Anar a la navegació principalAnar al contingut
El suplement

El suplement, de 10 a 11 h - 26/01/2020

Durada: 1 h
26/01/2020
L'OFICI D'EDUCAR
ELS MENJADORS ESCOLARS
Diumenge 26, a les 6 del matí, com són i com haurien de ser els menús dels menjadors escolars? Quins són els principals errors? Com es pot afavorir l'educació alimentària a l'escola? I el bon clima emocional a l'estona del migdia? I quines activitats poden complementar l'àpat? En parlarem amb la psicòloga Verònica Anton, que ha acompanyat equips de menjador; Elina Acosta, coordinadora del projecte Kunkoro.kiwi; Xantal Slujalkovsky, coordinadora de l'Espai Migdia de La Maquinista; Alejandro Guzman, cuiner i impulsor d'Ecocentral, que serveixen 17.000 menús diaris a Catalunya amb un 70% de la compra directa a l'agricultor, i Aitor Sánchez, dietista nutricionista i autor del llibre "¿Qué le doy de comer?". Sentirem també el contrapunt de l'Oriol Dalmau, els "Llibres per somiar" amb el Jaume Centelles i acabarem amb l'espai "Torna-la a posar", de José Luis Santiso.

UN RESTAURANT CANÍBAL A BERLÍN
EL PIJAMA
Quant temps fa que no heu menjat un pijama? Si heu nascut després dels anys 90 potser ni l'heu vist ni l'heu tastat mai! Aquestes postres en perill d'extinció van néixer el 1951 a la cuina del restaurant Set Portes de la Barceloneta, de la mà de Paco Parellada, avi de l'actual propietari, Paco Soler Parellada. El restaurador ens explica la història que s'amaga darrere d'aquestes postres inspirades en el préssec Melba d'August Escoffier. Amb Núria Bàguena, historiadora i divulgadora del patrimoni culinari des de fa més de 30 anys, sabrem com Escoffier va inventar les postres originals i el perquè del seu nom i la seva fama; Ferran Adrià, en homenatge a Escoffier, en va servir una adaptació durant l'últim sopar d'El Bulli abans de tancar les portes al públic, el juliol del 2011. I també li preguntarem al xef Pau Gascó per què ha decidit fer-ne una versió i servir-la al menú degustació del seu restaurant Petit Pau del barri de Sants.

Àudios

Vídeos