TOTS ELS ÀUDIOS

 • Resum de la temporada 2019-2020, que recordarem sempre
  Escolta àudio

  Resum de la temporada 2019-2020, que recordarem sempre

  A "El violí vermell" arribem al darrer programa de la temporada 2019-2020. Una temporada que ha estat ben especial. Farem el programa resum de temporada, però, amb ella, també del context i situacions que l'han marcat en aquests mesos fins ara. Recordarem programes com els dedicats al cinema fantàstic, al compositor Arnau Bataller, a la banda sonora d'"Un americà a París", i també dels d'aquests darrers mesos, com el que vam dedicar als professionals de la medicina o l'homenatge a Ennio Morricone.

 • Les 15 millors cançons del cinema dels EUA
  Escolta àudio

  Les 15 millors cançons del cinema dels EUA

  A "El violí vermell" fem un repàs a les considerades quinze cançons més representatives del cinema nord-americà segons l'American Film Institute. Sentirem des del "Cheek to cheek" fins a la cançó de Titànic, des del "Moon river" fiuns a "Somriures i llàgrimes"... Cançons immortals del cinema per passar una estona molt agradable!

 • Homenatge a Ennio Morricone
  Escolta àudio

  Homenatge a Ennio Morricone

  Homenatgem Ennio Morricone, mort aquest dilluns als 91 anys. Un dels compositors més importants i més populars de la música de cinema. Farem un repàs de la seva trajectòria musical cinematogràfica i sentirem audicions de bandes sonores seves tan recordades com "El bo, el lleig i el dolent" (1966), "Novecento" (1976), "La missió" (1986) o "Els intocables d'Elliot Ness" (1987), entre d'altres.També comptarem amb intervencions d'especialistes en història de la música del cinema i de compositors cinematogràfics que faran la seva particular valoració d'aquest gran compositor.

 • Recordem Horner
  Escolta àudio

  Recordem Horner

  Fa cinc anys de la mort inesperada del compositor James Horner. Ell va ser un dels principals compositors de la música de cinema des dels anys 80! Us proposem una selecció de temes de les seves principals bandes sonores, com "Cocoon", "Willow", "Braveheart", "Llegendes de passió", "Titanic", "Una ment meravellosa"... Molt bona música de cinema!

 • Músics de jazz de cine!
  Escolta àudio

  Músics de jazz de cine!

  Aquesta setmana un proposem una selecció de fragments de bandes sonores de pel·lícules en què els protagonistes són músics de jazz, a vegades personatges reals, a vegades personatges de ficció. Sentirem música de "Música i llàgrimes", "Bird, Mo'Better Blues", "Round Midnight", "Acords i desacords"...

 • Propostes musicals cinematogràfiques per a unes vacances en pandèmia
  Escolta àudio

  Propostes musicals cinematogràfiques per a unes vacances en pandèmia

  Us proposem una divertida selecció musical cinematogràfica que us acompanyi en la preparació de les vacances en el context i les circumstàncies d'aquests temps que estem vivint. Sentirem fragments de bandes sonores de John Williams, de Wojciech Kilar, de Michael Nyman, d'Alan Silvestri... música fresca per anar a la fresca, amb tota seguretat.

 • Cant religiós i música de cinema
  Escolta àudio

  Cant religiós i música de cinema

  Audicions de diversos himnes litúrgics que han sigut utilitzats o que s'han compost originalment per al cinema.

 • Michel Legrand
  Escolta àudio

  Michel Legrand

  Aquesta setmana a "El violí vermell" atenem una proposta de programa feta per un oient i el dediquem a la música del compositor francès Michel Legrand. A més de sentir fragments de bandes sonores com "Els paraigües de Cherbourg", "El cas de Thomas Crown" o "Yentl", sentirem també obres jazzístiques i de música concertística d'aquest compositor.

 • Celebrem l'any Beethoven (I): "Copying Beethoven" (2006)
  Escolta àudio

  Celebrem l'any Beethoven (I): "Copying Beethoven" (2006)

  Aquest diumenge a "El violí vermell" oferim el primer dels diversos programes que al llarg de l'any 2020 dedicarem a la música de Beethoven en el cinema, amb motiu del 250è aniversari del seu naixement que es commemora enguany. En aquest programa oferim audicions i comentaris al voltant del film "Copying Beethoven", dirigit per Agnieszka Holland l'any 2006.

 • Personal i ambient sanitari i música de cinema (I)
  Escolta àudio

  Personal i ambient sanitari i música de cinema (I)

  Aquest diumenge, a "El violí vermell" oferim el primer de dos programes que dedicarem a sentir fragments de bandes sonores de pel·lícules amb el personal i l'àmbit sanitari com a protagonistes; en aquesta ocasió, metges i metgesses. Sentirem música de "Dr. Zhivago", "Patch Addams", "Els nens del Brasil", "Despertars", "A cor obert", "House", etc.

 • Amor i música de cinema
  Escolta àudio

  Amor i música de cinema

  Aquest diumenge, a "El violí vermell", regalem temes d'amor. Fem un programa sobre diverses variants de l'amor expressades a través de la música del cinema. Així, a més de l'amor entre éssers humans, també tindrem amor entre animals, amor entre humans i marcians, amor als llibres... etc.

 • "Sol davant el perill" amb música de Dimitri Tiomkin
  Escolta àudio

  "Sol davant el perill" amb música de Dimitri Tiomkin

  Aquest diumenge, a les 13 h, a "El violí vermell", dedicarem el programa a la banda sonora de Dimitri Tiomkin per a la pel·lícula "High Noon", que aquí coneixem de tota la vida com "Sol davant el perill", dirigida per Fred Zinnemann el 1952 i protagonitzada per Gary Cooper i Grace Kelly. Un argument i una música que ens han semblat d'allò més actuals.

 • Recordatori musical a Josep Maria Benet i Jornet
  Escolta àudio

  Recordatori musical a Josep Maria Benet i Jornet

  Quan fa gairebé un mes de la notícia de la mort de Josep Maria Benet i Jornet, un dels més importants dramaturgs i guionistes de les últimes dècades al nostre país, a "El violí vermell" volem tenir-ne un recordatori musical. Per això, el programa comptarà amb una selecció de fragments de bandes sonores de pel·lícules basades en les seves obres teatrals o de les sèries de televisió de les quals ell va ser creador i guionista. Així, sentirem música d'"Amic/Amat", "Actrius", "Poble Nou", "Nissaga de poder", "Ventdelpla" i altres, amb música de compositors catalans com Josep Mas "Kitflus", Carles Cases i Albert Guinovart.

 • Lectures en confinament i música de cinema
  Escolta àudio

  Lectures en confinament i música de cinema

  Com és tradició, pels volts de Sant Jordi, El violí vermell dedica el programa a oferir una selecció de fragments de música de cinema vinculats al llibre i el llegir. Enguany, degut a les actuals circumstàncies, fem referències als llibres que podem tenir per casa i als tipus de lectures que podem fer durant aquest confinament. En el programa oferirem fragments de bandes sonores com 84 Charing Cross Road, El somni etern, Testament de joventut, Cims borrascosos, Sherlock i altres. Aquest programa d'El violí vermell ha sigut realitzat també de forma confinada.

 • La música del compositor anglès John Addison
  Escolta àudio

  La música del compositor anglès John Addison

  El 16 de març farà cent anys del naixement dels compositor de la música de les pel·lícules "Cortina esquinçada", "Tom Jones", "Dones a Venècia" o de la sèrie "S'ha escrit un crim". A "El violí vermell" volem recordar-lo dedicant-li el programa d'aquesta setmana.

Anar al contingut