TOTS ELS ÀUDIOS

 • Eth maitin d'Aran - 14/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 14/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Rebrembam es inicis deth Conselh Generau d'Aran en sòn 30au anniversari
  Escolta àudio

  Rebrembam es inicis deth Conselh Generau d'Aran en sòn 30au anniversari

  Aué en collòqui parlam sus es 30 ans deth Conselh Generau d'Aran, que tot just se complissen ara, entà rebrembar coma s'artenhec eth govèrn aranés, donques siguec un cambi entàs aranesi e eth nòste reconeishement identitari. En parlam damb es que sigueren es prumèrs conselhèrs Emilio Medan, Rafa Sanmartí, Jaime Geli, Alberto Solà, Amparo Serrano, Jesús Rodríguez e Santiago Vidal.

  Avui al col·loqui parlem sobre els 30 anys del Conselh Generau d'Aran, que tot just es compleixen ara, per recordar com es va aconseguir el govern aranès, ja que va ser un canvi per als aranesos i el nostre reconeixement identitari. En parlem amb els que van ser els primers consellers, Emilio Medan, Rafa Sanmartí, Jaime Geli, Alberto Solà, Amparo Serrano, Jesús Rodríguez i Santiago Vidal.

  Aué en collòqui parlam sus es 30 ans deth Conselh Generau d'Aran, que tot just se complissen ara, entà rebrembar coma s'artenhec eth govèrn aranés, donques siguec un cambi entàs aranesi e eth nòste reconeishement identitari. En parlam damb es que sigueren es prumèrs conselhèrs Emilio Medan, Rafa Sanmartí, Jaime Geli, Alberto Solà, Amparo Serrano, Jesús Rodríguez e Santiago Vidal. Avui al col·loqui parlem sobre els 30 anys del Conselh Generau d'Aran, que tot just es compleixen ara, per recordar com es va aconseguir el govern aranès, ja que va ser un canvi per als aranesos i el nostre reconeixement identitari. En parlem amb els que van ser els primers consellers, Emilio Medan, Rafa Sanmartí, Jaime Geli, Alberto Solà, Amparo Serrano, Jesús Rodríguez i Santiago Vidal.

 • Eth maitin d'Aran - 11/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 11/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Joeni aranesi arregraïssen era oportunitat qu'aufrissen es programes d'immersion laborau
  Escolta àudio

  Joeni aranesi arregraïssen era oportunitat qu'aufrissen es programes d'immersion laborau

  Aué en collòqui parlam sus eth programa d'aucupacion juvenil deth SOC ena Val d'Aran, donques se tracte d'ua proposta que permet trabalhar joeni en ajuntaments, conselhs comarcaus e entitats pendent sies mesi, entà ajudar a arténher competéncies professionaus derivades dera practica laborau. Ne parlam damb Sonia Faure, referent d'aucupacion juvenil deth Conselh Generau d'Aran; Dolors Berdié, coordinadora deth centre ADDA, e damb es usatgeres d'aguest programa Jana Sala e Claudia Lastera.

  Avui en el col·loqui parlem sobre el programa d'ocupació juvenil del SOC a la Vall d'Aran, ja que es tracta d'una proposta que permet a joves treballar als ajuntaments, consells comarcals i entitats durant sis mesos, per ajudar-los a adquirir competències professionals derivades de la pràctica laboral. En parlem amb Sonia Faure, referent d'ocupació juvenil del Consell Generau d'Aran; Dolors Berdié, coordinadora del centre ADDA, i amb les usuàries d'aquest programa Jana Sala i Claudia Lastera.

  Aué en collòqui parlam sus eth programa d'aucupacion juvenil deth SOC ena Val d'Aran, donques se tracte d'ua proposta que permet trabalhar joeni en ajuntaments, conselhs comarcaus e entitats pendent sies mesi, entà ajudar a arténher competéncies professionaus derivades dera practica laborau. Ne parlam damb Sonia Faure, referent d'aucupacion juvenil deth Conselh Generau d'Aran; Dolors Berdié, coordinadora deth centre ADDA, e damb es usatgeres d'aguest programa Jana Sala e Claudia Lastera. Avui en el col·loqui parlem sobre el programa d'ocupació juvenil del SOC a la Vall d'Aran, ja que es tracta d'una proposta que permet a joves treballar als ajuntaments, consells comarcals i entitats durant sis mesos, per ajudar-los a adquirir competències professionals derivades de la pràctica laboral. En parlem amb Sonia Faure, referent d'ocupació juvenil del Consell Generau d'Aran; Dolors Berdié, coordinadora del centre ADDA, i amb les usuàries d'aquest programa Jana Sala i Claudia Lastera.

