Cinema, amb Violeta Kovacsics

 • Fèlix Colomer: "El cas Maristes està encallat per encobriments i negligència"
  Escolta àudio

  Fèlix Colomer: "El cas Maristes està encallat per encobriments i negligència"

  "Shootball" és un documental que ens ha xocat perquè el seu director s'ha entrevistat amb un dels abusador de menors d'aquesta xarxa de col·legis, a cara descoberta. A més, ens parla del paper passiu de diverses institucions. L'estrena catalana és el divendres 18 de maig al Festival Docs Barcelona. Està prevista l'estrena a cinemes el mes de juny i també l'emissió a TV3.

 • Andrew Haigh: "Als britànics ens fascina el cinema de classe"
  Escolta àudio

  Andrew Haigh: "Als britànics ens fascina el cinema de classe"

  "Lean on Pete" és el nou drama del cineasta britànic Andrew Haigh ("Weekend", "45 años"). Ara es trasllada a l'interior americà més agrest per explicar-nos una història que no deixa de centrar-se en els personatges que solen quedar al marge dels arguments de la majoria de pel·lícules. El gairebé desconegut Charlie Plummer interpreta un jove desemparat que fa amistat amb un cavall. L'estrena és aquest divendres, 18 de maig.

 • "La fábrica de nada", cinema obrer musical
  Escolta àudio

  "La fábrica de nada", cinema obrer musical

  El cineasta portuguès Pedro Pinho ha sorprès al circuit de festivals amb la seva pel·lícula combativa i íntima a parts iguals que retrata un grup d'obrers que ocupen la fàbrica quan reben la notícia que perdran la feina. La Violeta Kovacsics analitza les estrenes més interessants de la setmana, que també passen per "Niñato" d'Adrián Orr i "The wall" de Doug Liman.

 • "Lucky", la vida és bonica i després mors
  Escolta àudio

  "Lucky", la vida és bonica i després mors

  L'estrena de la setmana que ens ha deixat a tots garratibats és "Lucky", el debut cinematogràfic del veterà actor John Carroll Lynch i protagonitzada per Harry Dean Stanton, que moriria sense veure la pel·li estrenada. La Violeta Kovacsics ens analitza també "Amante por un día", de Philippe Garrel, i "Manifesto", de Julian Rosefeldt.

 • "Vengadores: Infinity war": Ferides de guerra i ferides emocionals
  Escolta àudio

  "Vengadores: Infinity war": Ferides de guerra i ferides emocionals

  La Violeta Kovacsics ha anat a veure l'estrena dels personatges de Marvel i ve a "Els experts" a fer-ne la crítica. Però també ens parla d'"El león duerme esta noche", del director japonès Nobuhiro Suwa, i "Noche de fuegos", de John Francis Daley i Jonathan Goldstein.

 • "Isla de perros": Meravellosa aventura reposada
  Escolta àudio

  "Isla de perros": Meravellosa aventura reposada

  Impecable en tots els sentits segons la crítica que ens ha fet Violeta Kovacsics, rendida davant del retorn de Wes Anderson a l'animació en una cinta on posen veu als gossos actors com Bill Murray, Jeff Goldlubm, Bryan Cranston i Edward Norton. També passem per la cinta de terror "Un lugar tranquilo" i la pel·lícula d'autor francesa "9 dedos".

 • Estem "hype-ventilant" per la nova peli de Wes Anderson
  Escolta àudio

  Estem "hype-ventilant" per la nova peli de Wes Anderson

  El nostre estimat Guillem Latorre està sempre a la cresta del hype, ja sigui per un festival de música, un nou videojoc o una nova pel·li, com en el cas que ens ocupa. Divendres s'estrena "Isla de perros", la nova cinta de l'admirat Wes Anderson, i en Guillem ens porta una nova sessió d'unboxing.

