Anar a la navegació principalAnar al contingut
Esports Catalunya Ràdio

La lliga ja té un pla per reprendre els entrenaments

Durada: 48000 h
02/04/2020
És un document de 20 pàgines que la lliga va enviar ahir als clubs de primera i de segona. De moment, és un esborrany però des dels clubs, per exemple, el Barça i l'Espanyol, s'assumeix que quan tornin els entrenaments seran amb moltíssimes condicions.

Els jugadors s'hauran d'acostumar a viure confinats i sense la família. Tots els equips s'hauran de concentrar, en una ciutat esportiva, si en tenen, o en un hotel que hauria de ser d'ús exclusiu del club. Concentrats vol dir que viuran en una habitació individual i no podran sortir més que per anar a entrenar-se. En un primer moment els entrenaments seran individuals, aquí encara no estaran concentrats. Els jugadors podran accedir a les instal·lacions però els entrenaments seran individuals, no podran coincidir en grup i hauran d'arribar vestits de casa i marxar sense passar ni per la dutxa. En aquesta fase ni els jugadors, ni la gent que visqui amb ells podrà sortir de casa.

Quan els entrenaments comencin a ser en grups arribarà la concentració de l'equip. Per arribar al lloc on l'equip quedarà concentrat s'hauran d'utilitzar diferents autocars amb la premissa que només hi hagi una persona per cada cinc fileres. Els entrenaments seran en grups. Es dividirà l'equip en grups de màxims vuit jugadors i s'intentarà que en els exercicis es respecti la distància social de metre i mig. També s'hauran d'habilitar un mínim de tres vestidors perquè el grup quedi dividit.

A partir d'aquí els jugadors viuran confinats. Només sortiran de l'hotel o residència per anar a entrenar-se. L'esmorzar, el dinar i el sopar el faran cadascú a la seva habitació. Es prohibeixen les reunions.La quarta i última fase és la dels entrenaments col·lectius. Sessions convencionals però amb l'equip encara concentrat i amb un màxim de tres tècnics, un fisio i un metge acompanyant els jugadors.Aquest és el protocol de tornada als entrenaments, la lliga també en prepara un de tornada a la competició.