TOTS ELS ÀUDIOS

 • Brunzit presenta 'Maiadansa' - Tradicionàrius 2013
  Escolta àudio

  Brunzit presenta 'Maiadansa' - Tradicionàrius 2013

  Escoltem el primer disc del grup Brunzit, "Maiadansa", i el comentem amb tres dels components del quartet: Perepau Ximenis, Joan Naspleda i Daniel Regincós. La formació actua al festival Tradicionàrius, en una nit de ball folk amb De Calaix i El Pont d'Arcalís. Durant el programa, us recomanem les activitats de la setmana del Tradi i la 1a Fira Diatònica a Arenys de Mar. La descoberta musical, ens la presenta Tomás García, del grup La Cuadrilla Murciana: Julián Páez i la Banda Inaudita.

 • Comença el 26è Festival Folk Internacional Tradicionàrius
  Escolta àudio

  Comença el 26è Festival Folk Internacional Tradicionàrius

  Fem un repàs de la programació del XXVI Festival Folk Internacional Tradicionàrius amb el seu director, Jordi Fàbregas. El concert Al Tall per sempre, l'homenatge a Joan Boix i el concert d'aniversari de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries són actes destacats del festival, que comença el divendres 11 de gener. Fins al 23 de març, el Tradicionàrius presenta activitats que van de les matinals folk dels diumenges amb Ara va de bo a les vespres dels dimecres amb Marcel Casellas, passant pels monogràfics dedicats a la cançó, el violí i la gralla.

 • Discos folk del 2012
  Escolta àudio

  Discos folk del 2012

  Per Cap d'Any, escoltem una selecció de novetats discogràfiques d'aquest 2012.

 • Selecció de Nadal
  Escolta àudio

  Selecció de Nadal

  Per Nadal, us oferim una selecció de nadales.

 • Concert de comiat d'Al Tall i presentació de Malva de Runa
  Escolta àudio

  Concert de comiat d'Al Tall i presentació de Malva de Runa

  Parlem del concert de comiat d'Al Tall amb Vicent Torrent i presentem el projecte musical del grup Malva de Runa amb Edu Giró, Clàudia Colom, Irene Figueras i Marc Vicente. La descoberta musical d'aquesta setmana és del músic Marcel Casellas: el grup Napoli.

 • Selecció folk amb novetats
  Escolta àudio

  Selecció folk amb novetats

  Us presentem una selecció musical, que comencem escoltant un parell de peces del disc de La Marató 2012. També descobrim algunes novetats folk com la de Joan Francés Tisnér, la Cuadrilla Murciana i Brunzit, i recordem temes musicals de grups com Artaica, Estramp Jaç i Sol i Serena. A més, tenim la descoberta de Juan Márquez, un oient que ens ha fet arribar la seva proposta musical: Skyedance amb Alasdair Fraser.

 • Una cita 'filomenal' amb Les Filomenes i un record al Jaumet de Tuixent
  Escolta àudio

  Una cita 'filomenal' amb Les Filomenes i un record al Jaumet de Tuixent

  Escoltem Les Filomenes, una formació de quatre mosses que canten les cançons que més escandalitzen les nostres àvies. Parlem amb Milena Ràfols, Carme Plana i Laia Riera de l'espectacle 'filomenal' que presenten. També recordem un dels últims cantaires del Pirineu, Jaumet de Tuixent, que ens deixava fa pocs dies; felicitem Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, guanyadors del Premi Miquel Martí i Pol, i escoltem la descoberta del periodista musical Jordi Martí: Xavier Baró. A més, us recomanem els concerts del Cicle Nostrats a les comarques de Lleida, del Circuit Folc, de la Taverna del CAT i de la Nit Folk a Sant Andreu del Palomar.

 • La Cobla Catalana dels Sons Essencials
  Escolta àudio

  La Cobla Catalana dels Sons Essencials

  Escoltem la Cobla Catalana dels Sons Essencials: parlem amb Marcel Casellas i Quim Rutllant del disc que acaben de presentar i de l'espectacle que comparteixen amb l'Esbart Joaquim Ruyra, DAD.EXE. A més, descobrim el projecte de la Marta Rius a Verkami i escoltem la descoberta musical de l'acordionista Marinette Bonnert.

