Tecnologia i videojocs, amb Albert García

 • "Pokemon Go" no va ser un hype
  Escolta àudio

  "Pokemon Go" no va ser un hype

  L'Albert Garcia ens analitza les novetats del videojoc per a dispositius mòbils "Pokemon Go", que passen per nous formats de lluita, gimnasos més complexos i nous objectes que demanaven els usuaris. Els pokemon llegendaris, però, sembla que se seguiran fent esperar. Tot plegat el dia que fa un any que es va publicar aquest videojoc i en el que també parlem de cotxes autònoms, "video on demand" en català i una nova funció de l'app de facebook.

 • "Bola de drac" continua als videojocs
  Escolta àudio

  "Bola de drac" continua als videojocs

  L'últim número de paper es va publicar l'any 1996, però la passió per aquest manga segueix viva gràcies en part a la producció de videojocs. De fet, ens podem remuntar fins l'any 1986 per analitzar el primer joc que mai va adaptar les aventures d'en Son Goku i companyia. Ens ho explica David Jaumandreu, destre desenvolupadors de videojocs a l'estudi català Undercoders, que s'ha atrevit a escriure un llibre al respecte, "Dragon Ball. Los videojuegos de una generación" (Star-T Books). El dia 6 de juliol es presenta a la llibreria Gigamesh de Barcelona.

 • Ja hem jugat al "Pro Evolution Soccer 2018"
  Escolta àudio

  Ja hem jugat al "Pro Evolution Soccer 2018"

  L'Albert Garcia ha provat al nou PES, previst pel setembre, en un entorn gairebé superat per la seva versió digital, el Camp Nou. I és que el "Pro Evolution Soccer 2018", efectuant un cop sobre la taula decidit a superar el FIFA, ofereix uns màxims de realisme mai vistos fins ara. Ja sigui per les textures, ja sigui pel moviment de la pilota.

 • Nova Xbox + nous jocs de Play a la fira E3 de Los Angeles
  Escolta àudio

  Nova Xbox + nous jocs de Play a la fira E3 de Los Angeles

  La 23a edició de la fira E3 marcarà, com cada any, la temporada de la indústria dels videojocs. La d'enguany ha estat la primera oberta al públic general i, des d'allà, un veterà d'aquesta fira com és l'Albert Garcia ens comenta les novetats més destacades entre sorpreses i decepcions: una nova consola de Microsoft, un nou Assassin's Creed, un nou Super Mario, un remake de "Shadow of the Colossus"... Què funciona i què no?

 • El nou "Monument valley" + Fira E3
  Escolta àudio

  El nou "Monument valley" + Fira E3

  Albert Garcia arriba a l'estudi amb presses preparat per agafar un vol que el durà a Los Angeles, ciutat que acull una nova edició de l'E3, la fira de videojocs més important del món. Fem una prèvia d'aquest esdeveniment que l'Albert ens explicarà els pròxims dies des d'allà i ens fixem, també, en la seqüela de "Monument valley", un dels videojocs per dispositius mòbils més venuts de tots els temps.

 • El futur passa pels videojocs en "streaming"
  Escolta àudio

  El futur passa pels videojocs en "streaming"

  Totalment establert els sistemes de videojocs a la carta en plataformes com Steam, el següent pas evolutiu és executar jocs sense haver de descarregar les dades a la consola o a l'ordinador. Avui que Microsoft obre el seu sistema de jocs en "streaming", Xbox Game Pass, l'Albert Garcia ens detalla totes les ofertes similars, que es presenten amb un sistema de tarifa plana per accedir al catàleg.

 • La música, la veu i la cara de David Bowie als videojocs
  Escolta àudio

  La música, la veu i la cara de David Bowie als videojocs

  L'Albert Garcia ens explica que el duc blanc tenia un videojoc predilecte, "Tomb Raider". Fet que ens fa pensar que, com a gamer, no va investigar massa més enllà dels títols més coneguts. Això sí, com a artista, Bowie va compondre música, posar la veu i cedir la seva imatge en diversos jocs dels 80 i 90.

