La portada

 • Portada Mònica Terribas - 25/11/2015
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas - 25/11/2015

  "Artur Mas està acorralat per tres sigles que porten molta munició: el FLA, la CUP i CDC. Miri cap a on miri, el president en funcions de la Generalitat està en el punt de mira, i la ciutadania en pateix les conseqüències."

 • Portada Mònica Terribas - 24/11/2015
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas - 24/11/2015

  "Són temps de canvi, de repensar-ho tot, però, en aquest cas, per què? És aquest l'últim gest d'Artur Mas a la CUP de ruptura amb el passat?

 • Portada Mònica Terribas - 23/11/2015
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas - 23/11/2015

  El bloqueig del procés té una imatge: el croissant de xocolata del gag del "Polònia", però l'asfíxia del procés en té una altra, d'imatge, més crua: les finances de la Generalitat estan en mans del FLA: "Porti'ns les factures de tot el que es gasten amb els impostos que vostès paguen, que si és en memòria històrica o delegacions a l'estranger, ens sentiran!" Un país no té sobirania si no té un mínim control de les seves finances. Mariano Rajoy no ho dirà en anglès, perquè no el practica, però si pogués els diria als independentistes: " It's the economy, stupids". I ja podeu anar exhibint 4 gols en forma de 4 barres... Mentre siguin al Bernabéu, rai!

 • Portada Mònica Terribas - 20/11/2015
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas - 20/11/2015

  No us heu preguntat mai si la ignorància porta a la felicitat? Ahir vaig tenir el privilegi d'assistir a un debat sobre això. On i qui eren els qui defensaven els arguments? Presos de Can Brians. I un pres, en Carlos, va acabar el debat dient: "Perdoneu la meva ignorància." Si ens féssim nostra aquesta actitud, seria més fàcil escoltar l'altre, posar-nos en la seva pell, aprendre'n i entendre'ns. La ignorància fa la felicitat? Potser no, però la pau segur que sí.

 • Portada Mònica Terribas - 19/11/2015
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas - 19/11/2015

  "Quants casos hi pot haver com el del jihadista immolat a París que havia entrat per Grècia fent-se passar per refugiat? Deu, vint, cinquanta? Estigueu convençuts que paga la pena el risc per ajudar els qui no són terroristes camuflats, la immensa majoria."

 • Portada Mònica Terribas - 18/11/2015
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas - 18/11/2015

  Tant de bo sentir tot un estadi de futbol, ple a vessar com ahir, cantant la Marsellesa, aturés l'escalada d'aquesta guerra d'Estat Islàmic contra els nostres països. Ahir el neguit es va traslladar a Alemanya, a Hannover, on es va suspendre l'Alemanya-Holanda i es va desallotjar l'estadi per indicis concrets de possible atemptat. Nervis, i sí, guerra.

 • Portada Mònica Terribas - 17/11/2015
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas - 17/11/2015

  "Tenir força no vol dir forçar els altres. Tenir equilibri no vol dir fer equilibrisme sense xarxa. Tenir valor no vol dir ser temeraris a risc de perdre-ho tot. Tenir seny no vol dir ser covards."

 • Portada Mònica Terribas - 16/11/2015
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas - 16/11/2015

  Hem de conèixer l'altre i les seves raons si volem acabar amb aquests actes de guerra. Per ser tots París, hem de saber per què en aquest París i en aquesta Europa.

 • Portada Mònica Terribas - 13/11/15
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas - 13/11/15

  La cita final de "Fil a l'agulla" és del filòsof Josep M. Esquirol, que la CUP fa seva: "No hi ha resistència sense modèstia i generositat." El cert és que tampoc hi ha resistència sense voluntat de construir, i no hi ha construcció sense acció. I un país sense govern, no construeix ni la república ni res."

 • Portada Mònica Terribas 12/11/2015
  Escolta àudio

  Portada Mònica Terribas 12/11/2015

  "Si la CUP no vol urnes al març, no pot ocupar indefinidament la investidura. Junts pel Sí pot no tenir la clau dels cadenats de la CUP, però l'Estat sí que la té per desarmar el procés, especialment si té Catalunya immobilitzada."

 • Portada de Mònica Terribas - 11/11/15
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 11/11/15

  Ahir es va fer evident que Junts pel Sí i la CUP no volen desobeir la resolució independentista aprovada dilluns. Baños va ser aplaudit per uns i altres quan va dir: "No sortirem d'aquest Parlament sense la república catalana". Per fer això possible, li va replicar Artur Mas, aquesta setmana la investidura ha de quedar resolta. Però caldrà alguna cosa més que aquesta assemblea dels 72 diputats i diputades, un brindis desitjat per tots dos grups de final feliç després de massa hores tancats al Parlament. Però la pregunta continua sent: O Mas, o març? Març potser no, però amb quin Mas i fent què, no ho sabem encara.

 • Portada de Mònica Terribas - 10/11/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 10/11/2015

  "La CUP haurà d'interpretar què els van transferir els seus votants: la sobirania per vetar noms o la sobirania per vetar les polítiques i els fets socialment injustos."

 • Portada de Mònica Terribas - 09/11/15
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 09/11/15

  Quin és el salt qualitatiu d'aquesta declaració política? Vol dir "comencem a passar", i això implica trencar i desobeir l'ordenament jurídic espanyol. S'ha pogut o es podia fer de cap altra manera? Sí, segurament sí. No fent-ho. Però què hauria implicat? Desobeir les urnes -gairebé 2 milions de persones tant el 9-N com el 27-N. I entre desobeir les urnes i desobeir el marc jurídic espanyol, Junts pel Sí i la CUP trien desobeir el marc jurídic espanyol. Qui pot rebre? Tothom. On és el focus? Com que Artur Mas difícilment serà investit aquesta setmana president del govern que ha d'aplicar el mandat, el govern espanyol té en la màxima responsable del Parlament, Carme Forcadell, la diana amb totes les eines jurídiques del TC preparades.

 • Portada de Mònica Terribas - 06/11/15
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 06/11/15

  "La resolució de l'inici del procés d'independència de què servirà si el ple d'investidura no investeix el president que ha de formar govern per aplicar-lo? De debò que els dos milions que van votar construir la república catalana volen dilatar aquesta agonia perquè Artur Mas és el problema? No és el TC, el problema, per ells? No és el front unionista o el 'búnquer', com l'anomena Podem? No és el comptagotes de Montoro amb el FLA? No és l'amenaça d'aplicació de l'article 155? Quin serà el problema si no es posen d'acord?"

 • Portada de Mònica Terribas - 05/11/15
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 05/11/15

  "On som? El Tribunal Constitucional ha incorporat a l'ordre del dia d'aquest matí la consideració dels recursos d'empara presentats pel PP, PSC i C's contra la proposta de resolució d'inici del procés cap a la independència que la mesa vol que es voti al ple dilluns al matí al Parlament. Què tenen de particular aquests recursos d'empara i el fet que el TC ho valori avui mateix? Que a diferència del que va passar amb la declaració de sobirania, aquesta resolució encara no s'ha votat, no és cap fet jurídic. Què demanen el PP i C's? Que se suspengui cautelarment el ple, i no s'arribi ni a votar. És possible? Tot és possible quan els dos partits que proposen els membres del Tribunal Constitucional -PP i PSOE- consideren que aquesta resolució és un cop d'estat institucional o una sublevació o una declaració unilateral d'independència o un desafiament a l'ordre democràtic establert o un acte de tirania? Tot és possible..."

Anar al contingut