Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Marc Castellnou: "No és que avancem la temporada d'incendis, és que encara no ha acabat la del 2021"

Marc Castellnou: "No és que avancem la temporada d'incendis, és que encara no ha acabat la del 2021"

En plena fase d'excepcionalitat per sequera, avui s'activa l'alerta per incendi forestal en dinou comarques amb temperatures rècord per a aquesta època de l'any. Marc Castellnou, cap de l'Àrea del Grup de Reforç d'Actuacions Forestals dels Bombers, alerta que els incendis que hi puguin haver aquest cap de setmana ja tindran la capacitat de saltar una carretera, i caldrà preparar-nos. Considera que Catalunya s'ha convertit en un país de boscos en un moment en què el clima no és el que teníem fa 30 anys i, per tant, demana impulsar una cultura forestal per entendre que els boscos necessiten adaptar-se.

Amb un cap de setmana d'altes temperatures, humitats baixes i l'entrada de vent de ponent s'eleva, ja al març, el risc d'incendi. S'han suspès prop de 25.000 activitats i les zones que més preocupen són el litoral i prelitoral central, on la sequera és més forta, i també la costa nord, on especialment diumenge hi ha prevista tramuntana.

Anar al contingut