Tecnologia i videojocs, amb Albert García

 • "Super Mario Odyssey" trenca amb el cànon de la saga
  Escolta àudio

  "Super Mario Odyssey" trenca amb el cànon de la saga

  Menys monedes i bolets i nous artefactes, com una gorra que et permet canviar de forma. L'acció de la nova aventura de Mario, que ha d'evitar que Bowser es casi definitivament amb Peach, transcorre en escenaris reals. Aquesta setmana es posen a la venda tres pesos pesants, el nou Mario, el nou Assassin's Creed i el nou Wolfenstein. L'Albert García ha jugat a tots.

 • Experts Box: Jocs de plataformes
  Escolta àudio

  Experts Box: Jocs de plataformes

  Quina relació té la Divina Comèdia de Dante amb els videojocs de Super Mario? El cinema ha influenciat els jocs de plataformes o més aviat ha estat a l'inrevés? Aquesta caixa que ens envia en Guillem Latorre torna a contenir una joguina sexual? La resposta a l'última d'aquestes preguntes és "sí".

 • Ja hem jugat al joc d'"Stranger things"
  Escolta àudio

  Ja hem jugat al joc d'"Stranger things"

  L'Albert Garcia ens analitza aquesta novetat gratuïta, ja disponible per a smartphones. A més, ens destaca el joc de terror "The Evil Within 2" i una aposta indie amb un disseny incomparable, el joc de plataformes "Cuphead ".

 • Preparats per un cap de setmana de videojocs? Barcelona Games World i RetroBarcelona
  Escolta àudio

  Preparats per un cap de setmana de videojocs? Barcelona Games World i RetroBarcelona

  Comença a la Fira de Montjuïc la segona edició de Barcelona Games World, amb 130 novetats que porten les grans companyies de videojocs. Ens hi porta l'Albert Garcia, que ens parla de convidats de renom internacional, com ara Toru Iwatani, creador de Pac-Man. I comparem el FIFA18 amb el PES 2018. Un cap de setmana per no parar de jugar...

 • La Super Nintendo Mini porta un joc nou dissenyat el 1992
  Escolta àudio

  La Super Nintendo Mini porta un joc nou dissenyat el 1992

  El dia abans que surti a la venda, l'Albert Garcia analitza la Super Nintendo Mini. La consola que ens permet recuperar videojocs de 16 bits incorpora, a banda de 20 jocs clàssics, un títol que no es va arribar a publicar mai. Fins ara!

 • El joc "Unknown Player Battlegrounds" és el hype del moment
  Escolta àudio

  El joc "Unknown Player Battlegrounds" és el hype del moment

  El "shootter" col·laboratiu que s'ha convertit en el joc més venut des de començament del 2017 és també el videojoc més viral. Més rècords, "Unknown Player Battlegrounds" ha aconseguit la xifra de tenir un milió de persones jugant-hi a la vegada. L'Albert Garcia ens analitza aquest fenomen que -alerta- és col·laboratiu però al final només pot quedar un jugador. Podem confiar en els membres del nostre equip?

 • Com esprémer fins a l'última gota del wifi
  Escolta àudio

  Com esprémer fins a l'última gota del wifi

  L'expert en tecnologia Albert Garcia ens explica tots els trucs per treure el màxim rendiment del nostre wifi. Per exemple, que cal situar l'aparell emissor com més amunt millor i que és important evitar obstacles i interferències.

 • El nou iPhone es queda amb la teva cara
  Escolta àudio

  El nou iPhone es queda amb la teva cara

  El reconeixement facial és una de les novetats principals del model més avançat del telèfon d'Apple. L'Albert Garcia ha posat l'ull en la presentació de fa unes hores dels nous dispositius de l'empresa creada per Steve Jobs: els models 8, 8 Plus i X dels telèfons i les noves versions de gadgets com l'Apple TV i l'Apple Watch.

 • Coneixem el sensei Yoshio Sakamoto, creador de "Metroid"
  Escolta àudio

  Coneixem el sensei Yoshio Sakamoto, creador de "Metroid"

  L'Albert Garcia ha tingut el plaer de conversar uns minuts amb Yoshio Sakamoto, un veterà de Nintendo (hi treballa des de fa quatre dècades) que ens parla sobre l'origen de la seva creació més coneguda, la franquícia "Metroid". Tot plegat, el dia abans que es publiqui la nova referència, "Metroid: Samus Return", que l'Albert ja ha pogut provar i analitzar.

 • Aplicacions per organitzar-nos millor el temps
  Escolta àudio

  Aplicacions per organitzar-nos millor el temps

  Todoist, Wunderlist o Trello, per fer treballs en equip, són algunes de les apps que ens recomana avui l'Albert Garcia, el nostre expert en tecnologia.

 • Mario es fusiona amb els Rabbits
  Escolta àudio

  Mario es fusiona amb els Rabbits

  Un nou joc de Mario que no és ni de plataformes, ni de conducció, ni de cantar. Nintendo i Ubisoft han fusionat els personatges de l'univers Mario i l'univers Rabbits per crear aquest joc d'estratègia per a la Nintendo Switch. Una anàlisi d'Albert Garcia.

 • 5 consells per no desconnectar a l'estiu
  Escolta àudio

  5 consells per no desconnectar a l'estiu

  Durant les vacances, seguim mirant les nostres pantalles. L'Albert Garcia arrenca amb el consell essencial: Com trobar wi-fi i com funciona el nou sistema de roaming europeu. A partir d'aquí, us desplega des d'apps per fer senderisme, fins als videojocs més frescos i sedentaris. Hi ha temps per a tot!

 • "Pokemon Go" no va ser un hype
  Escolta àudio

  "Pokemon Go" no va ser un hype

  L'Albert Garcia ens analitza les novetats del videojoc per a dispositius mòbils "Pokemon Go", que passen per nous formats de lluita, gimnasos més complexos i nous objectes que demanaven els usuaris. Els pokemon llegendaris, però, sembla que se seguiran fent esperar. Tot plegat el dia que fa un any que es va publicar aquest videojoc i en el que també parlem de cotxes autònoms, "video on demand" en català i una nova funció de l'app de facebook.

 • "Bola de drac" continua als videojocs
  Escolta àudio

  "Bola de drac" continua als videojocs

  L'últim número de paper es va publicar l'any 1996, però la passió per aquest manga segueix viva gràcies en part a la producció de videojocs. De fet, ens podem remuntar fins l'any 1986 per analitzar el primer joc que mai va adaptar les aventures d'en Son Goku i companyia. Ens ho explica David Jaumandreu, destre desenvolupadors de videojocs a l'estudi català Undercoders, que s'ha atrevit a escriure un llibre al respecte, "Dragon Ball. Los videojuegos de una generación" (Star-T Books). El dia 6 de juliol es presenta a la llibreria Gigamesh de Barcelona.

 • Ja hem jugat al "Pro Evolution Soccer 2018"
  Escolta àudio

  Ja hem jugat al "Pro Evolution Soccer 2018"

  L'Albert Garcia ha provat al nou PES, previst pel setembre, en un entorn gairebé superat per la seva versió digital, el Camp Nou. I és que el "Pro Evolution Soccer 2018", efectuant un cop sobre la taula decidit a superar el FIFA, ofereix uns màxims de realisme mai vistos fins ara. Ja sigui per les textures, ja sigui pel moviment de la pilota.