Sèries

 • "The Simpsons": com han influenciat les "sitcoms" posteriors?
  Escolta àudio

  "The Simpsons": com han influenciat les "sitcoms" posteriors?

  Enlloc de discutir si "Els Simpson" van deixar de molar l'any 2000 o l'any 2010, el que farem és anar al 1989. L'administració Nixon, totalment neoliberal, desemparava la família a la vegada que les definia com la base de la societat (famílies tradicionals, és clar). Les famílies de les "sitcom" eren un clar reflex del seu temps, mentre que, segons l'Estela Ortiz, la família Simpson va trencar el patró de l'època.

 • Calendari serièfil de març
  Escolta àudio

  Calendari serièfil de març

  Amb el nou mes arriba una pluja de sèries. Us en proposem algunes que pinten interessants com "Genera+ion", "Que viene el lobo", "Sky rojo", "Invincible" o "Calls". A les sèries a la carta hem recomanat "Servant" (Apple TV+) i també hem obert el sobre que contenia la nostra travessa sobre els Globus d'Or. Espòiler: n'hem encertat alguna.

 • Top sèries març: Comèdia trencada, noves adolescències i animació
  Escolta àudio

  Top sèries març: Comèdia trencada, noves adolescències i animació

  El nostre expert Carlos Perelló ens anuncia la millor ficció que arriba aquest mes: "Generation", d'HBO, produïda per Lena Dunham i que explora la sexualitat no normativa en l'adolescència; "This country", a Filmin, una comèdia britànica que va aconseguir el BAFTA 2018; "Invincible", a Prime, una sèrie d'animació que adapta un còmic del mític Robert Kirkman, i "Libertad", de Movistar, una superproducció dirigida per Enrique Urbizu, amb la cantant Bebe com a protagonista.

 • Arriba el moment de tornar a veure tot "Futurama" (Top expert millors capítols)
  Escolta àudio

  Arriba el moment de tornar a veure tot "Futurama" (Top expert millors capítols)

  La comèdia animada de ciència-ficció del 1999 acaba d'arribar completa al portal Disney+. Per què existeix el consens que diu que "Futurama" és molt millor que la seva germana "The Simpsons"? Per què, malgrat això, va tenir una vida molt més curta? Quins són els capítols escollits pels membres del programa?

 • Disney Plus? Disney Plas? Filmin, please!
  Escolta àudio

  Disney Plus? Disney Plas? Filmin, please!

  Filmin entra en el món de la producció de sèries amb la comèdia "Doctor Portuondo", que arribarà a les pantalles a l'octubre d'aquest mateix any. Ho aprofitem per conversar amb el director editorial de la plataforma, Jaume Ripoll, i concentrem les recomanacions a la carta a Filmin amb sèries com "Valkyrien" o "Exit".

 • Jaume Ripoll: "La primera sèrie de Filmin havia de ser molt Barcelona"
  Escolta àudio

  Jaume Ripoll: "La primera sèrie de Filmin havia de ser molt Barcelona"

  Conversem amb el director editorial de Filmin arran de l'anunci que la plataforma s'endinsa en el món de la producció de sèries amb la comèdia "Doctor Portuondo", escrita i dirigida per Carlo Padial. Ripoll reconeix que "robaria" a altres plataformes ficcions com "El ala oeste de la Casa Blanca" (Prime Video), "Deadwood" (HBO) o "Patrick Melrose" (Movistar +), i ens parla del futur de Filmin.

 • No tenim líbido serièfila
  Escolta àudio

  No tenim líbido serièfila

  Les estrenes d'aquest mes ens estan deixant indiferents i ens estem llançant de ple als documentals com "Escena del crimen: desaparición en el Hotel Cecil" (Netflix) i fins i tot a algun "reality" com "El imperio de la ostentación" (Netflix). A les sèries a la carta, però, recuperem bones propostes com "Its a sin" (HBO) "We are who we are" (HBO) i "Kantaro: el empleado goloso" (Netflix). També recomanem sèries als polítics electes.

