TOTS ELS ÀUDIOS

 • Eth maitin d'Aran - 20/10/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 20/10/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Paco Boya: "Eth projècte Resèrva dera Biosfèra permet replantejar era gestion territoriau d'Aran"
  Escolta àudio

  Paco Boya: "Eth projècte Resèrva dera Biosfèra permet replantejar era gestion territoriau d'Aran"

  Aué, en "Eth maitin d'Aran" auem compdat damb era preséncia deth sindic d'Aran, Paco Boya, damb qui auem tractat ahèrs dera actualitat, ath delà de presentar eth projècte de candidatura dera Val d'Aran coma resèrva dera biosfèra dera Unesco. Tanben a participat en programa Sara Arjò, redactora dera memòria d' aguest projècte de Reserva dera Biosphera. Avui, a "Eth maitin d'Aran" hem comptat amb la presència del síndic d'Aran, Paco Boya, amb qui hem tractat afers de l'actualitat, a banda de presentar el projecte de candidatura de la Vall d'Aran com Reserva de la Biosfera de la Unesco. També ha participat al programa Sara Arjò, redactora de la memòria d'aquest projecte de Reserva de la Biosfera.

 • Eth maitin d'Aran - 19/10/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 19/10/2020

  Aué, en programa, auem parlat de com afecten as diuèrsi sectors es naues restriccions contra era Covid impausades peth departament de Salut dera Generalitat. An participat en programa Marc Nus, dera Coquela; Marcel Elias, deth Gourmet d'Occitania; Lidia Estrada, de Masajes Estetica Lidia Estrada; Mila Rodríguez, deth Bar Luis, e Carlos Conde (Arandis), distribuidor de begudes, que mos an explicat es repercussions qu'an aguestes naues mesures, que les obliguen a tornar a barrar es negòcis. Avui, al programa, hem parlat de com afecten els diversos sectors les noves restriccions contra la Covid imposades pel Departament de Salut de la Generalitat. Han participat al programa Marc Nus, de la Coquela; Marcel Elias, del Gourmet d'Occitania; Lidia Estrada, de Masajes Estetica Lidia Estrada; Mila Rodríguez, del Bar Luis, i Carlos Conde (Arandis), distribuïdor de begudes, que ens han explicat les repercussions que tenen aquestes noves mesures, que els obliguen a tornar a tancar els negocis.

 • Bars, restaurants e centres d'estetica d'Aran, en contra des naues restriccions de Salut
  Escolta àudio

  Bars, restaurants e centres d'estetica d'Aran, en contra des naues restriccions de Salut

  Aué, en collòqui, auem parlat de com afecten as diuèrsi sectors es naues restriccions contra era Covid impausades peth departament de Salut dera Generalitat. An participat en programa Marc Nus, dera Coquela; Marcel Elias, deth Gourmet d'Occitania; Lidia Estrada, de Masajes Estetica Lidia Estrada; Mila Rodríguez, deth Bar Luis, e Carlos Conde (Arandis), distribuidor de begudes, que mos an explicat es repercussions qu'an aguestes naues mesures, que les obliguen a tornar a barrar es negòcis. Avui, al col·loqui, hem parlat de com afecten els diversos sectors les noves restriccions contra la Covid imposades pel Departament de Salut de la Generalitat. Han participat al programa Marc Nus, de la Coquela; Marcel Elias, del Gourmet d'Occitania; Lidia Estrada, de Masajes Estetica Lidia Estrada; Mila Rodríguez, del Bar Luis, i Carlos Conde (Arandis), distribuïdor de begudes, que ens han explicat les repercussions que tenen aquestes noves mesures, que els obliguen a tornar a tancar els negocis.

 • Eth "Mot horaviat" deth 19 ath 25 d'octobre de 2020
  Escolta àudio

  Eth "Mot horaviat" deth 19 ath 25 d'octobre de 2020

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

 • Eth maitin d'Aran - 16/10/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 16/10/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Era covid a provocat ua queiguda deth 70 per cent deth public enes cines de poblacions petites
  Escolta àudio

  Era covid a provocat ua queiguda deth 70 per cent deth public enes cines de poblacions petites

  Aué en collòqui d'"Eth maitin d'Aran" auem parlat de com a afectat ath cinema es restriccions adoptades pera generalitat ath deuant dera covid. Mos auem centrat ena sala deth cine de Vielha que gestione eth circuit Urgellenc e que se bastic enes ans 40 deth sègle passat pera Agrupacion Productora. N'auem parlat tamb Pere Aumedes, responsable deth circuit urgellenc, Jaume Turmo, responsable dera sala de cine Era Audiovisuau de Vielha, Dolors Tocavents, aficionada ath cine e Jep de Montoya, membre dera Agropacion PFM. Avui al col·loqui d'"Eth maitin d'Aran" hem parlat de com han afectat el cine les restriccions adoptades per la Generalitat davant de la Covid. Ens hem centrat a la sala del cine de Vielha que gestiona el Circuit Urgellenc i que es va construir als anys 40 del segle passat per l'Agrupació Productora. N'hem parlat amb Pere Aumedes, responsable del Circuit Urgellenc; Jaume Turmo, responsable de la sala de cine Era Audiovisuau de Vielha; Dolors Tocavents i Jep de Montoya.

