vida"

 • V Trovam, qualitat i diversitat
  Escolta àudio

  V Trovam, qualitat i diversitat

  La Fira Trovam de Castelló de la Plana arriba a la cinquena edició amb un grapat de propostes plenes de qualitat. En parlem, repassem l'agenda de concerts i descobrim el disc d'homenatge a Josep Bastons, "L'home de la guitarra".

  01. El Diluvi - "Alegria"
  02. Mireia Vives i Borja Penalva - "Casablanca"
  03. Guadi Galego - "O mundo esta parado"
  04. Badlands - "Relentless"
  05. Musicants - "Havanera del peix enamorat"
  06. Anxovetes - "El capità"
  07. Belda i Sanjosex - "El pardal"
  08. Maria Arnal i Marcel Bagés - "Cançó del farigoler"
  09. Josep Maria Ribelles - "Vals de tardor"

  La Fira Trovam de Castelló de la Plana arriba a la cinquena edició amb un grapat de propostes plenes de qualitat. En parlem, repassem l'agenda de concerts i descobrim el disc d'homenatge a Josep Bastons, "L'home de la guitarra". 01. El Diluvi - "Alegria" 02. Mireia Vives i Borja Penalva - "Casablanca" 03. Guadi Galego - "O mundo esta parado" 04. Badlands - "Relentless" 05. Musicants - "Havanera del peix enamorat" 06. Anxovetes - "El capità" 07. Belda i Sanjosex - "El pardal" 08. Maria Arnal i Marcel Bagés - "Cançó del farigoler" 09. Josep Maria Ribelles - "Vals de tardor"

 • El "Folk" renovador de Kepa Junkera
  Escolta àudio

  El "Folk" renovador de Kepa Junkera

  Fa anys que la relació de Kepa Junkera amb els Països Catalans és molt fructífera musicalment. Ara, aquest "trikitilari" basc s'ha inspirat en les melodies del nostre repertori tradicional per passar-les pel sedàs de la seva originalitat a l'àlbum "Fok". En coneixem tots els detalls a l'"iCatMans", repassem l'agenda de concerts i ens deixem captivar per la bellesa rítmica dels Coetus.

  01. Josep Maria Ribelles i Kepa Junkera - "Dansa de Castellterçol"
  02. Kepa Junkera - "La balanguera"
  03. Sense Sal - "Fàcil"
  04. Txarango i Jarabe de Palo - "Mil ocells"
  05. Iluminata - "Aire"
  06. Buhos - "Prenent la lluna"
  07. Sanjosex - "Corriol"
  08. Nèvoa - "Lágrima"
  09. Coetus - "María, ramo de palma"

  Fa anys que la relació de Kepa Junkera amb els Països Catalans és molt fructífera musicalment. Ara, aquest "trikitilari" basc s'ha inspirat en les melodies del nostre repertori tradicional per passar-les pel sedàs de la seva originalitat a l'àlbum "Fok". En coneixem tots els detalls a l'"iCatMans", repassem l'agenda de concerts i ens deixem captivar per la bellesa rítmica dels Coetus. 01. Josep Maria Ribelles i Kepa Junkera - "Dansa de Castellterçol" 02. Kepa Junkera - "La balanguera" 03. Sense Sal - "Fàcil" 04. Txarango i Jarabe de Palo - "Mil ocells" 05. Iluminata - "Aire" 06. Buhos - "Prenent la lluna" 07. Sanjosex - "Corriol" 08. Nèvoa - "Lágrima" 09. Coetus - "María, ramo de palma"

 • Eròtic-Giust i els experiments sensuals
  Escolta àudio

  Eròtic-Giust i els experiments sensuals

  L'eròtica és un dels camps més utilitzats en la creació artística i la música folk no n'és l'excepció. Eròtic-Giust és un projecte que va idear Marcel Casellas fa divuit anys per mesclar lletres eròtiques i una estructura rítmica força desconeguda: el giusto sil·làbic. Ara, músics de la nova fornada folk en recuperen la filosofia i ens presenten una nova versió d'aquest espectacle. A més, aquesta setmana, a "iCatMans" també repassem l'agenda del festival Euskal Herria Sona, viatgem pels "14 km" de Guillem Anguera i recordem "Mar endins", dels Tarquim.

