Escena

 • Fellini a tot Gas
  Escolta àudio

  Fellini a tot Gas

  Mario Gas i Mar Ulldemolins ens expliquen el seu homenatge a Federico Fellini a l'espectacle "Maestro Fellini", que s'estrena aquesta setmana al Teatre Akadèmia. El mateix dilluns 20, al Tantarantana se celebra una jam teatral i musical (un cop al mes) titulada "Assajar és de covards"; en parlem amb dues de les seves responsables, Raquel Loscos i Sara Sansuan. També entrevistem David Selvas, director d'"Aquella nit", que es pot veure a la Villarroel; Selvas parla de la polèmica de la temporada passada d'"Àngels a Amèrica", que el va fer rebutjar el Premi Butaca.

 • Marxem de viatge: del mar a un camp de refugiats
  Escolta àudio

  Marxem de viatge: del mar a un camp de refugiats

  Ens visiten la dramaturga Laia Foguet i l'actriu Georgina Latre, que van anar de voluntàries a un camp de refugiats de Lagadikia (Grècia). De la seva experiència sorgeix "Alhayat o la suma dels dies", que s'estrena al Maldà. En l'altre viatge, Àngel Guimerà retrata el món mariner a "La filla del mar". La nova versió de l'espectacle en format musical s'estrena al Regina Teatre, i a la proa de l'"Entre caixes" hi seran el seu director, Gerard Nicasi, i l'actriu Cristina Dotras.

 • "Aquella nit" i "El amante de los caballos", propostes de teatre molt alternatives
  Escolta àudio

  "Aquella nit" i "El amante de los caballos", propostes de teatre molt alternatives

  La Núria ens porta a veure dues estrenes ben diferenciades: el vessant comercial d'"Aquella nit", una comèdia romàntica amb cançons dirigida per David Selvas a la Sala Villarroel i el vessant experimental del poètic monòleg argentí "El amante de los caballos", interpretat per l'Ana Scannapieco a la sala Badabadoc.

 • Any nou, exclusiva!
  Escolta àudio

  Any nou, exclusiva!

  I podríem afegir: un gran regal teatral per al dia Reis. Emma Vilarasau i Sílvia Munt, actriu principal i directora de l'espectacle "Eva contra Eva", ens visiten en exclusiva. L'obra s'exhibirà per primera vegada el diumenge 12 de gener al Prat de Llobregat i no arribarà al Teatre Roma fins d'aquí a uns mesos.

 • Teatre en família, avui i sempre!
  Escolta àudio

  Teatre en família, avui i sempre!

  Si alguna cosa tenim clara és que anar al teatre amb els més petits de casa és una oportunitat magnífica per compartir la nostra passió, que segur que també ho serà quan es facin més grans. I què podem anar a veure aquests dies?: "Sihir i la nit de Reis", de la companyia Lazzigags; "Nit de Reis", de La Roda Produccions. Seguim pels carrers a la companyia Campi Qui Pugui, i també "Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol", de La Pera Llimonera. De tot plegat ens en parlen Lídia Linuesa, Jordi González, Cristina García i Pere Romagosa.

 • Especial Tàpies i Brossa al museu i al teatre
  Escolta àudio

  Especial Tàpies i Brossa al museu i al teatre

  "Antoni Tàpies. Teatre" i "Joan Brossa. El poeta de la revolta" són dues mostres que podeu veure aquests dies a la Fundació Tàpies i al Born Centre de Cultura i Memòria. En parlarem amb els seus comissaris, Núria Homs i Manel Guerrero, respectivament; amb Carles Guerra, director de la Fundació Tàpies, i amb l'actor Pep Munné.

 • "Falaise", de la companyia el Baró d'evel, ocupa el podi del millor teatre del 2019
  Escolta àudio

  "Falaise", de la companyia el Baró d'evel, ocupa el podi del millor teatre del 2019

  Top 5 de teatre 2019 de la Núria Deulofeu: "Falaise", de Baró d'evel; "Suite toc núm 6", de les Impuxibles; "Calma", de Guillem Albà; "Así bailan las putas", amb Júlia Bertran i Anna Chinchilla, i "Els Ocells", de La Calòrica.

 • De "Jerusalem" a Molière, passant pel circ
  Escolta àudio

  De "Jerusalem" a Molière, passant pel circ

  Compartim rulot en un bosc d'Anglaterra amb "El gall" (Pere Arquillué) i la seva "troupe". Ens visiten dues Pirates, Laura Aubert i Anna Romaní, per parlar de "La mascarada", adaptació d'"El burgès gentilhome" de Molière, que s'estrena a l'Akadèmia Teatre. Finalment, la gran pallassa Pepa Plana i l'actriu Noël Olivé reivindiquen el paper de la dona artista a "Veus que no veus", a punt d'estrenar-se a l'Escenari Brossa de Barcelona.

