TOTS ELS ÀUDIOS
-
"Els spin doctors": Els sistemes electorals dibuixen el mapa polític
Els Estats Units, França, la Gran Bretanya, Espanya, Catalunya... Com influeix el sistema electoral en el funcionament del sistema de partits polítics? Què hi fan les candidatures tancades i bloquejades? Com influeix el fet de votar perfectes desconeguts? En parlem amb Joaquim Colominas, professor d'universitats com l'Autònoma, la UB, la UPF, la Blanquerna i ESADE. Ha estat un dels experts que més ha treballat per una llei electoral catalana
-
Vers pervers: La llei electoral i el bol de l'amic cereal
Farem una llei electoral que serà fenomenal. La gent anirà a votar com si fos un carnaval. I, un cop emès el vot, tot serà celestial. Veureu, serà un sistema uninominal i plurinominal, i també ancestral i real i virtual, i també tindrem un bol de cereal...
-
El més petit de tots: Una llei electoral poc electoral
Anem a les primeres eleccions al Parlament de Catalunya: el 1932. Hi ha una llei electoral que beu del passat, que incorpora coses del present, però que encara és totalment presonera dels temps: edat, circumscripcions, fragmentació, llistes obertes... i la dona que no podia votar.
-
-
-
"Els spin doctors": Institucions públiques (i funcionaris) en xarxa
Què és i per què serveix una xarxa social de les administracions públiques i els seus treballadors? En parlem amb Francisco Rojas, director i cofundador de NovaGob, coneguda com la xarxa social de l'administració pública
-
Vers pervers: La xarxa enxarxada i el criptograma que es va fer holograma
Hola, voldria fer un tràmit però no sé si ha canviat l'hàbit. Sí, senyor, senyora, senyoret, senyoreta, o qualsevol denominació que la nostra base de dades infinita, digitalitzada i enxarxada consideri, segons la permutació, combinació corresponent el tracte més diligent.
-
El més petit de tots: Govern amb la porta oberta
Amb l'arribada de la República el 1931 van canviar moltes coses..., també a l'Ajuntament de Barcelona. Noves maneres d'entendre el servei públic, noves maneres d'atendre la ciutadania... Una nova governança municipal.
-
-
-
"Els spin doctors": Tertúlies a la tele, planter de polítics
Quines característiques o atributs afegeix el tertulianisme (especialment el televisiu) a un polític en potència? És bàsic, encara avui, en plena fragmentació de les audiències, adaptar-se a l'entorn televisiu? I un presentador i moderador d'aquest tipus d'espais... amb quin ull clissa qui donarà joc en aquest sentit? D'aquest tema, els nostres Spins en parlaran amb Dani Domenjó, que ha estat presentador del programa de tertúlia política "La Rambla", de BTV.
-
Vers pervers: El tertulià i el coala australià
Un tertulià estava reflexionant sobre el pensament lul·lià. Vist des de la posició d'un coala australià..
-
El més petit de tots: Tertúlies descapotables
Les tertúlies polítiques estan a l'ADN dels catalans. Des de principis del segle XX la gent fa tertúlies al carrer. Debaten d'anarquisme, comunisme, federalisme, independència... És la Catalunya dels platós a l'aire lliure.
-
-
Política aplicada: Rescue Time
La Núria Escalona ens parla de Rescue Time, una app per controlar el temps que dediquem al telèfon, a l'ordinador i altres dispositius, ja sigui en connexió o sense. Una app que seria interessant d'aplicar-la als telèfons d'alguns dels protagonistes del programa per poder saber més dels seus perfils digitals (polítics, tertulians, spins...).