TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 491 resultats.

 • El fantasma i la senyora Muir
  Escolta àudio

  El fantasma i la senyora Muir

  En el programa d'avui, parlem d'aquesta pel·lícula del 1947, del director Joseph L. Mankiewicz, amb música del compositor Bernard Herrmann.

 • Del cinema a la clàssica
  Escolta àudio

  Del cinema a la clàssica

  En el programa "El violí vermell" d'avui, Xavier Cazeneuve ens proposa una selecció musical de temes de música de cinema que s'han convertit en peces de música clàssica. Comencem amb la que es considera la primera banda sonora original de la història del cine, creada l'any 1908 pel compositor francès Camille Saint-Saëns, especialment per a la pel·lícula "L'assassinat del duc de Guise".

 • Johann Johannsson, en memòria
  Escolta àudio

  Johann Johannsson, en memòria

  Xavier Cazeneuve dedica el programa d'avui al compositor islandès Johann Johannsson, mort el mes passat als 48 anys. A mode d'homenatge, repassa la seva obra concertística i cinematogràfica.

 • L'Òscar a la millor banda sonora és per a...
  Escolta àudio

  L'Òscar a la millor banda sonora és per a...

  Aquesta matinada és la nit dels premis Òscar. Com cada any, dediquem el programa a repassar els nominats a la millor banda sonora: "El fil invisible", "Dunkerque", "La guerra de les galàxies: episodi VIII", "Tres anuncis als afores" i "La forma de l'aigua".

 • Amor immortal
  Escolta àudio

  Amor immortal

  El programa d'avui el dediquem a la banda sonora de la pel·lícula "Amor immortal", dirigida per Bernard Rose i amb música de Ludwig Van Beethoven.

 • Aaron Copland
  Escolta àudio

  Aaron Copland

  Aaron Copland (1900-1990) és el compositor nord-americà per antonomàsia. A més de la seva obra simfònica i els ballets, també va escriure música per a pel·lícules. En motiu de la retransmissió del concert de l'OBC del 18 de febrer, on hi havia una obra de Copland, ens centrem en la música per a pel·lícules del compositor nord-americà.

 • John Williams
  Escolta àudio

  John Williams

  Dediquem el programa "El violí vermell" d'avui al compositor John Williams, perquè el passat dijous 8 de febrer va ser el seu 86è aniversari. Per molts anys, sr. Williams!

 • Falsa música clàssica
  Escolta àudio

  Falsa música clàssica

  El programa d'avui el dediquem a peces musicals que els compositors han creat originalment per les pel·lícules, simulant ser originals peces de música clàssica.

 • Frankenstein, de Mary Shelley
  Escolta àudio

  Frankenstein, de Mary Shelley

  Tornem a dedicar el programa a una banda sonora del compositor escocès Patrick Doyle, aquest cop es tracta de la banda sonora de la pel·lícula "Frankenstein de Mary Shelley", digirida per Kenneth Branagh l'any 1994.

 • El Cid
  Escolta àudio

  El Cid

  L'any 1961 es va estrenar "El Cid", dirigida per Anthony Mann, pel·lícula que repassa els principals fets del Cid Campeador. La banda sonora va anar a càrrec de Miklós Rózsa. Per fer la música d'"El Cid", Miklós Rózsa va viatjar a Espanya i es va posar en contacte amb el filòleg i historiador Ramon Menéndez Pidal, qui li va mostrar les "Cantigas de Santa María" i el "Llibre Vermell de Montserrat". Analitzem aquesta banda sonora de Miklós Rózsa a partir de la seva relació amb aquestes dues grans obres de música medieval.

 • Homenatges, adaptacions i plagis de la clàssica
  Escolta àudio

  Homenatges, adaptacions i plagis de la clàssica

  La música de cinema a vegades ret homenatge i adapta grans temes de la clàssica. Però sovint també els plagia. Avui en sentirem diversos exemples.

 • Trilogia nadalenca (episodi III): regals musicals plens d'ànim
  Escolta àudio

  Trilogia nadalenca (episodi III): regals musicals plens d'ànim

  Tot just ahir van passar els Reis! En l'últim episodi d'aquesta trilogia nadalenca, Xavier Cazeneuve ha preparat un programa especial per donar-nos ànims de cara al 2018. Regals musicals plens d'ànim per al 2018.

 • Trilogia nadalenca (episodi II): resum de l'any
  Escolta àudio

  Trilogia nadalenca (episodi II): resum de l'any

  En el segon episodi d'aquesta trilogia nadalenca d'"El violí vermell", farem un balanç de com ha sigut l'any 2017 pel que fa a la música de les 430 pel·lícules de cinema estrenades a casa nostra.

 • Trilogia nadalenca (episodi I): la nit de Nadal
  Escolta àudio

  Trilogia nadalenca (episodi I): la nit de Nadal

  A "El violí vermell" comencem una trilogia nadalenca amb tres episodis: la nit de Nadal, la nit de Cap d'any i la nit de Reis. Avui, nit de Nadal, combinarem temes cinematogràfics "nadalencs" amb nadales de tota la vida. Us proposo celebrar que les il·lusions s'han de mantenir sempre intactes: Bon Nadal!

 • Clàssica al cinema
  Escolta àudio

  Clàssica al cinema

  Avui us proposem un programa clàssic en el sentit més musical de la paraula. Us oferim una selecció dels temes de música clàssica més coneguts del món del cinema. De fet, molt sovint son més coneguts per les pel·lícules en les què apareixen formant part de la seva banda sonora, que no pas per les obres musicals a les què pertanyen.