TOTS ELS ÀUDIOS

 • Garòs, Tredòs, Bagergue e Salardú confien que serà un ostiu damb fòrça toristes
  Escolta àudio

  Garòs, Tredòs, Bagergue e Salardú confien que serà un ostiu damb fòrça toristes

  Aué en collòqui vam entà diuèrsi pòbles de Naut Aran entà conéisher quina ei era sua realitat des dera arribada dera Covid e quini son es ahèrs mès urgenti. Concretaments vam entà Garòs, Tredòs, Bagergue e Salardú, dera man des sòns alcaldes, María Ángeles Ordax, Juanjo España, Marc Tarrau e César Ruiz Canela.

  Avui en el col·loqui anem cap a diversos pobles de Naut Aran per conèixer quina és la seva realitat des de l'arribada de la Covid i quins són els afers més urgents. Concretament anem a Garòs, Tredòs, Bagergue i Salardú, de la mà dels seus alcaldes, María Ángeles Ordax, Juanjo España, Marc Tarrau i César Ruiz Canela.

  Aué en collòqui vam entà diuèrsi pòbles de Naut Aran entà conéisher quina ei era sua realitat des dera arribada dera Covid e quini son es ahèrs mès urgenti. Concretaments vam entà Garòs, Tredòs, Bagergue e Salardú, dera man des sòns alcaldes, María Ángeles Ordax, Juanjo España, Marc Tarrau e César Ruiz Canela. Avui en el col·loqui anem cap a diversos pobles de Naut Aran per conèixer quina és la seva realitat des de l'arribada de la Covid i quins són els afers més urgents. Concretament anem a Garòs, Tredòs, Bagergue i Salardú, de la mà dels seus alcaldes, María Ángeles Ordax, Juanjo España, Marc Tarrau i César Ruiz Canela.

 • Eth maitin d'Aran - 03/05/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 03/05/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Eth mot horaviat deth 03 ath 09 de mai de 2021
  Escolta àudio

  Eth mot horaviat deth 03 ath 09 de mai de 2021

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana, una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana, una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

 • Artesans dera Val d'Aran demanen que torne era hèira 'Hèt a man, hèt aciu'
  Escolta àudio

  Artesans dera Val d'Aran demanen que torne era hèira 'Hèt a man, hèt aciu'

  Aué en collòqui parlam damb artesans dera Val d'Aran donques ara arribe eth bon temps, çò que acostumaue a èster epòca de hèires artesanaus e d'eveniments fòrça importants entara sua activitat economica. Coneishem de prumèra man coma les a afectat era covid damb es artesans Ainalda Clapers, Sonia Montilla, Carme Vicenç e Alicia Mitjans.

  Avui en el col·loqui parlem amb artesans de la Vall d'Aran ara que arriba el bon temps, el que acostumava a ser època de fires artesanals i d'esdeveniments molt importants per la seva activitat econòmica. Coneixem de primera mà com els ha afectat la Covid, amb els artesans Ainalda Clapers, Sonia Montilla, Carme Vicenç i Alicia Mitjans.

  Aué en collòqui parlam damb artesans dera Val d'Aran donques ara arribe eth bon temps, çò que acostumaue a èster epòca de hèires artesanaus e d'eveniments fòrça importants entara sua activitat economica. Coneishem de prumèra man coma les a afectat era covid damb es artesans Ainalda Clapers, Sonia Montilla, Carme Vicenç e Alicia Mitjans. Avui en el col·loqui parlem amb artesans de la Vall d'Aran ara que arriba el bon temps, el que acostumava a ser època de fires artesanals i d'esdeveniments molt importants per la seva activitat econòmica. Coneixem de primera mà com els ha afectat la Covid, amb els artesans Ainalda Clapers, Sonia Montilla, Carme Vicenç i Alicia Mitjans.

 • Eth maitin d'Aran - 30/04/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 30/04/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Era importància deth contròl des enterpreses ath deuant deth còdi penau
  Escolta àudio

  Era importància deth contròl des enterpreses ath deuant deth còdi penau

  Aué en collòqui parlam sus eth compliance penau, ua figura juridica que protegís as enterpreses deuant des delictes o males praxis cometudes per persones vinculades ara companyia. Aguesta ei ua mesura juridica fòrça important mès tanben desconeishuda. En parlam damb Luis Carlos Medina, advocat ena Val d'Aran e delegat deth Compcat en Pirineu, Carolina Toló, gestora d'enterpreses de Toló & Associats, e Jacob Jordà, president del Compcat.

  Avui, en el col·loqui parlem sobre el compliance penal, una figura jurídica que protegeix les empreses davant dels delictes o males praxis comeses per persones vinculades a la companyia. Aquesta és una mesura jurídica molt important i també desconeguda. En parlem amb Luis Carlos Medina, advocat a la Vall d'Aran i delegat del Compcat al Pirineu; Carolina Toló, gestora d'empreses de Toló & Associats, i Jacob Jordà, president del Compcat.