 • Europa és un acudit? "Europa Bull" vol donar resposta a aquesta pregunta al Teatre Nacional
  Escolta àudio

  Europa és un acudit? "Europa Bull" vol donar resposta a aquesta pregunta al Teatre Nacional

  La Núria Deulofeu ha anat a veure "Europa Bull", dirigida per Jordi Oriol, per a la companyia Indi Gest. Una petita joia, segons diu, que podem veure fins diumenge al Teatre Nacional.

 • Una amistat trencada per la guerra
  Escolta àudio

  Una amistat trencada per la guerra

  A "L'amic retrobat", estrena al TNC, els protagonistes veuen truncada la seva relació per l'antisemitisme. Ens veurem les cares amb tots dos, Quim Avila i Joan Amargós. "Europa bull" és un altre espectacle del TNC. El dirigeix Jordi Oriol, de qui descobrirem si és optimista o no sobre el futur del continent. I molt a prop d'allà, al Versus Glòries, s'estrena "Hamlet", un Shakespeare amb titelles; el seu titellaire, Jorge Valle, ens els ensenyarà.

 • Els nascuts als 80 seran sempre joves? (Aneu al teatre per saber que no)
  Escolta àudio

  Els nascuts als 80 seran sempre joves? (Aneu al teatre per saber que no)

  L'actor Francesc Ferrer (Fede a "Pop ràpid" i Pere a "Benvinguts a la família") ens presenta el seu espectacle més dramàtic sense abandonar la seva vis còmica habitual. "Ramon" és un muntatge generacional que reflexiona sobre els xocs que provoca la vida en passar d'una etapa a l'altra i el (gairebé) sempre ajornable moment d'afrontar la maduresa. Ens acompanya Mar Monegal, directora i autora del text. A la Sala Àtrium fins al dia 29 de desembre.

 • El clown Guillem Albà, contra les presses i l'estrès a "CALMA!"
  Escolta àudio

  El clown Guillem Albà, contra les presses i l'estrès a "CALMA!"

  La Núria Deulofeu ens porta a veure "CALMA!", del clown Guillem Albà, un espectacle que fa reflexionar sobre l'estrès de la vida diària i que estarà en cartell fins al dia 23 a La Villarroel.

 • Un joc molt perillós
  Escolta àudio

  Un joc molt perillós

  Una parella juga a dir-se la veritat; el que passi ens ho explicaran Iraia Sardà i Màrius Hernández, que escenifiquen "Juguem a la veritat?" al Gaudí Teatre. Al mateix temps, dues creadores del Projecte Vaca, Mercè Espelleta i Carla Caríssim, ens presenten la 20a Mostra de Creadores Escèniques, que es fa a Barcelona fins a mitjans de desembre. I parlant de festivals, també arriba el Catbasur, mostra de teatre internacional d'unipersonals de Barcelona. Ens en farà cinc cèntims Guadalupe Cejas, directora artística de la Sala Badabadoc.

 • Pere Arquillué: "Johnny Byron 'el Gall' és un gran cabró de bon cor, tots els actors el voldran fer"
  Escolta àudio

  Pere Arquillué: "Johnny Byron 'el Gall' és un gran cabró de bon cor, tots els actors el voldran fer"

  Núria Deulofeu ens porta a fer visita d'obra al Romea per veure "Jerusalem", de Jez Butterworth, dirigida per Julio Manrique, on Pere Arquillué broda el paper de Johnny Byron "el Gall".

 • Ells sí que en saben, d'improvisar!
  Escolta àudio

  Ells sí que en saben, d'improvisar!

  Rai Borrell, Jordi Coll i Xavi Duch entusiasmen el personal del Gaudí Teatre amb l'"Impro Side Story" i ens oferiran una petita mostra del seu art de la improvisació. I en un estil musical ben diferent, el rock, Francesc Ferrer parla del que li passa quan ho perd tot, torna a la casa de l'adolescència i es retroba amb la seva guitarra elèctrica. També entrevistem Ferran Utzet i Josep Pedrals, director i traductor, respectivament, d'"Esperant Godot", que s'estrena a la Sala Beckett. I també Oriol Broggi, el director de la divertidíssima "Rostoll cremat".