L'arca de Nogué

  • Duel gastronòmic: escudella vs. ramen
    Escolta àudio

    Duel gastronòmic: escudella vs. ramen

    Fa anys que la gastronomia japonesa està calant al nostre dia a dia. Primer va ser el sushi i ara, el ramen. Aquest segon, comparteix origen de classe treballadora amb l'escudella i la carn d'olla. Dues sopes, clàssiques i tradicionals, de diferents cultures però una té èxit a escala mundial i l'altra no. Què té el ramen que s'ha fet tan famós en poc temps? En parlem amb el xef Pep Nogué, el divulgador Marc Ortiz i la carnissera Pepita Cordonet.

    Fa anys que la gastronomia japonesa està calant al nostre dia a dia. Primer va ser el sushi i ara, el ramen. Aquest segon, comparteix origen de classe treballadora amb l'escudella i la carn d'olla. Dues sopes, clàssiques i tradicionals, de diferents cultures però una té èxit a escala mundial i l'altra no. Què té el ramen que s'ha fet tan famós en poc temps? En parlem amb el xef Pep Nogué, el divulgador Marc Ortiz i la carnissera Pepita Cordonet.

  • Els errors més comuns en l'alimentació dels nens
    Escolta àudio

    Els errors més comuns en l'alimentació dels nens

    Els nutricionistes recomanen evitar els menús infantils quan anem de restaurant, els entrepans d'embotit per esmorzar o berenar i els mòbils i les tauletes a taula, entre altres coses. Parlem d'hàbits saludables i alimentació infantil amb Pep Nogué i Fernanda Mucarzel, dietista, nutricionista i investigadora de l'Hospital Vall d'Hebron.

    Els nutricionistes recomanen evitar els menús infantils quan anem de restaurant, els entrepans d'embotit per esmorzar o berenar i els mòbils i les tauletes a taula, entre altres coses. Parlem d'hàbits saludables i alimentació infantil amb Pep Nogué i Fernanda Mucarzel, dietista, nutricionista i investigadora de l'Hospital Vall d'Hebron.

  • Com coure les llenties a casa?
    Escolta àudio

    Com coure les llenties a casa?

    Ara que arriba el fred, les llenties venen encara més de gust en estofats, guisats i sopes. Semblen un producte humil, d'èpoques de penúries, però amaguen un gran valor nutricional. Reivindiquem les llenties amb en Pep Nogué!

    Ara que arriba el fred, les llenties venen encara més de gust en estofats, guisats i sopes. Semblen un producte humil, d'èpoques de penúries, però amaguen un gran valor nutricional. Reivindiquem les llenties amb en Pep Nogué!

  • Lluc Crusellas, el millor mestre xocolater del món
    Escolta àudio

    Lluc Crusellas, el millor mestre xocolater del món

    Després de guanyar el concurs mundial World Chocolate Masters a París, el jove pastisser osonenc Lluc Crusellas visita 'El suplement' per parlar de la seva gran passió: la pastisseria.

    Després de guanyar el concurs mundial World Chocolate Masters a París, el jove pastisser osonenc Lluc Crusellas visita 'El suplement' per parlar de la seva gran passió: la pastisseria.

  • Panellets, castanyes i xuixos de Girona
    Escolta àudio

    Panellets, castanyes i xuixos de Girona

    Repassem algunes de les postres típiques de la castanyada i de Tots Sants amb el Pep Nogué des de la Fira de Mostres de Girona. Descobrim també l'especialitat de la ciutat, el xuixo, amb el pastisser Julià Castelló.

    Repassem algunes de les postres típiques de la castanyada i de Tots Sants amb el Pep Nogué des de la Fira de Mostres de Girona. Descobrim també l'especialitat de la ciutat, el xuixo, amb el pastisser Julià Castelló.

  • El sushi, amb les mans i sucant el peix
    Escolta àudio

    El sushi, amb les mans i sucant el peix

    La gastronomia japonesa, en concret el sushi, es va universalitzar i popularitzar a finals del segle XX i s'ha convertit en una alternativa saludable de menjar ràpid. Però hem après com s'ha de preparar i consumir? En parlem amb el xef Pep Nogué i Anna Saura, propietària del restaurant Sakura-Ya.

