TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 124 resultats.

 • Cafè Alger: quan tocar és un plaer
  Escolta àudio

  Cafè Alger: quan tocar és un plaer

  Per posar una etiqueta, el trio Cafè Alger se n'ha creat una de nova: "música amazic rocksteady català". O el que és el mateix, tres músics gaudint de fer música i de posar en comú les seves influències i arrels més diverses. A més, descobrirem la part més sensual i eròtica del folk del nostre país amb les Mousse de Parrús i els Erotic Giust. A l'últim tresor tastarem la música modal de Ross Daly. 01 Marc Serrats - "Canalla go to Canigó" 02 Tremendu i Gots de Tuba - "Sono tremendo" 03 Catfolkin - "Montseny" 04 Els Jovens - "Anís Tenis" 05 Guillem Anguera - "Record esborrat" 06 Darània - "Per si em fessis falta" 07 Tarta Relena - "D'ençà" 08 Ross Daly - "Cyraa xor"

 • Ancestres i electrònica: "Sa mateixa"
  Escolta àudio

  Ancestres i electrònica: "Sa mateixa"

  Joana Gomila i Lali Ayguadé ens presenten "Sa mateixa", un espectacle en què dos ballarins i tres músics posen en contacte la puresa de la tradició i la contemporaneïtat més electrònica. A més, parlem del cicle les Vespres del Tradicionàrius i de la Violinada d'Argelaguer. A l'"Últim Tresor", tastem la banda de bluegrass valenciana Badlands.

 • Garrotxinàrius: Tradicionàrius a la Garrotxa
  Escolta àudio

  Garrotxinàrius: Tradicionàrius a la Garrotxa

  Aquest dissabte, 2 de febrer, el Tradicionàrius té una de les seves fites al territori. És el Garrotxinàrius, que se celebrarà a la Sala Torin, amb tallers i balls que serviran dos grups de referència: els occitans Castanha e Vinovèl i els Clau de Lluna, tot celebrant el seu 30è aniversari.

 • "Riberia Sacra", 18è treball dels Luar Na Lubre
  Escolta àudio

  "Riberia Sacra", 18è treball dels Luar Na Lubre

  Luar Na Lubre és, segurament, el grup més internacional de música d'arrel a Galicia. Un grup històric que presenta, ara, el seu 18è treball discogràfic: "Ribeira Sacra". El disc és un retrat musical d'una de les zones més simbòliques de la nació Gallega, on els Luar s'hi han submergit per recollir i reimaginar tot un repertori de sons i cançons que presenten, sota el seu identificatiu segell celta.

 • Luar Na Lubre: els sons de l'esperit
  Escolta àudio

  Luar Na Lubre: els sons de l'esperit

  El mític grup gallec Luar Na Lubre ens presenta el seu últim treball basat en el patrimoni musical de la Ribeira Sacra, un dels territoris més marcats per l'espiritualitat d'Europa. A més, ens fem ressò de l'activitat del Garrotxinàrius, i a "L'últim tresor" ens deixem seduir per l'encant de NES. 01 La Pegatina - "Eh, madame" 02 Luar Na Lubre - "Tu gitana" 03 Mireia Vives i Borja Penalva - "Casablanca" 04 La Musgaña - "Va por Olmeda" 05 Sherpah - "Seguim aquí" 06 Castanha é Vinovèl - "De Besiers a San Pablo" 07 Hora de joglar - "Bufa el vent" 08 NES - "Ahlam"

 • Tallers de música d'arrel: la Violinada a Argelaguer i Labyrinth Catalunya a Cardedeu
  Escolta àudio

  Tallers de música d'arrel: la Violinada a Argelaguer i Labyrinth Catalunya a Cardedeu

  Dues propostes de tallers de música d'arrel. Un és la Violinada, que se celebrarà a Argelaguer del 8 al 10 de febrer, dedicat a violins i instruments afins, acompanyat dels concerts i la trobada de violinistes. I l'altre és a Cardedeu, del 12 al 22 d'abril, a Labyrinth Catalunya, un projecte per iniciar els joves en l'aprenentatge dels llenguatges musicals tradicionals de les diferents parts del món, on músics i professors de primera línia ofereixen deu seminaris que abasten una àmplia varietat de tradicions musicals del món en tallers que incoluen temàtiques com són l'enregistrament d'instruments acústics, percussió, cançons i danses gregues, música turca i otomana, música àrab i ud, música balcànica i clarinet, així com cant i improvisació en música medieval.

