Tir al plat, amb Pau Arenós

  • Fuet de bonítol, xoriç de llobarro o sobrassada de gambes. On menjar embotits de mar a Barcelona?
    Escolta àudio

    Fuet de bonítol, xoriç de llobarro o sobrassada de gambes. On menjar embotits de mar a Barcelona?

    Pau Arenós ens convida a menjar embotits de terra, però també de mar. Al restaurant Fishology, especialitzat en peixos. El plat més significatiu és la taula d'embotits: fuet de bonítol, xoriç de llobarro, cecina de tonyina, la botifarra negra feta amb sangatxo o la sobrassada de gambes. Parlem també del Sartoria Panatieri, una pizzeria on es fan els propis embotits.

    Pau Arenós ens convida a menjar embotits de terra, però també de mar. Al restaurant Fishology, especialitzat en peixos. El plat més significatiu és la taula d'embotits: fuet de bonítol, xoriç de llobarro, cecina de tonyina, la botifarra negra feta amb sangatxo o la sobrassada de gambes. Parlem també del Sartoria Panatieri, una pizzeria on es fan els propis embotits.

  • On menjar un bon arròs de conill i cargols, o un arròs de colomí, a Barcelona
    Escolta àudio

    On menjar un bon arròs de conill i cargols, o un arròs de colomí, a Barcelona

    Pau Arenós ens explica on podem menjar un bon arròs a Barcelona. Arròs de conill amb cargols, tomàquet i romaní fet a la llenya al restaurant Cadaqués i l'arròs de colomí al Petit Comitè, ara liderat per Carles Gaig.

    Pau Arenós ens explica on podem menjar un bon arròs a Barcelona. Arròs de conill amb cargols, tomàquet i romaní fet a la llenya al restaurant Cadaqués i l'arròs de colomí al Petit Comitè, ara liderat per Carles Gaig.

  • Bar Monterolas, les millors truites de patates individuals fetes al moment
    Escolta àudio

    Bar Monterolas, les millors truites de patates individuals fetes al moment

    Pau Arenós ens recomana el Bar Monterolas o el Contracorrent Bar, dos bars que acaben d'obrir a Barcelona amb algunes coses en comú. Per exemple, al capdavant de tots dos hi ha cuiners sicilians. Molt recomanables les truites de patates individuals del Monterolas i l'ensalada russa de pollastre a l'ast que cuinen al Contracorrent Bar.

    Pau Arenós ens recomana el Bar Monterolas o el Contracorrent Bar, dos bars que acaben d'obrir a Barcelona amb algunes coses en comú. Per exemple, al capdavant de tots dos hi ha cuiners sicilians. Molt recomanables les truites de patates individuals del Monterolas i l'ensalada russa de pollastre a l'ast que cuinen al Contracorrent Bar.

  • Tanquen restaurants i se n'obren de nous: avui, cuina libanesa i cuina catalana
    Escolta àudio

    Tanquen restaurants i se n'obren de nous: avui, cuina libanesa i cuina catalana

    Tanquen establiments emblemàtics com el Senyor Parellada i l'Abou Khalil però els seus propietaris tiren endavant amb altres restaurants: la Fonda Europa, a Granollers, i el libanès Al Jaima, a Barcelona. Pau Arenós ens ho explica.

    Tanquen establiments emblemàtics com el Senyor Parellada i l'Abou Khalil però els seus propietaris tiren endavant amb altres restaurants: la Fonda Europa, a Granollers, i el libanès Al Jaima, a Barcelona. Pau Arenós ens ho explica.

  • Desapareix el grup elBarri, una aliança de restaurants que ha donat grans cuiners
    Escolta àudio

    Desapareix el grup elBarri, una aliança de restaurants que ha donat grans cuiners

    Aquests dies s'ha sabut que desapareix el grup elBarri, l'aliança de restaurants d'Albert Adrià i els germans Iglesias que ha donat grans cuiners. Pau Arenós ens explica els llocs que han acollit els professionals que han passat per aquest grup. I avui ens presenta també el seu llibre "Nadar con atunes y otras aventuras gastronómicas que no siempre salen bien", un repàs dels moments viscuts com a cronista gastronòmic: "Havia de nedar entre tonyines a l'Ametlla del Mar. Aquell dia ens van prohibir el bany per mala mar. Només vaig aconseguir menjar-me-les."

