La portada

 • Portada de Mònica Terribas - 07/07/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 07/07/2015

  "En el cas d'aquesta llista civil per la independència, la pregunta no es respon pensant en qui l'encapçala. La pregunta és: quin és el govern de la transició cap a la independència més eficient? I aquí sí, que es dissenyi ara i no s'esperi al 28 de setembre. Perquè, què significa la llista civil transversal? El suport parlamentari a aquest govern que ha de comprar les entrades del concert definitiu. I només sonarà bé, si a l'endemà de les eleccions poden començar a tocar."

 • Portada de Mònica Terribas - 06/07/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 06/07/2015

  "El cas grec podria desencadenar un distanciament creixent de la ciutadania europea amb Brussel·les i Frankfurt. I si això continua així, la Unió Europea deixarà de ser un horitzó desitjat de suma en la diversitat per ser un projecte interessat on els més febles, paguen, i quan ho necessiten els més forts, com Alemanya, els altres acoten el cap. Si la democràcia va començar a Grècia, just és que sigui ara Grècia qui ens faci replantejar com funciona."

 • Portada de Mònica Terribas - 03/07/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 03/07/2015

  Diu la Mònica: "No us podeu imaginar la il·lusió que ens fa despertar-vos arran de mar, amb la mirada en un horitzó que no té final, al passeig marítim de Castell-Platja d'Aro, al Baix Empordà".

 • Portada de Mònica Terribas - 02/07/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 02/07/2015

  "Us despertem cada dia il·lusionats, amb ganes de compartir amb vosaltres la vida, i cada dia sou més els qui ens acompanyeu en aquesta aventura: sabeu quants sou els qui ens escolteu? 513.000 persones, 51.000 més que fa quatre mesos. "El matí de Catalunya Ràdio", durant les seves 7 hores de programa, des de les 6 del matí fins a la una del migdia, desperta la curiositat, el sentit crític, les ganes d'informar-se, d'aprendre, de divertir-se i de somriure de 513.000 persones d'aquest país. Són les millors audiències de la història d"El matí de Catalunya Ràdio". Les millors. I contribueixen de manera decisiva als resultats de l'emissora, que, per tercer EGM consecutiu, ha superat els 600.000 oients. Ara en són 614.000. I estem molt i molt contents, més esperonats que mai per ajudar-vos a entendre el que passa, i orgullosos de fer-ho sense perdre el cordó umbilical del servei públic que ens uneix. Us despertem feliços avui."

 • Portada de Mònica Terribas - 01/07/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 01/07/2015

  "El 27-S, ai, el 27-S: qui ens ho havia de dir que en ple estiu i amb aquesta onada de calor estaríem parlant fa un parell de dies amb Joan Coscubiela d'una llista de confluència d'esquerres i aquest matí amb Jordi Sànchez, president de l'ANC, de la petició del president Artur Mas de contribuir a fer-ne una altra! Sabeu per què seran plebiscitàries aquestes eleccions del 27-S? Perquè al pas que anem, els seus integrants no tindran temps material de posar-se d'acord en res més que en qui suma per quina opció: independència no, de cap manera, independència sí -hi anem- o independència ja veurem com i depèn de qui i en funció de qui ocupi La Moncloa... "

 • Portada de Mònica Terribas - 30/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 30/06/2015

  "Que la planta noble de Brussel·les, habitada també per política sense polítics, no deixi sense llum, aigua i gas els habitants de la planta baixa, cadascun amb la seva identitat, la seva cultura democràtica, passada i present, i la seva història. Ara més que mai s'ha de demostrar que l'edifici on convivim en aquesta Europa que ens identifica no està construït d'esquena als qui sempre els toca viure a la part baixa."

 • Portada de Mònica Terribas - 29/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 29/06/2015

  "Si només fos Grècia, potser la troica no hauria forçat tant la màquina… però pensen: si això ens passa després de les eleccions espanyoles amb un combinat de Podem, estem llestos. El pes de l'economia espanyola sobre l'eurozona no és el mateix que l'hel·lena, i la troica ha decidit enviar un missatge contundent: si volem, nosaltres també podem. I a veure qui és el valent que creua l'últim la via del tren abans no passi."

