Anar a la navegació principalAnar al contingut
Esports Catalunya Ràdio

El govern accepta els ERTO de Barça i Espanyol

Durada: 48000 h
06/04/2020
Els ERTO dels Barça i l'Espanyol tiren endavant oficialment, però amb consideracions diferents. El club blaugrana va presentar la seva proposta a principis de la setmana passada i ara ja ha rebut l'OK del Departament de Treball de la Generalitat. Es tracta del primer dels ERTO que presentaran. Afecta els esportistes professionals de les seccions del bàsquet, de l'handbol, de l'hoquei patins i del futbol sala. El futbol, com ja vam explicar fa uns dies, va per separat. Els jugadors han acceptat un 70% de rebaixa del seu sou mentre duri la crisi i faran una aportació extra perquè els treballadors del club, afectats per un segon Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació que s'entregarà avui, puguin cobrar el 100% del sou. No parlem dels alts executius del Barça.

El club blanc-i-blau va ser dels primers equips de la Lliga espanyola que va presentar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per força major. Aquesta mesura afecta el primer equip, però també el femení, l'Espanyol B i els juvenils A i B i consisteix en una reducció salarial del 70%.

El Barça i l'Espanyol no són els únics clubs catalans de futbol que han presentat un ERTO. Avui, per exemple, ho ha fet el Lleida Esportiu. Una decisió que afectarà el 70% dels treballadors. De la Segona Divisió B, la setmana passada el van demanar Cornellà, Llagostera, Prat, Olot, Nàstic, Badalona i Sabadell. Només queda pendent el Girona (2a A), que està negociant amb jugadors i treballadors.