    Aquests dies s'ha sabut que desapareix el grup elBarri, l'aliança de restaurants d'Albert Adrià i els germans Iglesias que ha donat grans cuiners. Pau Arenós ens explica els llocs que han acollit els professionals que han passat per aquest grup. I avui ens presenta també el seu llibre "Nadar con atunes y otras aventuras gastronómicas que no siempre salen bien", un repàs dels moments viscuts com a cronista gastronòmic: "Havia de nedar entre tonyines a l'Ametlla del Mar. Aquell dia ens van prohibir el bany per mala mar. Només vaig aconseguir menjar-me-les."

  • On es mengen menús de migdia, bons i barats, a Barcelona
    Escolta àudio

    On es mengen menús de migdia, bons i barats, a Barcelona

    Pau Arenós ens recomana dos restaurants. Can Boneta, al carrer Balmes, que ara només serveix menús al migdia a 13 euros. I el Claris 118, que acaba d'obrir les portes i ofereix menús que van dels 8.50 als 13 euros.

    Pau Arenós ens recomana dos restaurants. Can Boneta, al carrer Balmes, que ara només serveix menús al migdia a 13 euros. I el Claris 118, que acaba d'obrir les portes i ofereix menús que van dels 8.50 als 13 euros.

  • On podem menjar els millors plats de rajada, un peix blanc molt bo i poc conegut
    Escolta àudio

    On podem menjar els millors plats de rajada, un peix blanc molt bo i poc conegut

    El març comença l'època de la rajada, un peix blanc, pla, en forma de disc, sense esquelet ossi, amb una carn molt fina. Pau Arenós ens explica que durant anys era difícil trobar-ne als restaurants. Ara no. Per això ens recomana quatre bars i restaurants on fan les millors receptes d'aquest peix.

    El març comença l'època de la rajada, un peix blanc, pla, en forma de disc, sense esquelet ossi, amb una carn molt fina. Pau Arenós ens explica que durant anys era difícil trobar-ne als restaurants. Ara no. Per això ens recomana quatre bars i restaurants on fan les millors receptes d'aquest peix.

  • Terra d'Escudella i Via Veneto, dues propostes ben diferents de cuina catalana
    Escolta àudio

    Terra d'Escudella i Via Veneto, dues propostes ben diferents de cuina catalana

    Pau Arenós ens porta dues propostes gastronòmiques de cuina catalana que representen dos models, dos preus i dues maneres diferents de ser i estar. Un és un restaurant de dies excepcionals i l'altre, un restaurant de cada dia. Parlem del Via Veneto de Barcelona i del Terra d'Escudella, a Premià.

    Pau Arenós ens porta dues propostes gastronòmiques de cuina catalana que representen dos models, dos preus i dues maneres diferents de ser i estar. Un és un restaurant de dies excepcionals i l'altre, un restaurant de cada dia. Parlem del Via Veneto de Barcelona i del Terra d'Escudella, a Premià.

  • Pollastre sencer al forn "per a mandrosos": boníssim i fàcil de fer
    Escolta àudio

    Pollastre sencer al forn "per a mandrosos": boníssim i fàcil de fer

    Pau Arenós explica la recepta d'un pollastre al forn per fer aquests dies de Nadal. És aplicable també a altres peces d'aviram, pularda o picantó. I d'acompanyament: albergínia, carxofes o pebrot, amb una salsa feta amb anxoves o una salsa teriyaki.

    Pau Arenós explica la recepta d'un pollastre al forn per fer aquests dies de Nadal. És aplicable també a altres peces d'aviram, pularda o picantó. I d'acompanyament: albergínia, carxofes o pebrot, amb una salsa feta amb anxoves o una salsa teriyaki.

  • Dues històries de vida sobre el vi i el pa, amb Pau Arenós
    Escolta àudio

    Dues històries de vida sobre el vi i el pa, amb Pau Arenós

    Pau Arenós ens porta dues propostes: Triticum, una empresa jove que serveix pa per a la restauració i té botiga a Vilassar de Mar i a Cabrera de Mar. Les seves especialitats són el pa de l'avi, el pa de croissant o el pa grec. I la segona proposta: el Vi de Fang del celler Rendé Masdéu, a l'Espluga de Francolí, afectat per les pluges de l'octubre del 2019.

    Pau Arenós ens porta dues propostes: Triticum, una empresa jove que serveix pa per a la restauració i té botiga a Vilassar de Mar i a Cabrera de Mar. Les seves especialitats són el pa de l'avi, el pa de croissant o el pa grec. I la segona proposta: el Vi de Fang del celler Rendé Masdéu, a l'Espluga de Francolí, afectat per les pluges de l'octubre del 2019.