    La gastronomia japonesa, en concret el sushi, es va universalitzar i popularitzar a finals del segle XX i s'ha convertit en una alternativa saludable de menjar ràpid. Però hem après com s'ha de preparar i consumir? En parlem amb el xef Pep Nogué i Anna Saura, propietària del restaurant Sakura-Ya.

  • La bruneta, la vaca dels Pirineus
    Escolta àudio

    La bruneta, la vaca dels Pirineus

    La vaca bruna dels Pirineus és molt apreciada pels ramaders per la seva aptitud càrnia, les bones qualitats maternes i la docilitat. És una raça rústica que prové d'una antiga fusió entre la vaca autòctona catalana i la bruna alpina suïssa. En parlem amb el xef Pep Nogué; Victòria Roig, responsable de l'empresa càrnia Mafriseu, i Domènec Estany, president de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans.

    La vaca bruna dels Pirineus és molt apreciada pels ramaders per la seva aptitud càrnia, les bones qualitats maternes i la docilitat. És una raça rústica que prové d'una antiga fusió entre la vaca autòctona catalana i la bruna alpina suïssa. En parlem amb el xef Pep Nogué; Victòria Roig, responsable de l'empresa càrnia Mafriseu, i Domènec Estany, president de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans.

  • La garrofa i el garrofí, els bitcoins gastronòmics
    Escolta àudio

    La garrofa i el garrofí, els bitcoins gastronòmics

    El consum de garrofes s'ha disparat a tot el món els últims anys arran dels canvis a hàbits saludables de la població. És un edulcorant natural que s'utilitza com a substitut del cacau, de fet és fins i tot més ecològic, i se n'extreu la goma de garrofí. Parlem del valor nutricional i de la versatilitat de la garrofa amb el xef Pep Nogué!

    El consum de garrofes s'ha disparat a tot el món els últims anys arran dels canvis a hàbits saludables de la població. És un edulcorant natural que s'utilitza com a substitut del cacau, de fet és fins i tot més ecològic, i se n'extreu la goma de garrofí. Parlem del valor nutricional i de la versatilitat de la garrofa amb el xef Pep Nogué!

  • Quina és la pasta més consumida pels catalans?
    Escolta àudio

    Quina és la pasta més consumida pels catalans?

    Des de la Fira de Productes de Proximitat de Caprabo conversem amb la família Sanmartí, productors artesans de Caldes de Montbui. Des del 1700 elaboren pasta blanca, vegetal, amb tinta de calamar, integral i sense ou, seguint la recepta original i la tècnica tradicional amb armaris de fusta. La seva especialitat són els fideus. Consells per com preparar un bon plat de pasta a casa amb en Pep Nogué, la Berta Sanmartí i en Carles Sanmartí.

    Des de la Fira de Productes de Proximitat de Caprabo conversem amb la família Sanmartí, productors artesans de Caldes de Montbui. Des del 1700 elaboren pasta blanca, vegetal, amb tinta de calamar, integral i sense ou, seguint la recepta original i la tècnica tradicional amb armaris de fusta. La seva especialitat són els fideus. Consells per com preparar un bon plat de pasta a casa amb en Pep Nogué, la Berta Sanmartí i en Carles Sanmartí.

  • Visitem Terra i Gust, la festa de l'alimentació sostenible
    Escolta àudio

    Visitem Terra i Gust, la festa de l'alimentació sostenible

    Coincidint amb la celebració de la Mercè, la ronda de Sant Antoni de Barcelona s'omple de parades, tallers, tastos i showcookings a Terra i Gust, la festa de la sostenibilitat. Un projecte gastronòmic on es vinculen la restauració i els petits productors. Hi fem parada amb en Pep Nogué; Álvaro Porro, comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l'Ajuntament de Barcelona; Daniele Rossi, secretari de Slow Food BCN; i Elisenda Casadellà, xef del restaurant Terra de la Garriga i membre del Col·lectiu de Cuineres i Cuiners KM 0 de Catalunya.

