Taula d'anàlisi

 • "La tertúlia": Com s'haurien de gestionar les baixes laborals a causa de la quarantena dels fills?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com s'haurien de gestionar les baixes laborals a causa de la quarantena dels fills?

  Falta consciència individual i col·lectiva sobre els riscos de la Covid-19? Com es pot conciliar la vida laboral i familiar en el context actual? Per què l'estat espanyol és el primer país d'Europa i el sisè del món en nombre de casos per habitant? Repassem l'actualitat amb Martí Adroher, advocat i consultor internacional; Roger Pi, delegat de l'Agència Catalana de Notícies a Madrid; Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguardia, i Sara González, periodista de política de Nació Digital.

 • "La tertúlia": Les propostes de Sánchez per combatre territorialment la Covid-19 seran útils?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les propostes de Sánchez per combatre territorialment la Covid-19 seran útils?

  Analitzem l'actualitat, més enllà de Messi, amb Marc Colomer, director de l'Agència Catalana de Notícies; Marina Fernández Torné, periodista; Miquel Noguer, responsable d'El País a Catalunya, i Juan Cal, director executiu del diari Segre. Amb ell parlem, també, sobre la seva tercera novel·la "Generación 1974", ambientada en els darrers anys del franquisme.

 • "La tertúlia": Caldria endarrerir la tornada a les aules?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Caldria endarrerir la tornada a les aules?

  Analitzem l'actualitat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Francesc Canosa, periodista i director de La Mira; Lara Malvesí, periodista i excorresponsal a Brussel·les i als Estats Units, i Salvador Sedó, director de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball. Amb ells seguim analitzant com serà la tornada a les aules i les repercussions polítiques d'aquesta qüestió. També comentem les noves declaracions de Cayetana Álvarez de Toledo, que ha trencat el seu silenci després de ser substituïda com a portaveu del Partit Popular al Congrés.

 • "La tertulia": Com afectarà la Covid-19 el proper curs escolar?
  Escolta àudio

  "La tertulia": Com afectarà la Covid-19 el proper curs escolar?

  Analitzem l'actualitat amb Andreu Pujol, historiador i articulista; Quico Sallés, periodista d'El Món; Laura Fàbregas, periodista d'El Español, i Sònia Andolz, politòloga i professora a la UB. Amb ells debatem sobre com serà el retorn a les escoles al setembre. En relació amb la pandèmia, també connectem amb el barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, on s'està fent un altre cribratge massiu. En clau política, parlem amb Eulàlia Reguant, exdiputada de la CUP, amb motiu de les investigacions de la fiscalía anticorrupció per haver fet campanya pel referèndum de l'1 d'octubre i analitzem l'actualitat política del moment. I també parlem amb la Carla Riberola, periodista de TV3, que ha rebut una multa de 300 euros després de ser denunciada durant el confinament pels mossos argumentant que havia comprat massa poc.

 • "La tertúlia": Què s'està fent malament perquè el nombre de casos de Covid-19 creixi perillosament?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què s'està fent malament perquè el nombre de casos de Covid-19 creixi perillosament?

  Fem tertúlia amb Marc Colomer, director de l'Agència Catalana de Notícies; Francesc Canosa, periodista i director de La Mira; Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguardia, i Jordi Borràs, fotoperiodista. Parlem sobre la situació actual de la pandèmia i connectem amb l'Hospitalet de Llobregat i amb Reus, on s'estan fent cribratges massius per detectar portadors asimptomàtics del virus. També parlem sobre la situació actual de la política catalana, amb tots els partits pendents de la data de les properes eleccions al Parlament. Analitzem les declaracions de Toni Comín, eurodiputat de Junts per Catalunya i exconseller de la Generalitat, sobre les relacions entre els dos partits de govern a Catalunya, en què afirma que no hi haurà unitat electoral i potser tampoc estratègica entre els dos socis de govern. I acabem parlant de les situacions d'assetjament que han patit el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, i la seva companya i ministra d'Igualtat, Irene Montero.

