Tecnologia i videojocs, amb Albert García

 • "A Hole New World" i els nous artesans del píxel
  Escolta àudio

  "A Hole New World" i els nous artesans del píxel

  Demà divendres 19 es publica, segons l'Albert Garcia que ja l'ha testat, el nou èxit dels videojocs "old school". I és que ja no parlem de "retro", si no que els jocs en 2-D i pixelats són tan vigents com sempre. L'Albert ens repassa els més interessants.

 • Els 5 imperdibles del Sònar+D
  Escolta àudio

  Els 5 imperdibles del Sònar+D

  L'Albert Garcia, habitual de la part tecnològica del Sònar des de la primera edició, ens avança el més interessant després de la presentació oficial d'aquesta setmana. El "do it yourself", la intel·ligència artificial i la realitat virtual seran les notes dominants. A més, aquest 2017 el Sònar+D s'amplia en dies i espais i s'alia amb la fira "Maker Faire".

 • Wikitribune persegueix les notícies falses de la xarxa
  Escolta àudio

  Wikitribune persegueix les notícies falses de la xarxa

  El nou projecte de Jimmy Wales, creador de la Wikipedia, pretén capitalitzar la veracitat del seu gran projecte per netejar la xarxa de notícies no contrastades. En l'actualitat tecnològica d'aquesta setmana, l'Albert Garcia també ens parlar d'una nova app de tipografies a la carta i de l'èxit d'usuaris del videojoc "Hearthstone".

 • "Mario kart": 25 anys d'evolució
  Escolta àudio

  "Mario kart": 25 anys d'evolució

  Demà divendres es posa a la venda una nova edició de la ja històrica saga de videojocs de Nintendo. Aquesta nova entrega es titula "Mario kart 8 deluxe", apareix en exclusiva per la consola Nintendo Switch i nosaltres, gràcies a Albert Garcia, ja l'hem pogut jugar en directe. A banda de la "review" d'aquest nou títol, Albert Garcia mira pel retrovisor i analitza l'evolució d'un joc que des del 1992 fa les delícies dels aficionats a l'entreteniment digital. Go!

 • "Wonder boy" i altres remakes memorables
  Escolta àudio

  "Wonder boy" i altres remakes memorables

  Crisi creativa o ressorgiment digital? El que és segur és que, encara que sigui dels anys 80 i tot pixelat, un bon videojoc serà gaudible per tota la vida. L'Albert Garcia ens tria remakes i remastaritzacions recents, destacant especialment el nou "Wonder boy", un original arcade japonès de 1986, i el nou "Starcraft", el que va ser el primer joc d'estratègia de la companyia Blizzard, de 1998.

 • Rússia i EEUU sí que són aliats al videojoc "Prey"
  Escolta àudio

  Rússia i EEUU sí que són aliats al videojoc "Prey"

  L'Albert Garcia acaba d'aterrar de Londres on ha viatjat per jugar unes hores al videojoc "Prey", que es publicarà d'aquí poques setmanes, i que li ha recordat a la pel·lícula "La llegada". "Prey" ens arriba de la mà dels mateixos creadors dels èxits de "Dishonored" i "Dishonored 2". En un futur proper, les dues potències s'alien per fer front a una amenaça extraterrestre. Es tracta d'una barreja ideal del joc de rol i el joc d'acció que permet desenvolupar habilitats molt diferents al personatge, habilitats humanes o bé extraterrestres.

 • "Franz Kafka, the videogame", un joc desconcertant
  Escolta àudio

  "Franz Kafka, the videogame", un joc desconcertant

  Aquests quatre dies de festa són per quedar-se a casa a jugar a una bona aventura gràfica! L'Albert Garcia ens analitza una novetat, "Franz Kafka, the videogame". Una mescla entre l'aventura clàssica i els jocs d'enigmes a l'estil de "Profesor Layton", no hi falta una ambientació de l'Europa d'entreguerres. Només 10 euros en descarrega directa el portal Steam.

 • 5 apps per portar el millor art al mòbil
  Escolta àudio

  5 apps per portar el millor art al mòbil

  Albert Garcia recopila aplicacions, serveis, webs i divulgadors digitals que permeten enriquir la nostra experiència artística. Gràcies a eines com Cloud Guide i Visitmuseum podrem accedir a grans col·leccions des de casa o passejar-nos pels museus mentre ens deixem guiar de manera virtual. A més, descobrim Smartify, l'equivalent a l'app Shazam del món de l'art.

