Tir al plat, amb Pau Arenós
El rebost de Pau Arenós en cas de confinament: cava, anxoves i pernil
Amb Pau Arenós omplim el rebost amb material per resistir durant uns dies a casa. Aprofitem per obrir les llaunes a punt de caducar i fer un vermut amb anxoves, olives, cava i xampany.
Dos restaurants amb història, amb Pau Arenós
Avui el periodista gastronòmic Pau Arenós ens parla de dos establiments de Barcelona amb història, que ara afronten una nova vida. Bar Leopoldo, abans Casa Leopoldo, obert al carrer Sant Rafael, al Raval, el 1936. Bar Alegria, al número 133 del carrer Borrell (amb Gran Via), obert el 1899.
Pau Arenós: "Visca la lletjor dels aliments. Fora les fruites i verdures amb bòtox!"
El Pau Arenós visita dos restaurants d'Osona on fan menjar de proximitat: a les muntanyes del Collsacabra hi ha el restaurant Ca l'Ignasi, a Cantonigròs. Allà es pot consultar la biblioteca del periodista i investigador Llorenç Torrado. I el segon restaurant és a Vilanova de Sau: el Ferrer de Tall. El plat estrella és el garrinet.
Quin és el secret d'un bon tàrtar?
Tàrtars de llobarro, amb anguila fumada a dins, amb kimchi, de tomàquet i, per descomptat, de carn... Avui, el Pau Arenós ens ha portat un munt de tàrtars i ens ha descobert La Tartareria, l'únic lloc a Barcelona especialitzat en tàrtars i un dels pocs que hi ha a Europa.
Els xiringuitos on es menja millor, segons Pau Arenós
És l'últim plat de la temporada i és un plat estiuenc, així que en Pau Arenós dedica la secció als xiringuitos de costa, font inesgotable de felicitat. Ens proposa llocs i fa un repàs d'alguns dels millors productes que podem trobar-hi. Bon estiu i bon profit a tothom!
Per què el suc de tomàquet ve més de gust dalt d'un avió?
Els experts gastronòmics del programa, la Paula Molés i el Pau Arenós, ens expliquen com s'elaboren els menús que ofereixen les companyies aèries, i per què hi ha uns determinats sabors que ens venen més de gust quan volem. Com afecten el soroll dels motors de l'aparell, la sequedat ambiental o la pressió de la cabina, el nostre paladar? I si us agrada més tocar de peus a terra, en Pau i la Paula també tenen recomanacions de mar i muntanya.
Què s'ha de preguntar quan anem a menjar pizza?
Les millors recomanacions gastronòmiques amb Paula Molés i Pau Arenós. Avui, el pa integral que ve, tot el que has de preguntar per trobar bones pizzes i Carme Casas, la dona que va portar gent al Bulli.
Pau Arenós: "Ha d'entrar aire nou en els 50 Best, i que no torni a ser número 1 en Massimo Bottura"
Parlem del rànquing dels millors restaurants del món del 2019, de gent que cuina, com el xef brasiler Alex Atala, i de gent que explica les històries dels que cuinen, com Cristina Jolonch, que acaba de publicar "De carne y hueso". En bona companyia, com sempre, amb els nostres periodistes gastronòmics preferits: Paula Molés, realitzadora del programa "Un restaurant caníbal a Berlín", de Catalunya Ràdio, i Pau Arenós.
Humbert Conti: "Faig sake per culpa de la meva dona, que és del delta de l'Ebre"
La Paula Molés i el Pau Arenós ens han presentat un sake català i hem conegut el seu autor, l'Humbert Conti, mestre elaborador d'aquesta beguda mil·lenària als arrossars de l'Ampolla.
Plat combinat: Receptes de Jocs de Trons, ratatouille a Vilanova de Sau, flam filipí i Street food
El "Plat combinat" de Paula Molés i Pau Arenós ens porten les millors sèries de televisió sobre gastronomia i alguns restaurants catalans destacats. Mengeu i beveu amb bon criteri!
El viatge del Pau Arenós a la cuina i la taula de José Andrés, inclòs un sopar amb Bill Clinton
Repassem les taules que han conegut aquesta setmana la Paula Molés i el Pau Arenós. En Pau ha viatjat a Washington i ha passat uns dies al costat del xef asturià José Andrés, que viu i treballa, i molt, als EUA. Explica en Pau Arenós que a José Andrés la gent el para pel carrer i li dona les gràcies.
Làctium visita "Plat combinat", o com fer-nos feliços amb formatge de cabra
Què té el formatge que fascina tanta gent? I el formatge català? En parlem amb Isaac Gelabert, director de Làctium, la mostra de formatges catalans que se celebra a Vic l'11 i el 12 de maig; el formatger Oriol Antúnez, de Formatges Montbrú; el Pau Arenós i la Paula Molés.
"Plat combinat", amb Paula Molés i Pau Arenós: Visca Galícia i la truita de Betanzos!
Paula Molés i Pau Arenós han voltat per Galícia fa poc i avui han compartit amb nosaltres les delícies i les millors cuines que hi han tastat: plats, recomanacions de restaurants i algunes curiositats d'aquelles terres. Aquest capítol de la secció més suculenta del programa avui s'hauria de dir: "Prato combinado"
"Plat combinat", amb Paula Molés i Pau Arenós: pèsols, endívies, males herbes i escórpores de quilo
Les millors recomanacions gastronòmiques i idees sobre quins són i com podem menjar els productes de temporada ens les serveixen cada dimarts els nostres experts gastronòmics, els periodistes Pau Arenós i Paula Molés, també realitzadora del programa "Un restaurant caníbal a Berlín".
Paula Molés i Pau Arenós: El cuiner que odiava Ferran Adrià, croissants banyuts i tàrtars en vena
El Pau Arenós ha començat una campanya a favor dels croissants amb banyes. I la Paula Molés, aquesta setmana devora el llibre de l'Oliver Benet "Per què odiava en Ferran Adrià?". Són els ingredients bàsics del "Plat combinat" d'aquest dimarts. Però a la secció hi ha més propostes gastronòmiques. Passeu, passeu!