 • "La tertúlia": Com marcarà la tornada a les aules el futur sanitari, social i polític a Catalunya?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com marcarà la tornada a les aules el futur sanitari, social i polític a Catalunya?

  Fem tertúlia amb Martí Adroher, advocat i consultor internacional; Roger Pi, delegat de l'Agència Catalana de Notícies a Madrid; Miquel Noguer, responsable d'El País a Catalunya, i Sara Gonzalez, periodista de política de Nació Digital. Analitzem l'entrevista d'"El matí de Catalunya Ràdio" al conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló. També comentem el relleu de Lorena Roldán com a cap de llista de Ciutadans a Catalunya, les informacions sobre la convocatòria de les properes eleccions al Parlament i l'aval de la jutge de vigilància penitenciària al tercer grau dels presos polítics.

 • "La tertúlia": La monarquia i el règim del 78 han quedat obsolets?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La monarquia i el règim del 78 han quedat obsolets?

  Es pot reformar Espanya per salvar el règim del 78? Cal limitar els preus dels lloguers? S'havia de cessar Xavier Muro, el secretari general del Parlament? L'independentisme està posant el perill els funcionaris? Com s'han d'elegir els alts càrrecs del poder judicial? En parlem amb Roger Heredia, president del Banc d'ADN i Guerra Civil; Erika Casajoana, consultora en comunicació pública resident a Brussel·les, i Albert de la Torre, periodista i productor audiovisual.

 • "La tertúlia": El govern de la Generalitat podria mantenir-se en el poder fins al març?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El govern de la Generalitat podria mantenir-se en el poder fins al març?

  Analitzem l'actualitat amb el periodista Pere Martí, l'historiador i articulista Andreu Pujol Mas, la jurista especialista en assumptes europeus Isabel Yglesias i la periodista i escriptora Esther Vivas. Avui debatem sobre els rumors a l'entorn de la convocatòria de les properes eleccions al Parlament. També analitzem la confirmació per part de La Zarzuela que el rei emèrit és als Emirats Àrabs Units, la destitució de Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu del PP al Congrés i les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre la seva voluntat de traslladar la taula de negociació a Europa si Madrid segueix sense pactar l'autodeterminació.

 • "La tertúlia": 3 anys després del 17A, quines preguntes queden per respondre?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": 3 anys després del 17A, quines preguntes queden per respondre?

  En el tercer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, en parlem amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Lara Malvesí, periodista i excorresponsal a Brussel·les i els EUA; Marina F. Torné, periodista, i Luca Gervasoni, director de Novact i president de Lafede.cat. També connectem amb Ripoll i amb l'acte d'homenatge a les víctimes que s'ha fet aquest matí al Pla de l'Os de la Rambla barcelonina. A més, analitzem altres qüestions d'actualitat com la campanya de La Grossa que la Generalitat ha retirat per la polèmica generada pel seu lema i analitzem la incidència social del món del joc i les apostes. I acabem parlant del rei emèrit, arran d'una entrevista al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, a la Cadena SER on ha defensat la presumpció d'innocència de Joan Carles, i de la manifestació d'ahir a Madrid contra les mesures anti-Covid.

 • "La tertúlia": S'han d'obrir les aules al setembre?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'han d'obrir les aules al setembre?

  Analitzem l'actualitat amb Ferran Espada, director de Públic; Albert Ortas, director d'Intermedia; Isabel Yglesias, jurista especialista en assumptes europeus, i Martí Adroher, advocat i consultor internacional. Parlem del debat sobre la tornada a les aules al setembre i de la prohibició de fumar als carrers quan no hi hagi la distancia mínima de seguretat que s'ha aplicat a Galícia.

 • "La tertúlia": Amb qui pactarà Sánchez els pressupostos?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Amb qui pactarà Sánchez els pressupostos?