 • Eth maitin d'Aran - 10/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 10/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Eth sector dera escalada reclame un rocòdrom competent ena Val d'Aran
  Escolta àudio

  Eth sector dera escalada reclame un rocòdrom competent ena Val d'Aran

  Aué en collòqui parlam sus era escalada indoor en rocòdrom, un tipe d'escalada qu'ena Val d'Aran compde damb un nau equipament de iniciacion en Tredòs e que serà ua especialitat olimpica a compdar d'aguest ostiu enes Jòcs de Tòkio. En parlam damb er instructor d'escalada Roger Martorell e es alumnes Carla Rodríguez e Miguel Pineda.

  Avui, en el col·loqui parlem sobre l'escalada indoor en rocòdrom, un tipus d'escalada que a la Vall d'Aran compta amb un nou equipament d'iniciació a Tredòs i que serà una especialitat olímpica a partir d'aquest estiu en els Jocs de Tòquio. En parlem amb l'instructor d'escalada Roger Martorell i els alumnes Carla Rodríguez i Miguel Pineda.

  Aué en collòqui parlam sus era escalada indoor en rocòdrom, un tipe d'escalada qu'ena Val d'Aran compde damb un nau equipament de iniciacion en Tredòs e que serà ua especialitat olimpica a compdar d'aguest ostiu enes Jòcs de Tòkio. En parlam damb er instructor d'escalada Roger Martorell e es alumnes Carla Rodríguez e Miguel Pineda. Avui, en el col·loqui parlem sobre l'escalada indoor en rocòdrom, un tipus d'escalada que a la Vall d'Aran compta amb un nou equipament d'iniciació a Tredòs i que serà una especialitat olímpica a partir d'aquest estiu en els Jocs de Tòquio. En parlem amb l'instructor d'escalada Roger Martorell i els alumnes Carla Rodríguez i Miguel Pineda.

 • Eth maitin d'Aran - 09/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 09/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Era importància dera proteccion solar dera pèth e des uelhs en ostiu
  Escolta àudio

  Era importància dera proteccion solar dera pèth e des uelhs en ostiu

  Aué en collòqui parlam sus era importància dera proteccion solar dera pèth e des uelhs entad aguest ostiu, en tot hèr educacion tà suenhar era vista e de non cremar-mos. En parlam damb es optometristes Laura Vicenç e Isabel Martínez, e damb era farmaceutica Sara Sánchez.

  Avui en el col·loqui parlem sobre la importància de la protecció solar de la pell i els ulls de cara a l'estiu, fent educació per tenir cura de la vista i de no cremar-nos. En parlem amb les optometristes Laura Vicenç i Isabel Martínez, i amb la farmacèutica Sara Sánchez.

  Aué en collòqui parlam sus era importància dera proteccion solar dera pèth e des uelhs entad aguest ostiu, en tot hèr educacion tà suenhar era vista e de non cremar-mos. En parlam damb es optometristes Laura Vicenç e Isabel Martínez, e damb era farmaceutica Sara Sánchez. Avui en el col·loqui parlem sobre la importància de la protecció solar de la pell i els ulls de cara a l'estiu, fent educació per tenir cura de la vista i de no cremar-nos. En parlem amb les optometristes Laura Vicenç i Isabel Martínez, i amb la farmacèutica Sara Sánchez.

 • Eth maitin d'Aran - 08/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 08/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Marc Alonso: "Era convivéncia entre er os e era ramaderia ei possible damb mesures preventiues"
  Escolta àudio

  Marc Alonso: "Era convivéncia entre er os e era ramaderia ei possible damb mesures preventiues"

  Aué vos portam ua entrevista especiau dehòra des estudis de Catalonha Informacion, donques auem gessut entara montanha dera Val d'Aran dera man de Marc Alonso, dera Fundación Oso Pardo, damb un objectiu, era observacion de ossi.