  • Anxoves maradonianes, amb Pau Arenós
    Escolta àudio

    Anxoves maradonianes, amb Pau Arenós

    Pau Arenós explica on podem comprar les millors anxoves de l'Escala i ens recomana restaurants de Barcelona que curen els seus propis peixos: El Camino i el Dos Pebrots. Tot això just el dia en què hem sabut la mort del futbolista Diego Armando Maradona i fem temps fins a l'hora del "Tot costa".

    Pau Arenós explica on podem comprar les millors anxoves de l'Escala i ens recomana restaurants de Barcelona que curen els seus propis peixos: El Camino i el Dos Pebrots. Tot això just el dia en què hem sabut la mort del futbolista Diego Armando Maradona i fem temps fins a l'hora del "Tot costa".

  • Biquini amb pa de pagès, sí o no?
    Escolta àudio

    Biquini amb pa de pagès, sí o no?

    Parlem de biquinis i d'entrepans, però no de qualsevol entrepà, parlem d'entrepans de luxe, dels millors que es poden menjar a Barcelona. Els dos establiments que el Pau Arenós ens recomana, La Bikineria i Sants es crema, tenen servei per portar a domicili. I ens fem una pregunta: el biquini és més bo amb pa de motlle o de pagès?

    Parlem de biquinis i d'entrepans, però no de qualsevol entrepà, parlem d'entrepans de luxe, dels millors que es poden menjar a Barcelona. Els dos establiments que el Pau Arenós ens recomana, La Bikineria i Sants es crema, tenen servei per portar a domicili. I ens fem una pregunta: el biquini és més bo amb pa de motlle o de pagès?

  • Menjar un bon arròs a Barcelona és possible, amb Pau Arenós
    Escolta àudio

    Menjar un bon arròs a Barcelona és possible, amb Pau Arenós

    A Barcelona es cuinen centenars d'arrossos, però n'hi ha pocs que siguin excel·lents. Pau Arenós considera que l'arròs fa festa i per això ens recomana dos restaurants de Barcelona, dirigits per cuiners de Castelló, on fan els millors arrossos de la ciutat: el restaurant Cruix i el Suculent.

    A Barcelona es cuinen centenars d'arrossos, però n'hi ha pocs que siguin excel·lents. Pau Arenós considera que l'arròs fa festa i per això ens recomana dos restaurants de Barcelona, dirigits per cuiners de Castelló, on fan els millors arrossos de la ciutat: el restaurant Cruix i el Suculent.

  • Anem de restaurants a la Vall de Bianya i a la Vall d'en Bas, amb Pau Arenós
    Escolta àudio

    Anem de restaurants a la Vall de Bianya i a la Vall d'en Bas, amb Pau Arenós

    Pau Arenós ens descobreix dos hostals de la Garrotxa. L'Hostal de Ca l'Enric, a la Vall de Bianya, una referència ineludible a la Garrotxa amb una estrella. I l'altre és L'Hostalet de la Vall d'en Bas, obert des del 1981.

    Pau Arenós ens descobreix dos hostals de la Garrotxa. L'Hostal de Ca l'Enric, a la Vall de Bianya, una referència ineludible a la Garrotxa amb una estrella. I l'altre és L'Hostalet de la Vall d'en Bas, obert des del 1981.

  • Dos restaurants sota la batuta d'un dels cuiners amb més personalitat de Catalunya
    Escolta àudio

    Dos restaurants sota la batuta d'un dels cuiners amb més personalitat de Catalunya

    El gastrònom Pau Arenós ens recomana els restaurants de Jordi Vilà, un dels cuiners amb més personalitat de Catalunya, assegura, que dirigeix un doble restaurant a sobre de la fàbrica Moritz, a Barcelona, a la ronda de Sant Antoni. Són l'Alkimia, amb una estrella, i l'Al Kostat, que presenta plats popular amb un plus, amb un toc.

    El gastrònom Pau Arenós ens recomana els restaurants de Jordi Vilà, un dels cuiners amb més personalitat de Catalunya, assegura, que dirigeix un doble restaurant a sobre de la fàbrica Moritz, a Barcelona, a la ronda de Sant Antoni. Són l'Alkimia, amb una estrella, i l'Al Kostat, que presenta plats popular amb un plus, amb un toc.

Anar al contingut