Cuina de resistència, amb Maria Nicolau

  • Com hem de protegir les paelles i evitar que es ratllin
    Escolta àudio

    Com hem de protegir les paelles i evitar que es ratllin

    La xef del restaurant Ferrer de Tall, Maria Nicolau, dona consells per allargar la vida útil de les paelles. Les de tefló, però també les de ferro, i les de pedra. Com les hem de guardar, i netejar, perquè durin.

    La xef del restaurant Ferrer de Tall, Maria Nicolau, dona consells per allargar la vida útil de les paelles. Les de tefló, però també les de ferro, i les de pedra. Com les hem de guardar, i netejar, perquè durin.

  • Quins altres plats podem fer amb les restes del caldo
    Escolta àudio

    Quins altres plats podem fer amb les restes del caldo

    Què podem fer amb les restes d'aliments utilitzats per fer un caldo? Des de croquetes fins a canelons, passant per un trinxat, crestes o fins i tot un entrepà amb carn d'olla esfilagarsada. La xef Maria Nicolau ens proposa aquestes idees i d'altres, i els oients hi diuen la seva.

    Què podem fer amb les restes d'aliments utilitzats per fer un caldo? Des de croquetes fins a canelons, passant per un trinxat, crestes o fins i tot un entrepà amb carn d'olla esfilagarsada. La xef Maria Nicolau ens proposa aquestes idees i d'altres, i els oients hi diuen la seva.

  • Solucions per cuinar caldos a casa en un quart d'hora
    Escolta àudio

    Solucions per cuinar caldos a casa en un quart d'hora

    La Maria Nicolau ens proposa aquesta setmana fer "escudelletes", és a dir, aquelles olles de brou casolà que donen com a resultat un sopar calentó i de cullera. Els caldos es fan amb les sobres del menjar, i es guarden al congelador, en envasos ben retolats, per fer-los servir quan convingui. La xef d'El Ferrer de Tall proposa fer caldos amb els ossos que queden d'un rostit, amb closques de marisc, i fins i tot amb l'aigua de bullir mongetes. I els oients aporten propostes.

    La Maria Nicolau ens proposa aquesta setmana fer "escudelletes", és a dir, aquelles olles de brou casolà que donen com a resultat un sopar calentó i de cullera. Els caldos es fan amb les sobres del menjar, i es guarden al congelador, en envasos ben retolats, per fer-los servir quan convingui. La xef d'El Ferrer de Tall proposa fer caldos amb els ossos que queden d'un rostit, amb closques de marisc, i fins i tot amb l'aigua de bullir mongetes. I els oients aporten propostes.

  • Què podem fer amb el pa sec?
    Escolta àudio

    Què podem fer amb el pa sec?

    Maria Nicolau ens parla en clau de "Cuina de resistència" sobre diferents utilitats que podem donar al pa sec. En podem fer pa ratllat, el podem aprofitar per fer picades o utilitzar-lo per fer crostons. També pot ser la base d'una sopa de pa o fins i tot unes postres com les torradetes de Santa Teresa. Els oients també expliquen l'ús que en fan. Si amb totes les propostes que posem sobre la taula no en teniu prou, com diu un oient, sempre l'hi podeu donar al gos, però ja veureu que no caldrà...

    Maria Nicolau ens parla en clau de "Cuina de resistència" sobre diferents utilitats que podem donar al pa sec. En podem fer pa ratllat, el podem aprofitar per fer picades o utilitzar-lo per fer crostons. També pot ser la base d'una sopa de pa o fins i tot unes postres com les torradetes de Santa Teresa. Els oients també expliquen l'ús que en fan. Si amb totes les propostes que posem sobre la taula no en teniu prou, com diu un oient, sempre l'hi podeu donar al gos, però ja veureu que no caldrà...

  • Les millors maneres de conservar tomàquets
    Escolta àudio

    Les millors maneres de conservar tomàquets

    Maria Nicolau parla en clau de "Cuina de resistència" sobre diferents maneres de conservar el tomàquet. Congelant-los, deshidratant-los, ja sigui assecant-los al sol o ficant-los al forn. El primer mètode pot durar dues o tres setmanes. El segon, entre tres i vuit hores, en funció de la temperatura del forn. També es poden conservar al bany maria. Ah, i la xef del restaurant El Ferrer de Tall, a Vilanova de Sau, també explica una manera senzilla d'elaborar melmelada de tomàquet.

    Maria Nicolau parla en clau de "Cuina de resistència" sobre diferents maneres de conservar el tomàquet. Congelant-los, deshidratant-los, ja sigui assecant-los al sol o ficant-los al forn. El primer mètode pot durar dues o tres setmanes. El segon, entre tres i vuit hores, en funció de la temperatura del forn. També es poden conservar al bany maria. Ah, i la xef del restaurant El Ferrer de Tall, a Vilanova de Sau, també explica una manera senzilla d'elaborar melmelada de tomàquet.

Anar al contingut