TOTS ELS ÀUDIOS

 • L'obra musical cinematogràfica de Dimitri Xostakóvitx
  Escolta àudio

  L'obra musical cinematogràfica de Dimitri Xostakóvitx

  En aquesta temporada que estem dedicant a les estretes relacions entre la música de cinema i la música clàssica, avui us oferim un programa dedicat a la música de cinema d'un dels compositors més importants de la història de la música clàssica. Avui, l'obra musical cinematogràfica de Dimitri Xostakóvitx.

 • Música de cinema i poder (I): la monarquia i la música de cinema
  Escolta àudio

  Música de cinema i poder (I): la monarquia i la música de cinema

  El programa d'avui serà la primera entrega d'una sèrie de programes dedicats a la música de cinema i el poder. Avui tractarem: la monarquia i la música de cinema.

 • Demà és Sant Jordi!
  Escolta àudio

  Demà és Sant Jordi!

  Avui és 22 d'abril. Això vol dir que demà és... Sant Jordi!!! Aprofitarem l'avinentesa per dedicar "El violí vermell" d'avui a parlar de bons llibres que hagin tingut una bona adaptació cinematogràfica i, naturalment, una bona banda sonora. I començarem parlant de "Retorn a Brideshead", d'Evelyn Waugn.

 • Amadeus
  Escolta àudio

  Amadeus

  Avui dediquem el programa a una de les pel·lícules més conegudes relacionades amb el món la música clàssica. Una de les grans pel·lícules de la història del cinema. Parlem d'Amadeus, dirigida per Milos Forman l'any 1984.

 • L'obra musical clàssica com a protagonista
  Escolta àudio

  L'obra musical clàssica com a protagonista

  En "El violí vermell" d'avui parlarem de bandes sonores de pel·lícules on la música clàssica és la gran protagonista. Però no ho és en quant a la seva banda sonora, sinó la protagonista de la pel·lícula és una obra musical concreta o un concert orquestral clàssic. Un exemple, la pel·lícula de 1941 "Dangerous Moonlight", del director Brian Desmond Hurst.

 • "El violí vermell" fa 10 anys!
  Escolta àudio

  "El violí vermell" fa 10 anys!

  "El violí vermell" es va incorporar a la graella de Catalunya Música 2 abril del 2008, així que... estem d'aniversari! Xavier Cazeneuve proposa un programa ben especial per celebrar aquests 10 anys de música de cinema a Catalunya Música!

 • El fantasma i la senyora Muir
  Escolta àudio

  El fantasma i la senyora Muir

  En el programa d'avui, parlem d'aquesta pel·lícula del 1947, del director Joseph L. Mankiewicz, amb música del compositor Bernard Herrmann.

 • Del cinema a la clàssica
  Escolta àudio

  Del cinema a la clàssica

  En el programa "El violí vermell" d'avui, Xavier Cazeneuve ens proposa una selecció musical de temes de música de cinema que s'han convertit en peces de música clàssica. Comencem amb la que es considera la primera banda sonora original de la història del cine, creada l'any 1908 pel compositor francès Camille Saint-Saëns, especialment per a la pel·lícula "L'assassinat del duc de Guise".

 • Johann Johannsson, en memòria
  Escolta àudio

  Johann Johannsson, en memòria

  Xavier Cazeneuve dedica el programa d'avui al compositor islandès Johann Johannsson, mort el mes passat als 48 anys. A mode d'homenatge, repassa la seva obra concertística i cinematogràfica.

 • L'Òscar a la millor banda sonora és per a...
  Escolta àudio

  L'Òscar a la millor banda sonora és per a...

  Aquesta matinada és la nit dels premis Òscar. Com cada any, dediquem el programa a repassar els nominats a la millor banda sonora: "El fil invisible", "Dunkerque", "La guerra de les galàxies: episodi VIII", "Tres anuncis als afores" i "La forma de l'aigua".

 • Amor immortal
  Escolta àudio

  Amor immortal

  El programa d'avui el dediquem a la banda sonora de la pel·lícula "Amor immortal", dirigida per Bernard Rose i amb música de Ludwig Van Beethoven.

 • Aaron Copland
  Escolta àudio

  Aaron Copland

  Aaron Copland (1900-1990) és el compositor nord-americà per antonomàsia. A més de la seva obra simfònica i els ballets, també va escriure música per a pel·lícules. En motiu de la retransmissió del concert de l'OBC del 18 de febrer, on hi havia una obra de Copland, ens centrem en la música per a pel·lícules del compositor nord-americà.

 • John Williams
  Escolta àudio

  John Williams

  Dediquem el programa "El violí vermell" d'avui al compositor John Williams, perquè el passat dijous 8 de febrer va ser el seu 86è aniversari. Per molts anys, sr. Williams!

 • Falsa música clàssica
  Escolta àudio

  Falsa música clàssica

  El programa d'avui el dediquem a peces musicals que els compositors han creat originalment per les pel·lícules, simulant ser originals peces de música clàssica.

 • Frankenstein, de Mary Shelley
  Escolta àudio

  Frankenstein, de Mary Shelley

  Tornem a dedicar el programa a una banda sonora del compositor escocès Patrick Doyle, aquest cop es tracta de la banda sonora de la pel·lícula "Frankenstein de Mary Shelley", digirida per Kenneth Branagh l'any 1994.