L'entrevista

 • Lluís Pasqual explica com serà la nova temporada del Lliure
  Escolta àudio

  Lluís Pasqual explica com serà la nova temporada del Lliure

  El director artístic del Teatre Lliure assegura que aquest any l'equipament només patirà el descens de subvencions del Ministeri de Cultura ja que la resta d'administracions mantindran les seves aportacions. Pel que fa a l'augment de l'IVA cultural del 8 al 21%, Pasqual ha explicat que aquest any no es podrà assumir per part del teatre. La programació 2013-2014 aposta pels joves creadors i els espectacles amb temàtica social.

 • Sánchez-Camacho denuncia trencaments familiars per les mobilitzacions independentistes
  Escolta àudio

  Sánchez-Camacho denuncia trencaments familiars per les mobilitzacions independentistes

  La líder del PP Català alerta que hi ha famílies catalanes que s'estan trencant per les divisions que provoquen les mobilitzacions a favor de la independència, que promou, segons ella, el govern d'Artur Mas. Pel que fa als incidents a la seu de la delegació del govern a Madrid, Alícia Sánchez-Camacho els condemna i demana que s'investiguin. Ara bé també demana que es doni el mateix tracte a tots els atacs i en aquest sentit recorda el que va patir l'any passat el PP a Lleida per la Diada.

 • "Tornarem", la cançó més viral de la Via Catalana
  Escolta àudio

  "Tornarem", la cançó més viral de la Via Catalana

  El grup de música "Xeic", de les Terres de l'Ebre, parla del videoclip que ha estat una de les bandes sonores de la cadena humana d'aquesta Diada. Els músics de Rasquera, Joan Farnós i Aitor Cugat ens expliquen com aquesta cançó va ajudar a omplir els trams del sud de Catalunya gràcies a la difusió per les xarxes socials.

 • Toni i Soler i Carles Boix analitzen cap a on va Catalunya
  Escolta àudio

  Toni i Soler i Carles Boix analitzen cap a on va Catalunya

  Carles Boix, catedràtic de Ciència Política de Princeton, membre de l'American Academy of Arts and Sciences des de l'any 2010 i membre del Consell assessor per la transició nacional aquest vespre pronuncia una conferència dins dels actes del Tricentenari del 1714 a Barcelona amb el títol "Dues cares de la mateixa moneda: el sistema internacional i la sobirania política de Catalunya, 1714-2014". També en parlem amb el seu comissari, l'historiador Toni Soler.

 • Cunillera creu que l'atac a la delegació de Madrid no és un fet aïllat
  Escolta àudio

  Cunillera creu que l'atac a la delegació de Madrid no és un fet aïllat

  La diputada del PSC i secretària tercera de la Mesa del Congrés va ser testimoni de l'atac feixista a la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid i explica com es van produir els fets.

 • Espadaler avança que han interposat una denúncia pels incidents violents a Madrid
  Escolta àudio

  Espadaler avança que han interposat una denúncia pels incidents violents a Madrid

  El conseller d'Interior, Ramon Espadaler explica que la Generalitat ha posat una denúncia a la delegació del govern espanyol per l'atac d'un grup d'ultradreta a la seu de Madrid. Segons el conseller hi ha sis detinguts per aquest assalt, que va acabar amb cinc ferits lleus. D'altra banda, Espadaler lamenta que el ministre Jorge Fernández Díaz hagi rebaixat tant les xifres de participació de la Via Catalana.

 • Forcadell confia que treballaran amb el govern per fer la consulta el 2014
  Escolta àudio

  Forcadell confia que treballaran amb el govern per fer la consulta el 2014

  La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana aposta perquè el govern tiri endavant la consulta el 2014 per qualsevol de les vies pacífiques possibles, sigui per mitjà d'unes eleccions plebiscitàries o una declaració d'independència. La feina prioritària per l'ANC després de la Diada és reforçar el missatge d'un Estat propi a la ciutadania que encara té dubtes sobre aquesta opció.

 • Homs assegura el govern no fallarà a l'hora de tirar endavant la consulta
  Escolta àudio

  Homs assegura el govern no fallarà a l'hora de tirar endavant la consulta

  Conseller de Presidència i portaveu del govern diu que aquest procés ja no té marxa enrere i que, més enllà de fixar un calendari, el més important és fer-ho bé. Francesc Homs remarca que l'èxit de la Via catalana dóna impuls al procés de transició nacional que està duent a terme el govern i creu que és un error del govern espanyol minimitzar el que va passar ahir a Catalunya.

 • Entrevista del dia
  Escolta àudio
 • Óscar Soto, metge personal de Salvador Allende
  Escolta àudio

  Óscar Soto, metge personal de Salvador Allende

  El doctor Soto va ser l'última persona que el president de Xile va tenir al costat abans de morir l'11 de setembre de fa 40 anys. L'any 1998 Soto va escriure el llibre "El último día de Salvador Allende" per intentar explicar que va passar l'11 de setembre de 1973 al Palacio de la Moneda entre les 8 del matí i les 2 del migdia.

 • Avui TV3 fa 30 anys
  Escolta àudio

  Avui TV3 fa 30 anys

  En parlem amb Joan Granados, qui va ser director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió de 1984 a 1995. Durant els últims trenta anys, la televisió catalana ha consolidat el seu lideratge d'audiència i tant els seus serveis informatius com els programes, les sèries i els esports s'han convertit en referència per al país.

 • Antoni Dalmau explica per què ha marxat del PSC
  Escolta àudio

  Antoni Dalmau explica per què ha marxat del PSC

  El que va ser president de la Diputació de Barcelona havia militat prop de 40 anys al PSC però en els últims anys s'havia distanciat del partit. Segons Dalmau, la decisió de trencar el carnet socialista volia evitar contradiccions amb la participació a la Via Catalana. Creu que la consulta serà un revulsiu per l'actual sistema de partits.

 • Medalles d'Or de la Generalitat
  Escolta àudio

  Medalles d'Or de la Generalitat

  Parlem amb les tres dones que aquest any rebran el distintiu. Són la biòloga Anna Veiga, la cuinera Carme Ruscalleda i l'activista Núria Gispert.

 • Rigau creu que les últimes decisions judicials avalen la retirada de part de la LOMCE
  Escolta àudio

  Rigau creu que les últimes decisions judicials avalen la retirada de part de la LOMCE

  La consellera d'Ensenyament creu que les sentències tant pel que fa a la immersió lingüistica a Catalunya com al decret de trilingüisme a les illes obliguen el ministre José Ignacio Wert a retirar de la LOMCE tots els aspectes relacionats amb la llengua. Recordem que el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha tombat la reclamació d'una familia que exigia classes en castellà pel seu fill i la justicia de les Illes Balears ha suspès el calendari d'aplicació del decret de llengües del govern de Joan Bauzà. Pel que fa a la Diada, Rigau confirma que anirà a la Via Catalana i demana que el procés sobiranista s'afronti amb calma i maduresa.

 • "Bajarí", un documental sobre Carmen Amaya
  Escolta àudio

  "Bajarí", un documental sobre Carmen Amaya

  La directora Eva Vila ens presenta aquesta pel·lícula sobre la tradició flamenca i sobre la popular bailaora que s'estrena divendres als cinemes catalans. També en parlem amb una de les seves protagonistes, Karime Amaya.

Anar al contingut