Anar a la navegació principalAnar al contingut
Esports Catalunya Ràdio

Tebas negociarà amb el Ministeri de Sanitat avançar una setmana els plans d'entrenament previstos

Durada: 1 min
21/05/2020
La Lliga demanarà demà al Ministeri de Sanitat que tots els equips de Primera i Segona puguin passar a la fase 4 del protocol d'entrenaments i puguin començar a entrenar-se de manera col·lectiva amb tot el grup. Si no tenen l'autorització, serà difícil poder reprendre el campionat el 12 de juny.

La Lliga vol avançar una setmana els plans previstos inicialment i que dilluns 25 de maig comencin els entrenaments convencionals per poder reprendre la competició el 12 de juny. Si Sanitat no dona el permís, és probable que la tornada de la Lliga s'hagi d'endarrerir uns dies perquè els equips tinguin més de dues setmanes de preparació col·lectiva, sense grups reduïts.

L'objectiu de la Lliga de reprendre la competició el 12 de juny té un rerefons econòmic. El 12 de juny és quan vencen les assegurances de resultes de l'estat d'emergència que la Lliga té amb els "broadcasters" televisius –estatals i internacionals- i si la competició comencés més tard d'aquest dia, serien diners que la Lliga els hauria de pagar.

D'aquesta manera els clubs tindrien unes dues setmanes perquè tot el grup treballés junt abans de tornar a jugar. Si aquesta darrera fase d'entrenaments comencés l'altre dilluns, l'1 de juny, els equips tindrien molts pocs dies per treballar tot el grup abans de començar el dia 12 i segurament això endarreriria la Lliga una setmana més amb les conseqüents pèrdues econòmiques que podria tenir la Lliga de futbol professional.