  01. Korrontzi - "Diatonic Bilbon"
  02. Pegatina i Esne Beltza - "Ara ve lo bo"
  03. Audience - "El tres, el quinto i el tumbao"
  04. Kalakan - "Sagarra jo!"
  05. Gemma 4 - "Paraules d'amor"
  06. Txala - "Txalaria"
  07. Guillem Anguera - "14 km"
  08. High Times - "Fa calor"
  09. Tarquim - "Cants de batre"

  L'eròtica és un dels camps més utilitzats en la creació artística i la música folk no n'és l'excepció. Eròtic-Giust és un projecte que va idear Marcel Casellas fa divuit anys per mesclar lletres eròtiques i una estructura rítmica força desconeguda: el giusto sil·làbic. Ara, músics de la nova fornada folk en recuperen la filosofia i ens presenten una nova versió d'aquest espectacle. A més, aquesta setmana, a "iCatMans" també repassem l'agenda del festival Euskal Herria Sona, viatgem pels "14 km" de Guillem Anguera i recordem "Mar endins", dels Tarquim. 01. Korrontzi - "Diatonic Bilbon" 02. Pegatina i Esne Beltza - "Ara ve lo bo" 03. Audience - "El tres, el quinto i el tumbao" 04. Kalakan - "Sagarra jo!" 05. Gemma 4 - "Paraules d'amor" 06. Txala - "Txalaria" 07. Guillem Anguera - "14 km" 08. High Times - "Fa calor" 09. Tarquim - "Cants de batre"

 • Circuit Folc: el circuit de música d'arrel d'arreu del país
  Escolta àudio

  Circuit Folc: el circuit de música d'arrel d'arreu del país

  L'11a edició del Circuit Folc es desplega arreu del territori amb vuit propostes: Jaume Arnella, Urbàlia Rurana i els "Quicos", al costat de la fusió de Gertrudis i Hora de Joglar o els emergents Criatures, Les Anxovetes i Joan Gomila. Descobrim el nou treball dels Inxa Impro Quintet, liderat per la gralla de Manu Sabaté. Ens deixem endur per Tati Cervià amb "Secreta veu", a la recerca del cançoner i les melodies tradicionals de la música renaixentista a la península Ibèrica.

  01. Gertrudis - "La meva terra"
  02. Urbàlia Rurana - "El cavall blanc"
  03. Hora de Joglar - "C'est la vie"
  04. Joana Gomila - "So de pastera"
  05. Mesclat - "Quatre cavallers"
  06. Anxovetas - "El canó de Palamós"
  07. Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries - "Lo meu nom és Xeic"
  08. Criatures ...i els homes de seny - "Capvespre a Paranà"
  09. Inxa Impro Quintet - "Mar petit"

  L'11a edició del Circuit Folc es desplega arreu del territori amb vuit propostes: Jaume Arnella, Urbàlia Rurana i els "Quicos", al costat de la fusió de Gertrudis i Hora de Joglar o els emergents Criatures, Les Anxovetes i Joan Gomila. Descobrim el nou treball dels Inxa Impro Quintet, liderat per la gralla de Manu Sabaté. Ens deixem endur per Tati Cervià amb "Secreta veu", a la recerca del cançoner i les melodies tradicionals de la música renaixentista a la península Ibèrica. 01. Gertrudis - "La meva terra" 02. Urbàlia Rurana - "El cavall blanc" 03. Hora de Joglar - "C'est la vie" 04. Joana Gomila - "So de pastera" 05. Mesclat - "Quatre cavallers" 06. Anxovetas - "El canó de Palamós" 07. Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries - "Lo meu nom és Xeic" 08. Criatures ...i els homes de seny - "Capvespre a Paranà" 09. Inxa Impro Quintet - "Mar petit"

 • "No me faceu xerrar gruixat"
  Escolta àudio

  "No me faceu xerrar gruixat"

  Recordem Toni Roig, fundador del grup Al-Mayurqa i una de les veus més reivindicatives i influents del folk en català. A "iCat mans" posem en valor el seu llegat. A més, també ens fem ressò del 12è Música de Gralla del Vendrell, repassem l'agenda de concerts de la setmana i a "L'últim tresor" descobrim "Línies en el cel elèctric", de Mireia Vives i Borja Penalba.

