Cinema, amb Violeta Kovacsics

 • Isabelle Huppert es confirma també amb un punt de fantasia
  Escolta àudio

  Isabelle Huppert es confirma també amb un punt de fantasia

  Les estrenes de la setmana amb Violeta Kovacsics. Aquest divendres encapçalades per "Madame Hyde" de Serge Bozon.

 • Com funciona la primera pel·lícula espanyola de l'iranià Asghar Farhadi?
  Escolta àudio

  Com funciona la primera pel·lícula espanyola de l'iranià Asghar Farhadi?

  La Violeta Kovacsics ens analitza les estrenes destacades de la setmana. D'una banda, "Penèlope", el tercer llargmetratge de la cineasta catalana Eva Vila. De l'altra, desgrana l'experiment de l'oscaritzat Asghar Farhadi, que s'ha atrevit a rodar a Espanya amb Javier Bardem, Penélope Cruz, Bárbara Lennie i Ricardo Darín.

 • Estrenes com la vida: "Les distàncies" i "Un oceáno entre nosotros"
  Escolta àudio

  Estrenes com la vida: "Les distàncies" i "Un oceáno entre nosotros"

  Estrenem la temporada cinematogràfica amb la Violeta Kovacsics. Aquesta setmana analitza les noves obres d'Elena Trapé i James Marsh, i aprofitem per recuperar un títol de Peter Weir, fulgurant convidant a l'imminent Festival de Cinema de Sitges.

 • Estrenes de l'estiu: Haneke + Hong Sang-soo + Pixar
  Escolta àudio

  Estrenes de l'estiu: Haneke + Hong Sang-soo + Pixar

  La Violeta Kovacsics se'n va, però el cinema s'hi queda. I l'estiu no és necessàriament la temporada baixa. Aquestes són les tres estrenes que no us podeu perdre abans del nostre retorn radiofònic.

 • Com ser un expert veient cinema a la fresca a casa
  Escolta àudio

  Com ser un expert veient cinema a la fresca a casa

  Inaugurem la primera edició del cicle de cinema a la fresca "Cinema als balcons", que es farà al domicili que comparteixen l'Albert i el Roger. Amb un projector encarat a l'edifici del davant i un magnífic cable HDMI hem programat aquests títols estiuencs i fresquets: "Ordet", de Carl Theodor Dreyer (1955) "Leviatan", d'Andrey Zvyagintsev (2014) "Sayat Nova", de Sergei Parajanov (1969) "L'oncle Boonmee recorda les seves vides anteriors", d'Apichatpong Weerasethakul (2010). L'entrada inclou pel·li+gaspatxo.

 • Joaquin Phoenix es reconsagra a la nova de Gus Van Sant
  Escolta àudio

  Joaquin Phoenix es reconsagra a la nova de Gus Van Sant

  "No te preocupes, no llegará lejos a pie" és la nova cinta del director de perles com "Elephant" o "Gerry", en aquest cas, però, més propera a "El indomable Will Hunting". La Violeta Kovacsics ens fa la seva anàlisi i també ens parla d'"Ocean's 9" i "Whitney". Totes tres arriben avui a les sales.

 • Terrorisme a la frontera a la seqüela de "Sicario"
  Escolta àudio

  Terrorisme a la frontera a la seqüela de "Sicario"

  Després de l'impacte de la pel·li d'acció i d'autor de Denis Villneuve, Violeta Kovacsics analitza la seva seqüela, "Sicario: El dia del soldado", en aquest cas dirigida per Stefano Sollima. També critica les novetats de la cartellera "78/52. La escena que cambió el cine" i "Casi 40".

 • "Hereditary" i el cinema de terror domèstic
  Escolta àudio

  "Hereditary" i el cinema de terror domèstic

  El "hype" terrorífic del moment és la cinta del debutant Ari Aster, que de mica en mica s'ha anat fent gran i arriba avui a sales com a estrena destacada de la nostra Violeta Kovacsics que, a més, ens llança dos títols més per recuperar.

