TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 1494 resultats.

 • Expliquem com Google entra al món dels videojocs amb Stadia
  Escolta àudio

  Expliquem com Google entra al món dels videojocs amb Stadia

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Avui comencem l'edició número 702. Setmana molt important per l'univers dels videojocs, ja que Google hi ha entrat per la porta gran de forma molt seriosa amb Stadia, la plataforma de videojocs en "streaming". Avui, a més, ens preguntarem per enèsima vegada on és Carmen Sandiego, pujarem a una estructura física per viure la realitat virtual, parlarem amb JRALion, un dels millors jugadors del FIFA i l'Oriol Dalmau ens explicarà la seva experiència amb el Devil May Cry 5.

 • Celebrem els 50 anys de Konami, una gran marca de videojocs mítics
  Escolta àudio

  Celebrem els 50 anys de Konami, una gran marca de videojocs mítics

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Avui, en l'edició número 701, ens fa molta il·lusió dedicar-lo a una gran marca de la història dels videojocs: Konami. Coneixerem el passat, el present i el futur de la creadora del ProEvolution Soccer, del Castlevania, del Silent Hill, del Gradius o del Metal Gear, ara que es compleixen 50 anys de la seva fundació. A més, també ens acompanyarà un responsable de Retromaniacs, que aquest dissabte 23 dediquen tota una jornada a Konami.

 • És la vida un videojoc?
  Escolta àudio

  És la vida un videojoc?

  Benvinguts a "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Aquesta és l'edició número 700, un número rodó on aprofundirem en les darreres notícies sobre Harry Potter i els videojocs, ens preguntarem si formem part d'una simulació com si tots fossim personatges tipus Sims, coneixerem a fons Dirt Rally 2.0 i, entre altres continguts, també farem un tast de Spellbreak.

 • Resum del #MWC2019, el Mobile dels mòbils que no es poden tocar i les vitrines tancades
  Escolta àudio

  Resum del #MWC2019, el Mobile dels mòbils que no es poden tocar i les vitrines tancades

  Benvinguts al "Generació digital", el programa de Catalunya Ràdio que parla de videojocs, creativitat i cultura digital. Aquest és el programa número 699 des d'una altra edició del 4YFN2019. Aquest és un d'aquells programes amb un munt d'informació del que ens ha semblat més interessant d'aquest esdeveniment i també del MWC2019. Hem fet un munt de quilòmetres dins dels pavellons i hem entrevistat molts protagonistes que ens serveixen per oferir-vos el nostre mapa que està sempre molt a prop de l'entreteniment digital. Parlem de videojocs, d'ambulàncies, de caques de gats, de la reacció de la premsa internacional, de pins, de samarretes i, entre moltes altres iniciatives, de cadires que es mouen en 360 graus.

 • Cloud Gaming, la nova tendència de la indústria del videojoc
  Escolta àudio

  Cloud Gaming, la nova tendència de la indústria del videojoc

  Aquesta és l'edició número 698 i si la sentiu, us fareu una idea molt clara del futur i el present dels videojocs. Parlem amb els responsables de SoraStream, una plataforma de videojocs que es juga en "streaming", sense cap exigència de maquinari ja que juguem als videojocs a través del núvol. A més, també parlarem del Fortnite, de l'Apex, d'Anthem i del Metro Exodus, els videojocs més actuals, tots en el programa d'avui.

 • Parlem amb els actors que han posat la veu al Red Dead Redemption 2
  Escolta àudio

  Parlem amb els actors que han posat la veu al Red Dead Redemption 2

  En aquesta edició posem atenció a la veu en els videojocs. Albert Garcia ha entrevistat els actors que han posat veu al Red Dead Redemption 2. Coneixerem detalls de com ho van fer en aquest joc en concret i aprofundirem en un art del món del videojocs del qual es parla poc. També anirem al Liceu per escoltar el Joel Bueno, d'11 anys i amb dificultats motrius importants, tocant l'EyeHarp, un instrument del qual vam parlar fa un temps. A més, coneixerem videojocs que ens posaran la pell de gallina, com per exemple My Memory of Us

 • Aquest programa ens ha sortit mogut: Nova edició d'Animac!
  Escolta àudio

  Aquest programa ens ha sortit mogut: Nova edició d'Animac!

  Edició del "Generació digital" molt mogut, i és que aprofundim en l'art de l'animació en l'audiovisual gràcies a nova edició d'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya que tindrà lloc a Lleida del 21 al 24 de febrer i que estarà dedicada a la tècnica de l'stop-motion, que dona vida fotograma a fotograma a personatges de plastilina, titelles, ceràmica, fotografies i molts altres materials. Parlarem d'aquestes novetats amb la directora de la mostra, parlarem de la història de l'stop-motion, del Resident Evil 2 i també aprofitarem per conèixer detalls dels premis Annie, dedicats precisament a aquest art de l'animació i que es van donar el cap de setmana passat amb un premi al videojoc Gris, de Nomada Studio.

 • Aquesta és una de les experiències més immersives que hem viscut mai: Red Helmet Experience!
  Escolta àudio

  Aquesta és una de les experiències més immersives que hem viscut mai: Red Helmet Experience!