    Coincidint amb la celebració de la Mercè, la ronda de Sant Antoni de Barcelona s'omple de parades, tallers, tastos i showcookings a Terra i Gust, la festa de la sostenibilitat. Un projecte gastronòmic on es vinculen la restauració i els petits productors. Hi fem parada amb en Pep Nogué; Álvaro Porro, comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l'Ajuntament de Barcelona; Daniele Rossi, secretari de Slow Food BCN; i Elisenda Casadellà, xef del restaurant Terra de la Garriga i membre del Col·lectiu de Cuineres i Cuiners KM 0 de Catalunya.

  • "Enganyem" cargols amb en Pep Nogué!
    Escolta àudio

    "Enganyem" cargols amb en Pep Nogué!

    Catalunya és, sens dubte, la capital mundial dels cargols. A la llauna, a la brasa, al forn, amb arròs o estofats¿ Les receptes amb cargols són infinites, com també ho són les salses amb què els podem acompanyar. Coneixem el cargol vinyal d'Òdena i com el podem preparar a casa amb el xef Pep Nogué!

    Catalunya és, sens dubte, la capital mundial dels cargols. A la llauna, a la brasa, al forn, amb arròs o estofats¿ Les receptes amb cargols són infinites, com també ho són les salses amb què els podem acompanyar. Coneixem el cargol vinyal d'Òdena i com el podem preparar a casa amb el xef Pep Nogué!

  • La figa a la cuina
    Escolta àudio

    La figa a la cuina

    Les figues són la fruita que marca la fi de l'estiu. Ara, a principis de setembre, estan en el punt just de maduració i és el millor moment per aprofitar les moltes possibilitats culinàries que tenen. Fresques, seques o confitades, en amanides, combinades amb formatges curats o blaus, amb carns greixoses com el porc o l'ànec o per elaborar salses de guarnició són algunes de les propostes que ens fa en Pep Nogué!

    Les figues són la fruita que marca la fi de l'estiu. Ara, a principis de setembre, estan en el punt just de maduració i és el millor moment per aprofitar les moltes possibilitats culinàries que tenen. Fresques, seques o confitades, en amanides, combinades amb formatges curats o blaus, amb carns greixoses com el porc o l'ànec o per elaborar salses de guarnició són algunes de les propostes que ens fa en Pep Nogué!

  • La cuina del Pirineu
    Escolta àudio

    La cuina del Pirineu

    Des de la Fira de Productes de Proximitat de Caprabo d'Alp, parlem de la cuina del Pirineu i els productes més tradicionals que utilitza amb la Núria Bonet, creadora i responsable del restaurant Ca la Núria a Bellver de Cerdanya, i el Pep Nogué.

    Des de la Fira de Productes de Proximitat de Caprabo d'Alp, parlem de la cuina del Pirineu i els productes més tradicionals que utilitza amb la Núria Bonet, creadora i responsable del restaurant Ca la Núria a Bellver de Cerdanya, i el Pep Nogué.

  • Els fermentats, un pacte saludable amb els bacteris
    Escolta àudio

    Els fermentats, un pacte saludable amb els bacteris

    Fa segles que els fermentats formen part de la gastronomia de totes les cultures del món. Un de cada tres aliments està fermentat, i a vegades no en som prou conscients. El pa, el iogurt, el formatge o la cervesa en són alguns exemples quotidians. En parlem amb en Pep Nogué i l'Àlex Todó, expert en ferments vegetals.

    Fa segles que els fermentats formen part de la gastronomia de totes les cultures del món. Un de cada tres aliments està fermentat, i a vegades no en som prou conscients. El pa, el iogurt, el formatge o la cervesa en són alguns exemples quotidians. En parlem amb en Pep Nogué i l'Àlex Todó, expert en ferments vegetals.

  • Tastem els vins de la DO Alella!
    Escolta àudio

    Tastem els vins de la DO Alella!

    En aquest especial "El suplement" des de Martorelles amb motiu del centenari de Rabasa Derbi, hem volgut conèixer alguns productors de vi de la zona que formen part de la DO Alella, una de les més antigues i petites de l'Estat. Són el Celler Roda i el Celler Can Matons.

    En aquest especial "El suplement" des de Martorelles amb motiu del centenari de Rabasa Derbi, hem volgut conèixer alguns productors de vi de la zona que formen part de la DO Alella, una de les més antigues i petites de l'Estat. Són el Celler Roda i el Celler Can Matons.

Anar al contingut