Escena

 • Un teatre per a la gent, de la gent o amb la gent?
  Escolta àudio

  Un teatre per a la gent, de la gent o amb la gent?

  En aquest tercer capítol, on també apareixen Pere Arquillué, David Selvas, Jordi Sellas i Maria Armengol, desgranem un debat sobre el potencial, el recorregut, la utilitat i la força del teatre social i polític, de les arts escèniques aplicades o de projectes com Art i Part o l'espectacle "6 personatges" de Juan Carlos Martel. Amb Carme Fenoll (UPC), Georgina Oliva (Teatre Lliure), Paula Blanco (companyia La Incògnita) i Jordi Pérez (Art i Part i La Vilella). De la mà de Txell Bonet i amb la col·laboració del Museu d'Arts Escèniques i de Berta Rigau i les cançons de Ferran Palau, Mazoni o M.I.A.

 • Microdrama 3: L'olla embarassada
  Escolta àudio

  Microdrama 3: L'olla embarassada

  A partir de la relació entre dos veïns d'escala, aquesta peça tracta de la hipocresia, de com acceptem qualsevol fet mentre aquest ens proporcioni un guany. Autor: Nicolás Queraltó. Intèrprets: Karin Barbeta i Pere Costa.

 • Microdrama 2: El comerciant
  Escolta àudio

  Microdrama 2: El comerciant

  La soledat de l'individu davant la massa de la ciutat. Autor: Andrea Bel. Intèrprets: Marc Domingo i Àlex Pujol, amb la participació de Karin Barbeta i Pere Costa.

 • El comerç del cotó, la construcció del canal de Panamà i Hollywood: així eren els Lehman Brothers
  Escolta àudio

  El comerç del cotó, la construcció del canal de Panamà i Hollywood: així eren els Lehman Brothers

  La Núria Deulofeu ens porta a veure "Lehman Trilogy" de Stefano Massini, dirigida i adaptada per Sergio Peris-Mencheta a l'espai Fabià Puigserver, que es pot veure fins diumenge al Teatre Lliure de Montjuïc.

 • "Andrea pixelada", una booktuber a la Sala Beckett
  Escolta àudio

  "Andrea pixelada", una booktuber a la Sala Beckett

  El nostre col·laborador més millennial, Joan Pol Alcaraz, ha anat a veure "Andrea pixelada" a la Sala Beckett. Ha parlat amb la Roser Vilajosana, l'actriu protagonista, i amb alguns dels millennials que hi havia entre el públic.

 • Una vagina immensa s'instal·la al teatre Maldà a "Akelarre"
  Escolta àudio

  Una vagina immensa s'instal·la al teatre Maldà a "Akelarre"

  El nou espectacle de la companyia The Feliuettes, "Akelarre", és un altre cabaret contemporani però ara amb molt més fons. Més divertit i més amarg. Les seves intèrprets i autores ens presenten aquest cabaret combatiu i ens canten tres temes en directe. Fins al 14 d'abril al teatre Maldà de Barcelona.

 • Ens ha agafat ballera!
  Escolta àudio

  Ens ha agafat ballera!

  Quatre belluguets s'estaran una estona més o menys quiets darrere els micròfons. Albert Quesada, Anna Fontanet, Alba G. Corral i Amaranta Velarde. Elles i ell són alguns dels protagonistes de la Quinzena de la Dansa, i posen en escena "Flamingos", "Blanc salvatge" i "Mix-en-scene". També enraonarem amb Pere Fullana, director de "Mar de fons", i amb els actors de "Tercets", Gemma Brió, Queco Novell, Miquel Agell i Santi Ricard.

 • Premis de la crítica 2018
  Escolta àudio

  Premis de la crítica 2018

  David Verdaguer, Sergi Belbel, Maria Rodríguez o Àlex Rigola són alguns dels nominats als Premis de la Crítica que apareixen en el nostre segon capítol de la temporada, en què Txell Bonet presenta i modera la tertúlia al voltant de la figura del crític i de l'artista, i també sobre l'esperit crític a la ciència. Amb Xavi Pardo, Claudia Brufau, Jordi Bordes, Aida Pallarès i Núria Salan. Amb música en directe d'Ismael Dueñas i les recomanacions literàries i l'agenda de Berta Rigau.