  Avui us portem una entrevista especial fora dels estudis de Catalunya Informació. Hem sortit cap a la muntanya de la Vall d'Aran de la mà de Marc Alonso, de la Fundació Oso Pardo, amb un objectiu, l'observació d'ossos.

  Aué vos portam ua entrevista especiau dehòra des estudis de Catalonha Informacion, donques auem gessut entara montanha dera Val d'Aran dera man de Marc Alonso, dera Fundación Oso Pardo, damb un objectiu, era observacion de ossi. Avui us portem una entrevista especial fora dels estudis de Catalunya Informació. Hem sortit cap a la muntanya de la Vall d'Aran de la mà de Marc Alonso, de la Fundació Oso Pardo, amb un objectiu, l'observació d'ossos.

 • Eth maitin d'Aran - 07/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 07/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Eth mot horaviat deth 07 ath 13 de junh de 2021
  Escolta àudio

  Eth mot horaviat deth 07 ath 13 de junh de 2021

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

 • Conseishem més a hons eth mercat des criptomonedes
  Escolta àudio

  Conseishem més a hons eth mercat des criptomonedes

  Aué en collòqui parlam sus es bitcoins e es criptomonedes, donques son moltes es noticies que escotam sus aguesta naua tendéncia economica e volem conéisher un shinau mès de que se tracte e sustot quini risqui comporten entà qui les crompen. En parlam damb Alex Moga, Jacint Berengueras, Carlos Vilches e Xavi Pellicer.

  Avui en el col·loqui parlem sobre les bitcoins i les criptomonedes, ja que són moltes les notícies que escoltem sobre aquesta nova tendència econòmica i volem conèixer una mica més de que es tracta i sobretot quins riscos comporten per als que les compren. En parlem amb Alex Moga, Jacint Berengueras, Carlos Vilches i Xavi Pellicer.

  Aué en collòqui parlam sus es bitcoins e es criptomonedes, donques son moltes es noticies que escotam sus aguesta naua tendéncia economica e volem conéisher un shinau mès de que se tracte e sustot quini risqui comporten entà qui les crompen. En parlam damb Alex Moga, Jacint Berengueras, Carlos Vilches e Xavi Pellicer. Avui en el col·loqui parlem sobre les bitcoins i les criptomonedes, ja que són moltes les notícies que escoltem sobre aquesta nova tendència econòmica i volem conèixer una mica més de que es tracta i sobretot quins riscos comporten per als que les compren. En parlem amb Alex Moga, Jacint Berengueras, Carlos Vilches i Xavi Pellicer.

 • Eth maitin d'Aran - 04/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 04/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Nèish AranGastro entà dinamizar eth producte de km 0 dera Val d'Aran
  Escolta àudio

  Nèish AranGastro entà dinamizar eth producte de km 0 dera Val d'Aran

  Aué, en collòqui, parlam sus era associacion de productors agroalimentaris AranGastro, que ven de bastir-se recentament, ua entitat que vò dinamizar aguest sector en nòste país en tot dar-le era importància que meriten es productes de qualitat e de quilomètre zèro. En parlam damb es sòns membres, David Serrano, Robert Bosch e Carlos Pedarrós.

  Avui, al col·loqui, parlem sobre la nova associació de productors agroalimentaris AranGastro, una entitat que vol dinamitzar aquest sector al nostre país donant als productes de qualitat i de quilòmetre zero la importància que es mereixen. En parlem amb els seus membres, David Serrano, Robert Bosch i Carlos Pedarrós.

  Aué, en collòqui, parlam sus era associacion de productors agroalimentaris AranGastro, que ven de bastir-se recentament, ua entitat que vò dinamizar aguest sector en nòste país en tot dar-le era importància que meriten es productes de qualitat e de quilomètre zèro. En parlam damb es sòns membres, David Serrano, Robert Bosch e Carlos Pedarrós. Avui, al col·loqui, parlem sobre la nova associació de productors agroalimentaris AranGastro, una entitat que vol dinamitzar aquest sector al nostre país donant als productes de qualitat i de quilòmetre zero la importància que es mereixen. En parlem amb els seus membres, David Serrano, Robert Bosch i Carlos Pedarrós.

Anar al contingut