  01. Al-Mayurqa - "No ens fareu callar"
  02. Pepet i Marieta - "De ronda"
  03. Tati Cervià - "La dama d'Aragó"
  04. Xavi Sarrià - "Renaixem"
  05. Guillem Roma i Alessio Arena - "Senyals"
  06. Ara Mateix - "Lluitadors"
  07. Andrea Motis - "La gavina"
  08. Joan Rovira - "Lo meu riu"
  09. Mireia Vives i Borja Penalba - "Línies en el cel elèctric"

  Recordem Toni Roig, fundador del grup Al-Mayurqa i una de les veus més reivindicatives i influents del folk en català. A "iCat mans" posem en valor el seu llegat. A més, també ens fem ressò del 12è Música de Gralla del Vendrell, repassem l'agenda de concerts de la setmana i a "L'últim tresor" descobrim "Línies en el cel elèctric", de Mireia Vives i Borja Penalba. 01. Al-Mayurqa - "No ens fareu callar" 02. Pepet i Marieta - "De ronda" 03. Tati Cervià - "La dama d'Aragó" 04. Xavi Sarrià - "Renaixem" 05. Guillem Roma i Alessio Arena - "Senyals" 06. Ara Mateix - "Lluitadors" 07. Andrea Motis - "La gavina" 08. Joan Rovira - "Lo meu riu" 09. Mireia Vives i Borja Penalba - "Línies en el cel elèctric"

 • Futur, patrimoni, innovació i Mediterrània
  Escolta àudio

  Futur, patrimoni, innovació i Mediterrània

  La vintena edició de la Fira Mediterrània omplirà, del 5 al 8 d'octubre, Manresa amb les millors propostes musicals i d'arts escèniques de tot l'arc mediterrani. En repassem l'extensíssima programació musical amb el seu director, David Ibàñez, a partir dels quatre eixos que s'han marcat: futur, patrimoni, innovació i Mediterrània.

  01. Hora de Joglar - "Terra"
  02. Folkmus - "Ball Pla de Sant Magí"
  03. Joana Gomila - "Ses transformacions"
  04. Mísia - "Plou al cor"
  05. Amparanoia - "Hacer dinero"
  06. Motivés - "Motivés, les chants de partisians"
  07. Trikizio - "Jo ta ke"
  08. Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries - "Lo meu nom és Xeic"
  09. Mû Mbana - "Kolon Bai"

  La vintena edició de la Fira Mediterrània omplirà, del 5 al 8 d'octubre, Manresa amb les millors propostes musicals i d'arts escèniques de tot l'arc mediterrani. En repassem l'extensíssima programació musical amb el seu director, David Ibàñez, a partir dels quatre eixos que s'han marcat: futur, patrimoni, innovació i Mediterrània. 01. Hora de Joglar - "Terra" 02. Folkmus - "Ball Pla de Sant Magí" 03. Joana Gomila - "Ses transformacions" 04. Mísia - "Plou al cor" 05. Amparanoia - "Hacer dinero" 06. Motivés - "Motivés, les chants de partisians" 07. Trikizio - "Jo ta ke" 08. Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries - "Lo meu nom és Xeic" 09. Mû Mbana - "Kolon Bai"

 • X Sons, el futur ja és aquí
  Escolta àudio

  X Sons, el futur ja és aquí

  Músics, joves, d'arrel, innovadors i sobradament preparats. Les noves generacions de músics folk comencen a arribar als escenaris catalans amb força i originalitat. Tot plegat mostra un panorama molt esperançador i cada any n'és testimoni el Concurs Sons de la Mediterrània. Abans de la gran final del 5 d'octubre, "iCatMans" ofereix un monogràfic de la desena edició d'aquesta competició musical amb els seus organitzadors i els quatre grups finalistes.

  01. Criatures - "Per a tu, Boi"
  02. Roba Estesa - "Una altra ronda"
  03. Mox - "Riberenca"
  04. Inxa Impro Quartet - "La presó de Lleida"
  05. Laietans - "La flama"
  06. Riu - "Ball pla de Lladurs"
  07. Tazzuf - "La granota i Rombo class"
  08. Amansalva - "Mareta, mareta"
  09. Grollers de Sa Factoria - "Dona d'aigua"

  Músics, joves, d'arrel, innovadors i sobradament preparats. Les noves generacions de músics folk comencen a arribar als escenaris catalans amb força i originalitat. Tot plegat mostra un panorama molt esperançador i cada any n'és testimoni el Concurs Sons de la Mediterrània. Abans de la gran final del 5 d'octubre, "iCatMans" ofereix un monogràfic de la desena edició d'aquesta competició musical amb els seus organitzadors i els quatre grups finalistes. 01. Criatures - "Per a tu, Boi" 02. Roba Estesa - "Una altra ronda" 03. Mox - "Riberenca" 04. Inxa Impro Quartet - "La presó de Lleida" 05. Laietans - "La flama" 06. Riu - "Ball pla de Lladurs" 07. Tazzuf - "La granota i Rombo class" 08. Amansalva - "Mareta, mareta" 09. Grollers de Sa Factoria - "Dona d'aigua"

 • "Bella ciao": melodies que formen part del nostre ADN
  Escolta àudio

  "Bella ciao": melodies que formen part del nostre ADN

  Jaume Arnella i Carles Belda ens parlen de la relació dels catalans amb melodies de protesta com "Bella ciao". Tot plegat abans dels dos grans concerts que oferiran a Catalunya al costat dels músics italians que les van fer famoses.