  Aué en collòqui parlam sus eth compliance penau, ua figura juridica que protegís as enterpreses deuant des delictes o males praxis cometudes per persones vinculades ara companyia. Aguesta ei ua mesura juridica fòrça important mès tanben desconeishuda. En parlam damb Luis Carlos Medina, advocat ena Val d'Aran e delegat deth Compcat en Pirineu, Carolina Toló, gestora d'enterpreses de Toló & Associats, e Jacob Jordà, president del Compcat. Avui, en el col·loqui parlem sobre el compliance penal, una figura jurídica que protegeix les empreses davant dels delictes o males praxis comeses per persones vinculades a la companyia. Aquesta és una mesura jurídica molt important i també desconeguda. En parlem amb Luis Carlos Medina, advocat a la Vall d'Aran i delegat del Compcat al Pirineu; Carolina Toló, gestora d'empreses de Toló & Associats, i Jacob Jordà, president del Compcat.

 • Eth maitin d'Aran - 29/04/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 29/04/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Dus aranesi competiran en Freeride World Tour en 2021
  Escolta àudio

  Dus aranesi competiran en Freeride World Tour en 2021

  Un cop finalizada era sason d'iuèrn, repassam es resultats damb esportistes de freeride dera Val d'Aran, donques a estat un iuèrn profitós en aguest sentit e er an que ven i aurà dus aranesi competint entre es mielhors deth mon en circuit deth Freeride World Tour, Aymar Navarro e Abel Moga. Parlam damb eri e damb es riders Alex Dedieu e Pol Tellosa.

  Un cop finalitzada la temporada d'hivern, repassem els resultats amb esportistes de "freeride" de la Vall d'Aran, ja que ha estat un hivern profitós en aquest sentit que es veurà reflectit l'any que ve amb dos aranesos competint entre els millors del món en el circuit del Freeride World Tour, Aymar Navarro i Abel Moga. Parlem amb ells i amb els "riders" Alex Dedieu i Pol Tellosa.

  Un cop finalizada era sason d'iuèrn, repassam es resultats damb esportistes de freeride dera Val d'Aran, donques a estat un iuèrn profitós en aguest sentit e er an que ven i aurà dus aranesi competint entre es mielhors deth mon en circuit deth Freeride World Tour, Aymar Navarro e Abel Moga. Parlam damb eri e damb es riders Alex Dedieu e Pol Tellosa. Un cop finalitzada la temporada d'hivern, repassem els resultats amb esportistes de "freeride" de la Vall d'Aran, ja que ha estat un hivern profitós en aquest sentit que es veurà reflectit l'any que ve amb dos aranesos competint entre els millors del món en el circuit del Freeride World Tour, Aymar Navarro i Abel Moga. Parlem amb ells i amb els "riders" Alex Dedieu i Pol Tellosa.

 • Eth maitin d'Aran - 28/04/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 28/04/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Era consanguinitat entre es ossi a baishat es darrèri ans
  Escolta àudio

  Era consanguinitat entre es ossi a baishat es darrèri ans

  Aué en collòqui parlam dera situacion de diuèrses espècies animaus ena Val d'Aran coma son es ossi, es paums o es cavilats, entre d'auti. Donques ara que s'aprope era sason d'estiu i a molti animaus que se botgen més pes bòsqui e es montanhes dera Val. En parlam damb Francés Bruna, conselhèr de Territòri e Miei Ambient deth Conselh Generau d'Aran, Ivan Afonso, cap de Miei Ambient deth Conselh, e Ferran Miralles, director generau de Politiques Ambientau e Medi Naturau dera Generalitat.


  Avui, en el col·loqui parlem de la situació de diverses espècies animals a la Vall d'Aran com són els ossos, els galls fers o els cavilats, entre d'altres. Ara que s'acosta la temporada d'estiu hi ha molts animals que es mouen més pels boscos i les muntanyes de l'Aran. En parlem amb Francés Bruna, conseller de Territori i Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran; Ivan Afonso, cap Medi Ambient del Conselh, i Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat.

  Aué en collòqui parlam dera situacion de diuèrses espècies animaus ena Val d'Aran coma son es ossi, es paums o es cavilats, entre d'auti. Donques ara que s'aprope era sason d'estiu i a molti animaus que se botgen més pes bòsqui e es montanhes dera Val. En parlam damb Francés Bruna, conselhèr de Territòri e Miei Ambient deth Conselh Generau d'Aran, Ivan Afonso, cap de Miei Ambient deth Conselh, e Ferran Miralles, director generau de Politiques Ambientau e Medi Naturau dera Generalitat. Avui, en el col·loqui parlem de la situació de diverses espècies animals a la Vall d'Aran com són els ossos, els galls fers o els cavilats, entre d'altres. Ara que s'acosta la temporada d'estiu hi ha molts animals que es mouen més pels boscos i les muntanyes de l'Aran. En parlem amb Francés Bruna, conseller de Territori i Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran; Ivan Afonso, cap Medi Ambient del Conselh, i Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat.