 • "Heartstone", el descobriment de la vida i del cos
  Escolta àudio

  "Heartstone", el descobriment de la vida i del cos

  Amb el subtítol "Corazones de piedra", s'estrena el drama islandès dirigit per Guðmundur Arnar (a la foto amb els dos protagonistes), que ens mostra els traumes de l'adolescència en un paisatge bellíssim i duríssim. És la tria de la Violeta Kovacsics, que, de les estrenes d'aquesat setmana, també ens critica "Matar a Jesús", de Laura Mora, i "La casa torcida" de Gilles Paquet-Brenner.

 • "Un sol interior": Binoche no ha deixat de brillar
  Escolta àudio

  "Un sol interior": Binoche no ha deixat de brillar

  Una història fragmentària de petits desamors dirigida per Claire Denis, que per primer cop s'ha atrevit a fer comèdia. "Un sol interior" és l'estrena destacada de la setmana segons la Violeta Kovacsics, que també ens analitza la cinta d'animació "Have a nice day" i el documental sobre la crisi migratòria mundial "Marea humana".

 • "Ready Player One" funciona "per acumulació", segons Violeta Kovacsics
  Escolta àudio

  "Ready Player One" funciona "per acumulació", segons Violeta Kovacsics

  El blockbuster de l'any? Una acumulació buida de referències? Un divertimento major? Un seguit de preguntes per omplir? No ens feu cas a nosaltres i feu-n'hi a la nostra crítica de cinema, que ja ha vist la nova de l'Spielberg.

 • "Barbara", la pirueta de Mathieu Amalric sobre la cantant francesa
  Escolta àudio

  "Barbara", la pirueta de Mathieu Amalric sobre la cantant francesa

  Un dels cineastes i actors francesos més suggerents del moment, Mathieu Amalric, ens presenta un joc cinematogràfic amb l'actriu Jeanne Balibar, que a la ficció interpreta una actriu que interpreta la cantant francesa Barbara. És l'aposta per anar al cinema aquesta setmana segons la Violeta Kovacsics, que també ens analitza "El justiciero" i "El Cairo confidencial".

 • "Thelma", quan es desperta l'amor i també els superpoders inoportuns
  Escolta àudio

  "Thelma", quan es desperta l'amor i també els superpoders inoportuns

  Després d'endur-se dos premis al festival de cinema de Sitges, arriba a sales el drama sobrenatural sobre una noia que, a mesura que es va enamorant, se li desperten poders sobrenaturals que haurà de controlar. Una mena de "Carrie" nòrdica? La Violeta Kovacsics també ens analitza la comèdia d'acció americana "Gringo" i el thriller espanyol "El aviso".

 • "Jeannette", insòlita comèdia musical espiritual
  Escolta àudio

  "Jeannette", insòlita comèdia musical espiritual

  Començant per Dreyer i passant per Bresson i Besson molts cineastes s'han atrevit amb el mite històric francès de Joana d'Arc. Ara, Bruno Dumont estrena la cinta que se centra en la joventut d'aquest personatge i que ha deixat meravellada la Violeta Kovacsics. També ens analitza "Tomb Raider" i "1945".

 • L'Americana Film Fest pot salvar el cap de setmana cinematogràfic
  Escolta àudio

  L'Americana Film Fest pot salvar el cap de setmana cinematogràfic

  L'estrena de la setmana, "Loving Pablo", és un bluf, segons la Violeta Kovacsics. Sort de la programació de l'Americana Film Fest, que se celebra als cinemes Girona, que ens pot salvar el cap de setmana cinematogràfic, amb dues cintes: "Brigsby Bear" i "Lucky".

 • Les 7 imprescindibles de l'Americana Film Fest
  Escolta àudio

  Les 7 imprescindibles de l'Americana Film Fest

  La cinquena edició del festival Americana Film Fest comença avui 6 de març per desplegar una programació de cintes ianquis, independents i inèdites. Us fem la nostra tria amb la companyia del director Josep Maria Machado, amb qui parlem de drama, comèdia, documental i animació.