Tecnologia i videojocs, amb Albert García

 • 5 apps per portar el millor art al mòbil
  Escolta àudio

  5 apps per portar el millor art al mòbil

  Albert Garcia recopila aplicacions, serveis, webs i divulgadors digitals que permeten enriquir la nostra experiència artística. Gràcies a eines com Cloud Guide i Visitmuseum podrem accedir a grans col·leccions des de casa o passejar-nos pels museus mentre ens deixem guiar de manera virtual. A més, descobrim Smartify, l'equivalent a l'app Shazam del món de l'art.

 • "Thimbleweed park", torna l'aventura gràfica clàssica
  Escolta àudio

  "Thimbleweed park", torna l'aventura gràfica clàssica

  El dissenyador de videojocs Ron Gilbert i els col·laboradors amb qui va crear la saga "Monkey Island" tornen al món del píxel, les dues dimensions i les aventures "point and click". Avui es publica "Thimbleweed park", que torna a finals dels 80 també pel que fa a l'ambientació, plena de referències a històries com "Twin peaks", i sense perdre l'humor que caracteritzava l'antiga productora Lucas Arts. Escolta l'anàlisi de l'Albert García.

 • Així és el nou Samsung Galaxy
  Escolta àudio

  Així és el nou Samsung Galaxy

  Sense botó i sense marc: tota la part frontal és pantalla. El model Samsung Galaxy és l'smartphone més venut del món i s'acaben de presentar els nous models S8 i S8+. L'Albert Garcia ens analitza les noves funcionalitats.

 • Nou iPhone 7 + nous combos per l'Street Fighter de 1991
  Escolta àudio

  Nou iPhone 7 + nous combos per l'Street Fighter de 1991

  Futur i passat al món de la tecnologia. Aquesta setmana Apple ha presentat un nou iPhone de color vermell que destinarà part dels beneficis a la recerca mèdica. Samsung i LG no es queden enrere presentant novetats en la seva lína de mòbils. L'Albert Garcia s'encarrega de recopilar totes aquestes novetats tecnològiques que, alerta, també passen per un gamer incondicional del joc "Street Fighter II: The world warrior" que ha descobert nous "combos" vint-i-sis anys després de la seva publicació.

 • Voleu assaltar la joieria de "Reservoir Dogs"?
  Escolta àudio

  Voleu assaltar la joieria de "Reservoir Dogs"?

  Som els primers en provar el videojoc "Reservoir Dogs: Bloody Days", basat en la primera pel·lícula del director Quentin Tarantino. L'Albert Garcia ha parlat amb els encarregats de l'estudi barceloní Big Star Games, que han decidit no fer una rèplica de la trama, sinó buscar-hi noves possibilitats gràcies al llenguatge dels videojocs. Aconseguirem que, aquest cop, la història acabi bé?

 • Provem la nova Nintendo Switch en directe
  Escolta àudio

  Provem la nova Nintendo Switch en directe

  Una consola que és de sobretaula i portàtil a la vegada. Un comandament que es munta i desmunta en 3 formats diferents. Jocs de la mida d'una targeta SD. Juguem amb l'Albert García la nova consola de Nintendo amb el joc estrella de llançament, "The Legend of Zelda: Breath of the Wild".

 • Mòbils sostenibles + intel·ligència artificial + velocitat 5g
  Escolta àudio

  Mòbils sostenibles + intel·ligència artificial + velocitat 5g

  L'últim dia de Mobile Wold Congress recollim el més interessant que ha trobat l'Albert Garcia. Des dels dispositius que ens ajudaran al nostre dia a dia fins als invents més futuristes, tot està igual de prop en el temps. Alerta que l'Albert ha trobat un mòbil de suro i ha sospesat el nou Nokia 3310.