 • "A Hole New World" i els nous artesans del píxel
  Escolta àudio

  "A Hole New World" i els nous artesans del píxel

  Demà divendres 19 es publica, segons l'Albert Garcia que ja l'ha testat, el nou èxit dels videojocs "old school". I és que ja no parlem de "retro", si no que els jocs en 2-D i pixelats són tan vigents com sempre. L'Albert ens repassa els més interessants.

 • Els 5 imperdibles del Sònar+D
  Escolta àudio

  Els 5 imperdibles del Sònar+D

  L'Albert Garcia, habitual de la part tecnològica del Sònar des de la primera edició, ens avança el més interessant després de la presentació oficial d'aquesta setmana. El "do it yourself", la intel·ligència artificial i la realitat virtual seran les notes dominants. A més, aquest 2017 el Sònar+D s'amplia en dies i espais i s'alia amb la fira "Maker Faire".

 • Wikitribune persegueix les notícies falses de la xarxa
  Escolta àudio

  Wikitribune persegueix les notícies falses de la xarxa

  El nou projecte de Jimmy Wales, creador de la Wikipedia, pretén capitalitzar la veracitat del seu gran projecte per netejar la xarxa de notícies no contrastades. En l'actualitat tecnològica d'aquesta setmana, l'Albert Garcia també ens parlar d'una nova app de tipografies a la carta i de l'èxit d'usuaris del videojoc "Hearthstone".

 • "Mario kart": 25 anys d'evolució
  Escolta àudio

  "Mario kart": 25 anys d'evolució

  Demà divendres es posa a la venda una nova edició de la ja històrica saga de videojocs de Nintendo. Aquesta nova entrega es titula "Mario kart 8 deluxe", apareix en exclusiva per la consola Nintendo Switch i nosaltres, gràcies a Albert Garcia, ja l'hem pogut jugar en directe. A banda de la "review" d'aquest nou títol, Albert Garcia mira pel retrovisor i analitza l'evolució d'un joc que des del 1992 fa les delícies dels aficionats a l'entreteniment digital. Go!

 • "Wonder boy" i altres remakes memorables
  Escolta àudio

  "Wonder boy" i altres remakes memorables

  Crisi creativa o ressorgiment digital? El que és segur és que, encara que sigui dels anys 80 i tot pixelat, un bon videojoc serà gaudible per tota la vida. L'Albert Garcia ens tria remakes i remastaritzacions recents, destacant especialment el nou "Wonder boy", un original arcade japonès de 1986, i el nou "Starcraft", el que va ser el primer joc d'estratègia de la companyia Blizzard, de 1998.

 • Rússia i EEUU sí que són aliats al videojoc "Prey"
  Escolta àudio

  Rússia i EEUU sí que són aliats al videojoc "Prey"

  L'Albert Garcia acaba d'aterrar de Londres on ha viatjat per jugar unes hores al videojoc "Prey", que es publicarà d'aquí poques setmanes, i que li ha recordat a la pel·lícula "La llegada". "Prey" ens arriba de la mà dels mateixos creadors dels èxits de "Dishonored" i "Dishonored 2". En un futur proper, les dues potències s'alien per fer front a una amenaça extraterrestre. Es tracta d'una barreja ideal del joc de rol i el joc d'acció que permet desenvolupar habilitats molt diferents al personatge, habilitats humanes o bé extraterrestres.

 • "Franz Kafka, the videogame", un joc desconcertant
  Escolta àudio

  "Franz Kafka, the videogame", un joc desconcertant

  Aquests quatre dies de festa són per quedar-se a casa a jugar a una bona aventura gràfica! L'Albert Garcia ens analitza una novetat, "Franz Kafka, the videogame". Una mescla entre l'aventura clàssica i els jocs d'enigmes a l'estil de "Profesor Layton", no hi falta una ambientació de l'Europa d'entreguerres. Només 10 euros en descarrega directa el portal Steam.

 • 5 apps per portar el millor art al mòbil
  Escolta àudio

  5 apps per portar el millor art al mòbil

  Albert Garcia recopila aplicacions, serveis, webs i divulgadors digitals que permeten enriquir la nostra experiència artística. Gràcies a eines com Cloud Guide i Visitmuseum podrem accedir a grans col·leccions des de casa o passejar-nos pels museus mentre ens deixem guiar de manera virtual. A més, descobrim Smartify, l'equivalent a l'app Shazam del món de l'art.