Cinema, amb Violeta Kovacsics

 • Jafar Panahi insisteix en l'acte de fer cinema, ara amb una nova generació
  Escolta àudio

  Jafar Panahi insisteix en l'acte de fer cinema, ara amb una nova generació

  "Tres caras" és la nova cinta del director iranià. Tot i que la seva obra està marcada per la prohibició de què és objecte per part del govern del seu país, la Violeta Kovacsics ens assenyala els continguts d'aquest drama rural que el fan l'estrena destacada de la setmana. A més, una cara i una creu: "Superlópez", de Javier Ruiz Caldera, i "El veredicto", de Richard Eyre, que adapta una novel·la d'Ian McEwan.

 • M.I.A.: del videoart al mainstream
  Escolta àudio

  M.I.A.: del videoart al mainstream

  El documental musical que ha arribat amb més empenta aquesta temporda és "Matangi/Maya/M.I.A", de Steve Loveridge, al voltant de la figura de la cantant M.I.A. Violeta Kovacsics ens tria aquesta peça de les estrenes d'avui i també aprofita per fer-nos la crítica d'"El libro de las imágenes", la nova cinta de Jean-Luc Godard, que s'estrena avui al festival Most de Vilafranca del Penedès.

 • Nicholas Cage se'n va a l'altre extrem a l'avantguardista "Mandy"
  Escolta àudio

  Nicholas Cage se'n va a l'altre extrem a l'avantguardista "Mandy"

  A força de ser carn de mem, l'actor americà que relacionem més aviat amb cintes d'acció protagonitza ara un títol situat a l'altre extrem de l'espectre cinematogràfic: "Mandy" de Panos Cosmatos. La tria per aquesta setmana de la Violeta Kovacsics també passa per "Lazzaro feliz" d'Alice Rohrwacher i "Overlord" de Julius Avery.

 • Spike Lee infiltra un negre i un jueu al KKK
  Escolta àudio

  Spike Lee infiltra un negre i un jueu al KKK

  Del cinema més polític a l'humor més trencat. El cineasta americà ho encabeix tot a "Infiltrado en el KKK", l'estrena destacada de la setmana segons la Violeta Kovacsics, tenint en compte les decepcions de la nova de Julio Medem "El árbol de la sangre" i el biopic sobre Freddy Mercury "Bohemian Rapsody".

 • "Quién te cantará" és la pel·lícula de creixement de Carlos Vermut
  Escolta àudio

  "Quién te cantará" és la pel·lícula de creixement de Carlos Vermut

  Qui va esclatar (també a base de premis) amb la cinta "Magical girl" quan venia del món del cinema i els còmics més underground, Carlos Vermut, estrena avui el seu tercer film: "Quién te cantará". És l'estrena destacada de la setmana segons Violeta Kovacsics, que també analitza "La noche de Halloween" de David Gordon Green i "Egon Schiele" de Dieter Berner.

 • Misteris: el gat de Murakami no apareix a "Burning"
  Escolta àudio

  Misteris: el gat de Murakami no apareix a "Burning"

  Una qüestió de to. Paraules de la més que convençuda Violeta Kovacsics a l'hora d'analitzar "Burning" del coreà Lee Chang-dong, que ha adaptat un relat de Murakami. Les estrenes de la setmana també passen per "Petra" de Jaime Rosales i "Desenterrando Sad Hill" de Guillermo de Oliveira.

 • Pawel Pawlikowski és el cineasta polonès que cal seguir
  Escolta àudio

  Pawel Pawlikowski és el cineasta polonès que cal seguir

  Violeta Kovacsics parla, aquesta setmana, de "Ha nacido una estrella", la nova pel·lícula protagonitzada per Lady Gaga, que –segons ens explica– promet més del que sembla; "Cold War", la pel·lícula de l'oscaritzat director polonès Pawel Pawlikowski, que ha recomanat intensament, i "Viaje al cuarto de una madre", el primer llargmetratge de Celia Rico.