  Aquest és el programa més immersiu de la temporada. Ara fa unes setmanes gairebé tots els que formem el "Generació digital" vam poder jugar a Red Helmet, un estudi d'entreteniment de realitat virtual que es troba a Barcelona i que es gaudeix en equip. Parlarem amb els responsables i també aprendrem què els passa al cervell i als ulls quan els posem davant unes ulleres de realitat virtual. Us expliquem quines ulleres hi ha al mercat i quines possibilitats ens donen i també tindrem temps per parlar d'algun joc immersiu al qual hem jugat aquesta setmana. A més l'Oriol Dalmau ens farà la crítica de "Travis strikes again: No more heroes" per la Nintendo Switch.

 • Jugar i passar molta por: 20 anys del videojoc "Silent Hill"
  Escolta àudio

  Jugar i passar molta por: 20 anys del videojoc "Silent Hill"

  Estem en ple aniversari de la sortida d'un videojoc que ha passat a la història en molts aspectes: "Silent Hill". Amb ell es va començar a parlar del "survival horror", una forma d'entendre l'entreteniment que a molts jugadors els encanta. Parlarem d'aquesta saga, des d'una perspectiva molt sonora, dels seus antecedents, de jugar i passar por i sabrem què en penseu els que escolteu el "Generació digital". Amb els pèls eriçats, comencem aquesta edició.

 • Parlem amb un dels pioners del videojoc a Catalunya: Dani Sánchez-Crespo, el creador dels Invizimals
  Escolta àudio

  Parlem amb un dels pioners del videojoc a Catalunya: Dani Sánchez-Crespo, el creador dels Invizimals

  Conversem amb una de les primeres persones de la indústria del videojoc a Catalunya, Dani Sánchez-Crespo. Ell és el director del primer màster de creació de videojocs, que fa 15 anys, i fundador de Novarama. Escoltarem l'experiència del Chris Vilchez aprenent a fer el seu primer videojoc, l'Oriol Dalmau jugarà a l'últim Super Mario U i la Gina Tost ens parla des de la Xina de com són els videojocs d'aquell país.

 • Aquesta és la situació del català a Twitch i els videojocs
  Escolta àudio

  Aquesta és la situació del català a Twitch i els videojocs

  Dediquem el programa a parlar de la situació del català en l'univers dels videojocs i de la iniciativa que ha engegat Roger Baldomà perquè la plataforma Twitch faci una cosa molt senzilla, integrar el català a la configuració d'idioma. Hi ha coses que coses que semblen fàcils, en aquesta època que la tecnologia tot ho facilita, i que al final resulten molt complicades. Ens acompanyarà el Roger perquè ens expliqui en quin punt està tot el procés. Aprofitarem per aprofundir en la indústria catalana del videojoc amb Marisol López, directora de l'àrea de Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, anunciarem jocs que s'estan desenvolupant ara mateix a casa nostra i l'Oriol Dalmau jugarà al Dead Cells, un videojoc fet a Bordeus que s'ha traduït al català de forma altruista.

 • Bons propòsits digitals per aquest 2019
  Escolta àudio

  Bons propòsits digitals per aquest 2019

  Primer programa de l'any, i avui volem parlar de bons propòsits. L'inici de l'any ens anima a plantejar-nos aprendre coses noves, créixer i provar noves experiències... I us volem explicar quins són els bons propòsits dels qui formem part de l'equip del programa. A més, parlarem amb un professor de programació, Rafa Laguna. Molts experts ho diuen i ho repeteixen, aprendre codi és una de les millors coses que podem assimilar i serà ell qui ens en donarà les millors opcions.

 • La llista definitiva: els millors videojocs del 2018
  Escolta àudio

  La llista definitiva: els millors videojocs del 2018

  Son dies de llistes per fer valoració del 2018 i l'equip del programa es mulla i fa una llista dels millors videojocs d'aquest any. Sabrem quins han estat els que més han agradat als nostres oients i escoltarem també la veu experta de l'Oriol Dalmau, resumint-nos en pocs minuts com ha estat el seu any i comentant les novetats que han aparegut.

 • Les millors bandes sonores de videojocs del 2018
  Escolta àudio

  Les millors bandes sonores de videojocs del 2018

  Com cada dia de Nadal, us acompanyem amb les músiques que formen part de les millors bandes sonores de videojocs d'aquest 2018. Les produccions musicals dels videojocs cada vegada tenen més seguidors i els pressupostos que les desenvolupadores fan servir per fer-ne tenen en compte, i molt, aquesta part tant important d'aquest entreteniment digital. Les músiques que sonaran durant aquesta mitja hora han estat seleccionades per Gina Tost, Albert Garcia i Francesc Xavier Blasco.

 • Rawal Rumble: el videojoc de Neo-Barcelona
  Escolta àudio

  Rawal Rumble: el videojoc de Neo-Barcelona

  Parlem amb uns creadors de videojocs que vam conèixer a la darrera Barcelona Games World: Anarkade, que han fet una aventura que passa a la Barcelona del futur. Abans coneixerem què li ha semblat a l'Oriol Dalmau el Dark Souls per la Nintendo Switch i on sembla que ha patit molt, tindrem temps de fer-nos una màquina de marcians de Factory Arcade i viatjarem per la història dels Beat 'em ups.