 • Eth maitin d'Aran - 15/10/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 15/10/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • May Peus: "Demoram tirar tà deuant es competicions dera RFEDI damb es protocòls covid establidi"
  Escolta àudio

  May Peus: "Demoram tirar tà deuant es competicions dera RFEDI damb es protocòls covid establidi"

  Aué, tamb aguesta darrera nheuada en programa d'espòrts auem parlat d'esquí e de planificacion esportiua entad aguest iuèrn. E ac auem hèt en tot conéisher com afronte aguesta sason era RFEDI, damb May Peus, president dera RFEDI, Olmo Hernan, director generau e Juli Sala responsable de Desvolopament Esportiu dera RFEDI. Avui, amb aquesta darrera nevada, al programa d'esports hem parlat d'esquí i de planificació esportiva per a aquest hivern. I ho hem fet veient com afronta aquesta temporada la RFEDI, amb May Peus, president de la RFEDI; Olmo Hernan, director general, i Juli Sala, responsable de Desenvolupament Esportiu de la RFEDI.

 • Eth maitin d'Aran - 14/10/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 14/10/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Baqueira a prenut es mesures entà aufrir ua sason d'esquí segura ath deuant dera Covid
  Escolta àudio

  Baqueira a prenut es mesures entà aufrir ua sason d'esquí segura ath deuant dera Covid

  Aué, en programa auem sabut qu'era estacion de Baqueira Beret trabalhe tà poder daurir a compdar de deseme en tot sajar de hèr un espaci segur entara practica der esquí. N'auem parlat en "Eth maitin d'Aran" tamb Francis Coll, conselhèr delegat, e Alex Bares, director gerenau. Tanben an participat dus empresaris: Andrés Vidal, propietari de Casa Irene, e Rafa Sanmartí, de Tauèrnes Urtau. Avui, al programa hem sabut que l'estació de Baqueira Beret treballa per poder obrir a partir del desembre intentant fer un espai segur per a la pràctica de l'esquí. N'hem parlat a "Eth maitin d'Aran" amb Francis Coll, conseller delegat, i Alex Bares, director general. També hi han participat dos empresaris: Andrés Vidal, propietari de Casa Irene, i Rafa Sanmartí, de Tauèrnes Urtau.

 • Eth maitin d'Aran - 13/10/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 13/10/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Eth "Mot horaviat" deth 13 ath 18 d'Octobre de 2020
  Escolta àudio

  Eth "Mot horaviat" deth 13 ath 18 d'Octobre de 2020

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

 • Limitar es relacions ena escòla as alumnes dera madeisha classe les afecte a nivèu emocionau
  Escolta àudio

  Limitar es relacions ena escòla as alumnes dera madeisha classe les afecte a nivèu emocionau

  Aué, en collòqui d'"Eth maitin d'Aran", auem parlat de dus equipaments que son claus en desvolopament deth sistèma educatiu, com son eth centre de recorsi pedagogics e era equipa d'atencion psicopedagogica dera Val d'Aran, tamb es sòns respectius directors, Carles Fuentes e Cristina Riu. Avui, al col·loqui d'"Eth maitin d'Aran", hem parlat de dos equipaments que són clau en el desenvolopament del sistema educatiu, com són el centre de recursos pedagògics i l'equip d'atenció psicopedagògica de la Vall d'Aran, amb els seus respectius directors, Carles Fuentes i Cristina Riu.

 • Eth maitin d'Aran - 09/10/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 09/10/2020

  Aué, en collòqui d'"Eth maitin d'Aran" auem parlat sus es hèires ramaderes dera Val d'Aran qu'enguan non se celebren a rason dera crisi dera covid e diuèrsi pagesi aranesi an volut comentar coma les a afectat. E, n'auem sabut mès detalhs tamb Marc Cuny, president dera Associacion de Criadors de Shivau Pirinenc Català ena Val d'Aran e Jose Maria Moga, president dera Federacion Catalana de Raça de Vaca Bruna des Pirenèus (FEBRUPI). Avui, al col·loqui d'"Eth maitin d'Aran" hem parlat sobre les fires ramaderes de la Vall d'Aran, que enguany no es fan a causa de la crisi de la Covid, i diversos pagesos aranesos han volgut comentar com les ha afectat. I n'hem sabut més detalls amb Marc Cuny, president de l'Associació de Criadors de Cavall Pirinenc Català a la Vall d'Aran, i José Maria Moga, president de la Federació Catalana de Raça de Vaca Bruna dels Pirineus (FEBRUPI).

Anar al contingut