Sèries

 • La nova plataforma de vídeo QUIBI mor per Covid-19
  Escolta àudio

  La nova plataforma de vídeo QUIBI mor per Covid-19

  El nostre col·laborador millennial, Pau Barbarà, investiga què ha passat amb el naixement d'aquest nou servei de streaming, que ha ensopegat amb una crisi sanitària que li ha jugat molt en contra.

 • Desdramatitzant el "Drama" amb Elisabet Casanovas, Artur Busquets i Júlia Bonjoch
  Escolta àudio

  Desdramatitzant el "Drama" amb Elisabet Casanovas, Artur Busquets i Júlia Bonjoch

  Ens visiten Elisabet Casanovas, Artur Busquets i Júlia Bonjoch, companys de pis a "Drama", la gran aposta de Playz adreçada al públic jove. Una comèdia esbojarrada i tendra alhora sobre els "millennials" en què els embarassos no desitjats, la precarietat laboral i l'amistat són alguns dels ingredients principals. Al "cameo" ens visita el cineasta Nacho Vigalondo i tancarem el programa amb els còctels de sèries a càrrec dels Serielizados Betu Martínez i Víctor Sala. Amb Sílvia Comet i Cristina Bordas.

 • Els millors i pitjors retorns de sèries (Mentre esperem "Friends")
  Escolta àudio

  Els millors i pitjors retorns de sèries (Mentre esperem "Friends")

  El globus del retorn de la "sitcom" més famosa s'ha anat desinflant a mesura que en sabíem més coses, però no s'ha desinflat pas el "hype" que en viuen els seus fans, que mai es desil·lusionen per res. Entre ells, en Pau Barbarà, que és qui ens ha informat que el retorn de "Friends" serà una senzilla trobada dels actors que s'emetrà en streaming. No obstant això, valorem i establim càtedra sobre els "spin-off" més sonats de la història televisiva.

 • Calendari serièfil de març: ficció per triar i remenar
  Escolta àudio

  Calendari serièfil de març: ficció per triar i remenar

  Març arriba carregat d'estrenes de tot tipus de gèneres. Posarem dates a les sèries que tenen més bona pinta i que van des del tràfic de drogues fins al "nordic noir", passant per la política americana. Al "Cameo" sabrem quines són les ficcions de capçalera del dramaturg, guionista i director Guillem Clua. I per als que han quedat orfes de sèries, les recomanacions a mida dels "serielizados" Betu Martínez i Carlos Perelló.

 • "The new pope", música celestial
  Escolta àudio

  "The new pope", música celestial

  Ens endinsem al Vaticà per explorar els secrets del papa rebel interpretat per Jude Law i el nou inquilí de la cadira papal a càrrec de John Malkovich. "The new pope", la continuació de "The young pope", ha tornat amb noves amenaces que colpegen el cristianisme, nous escàndols sexuals i econòmics i una banda sonora cuidadíssima i eclèctica. I per evitar el desgast de rebuscar entre les plataformes alguna sèrie amb cara i ulls, ens posarem en mans del "Serieselektor", les recomanacions a la carta dels Serielizados Betu Martínez i Víctor Sala.

 • "Homeland" i la fragilitat dels espies
  Escolta àudio

  "Homeland" i la fragilitat dels espies

  Entrem al túnel que ens porta cap al final de "Homeland", que suposarà dir adeu per sempre a Carrie Mathison, un dels personatges femenins més potents de la televisió els últims anys, que ha revelat la part més humana dels espies i les seves febleses. Els conflictes internacionals i l'espionatge, però, donen molt de si, per això repassarem altres sèries recomanables d'aquest gènere, com "The Spy" o "Informer". Al "Cameo" descobrirem quines són les sèries de capçalera de Michael Malarkey, un dels protagonistes de "The vampire diaries". I ens acomiadarem prenent un còctel de sèries, les mescles a la carta que cada setmana ens porten els Serielizados. Amb Cristina Bordas i Sílvia Comet.

 • L'etern retorn dels pares de l'eurodisco
  Escolta àudio

  L'etern retorn dels pares de l'eurodisco

  El nou disc de Cerrone, un dels pares del so disco europeu de finals dels 70, serveix d'excusa al Lalo López per valorar el llegat de figures com Giorgio Moroder o Frank Farian, que van revolucionar la música de ball amb sons sintètics.

 • "Gente hablando": la força de la conversa, amb Álvaro Carmona
  Escolta àudio

  "Gente hablando": la força de la conversa, amb Álvaro Carmona

  Dos personatges i un diàleg. És tot el que necessita "Gente hablando", l'exitosa sèrie d'Álvaro Carmona, que acaba d'estrenar segona temporada. Parlarem amb el polifacètic artista sobre els temes que l'inspiren per crear aquestes petites converses elogiades per públic i crítica, i tancarem el programa amb les recomanacions a la carta dels Serielizados. Amb Sílvia Comet i Cristina Bordas.

