La Terra és plana
Viatjant per l'espai a velocitats vertiginoses
Quant trigaríem a fer el trajecte en tren de Barcelona a Madrid si anéssim igual de ràpid que ho fa la Terra quan rota? Avui, amb Joan Anton Català, intentem entendre les velocitats a les quals es mouen els objectes per l'espai.
Què és el carboni?
Per què diem que el carboni és el maó de la vida? Què té d'especial aquest element? En parlem avui amb el Joan Anton Català.
Quan podrem habitar Mart?
Aprofitant que aquest any és l'any de Mart, avui el Joan Anton Català ve disposat a fer que ens imaginem com serà el futur d'aquest planeta. Quan el podrem habitar? Com?
Quan explotarà Betelgeuse?
Les darreres setmanes, les notícies del món de l'astronomia han tingut una protagonista: Betelgeuse, una estrella supergegant vermella que sembla que està a punt d'explotar. Però, quan explotarà? Què passarà quan exploti? Ens ho explica el Joan Anton Català.
Com funciona el so?
Com funciona el so? Què és? Sentim tot el so que es crea? Ens ho explica el nostre astrònom i físic de referència, el Joan Anton Català.
Què és el cinturó d'asteroides?
Avui, amb el Joan Anton Català viatgem fins al cinturó d'asteroides, una zona plena d'aquests objectes entre Mart i Júpiter. Com es va formar? Quants asteroides hi ha?
Les preguntes còsmiques dels més petits!
Avui, el Joan Anton Català s'ha proposat contestar totes les preguntes que els oients més joves d'"El suplement" ens han fet arribar.
Com s'organitzen els calendaris?
Aprofitant que d'aquí poc s'acaba l'any 2019, avui amb el Joan Anton Català volem entendre per què aviat haurem de canviar de calendari. Com funcionen, els calendaris? Sobre quina base s'organitzen?
Com és l'estrella polar?
Avui, el Joan Anton Català ens assenyala el Nord explicant-nos què és i com trobar una de les estrelles més famoses del nostre cel: l'estrella polar.
Stephen Hawking: La història de superació d'un geni
Avui, dia de La Marató, el Joan Anton Català dedica la secció a un geni de la ciència i l'astronomia que va ser diagnosticat amb una malaltia minoritària. Parlem de Stephen Hawking.
Quants impactes d'objectes còsmics rep, la Terra?
Aprofitant que aquesta setmana es pot veure la pluja d'estrelles dels Gemínids, el Joan Anton Català repassa els impactes més importants que ha rebut la Terra al llarg de la història.
Què és el foc?
Avui amb el Joan Anton Català parlem d'un element que, de tan quotidià, el trobem trivial: el foc. Què és? Com funciona?
Anem a Plutó!
Avui, amb el Joan Anton Català, viatgem fins a un planeta que, de fet, no queda clar que sigui un planeta: Plutó! Per què hi ha tanta polèmica al seu voltant?
Com funciona la gravetat?
Avui amb Joan Anton Català ens proposem parlar d'un concepte que, a priori, tots entenem: la gravetat. Però com funciona realment? El mite de la poma d'Isaac Newton és real?
Què és el trànsit de Mercuri?
Demà, 11 de novembre, tindrà lloc un dels esdeveniments més interessants de l'astronomia: el trànsit de Mercuri. Però què és exactament? Ens ho explica Joan Anton Català.