 • Ethan Hawke la clava amb els claus de Crist
  Escolta àudio

  Ethan Hawke la clava amb els claus de Crist

  Violeta Kovacsics parla de les estrenes de la setmana:"El reverendo", de Paul Schrader, on el personatge principal interpretat per Ethan Hawke es penedeix d'haver contribuït a fer que el seu fill anés a la guerra. També fa la crítica de "Milla 22", un thriller de rerefons polític de Peter Berg, i d'"El Papa Francisco, un hombre de palabra", documental poc habitual de Wim Wenders amb forma d'entrevista al pontífex.

 • Isabelle Huppert es confirma també amb un punt de fantasia
  Escolta àudio

  Isabelle Huppert es confirma també amb un punt de fantasia

  Les estrenes de la setmana amb Violeta Kovacsics. Aquest divendres encapçalades per "Madame Hyde" de Serge Bozon.

 • Com funciona la primera pel·lícula espanyola de l'iranià Asghar Farhadi?
  Escolta àudio

  Com funciona la primera pel·lícula espanyola de l'iranià Asghar Farhadi?

  La Violeta Kovacsics ens analitza les estrenes destacades de la setmana. D'una banda, "Penèlope", el tercer llargmetratge de la cineasta catalana Eva Vila. De l'altra, desgrana l'experiment de l'oscaritzat Asghar Farhadi, que s'ha atrevit a rodar a Espanya amb Javier Bardem, Penélope Cruz, Bárbara Lennie i Ricardo Darín.

 • Estrenes com la vida: "Les distàncies" i "Un oceáno entre nosotros"
  Escolta àudio

  Estrenes com la vida: "Les distàncies" i "Un oceáno entre nosotros"

  Estrenem la temporada cinematogràfica amb la Violeta Kovacsics. Aquesta setmana analitza les noves obres d'Elena Trapé i James Marsh, i aprofitem per recuperar un títol de Peter Weir, fulgurant convidant a l'imminent Festival de Cinema de Sitges.

 • Estrenes de l'estiu: Haneke + Hong Sang-soo + Pixar
  Escolta àudio

  Estrenes de l'estiu: Haneke + Hong Sang-soo + Pixar

  La Violeta Kovacsics se'n va, però el cinema s'hi queda. I l'estiu no és necessàriament la temporada baixa. Aquestes són les tres estrenes que no us podeu perdre abans del nostre retorn radiofònic.

 • Com ser un expert veient cinema a la fresca a casa
  Escolta àudio

  Com ser un expert veient cinema a la fresca a casa

  Inaugurem la primera edició del cicle de cinema a la fresca "Cinema als balcons", que es farà al domicili que comparteixen l'Albert i el Roger. Amb un projector encarat a l'edifici del davant i un magnífic cable HDMI hem programat aquests títols estiuencs i fresquets: "Ordet", de Carl Theodor Dreyer (1955) "Leviatan", d'Andrey Zvyagintsev (2014) "Sayat Nova", de Sergei Parajanov (1969) "L'oncle Boonmee recorda les seves vides anteriors", d'Apichatpong Weerasethakul (2010). L'entrada inclou pel·li+gaspatxo.

 • Joaquin Phoenix es reconsagra a la nova de Gus Van Sant
  Escolta àudio

  Joaquin Phoenix es reconsagra a la nova de Gus Van Sant

  "No te preocupes, no llegará lejos a pie" és la nova cinta del director de perles com "Elephant" o "Gerry", en aquest cas, però, més propera a "El indomable Will Hunting". La Violeta Kovacsics ens fa la seva anàlisi i també ens parla d'"Ocean's 9" i "Whitney". Totes tres arriben avui a les sales.

 • Terrorisme a la frontera a la seqüela de "Sicario"
  Escolta àudio

  Terrorisme a la frontera a la seqüela de "Sicario"

  Després de l'impacte de la pel·li d'acció i d'autor de Denis Villneuve, Violeta Kovacsics analitza la seva seqüela, "Sicario: El dia del soldado", en aquest cas dirigida per Stefano Sollima. També critica les novetats de la cartellera "78/52. La escena que cambió el cine" i "Casi 40".