TOTS ELS ÀUDIOS

 • Michel Legrand
  Escolta àudio

  Michel Legrand

  Aquesta setmana a "El violí vermell" atenem una proposta de programa feta per un oient i el dediquem a la música del compositor francès Michel Legrand. A més de sentir fragments de bandes sonores com "Els paraigües de Cherbourg", "El cas de Thomas Crown" o "Yentl", sentirem també obres jazzístiques i de música concertística d'aquest compositor.

 • Celebrem l'any Beethoven (I): "Copying Beethoven" (2006)
  Escolta àudio

  Celebrem l'any Beethoven (I): "Copying Beethoven" (2006)

  Aquest diumenge a "El violí vermell" oferim el primer dels diversos programes que al llarg de l'any 2020 dedicarem a la música de Beethoven en el cinema, amb motiu del 250è aniversari del seu naixement que es commemora enguany. En aquest programa oferim audicions i comentaris al voltant del film "Copying Beethoven", dirigit per Agnieszka Holland l'any 2006.

 • Personal i ambient sanitari i música de cinema (I)
  Escolta àudio

  Personal i ambient sanitari i música de cinema (I)

  Aquest diumenge, a "El violí vermell" oferim el primer de dos programes que dedicarem a sentir fragments de bandes sonores de pel·lícules amb el personal i l'àmbit sanitari com a protagonistes; en aquesta ocasió, metges i metgesses. Sentirem música de "Dr. Zhivago", "Patch Addams", "Els nens del Brasil", "Despertars", "A cor obert", "House", etc.

 • Amor i música de cinema
  Escolta àudio

  Amor i música de cinema

  Aquest diumenge, a "El violí vermell", regalem temes d'amor. Fem un programa sobre diverses variants de l'amor expressades a través de la música del cinema. Així, a més de l'amor entre éssers humans, també tindrem amor entre animals, amor entre humans i marcians, amor als llibres... etc.

 • "Sol davant el perill" amb música de Dimitri Tiomkin
  Escolta àudio

  "Sol davant el perill" amb música de Dimitri Tiomkin

  Aquest diumenge, a les 13 h, a "El violí vermell", dedicarem el programa a la banda sonora de Dimitri Tiomkin per a la pel·lícula "High Noon", que aquí coneixem de tota la vida com "Sol davant el perill", dirigida per Fred Zinnemann el 1952 i protagonitzada per Gary Cooper i Grace Kelly. Un argument i una música que ens han semblat d'allò més actuals.

 • Recordatori musical a Josep Maria Benet i Jornet
  Escolta àudio

  Recordatori musical a Josep Maria Benet i Jornet

  Quan fa gairebé un mes de la notícia de la mort de Josep Maria Benet i Jornet, un dels més importants dramaturgs i guionistes de les últimes dècades al nostre país, a "El violí vermell" volem tenir-ne un recordatori musical. Per això, el programa comptarà amb una selecció de fragments de bandes sonores de pel·lícules basades en les seves obres teatrals o de les sèries de televisió de les quals ell va ser creador i guionista. Així, sentirem música d'"Amic/Amat", "Actrius", "Poble Nou", "Nissaga de poder", "Ventdelpla" i altres, amb música de compositors catalans com Josep Mas "Kitflus", Carles Cases i Albert Guinovart.

 • Lectures en confinament i música de cinema
  Escolta àudio

  Lectures en confinament i música de cinema

  Com és tradició, pels volts de Sant Jordi, El violí vermell dedica el programa a oferir una selecció de fragments de música de cinema vinculats al llibre i el llegir. Enguany, degut a les actuals circumstàncies, fem referències als llibres que podem tenir per casa i als tipus de lectures que podem fer durant aquest confinament. En el programa oferirem fragments de bandes sonores com 84 Charing Cross Road, El somni etern, Testament de joventut, Cims borrascosos, Sherlock i altres. Aquest programa d'El violí vermell ha sigut realitzat també de forma confinada.

 • La música del compositor anglès John Addison
  Escolta àudio

  La música del compositor anglès John Addison

  El 16 de març farà cent anys del naixement dels compositor de la música de les pel·lícules "Cortina esquinçada", "Tom Jones", "Dones a Venècia" o de la sèrie "S'ha escrit un crim". A "El violí vermell" volem recordar-lo dedicant-li el programa d'aquesta setmana.

 • Hildur Gudnadóttir
  Escolta àudio

  Hildur Gudnadóttir

  En el Dia Internacional de les Dones, a "El violí vermell" volem dedicar el programa a la compositora guanyadora de l'Òscar d'enguany, que és una de les més fermes promeses de renovació de la música de cinema.

 • Bandes sonores perdedores
  Escolta àudio

  Bandes sonores perdedores

  Hi ha grans bandes sonores, molt importants per a la música de cinema que, tot i estar nominades, van perdre l'Oscar davant d'altres, potser no tan bones. A "El violí vermell" en repassem unes quantes.

 • Animació adulta
  Escolta àudio

  Animació adulta

  Una selecció de fragments de bandes sonores de pel·lícules d'animació essencialment pensades per a un públic més o menys adult, no infantil. Música força variada que va del simfonisme cinematogràfic més tradicional a cançons, temes amb més canya, un rèquiem esplèndidament contemporani modern i una cançó final d'aquelles que fan inoblidable el programa.

 • John Williams: 88 anys!
  Escolta àudio

  John Williams: 88 anys!

  Com és tradició a "El violí vermell", quan arriba l'aniversari del compositor John Williams, ho celebrem dedicant-li un programa. I per molts anys!

 • Les bandes sonores candidates a l'Oscar 2020
  Escolta àudio

  Les bandes sonores candidates a l'Oscar 2020

  El mateix dia que s'atorgaran aquests premis, a "El violí vermell" us presentem les cinc bandes sonores candidates. Feu la vostra porra: qui creieu que guanyarà?

 • La banda sonora d'"Un americà a París"
  Escolta àudio

  La banda sonora d'"Un americà a París"

  Coincidint amb la versió que en podrem veure, amb música en directe, el 4 de febrer al teatre Coliseum de Barcelona, dediquem el programa a sentir la música d'un dels millors musicals de la història del cinema i una de les obres més conegudes del compositor nord-americà, George Gershwin.

 • Les bandes sonores de Nino Rota per als films de Federico Fellini
  Escolta àudio

  Les bandes sonores de Nino Rota per als films de Federico Fellini

  El 20 de gener va fer 100 anys del naixement de Federico Fellini, un dels grans directors de la història del cinema. Fellini va tenir com a col·laborador el compositor italià Nino Rota, que va posar música a nombroses pel·lícules seves. Avui en sentirem unes quantes.

Anar al contingut