TOTS ELS ÀUDIOS

 • La tendresa envaeix la cartellera teatral
  Escolta àudio

  La tendresa envaeix la cartellera teatral

  Ens visiten Jordi Rico, Elisabet Casanovas i Javier Beltran, que, entre d'altres, donen vida al text d'Alfredo Sanzol "La tendresa", que s'estrena els pròxims dies al Teatre Poliorama, un projecte de Dagoll Dagom i les T de Teatre. Per la seva banda, Mario Gas posarà veu als seus amics literaris i musicals amb "Amici miei", estrena a la Gleva Teatre. Actors i creadors al servei de la tendresa i la vida.

 • Una estona entre caixes amb el Manel Veiga
  Escolta àudio

  Una estona entre caixes amb el Manel Veiga

  Manel Veiga ha mort el 8 de gener del 2019. Volem recordar l'actor, dramaturg i amic amb l'entrevista que li vam fer, el 5 de març del 2018, al programa "Entre caixes" d'iCat amb motiu de l'estrena de la seva obra "Siempre a la veirta tuya" a l'Escenari Joan Brossa.

 • Dones lliures a les arts escèniques
  Escolta àudio

  Dones lliures a les arts escèniques

  Dones molt lliures parlaran de textos clàssics en què alliberen els seus protagonistes del fet de ser homes. "Frankenstein", "Dorian Gray", "La guerra dels mons" o "Otel·lo" es deslliuraran del seu gènere gràcies a dramaturgues catalanes dins el cicle Clàssics Desgenerats. I una actriu, Claudia Benito, de la Kumpanyia del Lliure, mirarà el futur i el present dels joves i les joves actrius.

 • Una tarda amb Margarida Xirgu
  Escolta àudio

  Una tarda amb Margarida Xirgu

  Lectura dramatitzada del guió radiofònic escrit per Montserrat Julió i Nonell, amb motiu de l'Any Xirgu. Interpretat per: Margarida Xirgu: Imma Colomer Actriu: Araceli Bruch Oritn: Enric Cervera Villaragut: Pep Vila Edició: Carme Canet

 • El que has de veure (i escoltar) aquest Nadal
  Escolta àudio

  El que has de veure (i escoltar) aquest Nadal

  Dediquem aquest programa, en plena nit de Nadal, a fer una guia dels espectacles teatrals més destacats d'aquestes festes a la cartellera catalana. També sentirem les músiques d'una temporada de teatre farcida de musicals, i farem sonar hits de musicals com "La jaula de las locas", "Maremar" i "Carrie".

 • Fantasmes i esperits de Nadal: especial Margarida Xirgu
  Escolta àudio

  Fantasmes i esperits de Nadal: especial Margarida Xirgu

  Ens unim a la celebració de l'Any Xirgu i convidem l'actriu Imma Colomer, últim Premi Margarida Xirgu, i els també actors i directors Ignasi Roda i Araceli Bruch. Imma Colomer donarà vida a la Xirgu en el guió radiofònic "Una tarda amb Margarida Xirgu", de l'actriu Montserrat Julió i Nonell, guardonat en els Premis Eduard Rifà de guions radiofònics en llengua catalana. I Ignasi Roda cantarà en directe l'havanera feta especialment per a l'efemèride, acompanyat al piano per Pep Pladellorens. En una altra dimensió, entrevistem l'actriu Nora Navas, que actualment protagonitza "4D òptic", de Javier Daulte.

 • Tornen el Nadal, l'exili i l'eterna comèdia
  Escolta àudio

  Tornen el Nadal, l'exili i l'eterna comèdia

  "El llarg dinar de Nadal" i "Rastres - Argelers" són dos espectacles d'èxit i, per aquest motiu, tornen a la cartellera. Ignasi Guasch, Bàrbara Roig i Aina Huguet ens n'explicaran les claus. Miquel Sitjar ens parlarà d'un altre espectacle que també torna, "Pel davant i pel darrera". I el dramaturg Marc Artigau, amb els actors Lluís Marco i Clàudia Riera, respondran a les nostres preguntes sobre l'obra "Alba".