 • Aina Clotet: "A 'Hierro' faig d'una advocada sense escrúpols però molt humana"
  Escolta àudio

  Aina Clotet: "A 'Hierro' faig d'una advocada sense escrúpols però molt humana"

  Movistar+ estrena aquesta setmana la segona temporada d'aquesta sèrie protagonitzada per Candela Peña, situada a les Canàries, en què el paisatge hi juga un paper fonamental. La trama i els personatges de Hierro, a més, superen en qualitat les històries policials més habituals en les sèries espanyoles dels últims anys, segons el nostre analista de sèries, Carlos Perelló.

 • Sèries que no hem vist
  Escolta àudio

  Sèries que no hem vist

  Consultori de sèries nivell "impostor". Veure totes les sèries és impossible, així que, amb poques dades sobre ficcions com "Karppi" i "Hinterland", recomanem "Bordertown". També conversem amb Marc Martínez, arran de l'estrena de la segona temporada d'"Hache" a Netflix.

 • Marc Martínez: "Pagaria per ser un dels Peaky Blinders"
  Escolta àudio

  Marc Martínez: "Pagaria per ser un dels Peaky Blinders"

  Conversem amb Marc Martínez, que torna amb el paper d'Arístides a la segona temporada d'"Hache", a Netflix. Martínez afirma que prefereix ser un bon segon que "el capo" i ens recomana algunes de les últimes sèries que ha vist, com "I may destroy you" (HBO) o "Adult material" (Filmin).

 • Calendari serièfil de febrer
  Escolta àudio

  Calendari serièfil de febrer

  Al segon full del calendari hi marquem algunes estrenes com "La infamia", "Desaparición en el Cecil Hotel" o el llançament de Star, la pestanya amb nous continguts de Disney+. Entre les novetats també destaquem la docusèrie sobre el vessant més humà de la Covid, "Vitals", la primera d'HBO rodada en català. En parlem amb el seu director, Fèlix Colomer.

 • El documental "Vitals" mostra els primers dies de la pandèmia cara a cara amb els malalts
  Escolta àudio

  El documental "Vitals" mostra els primers dies de la pandèmia cara a cara amb els malalts

  Rodat a finals de març, de cara als malalts i al costat dels sanitaris de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, la sèrie documental "Vitals" posa cara, ulls i noms a la pandèmia. S'estrenarà aquest diumenge, dia 7, a HBO, i no juga amb les xifres ni a valorar les decisions polítiques, tot i que sí que hem entrat en aquest tema amb el seu director, Fèlix Colomer.

 • Carles Porta: "A 'Tor' hi veureu el Palanca en plena acció i un sopar de la família Monster"
  Escolta àudio

  Carles Porta: "A 'Tor' hi veureu el Palanca en plena acció i un sopar de la família Monster"

  Conversem director de "Crims", Carles Porta, sobre els secrets del "True crime" i ens avança que la nova sèrie sobre el misteri de la muntanya de Tor veurà la llum a TV3 aquest 2021. Segons Porta, el crim continua ben viu i "hi ha 30 hores de material gravat al 97 que són una mina". També descobrim alguns dels seus documentals preferits com "Making a murderer".

 • Fiscals arrogants i collarets que exploten
  Escolta àudio

  Fiscals arrogants i collarets que exploten

  "SerieSelektor" especial dedicat al "True crime". Repassem títols clàssics com ara "The Staircase", o més recents com "Muerte en León", "El Fiscal, la presidenta y el espía" o "Carmel: quién mató a Maria Marta". També descobrim alguns dels documentals preferits del director de "Crims", Carles Porta, com "Making a murderer" i ens avança que la sèrie sobre Tor s'estrenarà a TV3 aquest 2021.

 • El capítol especial d'"Euphoria" us farà tornar a confiar en la humanitat
  Escolta àudio

  El capítol especial d'"Euphoria" us farà tornar a confiar en la humanitat

  No només perquè inclou el flamant tema compartit de Rosalía i Billie Eilish, sinó que el capítol especial de la sèrie "Euphoria" (HBO) ha emocionat extremadament l'Estela Ortiz perquè col·loca definitivament la qüestió de les persones trans en l'esfera de debat mainstream. Un capítol especial, tendre i emocionant, que també ens llença moltes preguntes. Per començar: les dones trans pateixen transfòbia, però... el fet de "transicionar" no és també convertir-se en allò que la societat espera que siguis?

Anar al contingut