 • Microdrama 1: Primera Corintis 7, 2/4
  Escolta àudio

  Microdrama 1: Primera Corintis 7, 2/4

  Un home creu haver descobert que la seva dona li és infidel amb qui havia sigut la seva exparella. El marit, embogit per la situació, actuarà dràsticament contra tot aquell que li recordi aquest engany. Autora: Montse Alcantarilla. Actors: Àlex Pujol, Martí Castellarnau, Ariadna Serra, Ariadna Chillida i Juli Ríos.

 • El musical també pot ser proper i íntim: "Balla amb mi"
  Escolta àudio

  El musical també pot ser proper i íntim: "Balla amb mi"

  Segons la nostra Núria Deulofeu, el muntatge que podeu veure al Teatre Maldà és el millor que ha vist en el que portem d'any teatral. El repertori de "Balla amb mi" inclou alguns dels noms fonamentals del teatre musical nord-americà, d'Irving Berlin a Jason Robert Brown, passant per Richard Rodgers, Stephen Sondheim o Jonathan Larson, amb l'estrena en català de 10 peces traduïdes i adaptades per Jordi Galceran, David Pintó, Cèsar Aparício i Toni Viñals. Fins el 31 de març.

 • Peña, Elias, Casas, Ossó, Aran, Salvador: sextet de dones!
  Escolta àudio

  Peña, Elias, Casas, Ossó, Aran, Salvador: sextet de dones!

  Dones que treballen, dones que triomfen als escenaris, dones que amb les seves obres sacsegen l'espectador. En parlem amb dues que lliuren un combat de fons interpretatiu (Vicky Peña i Carme Elias a "Què va passar amb Bette Davis i Joan Crawford?"); amb dues que viuen amb "Ànsia" per culpa d'un duríssim text de Sarah Kane (Marta Ossó i Anna Casas), i amb un duet (la directora Marta Aran i l'actriu Lara Salvador) que triomfa a la Flyhard amb "Els dies mentits".

 • L'art de dirigir
  Escolta àudio

  L'art de dirigir

  Conversem amb la dramaturga i directora Carlota Subirós sobre el llibre "L'ofici de dirigir: manual per al teatre", de Katie Mitchell, un document de referència amb traducció al català de la mateixa Subirós i edició de l'Institut del Teatre i Angle Editorial. També organitzem una taula rodona amb els directors i dramaturgs Raimon Molins, Jordi Prat i Coll i David Selvas.

 • Hi ha més igualtat en el teatre respecte al passat 8M?
  Escolta àudio

  Hi ha més igualtat en el teatre respecte al passat 8M?

  La nostra col·laboradora Núria Deulofeu parla amb la directora d'"Els dies mentits", Marta Aran, i la sexòloga Laila Pilgren, sobre l'anorgàsmia i altres qüestions que aborda aquesta obra, que es representa a la Sala FlyHard fins al 18 de març.

 • Els 12 desitjos pel 2019 de 12 dones del nostre teatre
  Escolta àudio

  Els 12 desitjos pel 2019 de 12 dones del nostre teatre

  "Ser tractada com una persona" és el que ha hagut de dir una de les 12 veus del reportatge de la Núria Deulofeu. Mirem el 2019 teatral des d'un prisma femení amb Patrícia Mendoza (actriu i directora), Marta Aran (actriu i directora), Yolanda Fuster (representant). Montse Miralles (actriu), Anna Juncadella (comunicació), Laura Clos (escenògrafa), Gemma Moraleda (crítica), Júlia Bertran (periodista), Anna Boix (tècnica de llums), Mercè Espetlleta (actriu i directora), Anna Sarrabio (actriu, directora i professora) i Laura Aubert (actriu).

 • Això és un drama i un akelarre!
  Escolta àudio

  Això és un drama i un akelarre!

  L'Institut del Teatre elabora un programa de ràdio pensat per a estudiants d'interpretació i guió. Entre altres coses fan microdramatúrgies, però també un magazín conduït per Txell Bonet. Ella serà amb nosaltres i també Rafael Plana, l'instigador de tot plegat, i Sadurní Vergés, un dels guionistes d'aquest any. Míriam Escurriola i Laura Pau presenten el seu espectacle "Akelarre".