 • 3 pel·lícules per descobrir l'actual Escola de Berlín
  Escolta àudio

  3 pel·lícules per descobrir l'actual Escola de Berlín

  "Western" és l'estrena destacada de la setmana. Es tracta d'un drama que contrasta les condicions laborals de l'oest i l'est del nostre continent, dirigit per l'alemanya Valeska Grisebach, estreta col·laboradora de Maren Ade ("Toni Erdmann"). Amb aquest lligam, la Violeta Kovacsics ens parla del cinema alemany més recent.

 • Bayona porta el seu univers de terror a "Jurassic World: El regne caigut"
  Escolta àudio

  Bayona porta el seu univers de terror a "Jurassic World: El regne caigut"

  La Violeta Kovacsics ens analitza la nova entrega de la nova trilogia juràssica, ara dirigida pel barceloní J. A. Bayona. A més, aprofitem per recordar com els ha anat a altres cineastes catalans a Hollywood.

 • Terry Gilliam es perd per la Manxa
  Escolta àudio

  Terry Gilliam es perd per la Manxa

  La nostra col·laboradora Violeta Kovacsics ens fa la crítica de l'última pel·li de Roman Polanski, "Basada en fets reals". També ens parla de la decebedora proposta de Terry Gilliam, "El hombre que mató a Don Quijote". Finalment ens recomana "El malvado zorro feroz", de Benjamin Renner i Patrick Imbert, una acumulació de gags brillants que, segons ella, ofereix, de la mà dels seus animals protagonistes, "una autèntica lliçó d'humanisme".

 • "Caras y lugares": El pas del temps segons Agnès Varda
  Escolta àudio

  "Caras y lugares": El pas del temps segons Agnès Varda

  Més enllà del recorregut pels pobles de França amb l'street art de l'artista urbà JR i la interacció amb els ciutadans pels pobles per on passen, la Violeta Kovacsics ens explica que el tema del record, la memòria i les absències és molt present en aquest documental, dirigit per una Agnès Varda que està a punt de fer 90 anys.

 • Top 5: Les millors pelis de Canes 2018 per Violeta Kovacsics
  Escolta àudio

  Top 5: Les millors pelis de Canes 2018 per Violeta Kovacsics

  La Violeta Kovacsics segueix el Festival de Canes. Ha triat cinc pel·lícules que tenim moltes ganes que s'estrenin: "Lazzaro felice", un film vitalista i optimista d'Alice Rohrwacher; la pel·li de pel·lis "Le livre d'image", de Jean Luc Godard; "Under the silver lake", un film farcit de referències a la cultura contemporània, de David Robert Mitchell; la pel·lícula d'anime sobre relacions familiars "Mirai", de Mamoru Hosoda, i "Long day's journey into nigt", de Bi Gan, el film més experimental de Canes amb un plànol seqüència en 3D de 50 minuts.

 • Fèlix Colomer: "El cas Maristes està encallat per encobriments i negligència"
  Escolta àudio

  Fèlix Colomer: "El cas Maristes està encallat per encobriments i negligència"

  "Shootball" és un documental que ens ha xocat perquè el seu director s'ha entrevistat amb un dels abusador de menors d'aquesta xarxa de col·legis, a cara descoberta. A més, ens parla del paper passiu de diverses institucions. L'estrena catalana és el divendres 18 de maig al Festival Docs Barcelona. Està prevista l'estrena a cinemes el mes de juny i també l'emissió a TV3.

 • Andrew Haigh: "Als britànics ens fascina el cinema de classe"
  Escolta àudio

  Andrew Haigh: "Als britànics ens fascina el cinema de classe"

  "Lean on Pete" és el nou drama del cineasta britànic Andrew Haigh ("Weekend", "45 años"). Ara es trasllada a l'interior americà més agrest per explicar-nos una història que no deixa de centrar-se en els personatges que solen quedar al marge dels arguments de la majoria de pel·lícules. El gairebé desconegut Charlie Plummer interpreta un jove desemparat que fa amistat amb un cavall. L'estrena és aquest divendres, 18 de maig.