Escena

 • Cinc raons per veure "Fleabag", sèrie i obra de teatre
  Escolta àudio

  Cinc raons per veure "Fleabag", sèrie i obra de teatre

  La nostra experta en teatre, la Núria Deulofeu, ha quedat captivada per aquesta sèrie còmica, protagonitzada per Phoebe Waller-Bridge, que té l'origen en una obra de teatre d'ella mateixa. És la històra d'una noia que viu a Londres, en plena crisi emocional i existencial, amb una família on no porten gaire bé la comunicació emocional.

 • Desconfinant actors, directors i teatres
  Escolta àudio

  Desconfinant actors, directors i teatres

  Tornem a l'antena, des de casa nostra, amb Àlex Casanovas, president de l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya, i Isabel Vidal, presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya. També parlem amb l'actriu Anna Bertran, que forma part de l'elenc de "La morta", de Marc Crehuet. I amb els dramaturgs Marta Aran i Jordi Casanovas, finalistes als premis Max.

 • Els "Dilluns de merda" són bons dies per al món teatral
  Escolta àudio

  Els "Dilluns de merda" són bons dies per al món teatral

  La Núria Deulofeu ens parla del nou projecte d'El Maldà, quatre capítols d'uns 40 minuts que es penjaran online cada dilluns a YouTube, creats per deu companyies de teatre que o bé ja han actuat al Maldà o bé durant aquest confinament haurien d'estar actuant-hi.

 • "2021" i "Coronavídeos": el triomf de la comèdia casolana
  Escolta àudio

  "2021" i "Coronavídeos": el triomf de la comèdia casolana

  La Núria Deulofeu ha parlat amb els creadors d'aquestes i altres sèries confinades que estan tenint molt d'èxit a les xarxes, ara que no es pot gaudir del teatre en viu i en directe. I és que el sector de les arts escèniques no s'atura i busca nous mitjans per expressar-se.

 • Educar a casa 5: Celebrem el Dia Mundial del Teatre
  Escolta àudio

  Educar a casa 5: Celebrem el Dia Mundial del Teatre

  Avui us proposem veure arts escèniques des del sofà, que us divertiu molt fent teatre en família i de mil maneres, i que us traslladeu per una estona a l'època de Shakespeare.

 • "'La morta' de Pompeu Crehuet": una tragicòmedia que es mou entre el present i el passat
  Escolta àudio

  "'La morta' de Pompeu Crehuet": una tragicòmedia que es mou entre el present i el passat

  Mentre ens arriben notícies de suspensions i ajornaments pel coronavirus, la Núria Deulofeu ha pogut anar a veure "La morta" de Pompeu Crehuet", a la sala Beckett, on continuen fent representacions amb un terç de l'aforament. Es tracta d'una tragicomèdia que homenatja l'amor a la família, el besavi de Marc Crehuet, també la vocació, les relacions de parella i el suport familiar quan una persona té una feina molt inestable i creativa.

 • "La nostra parcel·la" és... La Quinzena de la Dansa
  Escolta àudio

  "La nostra parcel·la" és... La Quinzena de la Dansa

  Cinc dones i un home ens envolten en aquest programa l'endemà del Dia de les Dones. Tres venen del Teatre Lliure: Carlota Subirós i Nora Navas, directora i actriu d'"El quadern daurat", i Lara Díez, directora de "La nostra parcel·la". També comença aquesta setmana la Quinzena de la Dansa, i presentem dos espectacles: "Iniciativa sexual femenina", amb l'Elise Moreau, i "La intrusa", amb Virginia Garcia i Damián Muñoz.

 • El 8M al teatre amb 8 veus de dona
  Escolta àudio

  El 8M al teatre amb 8 veus de dona

  La Núria Deulofeu ens porta al teatre pel 8M a través de 8 veus en clau femenina: Lluïsa Castell, Denise Ducan, Júlia Barceló, Alejandra Giménez-Cascón, Odile Fernández, Bárbara Mestanza, David Priego i Alba Ribas.