 • Portada de Mònica Terribas - 26/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 26/06/2015

  "Des de "l'aldea catalana", senyora Carolina Punset, la seva companya de partit, Inés Arrimadas, que va venir fa uns quants anys de Jerez de la Frontera per viure entre nosaltres, ha treballat, ha progressat i serà, segur, la candidata de C's al nostre país a les eleccions del 27 de setembre. A ella el català no li fa nosa. Perquè aquí ningú fa nosa."

 • Portada de Mònica Terribas - 25/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 25/06/2015

  "La sobirania és a les mans de qui pot liquidar els deutes. Els estats no són més forts perquè siguin més grans o més petits, sinó perquè les seves economies puguin garantir que poden tornar els deutes."

 • Portada de Mònica Terribas - 23/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 23/06/2015

  "El que queda clar és que un procés d'aquesta complexitat mai deixa tothom satisfet: tothom fa renúncies, i totes les parts implicades les faran, si es manté l'objectiu perquè el 27 de setembre siguin unes eleccions plebiscitàries. Ara la pilota està a la teulada de les organitzacions socials, però, decideixin el que decideixin, Artur Mas hi serà. I la unitat clau serà la suma d'escons i vots dels qui defensen inequívocament la independència per saber si aquest país la vol o no."

 • Portada de Mònica Terribas - 22/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 22/06/2015

  "Fins que no us diguem bona nit, no volem que ens perdeu la pista. Però, Mònica, la sensació quina és? Com diu en Raimon, quan creus que ja s'acaba, torna a començar… i recomença, més que mai, amb protagonisme dels lideratges involuntaris -els de l'ANC i OC-. Res no ha estat, és, ni serà previsible en aquest procés, perquè no era previsible fa només cinc anys que Catalunya fos a les portes de decidir si vol ser o no un estat independent. I ara hi som. Aquest és l'horitzó que ha d'orientar les decisions."

 • Portada de Mònica Terribas - 15/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 15/06/2015

  "Davant d'unes eleccions plebiscitàries, les formacions que fan bandera de la democràcia participativa la primera obligació la tenen a clarificar l'ambigüitat o la diversitat en relació amb la independència. I així evitarem haver-ho d'avaluar amb fotografies, gestos, rodes de premsa i presència en manifestacions. Catalunya en Comú defensarà la independència o el dret a decidir en un procés constituent d'Espanya? Que comptin vots a les urnes també abans del 27-S i tothom sabrà qui defensarà què quan arribi el moment."

 • Portada de Mònica Terribas - 19/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 19/06/2015

  "La responsabilitat és de tots els qui estan cridats a les urnes el 27-S, no només de la classe política. La gent es formarà un criteri i donarà suport a qui tingui un projecte sòlid i que il·lusioni."

 • Portada de Mònica Terribas - 18/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 18/06/2015

  "Per què Unió es retira del govern i, en canvi, vol mantenir la federació? Què hi ha en joc? Càrrecs -al marge del govern, alcaldies, diputats provincials, consells comarcals- o hi ha en joc la seva supervivència política? Què està prioritzant Unió Democràtica? La pressió d'aquesta crisi política i de govern està concentrada en Ramon Espadaler i ningú millor que ell per ser aquest matí en aquest estudi per respondre a totes les preguntes que us feu, quan falten tres mesos per a unes eleccions decisives per saber si aquest país vol caminar cap a la independència i amb qui compta per aconseguir-ho."

 • Portada de Mònica Terribas - 17/06/2015
  Escolta àudio

  Portada de Mònica Terribas - 17/06/2015

  "Ens permeteu que us despertem amb un desig per a aquestes campanyes electorals que ara comencen? Tant la del 27-S com la de la presidència del Barça, que serà inevitablement un pols Bartomeu-Laporta: el desig que tots lluitin per fer governs i directives netes, i que això comenci perquè les campanyes també ho siguin."