  Jaume Arnella i Carles Belda ens parlen de la relació dels catalans amb melodies de protesta com "Bella ciao". Tot plegat abans dels dos grans concerts que oferiran a Catalunya al costat dels músics italians que les van fer famoses.

 • La cançó protesta que no mor mai
  Escolta àudio

  La cançó protesta que no mor mai

  50 anys després de convertir peces com "Bella ciao" en himnes, la proposta d'Il Nuovo Cancionero Italiano torna als escenaris. Amb motiu de les Festes de la Mercè de Barcelona i com a pòrtic de la Fira Mediterrània de Manresa, oferiran dos concerts acompanyats per Jaume Arnella i Carles Belda. A més, parlarem amb Jordi Molina sobre el seu "Matèria del temps", repassarem l'agenda de la setmana, recordarem Al Tall i descobrirem els Cap de Turc.

  01. Calmoso i Blackfang - "Les rondes del vi"
  02. Diluvi - "El nòmada"
  03. Marc Serrats, Ralph Dumas i Anna Roig - "Lo pardal"
  04. Biflats - "Pèl a les aixelles"
  05. Jordi Molina - "Mirall d'aigua"
  06. Alidé Sans - "Soleta e completa"
  07. Cap de Turc - "El vell i la jove"

  50 anys després de convertir peces com "Bella ciao" en himnes, la proposta d'Il Nuovo Cancionero Italiano torna als escenaris. Amb motiu de les Festes de la Mercè de Barcelona i com a pòrtic de la Fira Mediterrània de Manresa, oferiran dos concerts acompanyats per Jaume Arnella i Carles Belda. A més, parlarem amb Jordi Molina sobre el seu "Matèria del temps", repassarem l'agenda de la setmana, recordarem Al Tall i descobrirem els Cap de Turc. 01. Calmoso i Blackfang - "Les rondes del vi" 02. Diluvi - "El nòmada" 03. Marc Serrats, Ralph Dumas i Anna Roig - "Lo pardal" 04. Biflats - "Pèl a les aixelles" 05. Jordi Molina - "Mirall d'aigua" 06. Alidé Sans - "Soleta e completa" 07. Cap de Turc - "El vell i la jove"

 • El free folk dels Punts de Trobada
  Escolta àudio

  El free folk dels Punts de Trobada

  Més d'un centenar de músics s'han unit fa poc en la nova xarxa Punts de Trobada, una iniciativa que recull l'esperit de les jam session d'improvisació folk impulsades per Marcel Casellas. A més, a "iCatMans" també explicarem la programació del Festival Berguedà Folk i repassarem l'agenda de concerts folk del Mercat de Música Viva de Vic. A la secció "La descoberta", coneixerem els Rufaca Folk Jazz Orchestra.

  01. Criatures i Judit Neddermann - "Pluges d'estiu"
  02. Derrumband - "Els Morenos d'en Martínez"
  03. 2princeses barbudes - "Sempre de vacances"
  04. Sherpah - "Al vent"
  05. Maria Arnal i Marcel Bagés - "Jo no canto per la veu"
  06. Iluminata - "Aire"
  07. Rufaca Folk Jazz Orchestra - "Si tu te'n fas"

  Més d'un centenar de músics s'han unit fa poc en la nova xarxa Punts de Trobada, una iniciativa que recull l'esperit de les jam session d'improvisació folk impulsades per Marcel Casellas. A més, a "iCatMans" també explicarem la programació del Festival Berguedà Folk i repassarem l'agenda de concerts folk del Mercat de Música Viva de Vic. A la secció "La descoberta", coneixerem els Rufaca Folk Jazz Orchestra. 01. Criatures i Judit Neddermann - "Pluges d'estiu" 02. Derrumband - "Els Morenos d'en Martínez" 03. 2princeses barbudes - "Sempre de vacances" 04. Sherpah - "Al vent" 05. Maria Arnal i Marcel Bagés - "Jo no canto per la veu" 06. Iluminata - "Aire" 07. Rufaca Folk Jazz Orchestra - "Si tu te'n fas"

Anar al contingut