 • "Thimbleweed park", torna l'aventura gràfica clàssica
  Escolta àudio

  "Thimbleweed park", torna l'aventura gràfica clàssica

  El dissenyador de videojocs Ron Gilbert i els col·laboradors amb qui va crear la saga "Monkey Island" tornen al món del píxel, les dues dimensions i les aventures "point and click". Avui es publica "Thimbleweed park", que torna a finals dels 80 també pel que fa a l'ambientació, plena de referències a històries com "Twin peaks", i sense perdre l'humor que caracteritzava l'antiga productora Lucas Arts. Escolta l'anàlisi de l'Albert García.

 • Així és el nou Samsung Galaxy
  Escolta àudio

  Així és el nou Samsung Galaxy

  Sense botó i sense marc: tota la part frontal és pantalla. El model Samsung Galaxy és l'smartphone més venut del món i s'acaben de presentar els nous models S8 i S8+. L'Albert Garcia ens analitza les noves funcionalitats.

 • Nou iPhone 7 + nous combos per l'Street Fighter de 1991
  Escolta àudio

  Nou iPhone 7 + nous combos per l'Street Fighter de 1991

  Futur i passat al món de la tecnologia. Aquesta setmana Apple ha presentat un nou iPhone de color vermell que destinarà part dels beneficis a la recerca mèdica. Samsung i LG no es queden enrere presentant novetats en la seva lína de mòbils. L'Albert Garcia s'encarrega de recopilar totes aquestes novetats tecnològiques que, alerta, també passen per un gamer incondicional del joc "Street Fighter II: The world warrior" que ha descobert nous "combos" vint-i-sis anys després de la seva publicació.

 • Voleu assaltar la joieria de "Reservoir Dogs"?
  Escolta àudio

  Voleu assaltar la joieria de "Reservoir Dogs"?

  Som els primers en provar el videojoc "Reservoir Dogs: Bloody Days", basat en la primera pel·lícula del director Quentin Tarantino. L'Albert Garcia ha parlat amb els encarregats de l'estudi barceloní Big Star Games, que han decidit no fer una rèplica de la trama, sinó buscar-hi noves possibilitats gràcies al llenguatge dels videojocs. Aconseguirem que, aquest cop, la història acabi bé?

 • Provem la nova Nintendo Switch en directe
  Escolta àudio

  Provem la nova Nintendo Switch en directe

  Una consola que és de sobretaula i portàtil a la vegada. Un comandament que es munta i desmunta en 3 formats diferents. Jocs de la mida d'una targeta SD. Juguem amb l'Albert García la nova consola de Nintendo amb el joc estrella de llançament, "The Legend of Zelda: Breath of the Wild".

 • Mòbils sostenibles + intel·ligència artificial + velocitat 5g
  Escolta àudio

  Mòbils sostenibles + intel·ligència artificial + velocitat 5g

  L'últim dia de Mobile Wold Congress recollim el més interessant que ha trobat l'Albert Garcia. Des dels dispositius que ens ajudaran al nostre dia a dia fins als invents més futuristes, tot està igual de prop en el temps. Alerta que l'Albert ha trobat un mòbil de suro i ha sospesat el nou Nokia 3310.

 • Els 4 videojocs més relaxants
  Escolta àudio

  Els 4 videojocs més relaxants

  Quan falta només una setmana per una nova edició del Mobile World Congress, i conscient de l'estrès que aquesta cita li provoca cada any, l'Albert Garcia s'ha plantejat una prèvia zen però sense oblidar-se d'una de les seves grans passions: jugar. És per això que avui ens llança quatre títols disponibles per dispositius mòbils i que podrem jugar sense posar-nos nerviosos: "Rhombus", obra de l'estudi català Creatiu Lab, "Hidden folks", dissenyat per l'holandès Adriaan de Jongh, el clàssic "Threes", millor joc del 2014 segons Apple i "Super barista", una altra producció catalana on ens convertim en experts en cafè.

Anar al contingut