 • A micromecenatge el ball d'envelat i de primers del segle passat dels Aires del Montseny
  Escolta àudio

  A micromecenatge el ball d'envelat i de primers del segle passat dels Aires del Montseny

  Els Aires del Montseny és una formació que, no se n'amaguen, són nostàlgics. Recuperen els balls d'envelat i la sonoritat d'orquestrina de primers del segle passat. Ara, a l'espera de ser al Folkestoltes del Tradicionàrius, estan a l'espera de la campanya de micromecenatge que els ha de permetre tirar endavant el seu primer disc.

 • El foc i el folk de les Illes a Gràcia
  Escolta àudio

  El foc i el folk de les Illes a Gràcia

  La festa dels Foguerons de Mallorca és una de les més viscudes i importants de les Illes Balears. Dins del Festival Tradicionàrius, des de fa força anys, la Vila de Gràcia també celebra uns foguerons plens de màgia i de música folk. A més, parlem de l'oferta de tallers de la Violinada i el Labyrinth Catalunya i descobrim el nou projecte discogràfic dels Aires del Montseny. A la secció de "L'últim tresor" tastem el darrer disc dels Luar na Lubre. 01 Boc - "Big Blai" 02 Música Nostra - "El color de l'alegria" 03 S'albaida - "L'amo de son carabassa" 04 Al-Mayurqa - "No ens fareu callar" 05 Espiral d'Embulls - "La lluna de Formentor" 06 Criatures - "El somni d'Ícar" 07 Les Violines - "Xotis a Pequín" 08 Luar na Lubre - "Alento"

 • Una alegria tendra feta música
  Escolta àudio

  Una alegria tendra feta música

  Caïm Riba ens presenta "Nararai", un treball fet a foc lent ple de l'alegria de la vida quotidiana al costat de la gent que estimes. Es podrà sentir dins del XXXII Festival Folk Internacional Tradicionàrius, on també trobarem un retorn molt esperat per als balladors de folk: Clau de Lluna en el seu 30 aniversari. A l'últim tresor tastarem "Noró", del gallec Xabier Díaz i Las Adufeiras de Salitre. 01 La Carrau - "Poeta de carrer" 02 Alessio Arena - "La veu subterrània" 03 Gemma Humet i Toti Soler - "Perquè vull" 04 Cobla Catalana dels Sons Essencials - "D'Europa Vinc" 05 Caïm Riba - "La primavera" 06 Clau de Lluna - "Vals de Sant Martí" 07 Brunzit - "Ins" 08 Xabier Díaz - "Voa o aire"

 • Tradicionàrius, el folk que no hiberna
  Escolta àudio

  Tradicionàrius, el folk que no hiberna

  Un anys més, els mesos més freds de l'any són també els més musicals gràcies al Festival Tradicionàrius, que arriba ja a la 32a edició. En repassem tota la programació amb un "iCatMans" monogràfic per conèixer a fons aquest certamen. A la secció "L'últim tresor" recordem el Grup de Folk amb motiu del seu 50è aniversari. 01 Caïm Riba - "Un cel daurat" 02 Coetus - "Tot i que em creia fort i ferm com una roca" 03 Joana Gomila - "Ses transformacions" 04 Cobla Catalana dels Sons Esencials - "Els vells companys" 05 Pep Gimeno i Ahmed Touzani - "Cant de batre del Genovès" 06 Clàudia Cabero - "Estiu" 07 La Carrau - "Més" 08 Grup de Folk - "La timba de cartes"