 • Eth maitin d'Aran - 27/04/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 27/04/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Coneish es Maldives e Soïssa a trauès de dus aranesi
  Escolta àudio

  Coneish es Maldives e Soïssa a trauès de dus aranesi

  Aué en collòqui parlam damb aranesi que an apostat per trabalhar o formar-se dehòra dera Val d'Aran relacionadi damb eth torisme. Per un costat vam entàs Maldives, en ocean Indic, ua destinacion paradisiaca e, per aute, tà Soïsa, un lòc damb fòrça semblances damb era Val. N'auem parlat damb Albert vidal subdirector d'otèl enes Maldives, Alba Sastrada, estudianta de direccion otelèra en Soïssa, e Jose Ramon Pujol, viatger experimentat.

  Avui, al col·loqui, parlem amb aranesos que han apostat per treballar o formar-se fora de la Vall d'Aran en relació amb el turisme. Per un costat anem cap a les Maldives, a l'oceà Índic, una destinació paradisíaca, i, per l'altre, a Suïssa, un lloc amb moltes semblances amb l'Aran. N'hem parlat amb Albert Vidal, subdirector d'hotel a les Maldives; Alba Sastrada, estudiant de direcció hotelera a Suïssa, i José Ramon Pujol, viatger experimentat.

  Aué en collòqui parlam damb aranesi que an apostat per trabalhar o formar-se dehòra dera Val d'Aran relacionadi damb eth torisme. Per un costat vam entàs Maldives, en ocean Indic, ua destinacion paradisiaca e, per aute, tà Soïsa, un lòc damb fòrça semblances damb era Val. N'auem parlat damb Albert vidal subdirector d'otèl enes Maldives, Alba Sastrada, estudianta de direccion otelèra en Soïssa, e Jose Ramon Pujol, viatger experimentat. Avui, al col·loqui, parlem amb aranesos que han apostat per treballar o formar-se fora de la Vall d'Aran en relació amb el turisme. Per un costat anem cap a les Maldives, a l'oceà Índic, una destinació paradisíaca, i, per l'altre, a Suïssa, un lloc amb moltes semblances amb l'Aran. N'hem parlat amb Albert Vidal, subdirector d'hotel a les Maldives; Alba Sastrada, estudiant de direcció hotelera a Suïssa, i José Ramon Pujol, viatger experimentat.

 • Eth maitin d'Aran - 26/04/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 26/04/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Demanda àmplia de mès informacion, conscienciacion e prevencion sus era caparra ena Val d'Aran
  Escolta àudio

  Demanda àmplia de mès informacion, conscienciacion e prevencion sus era caparra ena Val d'Aran

  Aué en collòqui parlam sus era caparra, donques era damb era arribada deth bon temps comencen a aparéisher es prumèrs casi de persones picades per aguest parasit que pòt generar infeccions importantes coma era malautia de Lyme. En parlam damb es metgesses der Espitau Val d'Aran Marta Pàmies e Immaculada Caubet, e damb es aranesi Carmen Estrada, Carmen Casasnovas e Juanjo Crespo.

  Avui, en el col·loqui parlem sobre la paparra, ja que amb l'arribada del bon temps comencen a aparèixer els primers casos de persones picades per aquest paràsit, que pot generar infeccions importants com la malaltia de Lyme. En parlem amb les metgesses de l'Espitau Val d'Aran Marta Pàmies i Immaculada Caubet, i amb els aranesos Carmen Estrada, Carmen Casasnovas i Juanjo Crespo.

  Aué en collòqui parlam sus era caparra, donques era damb era arribada deth bon temps comencen a aparéisher es prumèrs casi de persones picades per aguest parasit que pòt generar infeccions importantes coma era malautia de Lyme. En parlam damb es metgesses der Espitau Val d'Aran Marta Pàmies e Immaculada Caubet, e damb es aranesi Carmen Estrada, Carmen Casasnovas e Juanjo Crespo. Avui, en el col·loqui parlem sobre la paparra, ja que amb l'arribada del bon temps comencen a aparèixer els primers casos de persones picades per aquest paràsit, que pot generar infeccions importants com la malaltia de Lyme. En parlem amb les metgesses de l'Espitau Val d'Aran Marta Pàmies i Immaculada Caubet, i amb els aranesos Carmen Estrada, Carmen Casasnovas i Juanjo Crespo.

 • Eth mot horaviat deth 26 de mai ath 02 de mai de 2021
  Escolta àudio

  Eth mot horaviat deth 26 de mai ath 02 de mai de 2021

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

Anar al contingut