  Analitzem l'actualitat amb el periodista Jaume Barberà, la redactora de política d'Europa Press Maria Capdevila, l'historiador i articulista Andreu Pujol Mas, el periodista i corresponsal a Madrid d'El Punt Avui David Portabella i la periodista Mar Calpena. Parlem, entre altres qüestions, de les aliances que necessita el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per pactar els propers pressupostos estatals, del paper de La Moncloa en la fugida del rei emèrit i de les acusacions de frau i corrupció a Podem. També analitzem la prohibició de fumar si no es pot mantenir la distància de seguretat que s'ha aplicat a Galícia.

 • "La tertúlia": Què condiciona la convocatòria de les eleccions al Parlament?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què condiciona la convocatòria de les eleccions al Parlament?

  Fem tertúlia amb Roger Heredia, president del Banc d'ADN per als familiars de desapareguts en la Guerra Civil; Erika Casajoana, consultora en comunicació pública i resident a Brussel·les; Albert de la Torre, periodista i productor audiovisual, i Salvador Sedó, director de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball. Amb ells analitzem l'actualitat política i parlamentària a Catalunya. També connectem amb Nova Zelanda, on, després de més de 3 mesos sense cap positiu de coronavirus, n'han aparegut diversos, i les autoritats han decidit confinar tota una població com Auckland. Parlem amb Elisenda Botella, metgessa resident al país.

 • "La tertúlia": L'Estat està aprofitant la pandèmia per recentralitzar competències i recursos?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'Estat està aprofitant la pandèmia per recentralitzar competències i recursos?

  En parlem amb Ferran Casas, subdirector del Nació Digital; Sílvia Barroso, directora del Tot Barcelona, i Esther Vivas, periodista i escriptora. Amb ells analitzem les queixes que diversos alcaldes han expressat a "El matí de Catalunya Ràdio" sobre la voluntat de l'estat espanyol d'ingressar i administrar els romanents i superàvits dels ens locals. En total, l'Estat retindrà més de 3.500 milions d'euros als ajuntaments catalans. També comentem les possibles dates de convocatòria d'eleccions al Parlament i com es poden veure afectades per la pandèmia. I connectem amb Manel Alías, corresponsal de Catalunya Ràdio i TV3 a Moscou, per saber l'última hora sobre la situació a Bielorússia.

 • "La tertúlia": Com afrontarà l'espai postconvergent les properes eleccions al Parlament?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com afrontarà l'espai postconvergent les properes eleccions al Parlament?

  Analitzem l'actualitat amb les periodistes Eva Pomares, Lara Malvesí i Marina F. Torné, i amb el també periodista Roger Pi. Parlem de com quedarà l'espai postconvergent de cara a les properes eleccions al Parlament, arran de les votacions a la direcció de Junts d'aquest cap de setmana. També comentem la investigació oberta per la Fiscalia de l'Audiència Nacional contra el vicepresident Pere Aragonès per injúries a la corona. I entrevistem Antoni Trilla, cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, i Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, on la policia local ha començat a intervenir tovalloles i estris instal·lats a la platja durant més de mitja hora sense el seu propietari, per evitar que la gent reservi espais.

 • "La tertúlia": els cribratges massius són el camí a seguir per frenar els rebrots?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": els cribratges massius són el camí a seguir per frenar els rebrots?

  Fem tertúlia amb els periodistes Jaume Barberà i Mar Calpena i amb l'advocat i consultor internacional Martí Adroher. Amb ells analitzem l'estratègia de cribratge massiu contra els rebrots de coronavirus al Vallès i les noves mesures de prevenció. En relació amb aquesta qüestió, parlem amb la Marta Farré, alcaldessa de Sabadell, una de les ciutats on s'estan duent a terme els tests massius i connectem amb una de les carpes instal·lades per fer les proves. També debatem sobre la pèrdua de drets i llibertats que pot comportar la situació de pandèmia. A la segona part de la tertúlia també parlem sobre la qüestió de la monarquia i la fugida del rei emèrit a partir de la carta que Pedro Sánchez ha enviat a la militància del PSOE, en què fa referència a la qüestió. També valorem l'acord entre el comitè d'empresa i la direcció de Nissan i la polèmica per la taula de negociació entre els governs català i espanyol.

Anar al contingut