 • Reivindicació, festa, qualitat... tots els sons del 2018
  Escolta àudio

  Reivindicació, festa, qualitat... tots els sons del 2018

  Tot esperant les novetats que ens portarà el 2019, comencem l'any amb una selecció de les propostes més interessants que ens ha deixat el 2018. Hi trobem grups festius amb lletres reivindicatives que s'adrecen als més joves com Ebri Knight, Roba Estesa i Catfolkin. I explorem l'oferta de músics que s'alliberen dels tòpics i utilitzen instruments i estructures d'arrel sense manies, com Germà Negre, Riu, Cobla Catalana dels Sons Essencials, Els Jóvens i "Les cançons seran sempre nostres", d'Arnau Tordera i Magí Canyelles. 01. Ebri Knight - "Cridarem" 02. Riu - "Cant del poble" 03. Roba Estesa - "La presó de Lleida" 04. Germà Negre - "La festa" 05. Els Jóvens - "Les xiquetes d'hui en dia" 06. Cobla Catalana dels Sons Essencials - "Ai, adéu al pla Caufec" 07. Arnau Tordera - "El meu secret" 08. Catfolkin - " Demogràcia"

 • Nadal: humor i tendresa
  Escolta àudio

  Nadal: humor i tendresa

  El Nadal pot tenir moltes cares, i també moltes sonoritats. Recollim dues propostes incombustibles a l'entorn d'aquesta festa: "Jisàs de Netzerit", de Pau Riba, i "Lo misteri de Nadal", de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. L'últim tresor també té caràcter nadalenc, amb el recopilatori "Traditional Christmas carols", de Pete Seeger. 01 Xavi Múrcia - "Vida vulnerable" 02 Pau Riba - "El desembre congelat" 03 Criatures - "Pluges d'estiu" 04 Carles Sanjosé i Carles Belda - "La vella filosa" 05 Jonatan Penalba - "Habaneros" 06 Cobla Catalana dels Sons Essencials - "El carrer dels teixidors" 07 Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries - "Sant Josep va a buscar foc" 08 Pete Seeger - "The first Noel"

 • El folk-rock dels 70 i 80 torna amb Lycankluzh
  Escolta àudio

  El folk-rock dels 70 i 80 torna amb Lycankluzh

  Josep Maria Ribelles recupera l'esperit de les grans bandes de folk-rock de les dècades dels 70 i 80 amb el grup de creació recent Lycankluzh. En descobrim la filosofia i la sonoritat, i també parlem de la Jove Orquestra Catalana d'Instruments Tradicionals per a joves de 12 a 26 anys. A "L'últim tresor" tastem les veus de les A Banda da Loba. 01 Xavier Baró - "Lligat al timó" 02 Josep Maria Ribelles - "Sorginak akelarrea" 03 Caïm Riba - "Si mai et sents sol" 04 Joana Gomila - "So de pastera" 05 Xarim Aresté - "La santa espina" 06 Gemma Humet i Pau Figueres - "A la vora de la mar" 07 Coetus - "Qual serà el jorn que la mort no teme" 08 A banda da loba - "nunca niguén"

 • Un futur ple de glosa i poesia
  Escolta àudio

  Un futur ple de glosa i poesia

  Marta Rius i Guillem Ballaz són El Somni del Drac, un grup d'espectacles infantils que utilitza la glosa com a eix principal del seu darrer projecte, "L'agència secreta de les paraules". També descobrim "Geometries", el nou disc de Miquel Gil, finançat per micromecenatge. A l'últim tresor, ens movem amb l'electrofolk gallec de Baiuca. 01 Sol i serena - "Crida" 02 Marta Rius - "Fulla de tardor" 03 Xarim Aresté - "Sedició" 04 Pau Figueres - "Cabo de gate" 05 Marcel Làzara i Júlia Arrey - "A poc a poc" 06 Miquel Gil - "Llei horària" 07 Miquel Gil i Pep Gimeno - "En tan alta que estaves" 08 Baiuca - "Brétema"

 • "Si voleu ballar corrandes" és el segon disc publicat pel grup Corrandes són Corrandes aquest any
  Escolta àudio

  "Si voleu ballar corrandes" és el segon disc publicat pel grup Corrandes són Corrandes aquest any

  "Si voleu ballar corrandes" (Temps Record, 2018) se centra en el ball folk català. El disc del quartet tradicional comprèn la reinterpretació de setze cançons tradicionals pròpies de la Catalunya Vella i dues peces de Jaume Arnella ("Havanera de Premià" i "Les rondes de vi"), en què l'autor també ha col·laborat.