 • Hola, "Inside No. 9"; adeu, "BoJack Horseman"!
  Escolta àudio

  Hola, "Inside No. 9"; adeu, "BoJack Horseman"!

  Una de freda i una de calenta. La gran antologia de comèdia negra britànica "Inside no. 9" torna amb la cinquena entrega a Filmin, i ho celebrem conversant amb Steve Pemberton, un dels seus creadors i protagonista. L'altra cara de la moneda és el comiat de "BoJack Horseman", una de les sèries d'animació més reconegudes, que ens deixa per sempre a Netflix. Diem adeu com es mereix al cavall més desbocat de Hollywood i tanquem el programa amb les recomanacions a la carta que cada setmana ens porten els Serielizados Víctor Sala i Carlos Perelló.

 • Segon curs de "Sex education", un plaer musical
  Escolta àudio

  Segon curs de "Sex education", un plaer musical

  Tornem a entrar a les aules de "Sex education", que s'ha superat amb la seva segona temporada gràcies al seu humor brillant i la seva sensibilitat. Una comèdia adreçada a diferents generacions, igual que la seva música, que és tan apta per als alumnes com per als seus pares. Amb ritmes que van des dels anys 60 fins a l'actualitat. Per als orfes de sèries no faltaran les recomanacions a la carta, el #Serieselektor, que cada setmana ens porten els Serielizados Víctor Sala i Carlos Perelló.

 • Dràcula i altres monstres
  Escolta àudio

  Dràcula i altres monstres

  Dràcula ha tornat a sortir de la tomba gràcies a la BBC i Netflix. La sorprenent recreació del mite del vampir més poderós a càrrec dels creadors de "Sherlock" ens convida a recordar altres sèries plenes de monstres com "Channel zero" i "True blood". I perquè cap serièfil tingui dubtes sobre quina és la pròxima ficció que ha de veure, recorrem al #Serieselektor, les recomanacions a la carta dels "serielizados" Carlos Perelló i Guillem F. Marí.

 • Escalfem motors per a un any carregat de sèries
  Escolta àudio

  Escalfem motors per a un any carregat de sèries

  El 2020 ha arrencat potent amb grans títols com "Drácula" o "The new Pope", però encara queda molta tela per tallar. Fem un repàs d'algunes de les sèries que han d'arribar aquest any i que tenen ingredients per fer-nos feliços davant la pantalla, com les noves propostes de Phoebe Waller-Bridge i David Simon. Tanquem el programa amb els còctels dels "Serielizados" Carlos Perelló i Guillem F. Marí, que ens porten les millors recomanacions a la carta.

 • "Derry girls": gamberrisme nord-irlandès a ritme dels 90
  Escolta àudio

  "Derry girls": gamberrisme nord-irlandès a ritme dels 90

  Viatgem fins a la ciutat de Derry als anys 90, en ple conflicte nord-irlandès, per descobrir el dia a dia d'un grup d'estudiants d'un col·legi de monges. Una comèdia per trencar-se de riure mentre sonen de fons grans temes de l'època a càrrec de Cranberries, Depeche Mode i Take That. I no faltarem a la nostra cita setmanal amb el "Serieselektor", les recomanacions a la carta de Betu Martínez i Carlos Perelló.

 • "Serieteca 2019": L'any de l'adeu a "Joc de trons" i l'hola a noves plataformes
  Escolta àudio

  "Serieteca 2019": L'any de l'adeu a "Joc de trons" i l'hola a noves plataformes

  Amb Cristina Bordas i Sílvia Comet, repassem el més destacat de la collita serièfila del 2019 amb un top 10 de ficcions excel·lents que s'han estrenat aquest any, una desena de grans retorns, un grapat de sèries que se'n van per sempre, les més premiades i un record per als professionals de la petita pantalla que ens han deixat. Tot plegat, en un any marcat per l'adeu a "Joc de trons" i el desembarcament de noves plataformes en streaming.

 • El millor del 2019: Grans minisèries i segones temporades brillants
  Escolta àudio

  El millor del 2019: Grans minisèries i segones temporades brillants

  La clàssica tertúlia serièfila del millor de l'any amb les veus autoritzades de Víctor Sala, responsable de la revista "online" "Serielizados"; Alejandra Palés, especialista en sèries del diari "Ara"; Paula Hergar, experta en sèries d'"Eldiario.es" i "Los 40" i Lorenzo Mejino, autor del blog "Series para gourmets" del "Diario Vasco" i descobridor de sèries remotes i exòtiques.

Anar al contingut