 • Tricicle: "El 29 de març marxem, segur"
  Escolta àudio

  Tricicle: "El 29 de març marxem, segur"

  Entrevistem el triumvirat Sans-Gràcia-Mir poc abans que s'acomiadin dels escenaris, amb confessions força sucoses i converses de futur. També Veronica Pallin, que ens descobrirà la nova faceta de Porta4, que té a veure amb el teatre infantil. I parlant de teatre infantil, el versàtil i genial Marc Rosich i el músic Carles Pedragosa ens expliquen l'espectacle "La bruixa de la tramuntana" del Teatre Lliure.

 • Equilibrem drama i comèdia: "Germanes" i "Instruccions per enterrar un pare"
  Escolta àudio

  Equilibrem drama i comèdia: "Germanes" i "Instruccions per enterrar un pare"

  Teatre de contrastos: Un text èpic, ben poètic i un altre de ben quotidià. Un d'exòtic i un altre de ben autòcton. La Núria Deulofeu ens porta a veure "Germanes", l'obra que està exhaurint entrades al teatre Tantarantana, amb Lluïsa Castell i Mònica López, i la nova comèdia de la Flyhard, "Instruccions per enterrar un pare", de Yago Alonso i Carmen Marfà.

 • Històries personals que defineixen el nostre present: la Bruna i l'Amy
  Escolta àudio

  Històries personals que defineixen el nostre present: la Bruna i l'Amy

  Tenim més convidats que mai: Mar Puig i Mateu Peramiquel, els compositors i directors de "Bruna, el musical", que venen amb tota la companyia, 19 actors d'entre 6 i 65 anys! I la Roser Batalla i l'Odile Fernández, que protagonitzen "Amy and the orphans", un text entre divertit i incòmode que tracta sobre l'internament de persones amb síndrome de Down.

 • "Només la fi del món", d'Oriol Broggi, i tour pels teatres del territori
  Escolta àudio

  "Només la fi del món", d'Oriol Broggi, i tour pels teatres del territori

  Itinerari teatral descentralitzat que comença per "Només la fi del món", d'Oriol Broggi, a la Biblioteca de Catalunya. Seguim amb propostes per al cap de setmana a l'Estruch de Sabadell amb "Els dies mentits"; al festival Píndoles de l'Atrium de Viladecans, i amb "Bona gent", de Quim Masferrer, al Teatre Municipal de Tarragona, entre d'altres.

 • Jaume Casals: "El microteatre t'obliga a mirar els ulls al públic"
  Escolta àudio

  Jaume Casals: "El microteatre t'obliga a mirar els ulls al públic"

  "Aspiracions a l'èxit" i "Seduction Game" són les obres que protagonitza Jaume Casals i que podeu veure tot aquest mes de febrer al Microteatre de Barcelona. Amb en Pau Barbarà i amb ell parlem de les diferències entre actuar en una gran sala i actuar en una habitació minúscula, enganxat al públic.

 • És de "Justícia" ser màgics
  Escolta àudio

  És de "Justícia" ser màgics

  "Justícia" és una de les obres més esperades de la temporada. Poc després de l'estrena, el seu director, Josep Maria Mestres, i l'actor Manel Barceló ens expliquen el perquè de la seva importància. També fem una mica de màgia amb el gran Enric Magoo, un del cracs del Festival Internacional de Màgia de Badalona. Finalment, l'Oriol Broggi més personal i íntim acaba d'estrenar "Només la fi del món"; conversem amb dos dels seus actors, Muntsa Alcañiz i David Vert.

 • Dos espectacles de petit format que us tocaran l'ànima
  Escolta àudio

  Dos espectacles de petit format que us tocaran l'ànima

  Núria Deulofeu ens proposa "Amy and the orpheans", de Lindsey Ferrentino, que es representa per primera vegada a Catalunya a la Sala Versus, i l'espectacle de Ramón Rodríguez "Quema la memòria", una combinació de la música de The New Raemon amb els dibuixos i el talent de Paula Bonet.

Anar al contingut