 • Els 4 videojocs més relaxants
  Escolta àudio

  Els 4 videojocs més relaxants

  Quan falta només una setmana per una nova edició del Mobile World Congress, i conscient de l'estrès que aquesta cita li provoca cada any, l'Albert Garcia s'ha plantejat una prèvia zen però sense oblidar-se d'una de les seves grans passions: jugar. És per això que avui ens llança quatre títols disponibles per dispositius mòbils i que podrem jugar sense posar-nos nerviosos: "Rhombus", obra de l'estudi català Creatiu Lab, "Hidden folks", dissenyat per l'holandès Adriaan de Jongh, el clàssic "Threes", millor joc del 2014 segons Apple i "Super barista", una altra producció catalana on ens convertim en experts en cafè.

 • Torna el déu dels mòbils: Nokia 3310
  Escolta àudio

  Torna el déu dels mòbils: Nokia 3310

  Tornaríeu a fer servir un mòbil de bateria gairebé inesgotable i d'una solidesa indestructible? És a dir, el contrari dels smartphones habituals? El mític Nokia 3310 (i el seu videojoc incorporat "Snake") pot ser el gran retorn de l'imminent Mobile World Congress de Barcelona, segons ens explica el nostre guru tecnològic Albert Garcia. També repassem la polèmica al voltant del nou videojoc de Zelda de Nintendo, que incorporarà contingut addicional de pagament.

 • Les 10 apps que gasten més dades i bateria
  Escolta àudio

  Les 10 apps que gasten més dades i bateria

  La tecnologia d'ús quotidià està plena de llegendes, començant pel debat sobre si cal tancar les apps de l'smartphone o deixar-les obertes en segon pla. L'Albert Garcia ens analitza les 10 aplicacions mòbils que més gasten valent-se del llistat que ha publicat una empresa especialitzada en seguretat digital.

 • Videojocs que esborren fronteres
  Escolta àudio

  Videojocs que esborren fronteres

  Ubisoft, Electronic Arts, Insomiac Games, Capcom, Nintendo i Square Enix, les grans empreses del sector, s'han pronunciat en contra del veto de Trump recordant que tant els seus treballadors com el seu mercat són especialment globals i multiculturals. Per la seva banda, l'Albert Garcia ens selecciona 4 videojocs que ens fan imaginar un món sense fronteres. Fins i tot en tenim un que et permet fer trampa a la duana!

 • Les empreses de tecnologia, contra el veto de Trump
  Escolta àudio

  Les empreses de tecnologia, contra el veto de Trump

  La tecnològica és una indústria que valora per damunt de tot el talent i no la procedència de les persones. A més, el seu mercat és global. El famós veto de Trump ja ha tingut reaccions en el sector i l'Albert Garcia ens fa aquest recull d'actualitat. Els casos més sonats són el del CEO de Periscope, d'origen iranià, i d'Airbnb, que vol acollir refugiats.

 • Els zombis de "Resident Evil" reneixen
  Escolta àudio

  Els zombis de "Resident Evil" reneixen

  La franquícia de videojocs de zombis més coneguda retorna després d'un parell d'entregues mediocres per apuntar directament a la realitat virtual. L'Albert Garcia ens destaca els cinc jocs més interessants publicats aquest mes de gener: "Gravity Rush 2", "Rise & Shine", "Dragon Quest VIII", "Yakuza Zero" i "Resident Evil VII".

 • Així serà la Nintendo Switch i costarà 329 euros
  Escolta àudio

  Així serà la Nintendo Switch i costarà 329 euros

  L'Albert Garcia ha seguit la presentació de la consola que ha de substituir la Wii. Atenció que la Switch no reproduirà jocs de la Wii, ja que torna al clàssic format dels cartutxos i amb bon motiu. El nostre expert en tecnologia ens dóna tots els detalls.

 • Els jocs més absurds són els més viciants
  Escolta àudio

  Els jocs més absurds són els més viciants

  El videojoc més descarregat pera iOs i Android dels últims dies està dissenyat per una sola persona, és totalment absurd i, a més, el nom, "Oculto juego por la mamá", està mal traduït. L'Albert Garcia ens descobreix l'univers creatiu de l'autor japonès d'aquest joc i ens repassa els "games" més absurds i amb més èxit de la història.