TOTS ELS ÀUDIOS

 • Eth maitin d'Aran - 22/01/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 22/01/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Era Val d'Aran supère era chifra de 800 malauts de COVID-19, 250 detectadi en gèr
  Escolta àudio

  Era Val d'Aran supère era chifra de 800 malauts de COVID-19, 250 detectadi en gèr

  Aué, auem parlat dera Covid, mès concretament dera situacion actuau e de com auem arribat ad aguest punt. També auem sabut com ac estan passat es malauts de Covid. N'auem parlat damb era doctora Eva Cruzado, coordinadora dera Covid ena Val d'Aran; David Torres e Carmen Jacquet, contagiats en prumèr bròt; Antonio Pont, confinat; Marc Tarrau, afectat, e Carles Matas, fisoterapeuta rehabilitador en espitau Val d'Aran. Avui, hem parlat de la Covid, més concretament de la situació actual i de com hem arribat a aquest punt. També hem sabut com ho estan passant els malalts de Covid. N'hem parlat amb la doctora Eva Cruzado, coordinadora de la Covid a la Vall d'Aran; David Torres i Carmen Jacquet, contagiats al primer brot; Antonio Pont, confinat; Marc Tarrau, afectat, i Carles Matas, fisioterapeuta rehabilitador a l'Hospital Vall d'Aran.

 • Eth maitin d'Aran - 21/01/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 21/01/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran, en aranès

 • Eth curling aranés torne ara competicion damb er objectiu de mantier-se entre es milhors
  Escolta àudio

  Eth curling aranés torne ara competicion damb er objectiu de mantier-se entre es milhors

  Aué, en programa auem parlat de curling pr'amor qu'aguesta fin de setmana eth Club Curling Val d'Aran torne ara competicion entà disputar era prumèra fasa deth campionat d'Espanha dobles mixtes ena pista de Jaca. A darrèrs d'hereuèr tanben seran en estatau masculin. N'auem sabut mès detalhs damb dus des jogadors deth Club Curling Val d'Aran, Héctor Manero e Aroa Amilibia. Avui, al programa hem parlat de cúrling ja que aquest cap de setmana el Club Cúrling Vall d'Aran torna a la competició per disputar la primera fase del Campionat d'Espanya dobles mixtos a la pista de Jaca. A finals de febrer també seran a l'estatal masculí. N'hem sabut més detalls amb dos dels jugadors del Club Cúrling Vall d'Aran, Héctor Manero i Aroa Amilibia.

 • Eth maitin d'Aran - 20/01/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 20/01/2021

  Era actualitat dera Val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Era Sala Centrau des Pompièrs d'Aran se demore operatiua dempús der ostiu
  Escolta àudio

  Era Sala Centrau des Pompièrs d'Aran se demore operatiua dempús der ostiu

  En collòqui d'Eth maitin d'Aran auem parlat sus era naua estructura des Pompièrs d'Aran, un sistema d'emergéncies integrau que a d'èster bastit en 2023. Entà saber-ne mès n'auem parlat damb Manel Bosch, Major des Pompièrs, e Luis Rodriguez, cap der airau d'emergéncies deth Conselh Generau d'Aran. En la tertúlia d'"Eth maitin d'Aran" hem parlat sobre la nova estructura dels Pompièrs d'Aran, un sistema d'emergències integral que s'ha de completar del tot el 2023. Per saber-ne més n'hem parlat amb Manel Bosch, major dels Pompièrs, i Luis Rodriguez, cap de l'àrea d'emergències del Conselh Generau d'Aran.

