Tecnologia i videojocs, amb Albert García

 • El joc "Unknown Player Battlegrounds" és el hype del moment
  Escolta àudio

  El joc "Unknown Player Battlegrounds" és el hype del moment

  El "shootter" col·laboratiu que s'ha convertit en el joc més venut des de començament del 2017 és també el videojoc més viral. Més rècords, "Unknown Player Battlegrounds" ha aconseguit la xifra de tenir un milió de persones jugant-hi a la vegada. L'Albert Garcia ens analitza aquest fenomen que -alerta- és col·laboratiu però al final només pot quedar un jugador. Podem confiar en els membres del nostre equip?

 • Com esprémer fins a l'última gota del wifi
  Escolta àudio

  Com esprémer fins a l'última gota del wifi

  L'expert en tecnologia Albert Garcia ens explica tots els trucs per treure el màxim rendiment del nostre wifi. Per exemple, que cal situar l'aparell emissor com més amunt millor i que és important evitar obstacles i interferències.

 • El nou iPhone es queda amb la teva cara
  Escolta àudio

  El nou iPhone es queda amb la teva cara

  El reconeixement facial és una de les novetats principals del model més avançat del telèfon d'Apple. L'Albert Garcia ha posat l'ull en la presentació de fa unes hores dels nous dispositius de l'empresa creada per Steve Jobs: els models 8, 8 Plus i X dels telèfons i les noves versions de gadgets com l'Apple TV i l'Apple Watch.

 • Coneixem el sensei Yoshio Sakamoto, creador de "Metroid"
  Escolta àudio

  Coneixem el sensei Yoshio Sakamoto, creador de "Metroid"

  L'Albert Garcia ha tingut el plaer de conversar uns minuts amb Yoshio Sakamoto, un veterà de Nintendo (hi treballa des de fa quatre dècades) que ens parla sobre l'origen de la seva creació més coneguda, la franquícia "Metroid". Tot plegat, el dia abans que es publiqui la nova referència, "Metroid: Samus Return", que l'Albert ja ha pogut provar i analitzar.

 • Aplicacions per organitzar-nos millor el temps
  Escolta àudio

  Aplicacions per organitzar-nos millor el temps

  Todoist, Wunderlist o Trello, per fer treballs en equip, són algunes de les apps que ens recomana avui l'Albert Garcia, el nostre expert en tecnologia.

 • Mario es fusiona amb els Rabbits
  Escolta àudio

  Mario es fusiona amb els Rabbits

  Un nou joc de Mario que no és ni de plataformes, ni de conducció, ni de cantar. Nintendo i Ubisoft han fusionat els personatges de l'univers Mario i l'univers Rabbits per crear aquest joc d'estratègia per a la Nintendo Switch. Una anàlisi d'Albert Garcia.

 • 5 consells per no desconnectar a l'estiu
  Escolta àudio

  5 consells per no desconnectar a l'estiu

  Durant les vacances, seguim mirant les nostres pantalles. L'Albert Garcia arrenca amb el consell essencial: Com trobar wi-fi i com funciona el nou sistema de roaming europeu. A partir d'aquí, us desplega des d'apps per fer senderisme, fins als videojocs més frescos i sedentaris. Hi ha temps per a tot!

 • "Pokemon Go" no va ser un hype
  Escolta àudio

  "Pokemon Go" no va ser un hype

  L'Albert Garcia ens analitza les novetats del videojoc per a dispositius mòbils "Pokemon Go", que passen per nous formats de lluita, gimnasos més complexos i nous objectes que demanaven els usuaris. Els pokemon llegendaris, però, sembla que se seguiran fent esperar. Tot plegat el dia que fa un any que es va publicar aquest videojoc i en el que també parlem de cotxes autònoms, "video on demand" en català i una nova funció de l'app de facebook.

 • "Bola de drac" continua als videojocs
  Escolta àudio

  "Bola de drac" continua als videojocs

  L'últim número de paper es va publicar l'any 1996, però la passió per aquest manga segueix viva gràcies en part a la producció de videojocs. De fet, ens podem remuntar fins l'any 1986 per analitzar el primer joc que mai va adaptar les aventures d'en Son Goku i companyia. Ens ho explica David Jaumandreu, destre desenvolupadors de videojocs a l'estudi català Undercoders, que s'ha atrevit a escriure un llibre al respecte, "Dragon Ball. Los videojuegos de una generación" (Star-T Books). El dia 6 de juliol es presenta a la llibreria Gigamesh de Barcelona.

 • Ja hem jugat al "Pro Evolution Soccer 2018"
  Escolta àudio

  Ja hem jugat al "Pro Evolution Soccer 2018"

  L'Albert Garcia ha provat al nou PES, previst pel setembre, en un entorn gairebé superat per la seva versió digital, el Camp Nou. I és que el "Pro Evolution Soccer 2018", efectuant un cop sobre la taula decidit a superar el FIFA, ofereix uns màxims de realisme mai vistos fins ara. Ja sigui per les textures, ja sigui pel moviment de la pilota.

 • Nova Xbox + nous jocs de Play a la fira E3 de Los Angeles
  Escolta àudio

  Nova Xbox + nous jocs de Play a la fira E3 de Los Angeles

  La 23a edició de la fira E3 marcarà, com cada any, la temporada de la indústria dels videojocs. La d'enguany ha estat la primera oberta al públic general i, des d'allà, un veterà d'aquesta fira com és l'Albert Garcia ens comenta les novetats més destacades entre sorpreses i decepcions: una nova consola de Microsoft, un nou Assassin's Creed, un nou Super Mario, un remake de "Shadow of the Colossus"... Què funciona i què no?

 • El nou "Monument valley" + Fira E3
  Escolta àudio

  El nou "Monument valley" + Fira E3

  Albert Garcia arriba a l'estudi amb presses preparat per agafar un vol que el durà a Los Angeles, ciutat que acull una nova edició de l'E3, la fira de videojocs més important del món. Fem una prèvia d'aquest esdeveniment que l'Albert ens explicarà els pròxims dies des d'allà i ens fixem, també, en la seqüela de "Monument valley", un dels videojocs per dispositius mòbils més venuts de tots els temps.

 • El futur passa pels videojocs en "streaming"
  Escolta àudio

  El futur passa pels videojocs en "streaming"

  Totalment establert els sistemes de videojocs a la carta en plataformes com Steam, el següent pas evolutiu és executar jocs sense haver de descarregar les dades a la consola o a l'ordinador. Avui que Microsoft obre el seu sistema de jocs en "streaming", Xbox Game Pass, l'Albert Garcia ens detalla totes les ofertes similars, que es presenten amb un sistema de tarifa plana per accedir al catàleg.

 • La música, la veu i la cara de David Bowie als videojocs
  Escolta àudio

  La música, la veu i la cara de David Bowie als videojocs

  L'Albert Garcia ens explica que el duc blanc tenia un videojoc predilecte, "Tomb Raider". Fet que ens fa pensar que, com a gamer, no va investigar massa més enllà dels títols més coneguts. Això sí, com a artista, Bowie va compondre música, posar la veu i cedir la seva imatge en diversos jocs dels 80 i 90.

 • "A Hole New World" i els nous artesans del píxel
  Escolta àudio

  "A Hole New World" i els nous artesans del píxel

  Demà divendres 19 es publica, segons l'Albert Garcia que ja l'ha testat, el nou èxit dels videojocs "old school". I és que ja no parlem de "retro", si no que els jocs en 2-D i pixelats són tan vigents com sempre. L'Albert ens repassa els més interessants.