 • El grup Riu presenta 'Amb canya'
  Escolta àudio

  El grup Riu presenta 'Amb canya'

  El grup Riu presenta el disc "Amb canya", en directe, a "iCatfolk"! A més d'interpretar-nos un parell de peces, ens expliquen com els ha anat la gira per Catalunya i Euskadi amb els 40 seguidors que van participar a la campanya de micromecenatge de Verkami. I també felicitem Els Laietans, guanyadors del V Concurs Sons de la Mediterrània. A més, us recomanem les actuacions de Marcel Casellas i Heura Gaya a la Taverna del CAT i als Divendres a la Plaça del Rei, i els concerts de Cris Juanico dins el Circuit Folc, al CAT i a l'espai de música i gastronomia d'Arrel de Manresa. I escoltem la descoberta musical de Fèlix Jurado, músic del grup La Coixinera: Ebri Knight.

 • 21 BOuTONS presenten 'Sur son 31'
  Escolta àudio

  21 BOuTONS presenten 'Sur son 31'

  Escoltem el nou CD 'Sur son 31', de 21 BOuTONS. Ens acompanyen Pere Romaní i Marinette Bonnert, que ens interpreten dues peces en directe i ens presenten el seu tercer disc a iCat.cat. Comencem el programa donant les gràcies al grup Al Tall i ens acomiadem fent-vos unes quantes recomanacions: la cloenda del cicle QRambla amb el duo Guerbigny Palazzo, el concert de Ruper Ordorika a l'Euskal Herria Sona, l'actuació dels Berros de la Cort a Figueres i les propostes del FuraFolk a Solsona. I, a més, escoltem la recomanació de Salvador Campo, del segell discogràfic Petit Indie: Las Buenas Noches.

 • 15a Fira Mediterrània de Manresa
  Escolta àudio

  15a Fira Mediterrània de Manresa

  A punt per viure la 15a edició de la Fira Mediterrània de Manresa? A iCatfolk fem un repàs de l'extens programa de la fira amb el seu director artístic, David Ibáñez, i escoltem la música dels seus protagonistes.

 • Selecció folk d'aquí i d'allà
  Escolta àudio

  Selecció folk d'aquí i d'allà

  Us presentem una selecció de folk d'aquí i d'allà, que comencem descobrint "La Cileta" de Miquel Gil i anant fins a "La panxa del bou" de la Troba Kung-Fú. També escoltem el més nou dels quebequesos de Le Vent du Nord i els tuaregs de Terakaft, i recordem un dels temes més populars de S'Albaida, entre molts altres grups. A més, tenim la descoberta de Maite Moya, una oient que ens ha fet arribar la seva proposta musical: Sofia de la Ribera i la seva rondalla.

 • Aljub presenta 'En minúscules' i la Taverna del CAT
  Escolta àudio

  Aljub presenta 'En minúscules' i la Taverna del CAT

  Us proposem descobrir el nou disc del grup de folk valencià Aljub, "En minúscules", amb el creador del grup, Joansa Maravilla. A més, us recomanem els concerts de la Taverna del CAT i escoltem la descoberta del músic Pau Barbet.

 • The Chieftains, Womex i agenda folk
  Escolta àudio

  The Chieftains, Womex i agenda folk

  Viatgem pel CD "Voice of ages", amb motiu dels 50 anys de la històrica banda irlandesa The Chieftains, que aquest 2012 l'ha presentat en una gira per tot el món. Entre d'altres, escoltem els temes que comparteixen amb Bon Iver, The Civil Wars i Carlos Núñez. També fem un repàs de la representació catalana a la fira Womex, us fem unes quantes recomanacions folk i escoltem la descoberta musical de Pere Romaní: Baltic Crossing.

 • De gira amb Riu, Galdames Folk i Quatre d'onze
  Escolta àudio

  De gira amb Riu, Galdames Folk i Quatre d'onze

  El grup Riu ens explica el seu projecte de micromecenatge amb Verkami, en què conviden 40 persones a anar a la gira de presentació del seu nou disc, "Amb canya". I també parlem amb una de les primeres seguidores que se'n va de gira amb el grup! A més, descobrim què s'amaga darrere la versió de "Venim del nord, venim del sud", que s'inclou a la banda sonora del documental sobre la independència "Quatre d'onze", d'Anna Mollet. I també us recomanem actes, com el Galdames Folk a Biscaia, i escoltem la descoberta del músic Dani Àlvarez: Les Filomenes.