 • Eth maitin d'Aran - 19/01/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 19/01/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Nau libre de diboishi de Ricard Novell sus es pòbles e istòries dera Val d'Aran
  Escolta àudio

  Nau libre de diboishi de Ricard Novell sus es pòbles e istòries dera Val d'Aran

  Aué, en collòqui auem parlat d'un nau libre que s'a publicat recentament sus era Val d'Aran damb diboishi a creion des tradicions, paisatges e objectius pròpis dera nòsta cultura, e que tanben inclodis testimonis clau entà entener es nòstes arraitzes. N'auem sabut mès detalhs tamb er autor, Ricard Novell. e es collaboradors Xavi Gutiérrez, Juan Amiell, Bernat Menis e mossen Amiell. Avui, al col·loqui hem parlat d'un nou llibre que s'ha publicat recentment sobre la Vall d'Aran amb dibuixos a llapis de les tradicions, paisatges i objectius propis de la nostra cultura, i que també inclou testimonis clau per entendre les nostres arraels. N'hem sabut més detalls amb l'autor, Ricard Novell, i els col.laboradors Xavi Gutiérrez, Juan Amiell, Bernat Menis i mossèn Amiell.

 • Eth maitin d'Aran - 18/01/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 18/01/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Eth mot horaviat deth 18 ath 24 de gèr de 2021
  Escolta àudio

  Eth mot horaviat deth 18 ath 24 de gèr de 2021

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

 • Andrei Moravele, alumne dera Escòla d'Ostalaria de Les, opte a ua beca de Le Cordon Bleu
  Escolta àudio

  Andrei Moravele, alumne dera Escòla d'Ostalaria de Les, opte a ua beca de Le Cordon Bleu

  Aué, en collòqui auem parlat sus Andei Moravele, un joen estudiant de codina dera Escòla d'Ostalaria de Les, qu'a estat escuelhut tà participar en Premi Promeses de Nauta Codina, en que optarà a ua beca entà estudiar ena escòla Le Cordon Bleu. Tanben an participat en programa es professors der IES de Les Elena Vidal e Toni Clos e eth director, Manel Rodríguez. Avui, al col·loqui, hem parlat sobre Andrei Moravele, un jove estudiant de cuina de l'Escola d'Hostaleria de Les, que ha estat escollit per participar al Premi Promeses d'Alta Cuina, en què optarà a una beca per estudiar a l'escola Le Cordon Bleu. També han participat al programa els professors de l'IES de Les Elena Vidal i Toni Clos i el director, Manel Rodríguez.

 • Eth maitin d'Aran - 15/01/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 15/01/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Debat damb es politics aranesi que se presenten enes listes electoraus tath Parlament de Catalonha
  Escolta àudio

  Debat damb es politics aranesi que se presenten enes listes electoraus tath Parlament de Catalonha

  Aué, en collòqui auem parlat sus es eleccions entath parlament catalan damb es aranesi que se presenten en bèra lista electorau e tanben damb beth un des diputats que i a actuaument en aguest parlament. Ues eleccions mercades pera Covid qu'encara non se sap se se poderan celebrar o non en hereuèr. Entà hè'c auem compdat tamb es diputats Javier Rivas e Ana Gelí, e es candidats Hug de la Rosa, Andreu Cortés e Alex Moga. Avui, al col·loqui hem parlat sobre les eleccions al Parlament català amb els aranesos que es presenten en alguna llista electoral i també amb algun dels diputats que hi ha actualment en aquest Parlament. Unes eleccions marcades per la Covid que encara no es sap si es podran celebrar o no al febrer. Per fer-ho hem comptat amb els diputats Javier Rivas i Ana Gelí, i els candidats Hug de la Rosa, Andreu Cortés i Alex Moga.

 • Eth maitin d'Aran - 14/01/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 14/01/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Mari Boya: "E hèt un bon an que me da fòrça tà hèr eth saut ara Formula Renault"
  Escolta àudio

  Mari Boya: "E hèt un bon an que me da fòrça tà hèr eth saut ara Formula Renault"

  Aué, en "Eth maitin d'Aran" auem parlat damb eth pilòt Mari Boya entà hèr era valoracion dera sason passada e veir com se presente era actuau ena que se plantege un cambi de categoria. Avui, a "Eth maitin d'Aran" hem parlat amb el pilot Mari Boya per fer la valoració de la temporada passada i veure com es presenta l'actual, en què es planteja un canvi de categoria.

Anar al contingut