Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Vall d'Hebron: "Persones no vacunades que trobin un portador del bacteri poden contagiar-se"

Vall d'Hebron: "Persones no vacunades que trobin un portador del bacteri poden contagiar-se"

Continua greu però estable el nen de 6 anys ingressat a la Vall d'Hebron de Barcelona per diftèria. Ho ha confirmat al Matí de Cataunya Ràdio, la cap del servei d'epidèmies de la Vall d'Hebron, Magda Campins.
Es tracta del primer cas de diftèria a Catalunya en 32 anys. Salut Pública està fent un tractament preventiu a la família i a l'escola del nen d'Olot i també es fa un estudi per detectar la persona portadora de la bactèria que ha trasmès la malaltia.
La responsable d'epidèmies de la Vall d'Hebron destaca que NO es pot abaixar la guàrdia i cal seguir-se vacunant fins que la malaltia no estigui erradicada.
Segons Campins, el percentatge de nens NO vacunats és molt baix, és només d'un 5 per cent entre la població infantil, un percentatge més alt entre els adults. La diftèria és actualment una malaltia molt poc freqüent a Catalunya, gràcies a la vacunació generalitzada. Es transmet per via respiratòria, afecta sobretot la boca i la gola, i pot arribar a ser mortal.

Anar al contingut