 • La lluita contra la violència masclista des de l'escenari
  Escolta àudio

  La lluita contra la violència masclista des de l'escenari

  Darrerament, en molts actes públics es fan reivindicacions feministes i contra la violència de gènere. Dos espectacles alçaran la veu des del programa: "Imposible violar a una mujer tan viciosa", que es pot veure a la sala La Vilella, i "Llueven vacas", al Versus Glòries. Seran amb nosaltres els seus creadors, Alba Alonso, Jordi Pérez i Carlos Be i Lídia Navarro. També mirarem de sortir de l'"Escape room" amb Joel Joan i de l'"Habitació del costat" amb Carlota Olcina i Ivan Benet.

 • Marta Angelat minuts abans de rebre el Premi Butaca Honorífic
  Escolta àudio

  Marta Angelat minuts abans de rebre el Premi Butaca Honorífic

  Els records dels seus inicis, allò que més li interessa del món del teatre, els seus mestres, i la seva nominada preferida als Premis Butaca. Qui deu ser? Alguns secrets de vida, de professió i de la visió del món actual.

 • Gala Premis Butaca de Teatre de Catalunya
  Escolta àudio

  Gala Premis Butaca de Teatre de Catalunya

  En directe, des de Sant Cugat, seguirem la 24a edició del premis Butaca de Teatre, que atorga el públic. Parlarem amb la Marta Angelat, que rebrà el premi honorífic Anna Lizaran. 45 espectacles de la temporada passada opten a premis; entre els nominats, "Temps salvatge", "Sopa de pollastre amb ordi" i "Frankenstein". Parlarem amb els guanyadors, els organitzadors i amb algun o alguna agitadora lliure.

 • Pau Roca i Àlex Rigola, estel·lars al Temporada Alta
  Escolta àudio

  Pau Roca i Àlex Rigola, estel·lars al Temporada Alta

  Pau Roca, que acaba d'estrenar "Coses excepcionals" al Temporada Alta, i també al Club Capitol de Barcelona, serà amb nosaltres per explicar-nos el catàleg de coses que valen la pena en aquesta vida, el leitmotiv de l'obra. També sabrem com li ha anat a Àlex Rigola amb "Macho man", una de les peces més esperades del certamen. I parlarem amb una de les protagonistes de la setmana, Carlota Subirós, que ha engegat a la Beckett "Una lluita constant", un crit unànime perquè aquest món no se'n vagi en orris.

 • La venjança (musical) dels assetjats a classe
  Escolta àudio

  La venjança (musical) dels assetjats a classe

  Dos musicals que parlen del mateix, però des d'òptiques ben diferents. La terrorífica "Carrie", que va originar la mítica pel·lícula de Brian de Palma, aterra al Gaudí Teatre, bressol del musical de petit format. Ens visiten el seu director, Ferran Guiu, i l'actriu Anna Valldeneu. A l'altra banda, "Castle School musical" explica la història d'un alumne assetjat en un prestigiós internat de Londres. Es pot veure al Teatre Victòria i ens en parlarà el seu director, Joan Llonch.

 • 24 hores de la vida de Sílvia Marsó i vuit dones "mexicatas"
  Escolta àudio

  24 hores de la vida de Sílvia Marsó i vuit dones "mexicatas"

  L'actriu Sílvia Marsó porta al Condal el text de Stefan Zweig, en format musical i en català, "24 hores de la vida d'una dona". Vuit dones mexicanes que viuen a Catalunya han construït el seu dia a dia de la mà de Sergi Belbel. I una altra dona que dona vida a diverses dones, Alejandra Jiménez-Cascón, torna amb l'espectacle "Blanca desvelada".

 • Famílies peculiars, autors i actors extraordinaris
  Escolta àudio

  Famílies peculiars, autors i actors extraordinaris

  L'estrena de "L'omissió de la família Coleman" al Teatre Romea ens proporciona el luxe de comptar amb el seu autor i director, Claudio Tolcachir, un dels dramaturgs més importants dels últims anys, que explicarà per què ha volgut adaptar al català una de les seves millors obres. I d'una altra família, "La família Adams", vindran a l'estudi Carme Conesa i Frank Capdet, Morticia i Fétido. A més, David Selvas ens parla dels ets i uts d'"Àngels a Amèrica", que a partir d'aquesta setmana es pot veure en dues parts al Lliure de Montjuïc.

 • De què parlen els que escriuen? Els dramaturgs
  Escolta àudio

  De què parlen els que escriuen? Els dramaturgs

  Marta Buchaca, Llàtzer Garcia i Marc Chornet escriuen i dirigeixen. "Només una vegada", "Johnny i Vienna" i "In-Faust" són les seves darreres produccions.

Anar al contingut