Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Incendis i sequera: Què hem de fer per mitigar els efectes de la crisi climàtica?

Incendis i sequera: Què hem de fer per mitigar els efectes de la crisi climàtica?

Som a les portes d'un estiu en què es preveuen incendis importants a Catalunya i amb una crisi climàtica cada vegada més evident. El cap del Grup d'Actuacions Forestals dels Bombers, Marc Castellnou, però, celebra que les pluges de maig siguin "un regal inesperat", tot i que adverteix que "l'estiu no està guanyat encara". Castellnou considera que Catalunya té "un dèficit climàtic i un dèficit estructural envers el món rural" que es trigarà dècades a revertir.

Per la Gisela Torrents, experta en justícia climàtica i drets ambientals de l'Observatori DESC, no estem aplicant les polítiques climàtiques correctes però alerta que "ni les polítiques que ens prometen i incompleixen són prou ambicioses per arribar que la temperatura pugi només un grau i mig". Per Torrents, la solució passa per allunyar-se del capitalisme i, si bé calen canvis individuals, com canviar de dieta o de sistema de transport, "no podem oblidar la responsabilitat de les grans empreses molt contaminants".

Anar al contingut